Obsah fóra bubenici.com
virbel

Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubnovanie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Force
Usadlík

Založený: 16 Apr 2008

PríspevokZaslal: apríla 16, 2008, 10:05 pm    Predmet: virbel Odpovedať s citátom

takze sem mozete pisat pre tych menej skusenejsich ako sa to robi, ako to bolo s vami ked ste sa to prvy krat ucili, ci ho pripadne pouzivate v solach - a ked ano tak ako atd......
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Dzaaro
Šialenec

Založený: 08 Mar 2008

PríspevokZaslal: apríla 17, 2008, 11:51 pm    Predmet: Re: virbel Odpovedať s citátom

Force napísal:
takze sem mozete pisat pre tych menej skusenejsich ako sa to robi, ako to bolo s vami ked ste sa to prvy krat ucili, ci ho pripadne pouzivate v solach - a ked ano tak ako atd......
Ono sa to da realizovat viacerymi sposobmi, ale ty asi myslis buzz roll /pritlacane tremolo/ to je ked palicou udries a nechas ju viac krat sa odrazat a tlakom regulujes mnozstvo a hustotu odrazov a takto hras rukami striedavo. Palicu pritom drzis len ukazovakom a palcom, ostatne prsty sa palic nedotykaju. Tusim este v ramci sposobov hrania buzz roll existuje nejake clenenie podla toho ci to hras vzdusnejsie alebo s vacsim tlakom, ale kedze ja buzz roll moc neoblubujem /pouzivam ho viac menej len v skole/ tak to neriesim. V ramci svojej hry ho pouzivam skor len ako ghost notes na vyplnenie rytmu.

Naposledy upravil Dzaaro dňa apríla 19, 2008, 12:17 pm, celkom upravené 2 krát
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mufty
Prisťahovalec

Založený: 30 Nov 2007

PríspevokZaslal: apríla 18, 2008, 3:51 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

buzz roll alebo vírenie..je parádna vec ja ho používam hlavne v rock-metale..a naučiť sa dá úplne jednoducho...ide o že využiješ odraz paličky od blany,čím máš silnejšie dotiahnuté napínacie šróby,tým je aj odraz lepší...a v pri hraní je to takto:chytíš si paličky normálnym štandartným spôsobom..ale pretočíš si ruky o 90 stupňov smerom do vnútra..najprv udrieš ľavou rukou.a postupne zovretie prstov uvoľnuješ a až kým sa palička viackrát neodráža a potom pridáš aj pravú ruku a striedavo udieraš,neskôr zvyšuješ rýchlosťou a naberáš cit ako máš silno zovrieť prsty ,keď držíš paličky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Schwarzi
Prieskumník

Založený: 17 Apr 2008

PríspevokZaslal: apríla 21, 2008, 12:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Zaujímavosťou je, že palička sa vám odrazí maximálne 2x, čiže týmto spôsobom zahráte 64-tiny icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
mufty
Prisťahovalec

PríspevokZaslal: apríla 21, 2008, 4:21 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no mne sa odrazí min.4
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: apríla 21, 2008, 4:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

to zalezi od toho kde drzis palicku
http://www.freedrumlessons.com/drum-lessons/holding-the-drumsticks.php
pre inspiraciu (nie je tam virbel, ale suvisi to s tym vasim odrazom ;))
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
dusan
Moderátor

Založený: 27 Dec 2006

PríspevokZaslal: apríla 21, 2008, 4:49 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

No, to drzanie co si nalinkoval...

Necudujem sa, ze za to nepyta peniaze. Navyse opomenie milion dalsich aspektov drzania ako pohyb laktov, plecia, sedenie celkovo, vplyv drzania na hranie celkovo... A uz vobec neukazal ziadny nacvik drzania, jeho vyznam, nic... nula bodov. Skratka chyt to takto, lebo takto je to spravne a hotovo, ideme na dalsiu lekciu.
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: apríla 21, 2008, 6:09 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tam islo o to, aby si si nasiel najvhodnejsiu poziciu a ukazoval ako na to...ale je pravda ze sa tomu venoval dost malo na moj vkus
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Schwarzi
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 21, 2008, 11:02 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mufty napísal:
no mne sa odrazí min.4

tak potom vravíme o inom.....pri vírení sa ti palička odrazí max 2x a automaticky zdvíhaš ruku a udieraš ďalšou rukou a tak dookola.

ja som vravel o tom:
http://www.youtube.com/watch?v=29N_0iKgp3E
Návrat hore
Schwarzi
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 21, 2008, 11:14 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mufty napísal:
no mne sa odrazí min.4

a si písal o buzz roll:
http://www.youtube.com/watch?v=PEIuuerxYUM

stále sa ti odrazí len 2x.....možno keď hráš len jednou rukou po rytmičáku na vyplnenie priestoru tak si ju tam necháš viackrát skákať ináč pri hraní oboma rukami sa ti odrazí len 2x icon_smile.gif
Návrat hore
Dzaaro
Šialenec

PríspevokZaslal: apríla 22, 2008, 12:50 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Schwarzi, ty vravis /a aj video s nazvom drum roll sa toho tyka/ o double stroke roll hranom tak, ze vyuzivas odrazu palice od hracieho povrchu, ale tak, ze na jeden pohyb ruky pripadnu dva udery /myslim, ze sa to vola closed double stroke roll a ked to hras tak, ze druhy uder kazdeho dvojuderu zahras prstami, tak sa to vola open double stroke roll/. Double stroke roll vo vyssich tempach moze zniet identicky s buzz rollom. Buzz je ale typ uderu, pri ktorom po hlavnom udere nechavas palicku skakat na hracom povrchu viackrat /preto je v IPAS rudimentoch zaradeny buzz roll medzi multiple bounce rudiments/, mnozstvo a hustotu odrazov regulujes pevnostou gripu a tlakom proti hraciemu povrchu /aj na tom videu s nazvom buzz roll, co si sem dal, je to vidiet a pocut/ a ked hras striedavo rukami buzzes tak ti z toho vyjde buzz roll, po slovensky virenie, alebo pritlacane tremolo. Ako som uz vravel, buzz roll a double stroke roll moze zniet identicky, preto som vo svojom prvom prispevku napisal, ze sa to da realizovat viacero sposobmi.
Návrat hore
Schwarzi
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 22, 2008, 1:13 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Dzaaro napísal:
Schwarzi, ty vravis /a aj video s nazvom drum roll sa toho tyka/ o double stroke roll hranom tak, ze vyuzivas odrazu palice od hracieho povrchu, ale tak, ze na jeden pohyb ruky pripadnu dva udery /myslim, ze sa to vola closed double stroke roll a ked to hras tak, ze druhy uder kazdeho dvojuderu zahras prstami, tak sa to vola open double stroke roll/. Double stroke roll vo vyssich tempach moze zniet identicky s buzz rollom. Buzz je ale typ uderu, pri ktorom po hlavnom udere nechavas palicku skakat na hracom povrchu viackrat /preto je v IPAS rudimentoch zaradeny buzz roll medzi multiple bounce rudiments/, mnozstvo a hustotu odrazov regulujes pevnostou gripu a tlakom proti hraciemu povrchu /aj na tom videu s nazvom buzz roll, co si sem dal, je to vidiet a pocut/ a ked hras striedavo rukami buzzes tak ti z toho vyjde buzz roll, po slovensky virenie, alebo pritlacane tremolo. Ako som uz vravel, buzz roll a double stroke roll moze zniet identicky, preto som vo svojom prvom prispevku napisal, ze sa to da realizovat viacero sposobmi.

ok, ale keď si si všimol, tak pri zrýchľovaní mu na každú ruku pripadli práve 2 údery (buzz roll video)
Návrat hore
Force
Usadlík

Založený: 16 Apr 2008

PríspevokZaslal: apríla 22, 2008, 1:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Schwarzi napísal:
mufty napísal:
no mne sa odrazí min.4

tak potom vravíme o inom.....pri vírení sa ti palička odrazí max 2x a automaticky zdvíhaš ruku a udieraš ďalšou rukou a tak dookola.

ja som vravel o tom:
http://www.youtube.com/watch?v=29N_0iKgp3E
vireni ako inak povedane tremolo sa nemusi robit len na 2 odrazy na jeden uder, moze byt ich aj tristo - ale to zas nik nedokaze
Návrat hore
Schwarzi
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 22, 2008, 2:51 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

dobre dobre, nehádam sa.....ja to prosto používam ako 2 údery na jednu ruku-to je u mňa vírenie fi_lone_ranger.gif
Návrat hore
mufty
Prisťahovalec

PríspevokZaslal: apríla 22, 2008, 3:38 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Schwarzi napísal:
mufty napísal:
no mne sa odrazí min.4

a si písal o buzz roll:
http://www.youtube.com/watch?v=PEIuuerxYUM

stále sa ti odrazí len 2x.....možno keď hráš len jednou rukou po rytmičáku na vyplnenie priestoru tak si ju tam necháš viackrát skákať ináč pri hraní oboma rukami sa ti odrazí len 2x icon_smile.gif

no ja som myslel pri hraní jednou rukou...pre vyplnenie..dik za pripomienku
Návrat hore
Dzaaro
Šialenec

PríspevokZaslal: apríla 23, 2008, 12:00 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Schwarzi napísal:

ok, ale keď si si všimol, tak pri zrýchľovaní mu na každú ruku pripadli práve 2 údery (buzz roll video)

No nezda sa mi ze by mu to preslo do double stroke rollu, ale to video je dost nekvalitne, tak ruku do ohna za to nedam. Takcitak, slovom virenie sa oznacuje zvukovy vysledok, ktory mozes vyprodukovat aj buzz rollom aj doublestroke rollom /existuje aj technika ako to hrat jednou rukou/ a niekedy je tazke rozoznat, co vlastne clovek hra. Odporucam cvicit ale obe techniky a pri buzz roll sa fokusovat prave na to, aby si jednou palicou zahral co najviac uderov /potom ti bude buzz roll zniet pekne husto a chlpato aj ked budes ruky striedat pomalsie/, ovsem pri hrani popularnej hudby okrem ojedinelych pripadov odporucam pouzivat skor doublestroke roll /co aj pouzivas/ pre vacsiu presnost.
Návrat hore
Schwarzi
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 23, 2008, 8:47 am    Predmet: Odpovedať s citátom

ok...dozvedel som sa niečo nové icon_lol.gif
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubnovanie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana 1 z 1

Prejdi na: