Obsah fóra bubenici.com
Som ľavák, ale hrám ako pravák
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubnovanie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
fuga
Prieskumník

Založený: 18 Aug 2007

PríspevokZaslal: apríla 26, 2008, 6:02 pm    Predmet: Som ľavák, ale hrám ako pravák Odpovedať s citátom

Som ľavák, ale hrám ako pravák, asi 17 rokov, neskôr som to považoval za chybu, že som sa odmalička neučil hrať ako ľavák.
Nedávno som začal používať lavú ruku miesto pravej pri hre na hi-hat ( na ride sa už nedalo : ) až teraz som si všimol, že ľavá ruka mi podstatne presnejsie udržuje tempo, ako pravá, teda by mala viesť celý nastroj svojim hramím na ride alebo hi-hat. Nedokážem hrať opačne komplet, skúšal som, nedá sa to, musím začať odznovu, a to sa mi po 17 rokoch hrania veľmi nechce : ), ale keď hrám znovu ako pravák, počujem každú jednu nepresnosť popri metronóme.
Čo mám robiť ? Som z toho dezorientovaný[/b]
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Dzaaro
Šialenec

Založený: 08 Mar 2008

PríspevokZaslal: apríla 26, 2008, 6:33 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

No su lavaci co hraju na pravacky rozlozenu supravu a su aj hraci, ktori maju obe ruky rovnocenne a hraju na pravacku s tym, ze im je jedno ci na HH hraju lavou alebo pravou. Hraj lavou rukou HH a pravou snare /daju sa tak hrat aj niektore veci, ktore su s prekrizenymi rukami o dost horsie hratelne/ a ked hras ride hraj ako pravak, pripadne si ride zaves na lavu stranu /z tvojho pohladu/ a aj ten hraj lavou rukou. Ked ti pri nohach nevadi, ze hras ako pravak, tak takto to budes mat v pohode podla mna.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
JUROMURO
Usadlík

Založený: 28 Jan 2008

PríspevokZaslal: apríla 26, 2008, 8:04 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mam pocit ze ja som ľavy nech hram akokoľvek icon_cheesygrin.gif icon_cheesygrin.gif icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: apríla 26, 2008, 8:09 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

JUROMURO napísal:
mam pocit ze ja som ľavy nech hram akokoľvek icon_cheesygrin.gif icon_cheesygrin.gif icon_cheesygrin.gif

tak to aj ja icon_lol.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Malcolm
Šialenec

Založený: 23 Júl 2007

PríspevokZaslal: apríla 26, 2008, 8:44 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

to it trvalo 17 rokov nez si si zo uvedomil?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
JUROMURO
Usadlík

PríspevokZaslal: apríla 26, 2008, 8:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no nechame aj teba v tom icon_cheesygrin.gif este neprisiel ten pravy cas
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: apríla 26, 2008, 11:35 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Môj bývalý basák je lavák no na giratu hrá odjakživa akoby bol pravák a nie je nijaký problém
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Apocalyptico
Prisťahovalec

Založený: 23 Feb 2008

PríspevokZaslal: apríla 27, 2008, 12:12 am    Predmet: Re: Som ľavák, ale hrám ako pravák Odpovedať s citátom

fuga napísal:
Som ľavák, ale hrám ako pravák, asi 17 rokov, neskôr som to považoval za chybu, že som sa odmalička neučil hrať ako ľavák.
Nedávno som začal používať lavú ruku miesto pravej pri hre na hi-hat ( na ride sa už nedalo : ) až teraz som si všimol, že ľavá ruka mi podstatne presnejsie udržuje tempo, ako pravá, teda by mala viesť celý nastroj svojim hramím na ride alebo hi-hat. Nedokážem hrať opačne komplet, skúšal som, nedá sa to, musím začať odznovu, a to sa mi po 17 rokoch hrania veľmi nechce : ), ale keď hrám znovu ako pravák, počujem každú jednu nepresnosť popri metronóme.

to uz musís mat za tu dobu poriadne zafixované, podla mna nespekuluj, zdokonaluj sa v tom, co si zacal pred 17 rokmi - si predstav, za 17 rokov sa dostanes na tu uroven kde si teraz, len, aby si hral ako lavák? Tá nepresnost sa ti len zdá, sustred sa, bude\je to dobré.
Návrat hore
fuga
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 27, 2008, 11:07 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Dzaaro napísal:
No su lavaci co hraju na pravacky rozlozenu supravu a su aj hraci, ktori maju obe ruky rovnocenne a hraju na pravacku s tym, ze im je jedno ci na HH hraju lavou alebo pravou. Hraj lavou rukou HH a pravou snare /daju sa tak hrat aj niektore veci, ktore su s prekrizenymi rukami o dost horsie hratelne/ a ked hras ride hraj ako pravak, pripadne si ride zaves na lavu stranu /z tvojho pohladu/ a aj ten hraj lavou rukou. Ked ti pri nohach nevadi, ze hras ako pravak, tak takto to budes mat v pohode podla mna.

no ano, hrat mozem aj na pravej zostave lavou rukou na hi hat, ale zas je problem pri prechodoch, tie uz musis zacat pravou rukou, je to riadne narocne, tak teraz hram, tak viem o com pisem
Návrat hore
fuga
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 27, 2008, 11:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

JUROMURO napísal:

POZOR! je rozdiel byt lavy a hrat ako lavak icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
fuga
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 27, 2008, 11:09 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Malcolm napísal:
to it trvalo 17 rokov nez si si zo uvedomil?

ano, 17 rokov, a ako vidim, som tu sam, kto si to vsimol
Návrat hore
fuga
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 27, 2008, 11:13 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nightwolf_08 napísal:
Môj bývalí basák je lavák no na giratu hrá odjakživa akoby bol pravák a nie je nijaký problém

na gitare tiez hram, skusal som opacne, ale to nejde, ale raz mi jeden vynikajuci gitarista povedal, ze je chyba aj to, lebo teraz mam lavu ruku na hnatniku rychlejsiu, ako pravu, alebo skor ju predbieha a to nieje dobre, púredbieha ju, mozno je aj na tom nieco pravdy, tomu sa uz ale nevenujem, tak to neriesim

Naposledy upravil fuga dňa apríla 27, 2008, 11:39 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
fuga
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 27, 2008, 11:14 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

JUROMURO napísal:

dik za reakciu
Návrat hore
JUROMURO
Usadlík

PríspevokZaslal: apríla 27, 2008, 11:30 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

fuga napísal:
JUROMURO napísal:

dik za reakciu
to ne pre tebaa , to pre toho co splietal 17 rokov..........nedorozumenie icon_redface.gif z mojej strany
Návrat hore
fuga
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 27, 2008, 11:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

JUROMURO napísal:
fuga napísal:
JUROMURO napísal:

dik za reakciu
to ne pre tebaa , to pre toho co splietal 17 rokov..........nedorozumenie icon_redface.gif z mojej strany

no ved to som ja splietal
Návrat hore
Dänillo
Usadlík

Založený: 05 Feb 2008

PríspevokZaslal: apríla 28, 2008, 7:13 am    Predmet: Odpovedať s citátom

ja som tiež ľavak..a hrám ako pravák....a nejak mi to takto vyhovuje..ale plánujem sa učit aj opačne......................
Návrat hore
dusan
Moderátor

Založený: 27 Dec 2006

PríspevokZaslal: apríla 28, 2008, 10:28 am    Predmet: Re: Som ľavák, ale hrám ako pravák Odpovedať s citátom

fuga napísal:

Ahoj. Ocitol si sa v zlozitej situacii. Je dolezite zvazit si vsetky pre a proti. 17 rokov je sice dost vela, ale dobre mierene cvicenie podla svojej prirodzenosti, cize na lavackej sade spravi za pomerne kratky cas vacsi zazrak akoby si cakal. V prvom rade si musis zhodnotit svoju motivaciu. Ako beries hranie na bicie, ci je to "len" konicek, zaluba, ci mas kapelu z ktorou pravidelne hravas, ci hravas vela koncertov a podobne a hlavne ci Ti staci Tvoja momentalna uroven, resp. nikomu nestaci co vie, ale ci si s tym aspon ako tak spokojny, alebo ci mas ambiciu sa posuvat dalej. Doporucujem Ti nehrat ziadnym mixovanym sposobom, aspon rok alebo dva nie, lebo len vtedy zacnes byt skutocne dezorientovany. Mas dve moznosti. Bud budes pokracovat na pravackej sade a budes sa zlepsovat uz len pomalym tempom, budes limitovany svojim lavactvom, co ale vobec nevadi ak Ti Tvoja momentalna uroven postacuje a nemas ambicie ucit sa toho viac. Druha moznost je spravit velke rozhodnutie a dat si v momente sadu na lavaka ako Ti podla prirody nalezi. Pri tejto variante Ti nemozem slubit nic ine a pot a krv icon_cry.gif Dolezite je cvicit v podstate od zaciatku uplne elementarne veci, zafixovat si ich od lavej. Cvicit hlavne rytmicak, paradidle, vsetko zacat od lavej, doporucujem nejaku dobu vobec nehrat na sadu, len rytmicak od lavej a potom zacat s najjednoduchsimi moznymi prechodmi a paradidlovymi rozkladmi do supravy, vsetko od lavej. Bude to extremne narocna cesta a fakt vyzva a boj sameho zo sebou. V prvom rade musis tomu verit a ziadna pochybnost alebo aj dlhotrvajuce nezdary Ta uz nesmu odradit ked raz zacnes. Musis to brat tak, ze uz nie je navrat. Ale strasne vela tym ziskas. Moja skusenost je taka, ze prirodu treba pocuvat, dbat na nu, respektovat a ona sa Ti potom celkom urcite odmeni, tym chcem povedat to, ze po zvladnuti zakladov sa potom zacnes zlepsovat raketovym tempom a v konecnom dosledku mozes byt za rok, dva podstatne lepsi hrac ako si teraz. Hlavne co sa pevnosti rytmu tyka. Skratka vsetko co robis prirodzene sa ucis skor ako ked to robis neprirodzene. Moze tu byt hacik ak hras pravidelne casto koncerty, neviem Ti celkom poradit ako preklenut prechodne obdobie co sa tyka tohto, ci hrat nalavo, ci napravo... takuto skusenost nemam. To je vlastne ten najvacsi zadrhel. Dalsia vec je, kolko casu hraniu na bicie obetujes. Vidim to tak, ze na taketo podujatie by si si mal vyclenit kazdy den aspon dve hodinky. Minimalne. Hodinku dopoludnia, hodinku popoludni, na gumenny pad alebo hociaky trenazer paradidle od lavej a vysledky pridu. Musis si len vyhodnotit motivaciu. Ziskas vela, ale bude to aj boliet.
Návrat hore
Dzaaro
Šialenec

Založený: 08 Mar 2008

PríspevokZaslal: apríla 28, 2008, 10:40 am    Predmet: Odpovedať s citátom

fuga napísal:

no ano, hrat mozem aj na pravej zostave lavou rukou na hi hat, ale zas je problem pri prechodoch, tie uz musis zacat pravou rukou, je to riadne narocne, tak teraz hram, tak viem o com pisem

Mhm to mas pravdu... Asi bude mat pravdu dusan, ze najrozumnejsie bude prehodit sa na cisteho lavaka a tym, ze si doteraz hral ako pravak, mas pravu stranu dobre vytrenovanu a ked vytrenujes lavu stranu ako veducu /co by malo fakt ist rychlejsie, lebo je ti to prirodzene/, budes mat paradne a rovnako zrucne vsetky koncatiny...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
fuga
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 28, 2008, 11:18 pm    Predmet: Re: Som ľavák, ale hrám ako pravák Odpovedať s citátom

[quote="dusan"]
fuga napísal:

Ahoj. Ocitol si sa v zlozitej situacii. Je dolezite zvazit si vsetky pre a proti. 17 rokov je sice dost vela, ale dobre mierene cvicenie podla svojej prirodzenosti, cize na lavackej sade spravi za pomerne kratky cas vacsi zazrak akoby si cakal. V prvom rade si musis zhodnotit svoju motivaciu. Ako beries hranie na bicie, ci je to "len" konicek, zaluba, ci mas kapelu z ktorou pravidelne hravas, ci hravas vela koncertov a podobne a hlavne ci Ti staci Tvoja momentalna uroven, resp. nikomu nestaci co vie, ale ci si s tym aspon ako tak spokojny, alebo ci mas ambiciu sa posuvat dalej. Doporucujem Ti nehrat ziadnym mixovanym sposobom, aspon rok alebo dva nie, lebo len vtedy zacnes byt skutocne dezorientovany. Mas dve moznosti. Bud budes pokracovat na pravackej sade a budes sa zlepsovat uz len pomalym tempom, budes limitovany svojim lavactvom, co ale vobec nevadi ak Ti Tvoja momentalna uroven postacuje a nemas ambicie ucit sa toho viac. Druha moznost je spravit velke rozhodnutie a dat si v momente sadu na lavaka ako Ti podla prirody nalezi. Pri tejto variante Ti nemozem slubit nic ine a pot a krv icon_cry.gif Dolezite je cvicit v podstate od zaciatku uplne elementarne veci, zafixovat si ich od lavej. Cvicit hlavne rytmicak, paradidle, vsetko zacat od lavej, doporucujem nejaku dobu vobec nehrat na sadu, len rytmicak od lavej a potom zacat s najjednoduchsimi moznymi prechodmi a paradidlovymi rozkladmi do supravy, vsetko od lavej. Bude to extremne narocna cesta a fakt vyzva a boj sameho zo sebou. V prvom rade musis tomu verit a ziadna pochybnost alebo aj dlhotrvajuce nezdary Ta uz nesmu odradit ked raz zacnes. Musis to brat tak, ze uz nie je navrat. Ale strasne vela tym ziskas. Moja skusenost je taka, ze prirodu treba pocuvat, dbat na nu, respektovat a ona sa Ti potom celkom urcite odmeni, tym chcem povedat to, ze po zvladnuti zakladov sa potom zacnes zlepsovat raketovym tempom a v konecnom dosledku mozes byt za rok, dva podstatne lepsi hrac ako si teraz. Hlavne co sa pevnosti rytmu tyka. Skratka vsetko co robis prirodzene sa ucis skor ako ked to robis neprirodzene. Moze tu byt hacik ak hras pravidelne casto koncerty, neviem Ti celkom poradit ako preklenut prechodne obdobie co sa tyka tohto, ci hrat nalavo, ci napravo... takuto skusenost nemam. To je vlastne ten najvacsi zadrhel. Dalsia vec je, kolko casu hraniu na bicie obetujes. Vidim to tak, ze na taketo podujatie by si si mal vyclenit kazdy den aspon dve hodinky. Minimalne. Hodinku dopoludnia, hodinku popoludni, na gumenny pad alebo hociaky trenazer paradidle od lavej a vysledky pridu. Musis si len vyhodnotit motivaciu. Ziskas vela, ale bude to aj boliet.[/quote

dakujem za reakciu, druha, ktora bola k veci, vidim, ze presne vies o com som pisal, zvazim vsetky pre a proti a budem na tom urcite pracovat, vyhoda, ktoru mi lava ruka dava ma neneha na pokoji s hrou na bocich, uz sa snazim doma na pade trenovat vsetko od lavej ruky, a ide to, tak budem skusat dalej, co sa ale tyka bicich, tie musim nechat na pravu stranu, kvoli skuskam a obcasnym koncertzom, ale teda uz nebudem hrat hihat lavou rukou, nebudem to miesat a kombinovat, doma lavou, s kapelou pravou, hadam to pojde, nie o rok, ale o 3, ale pojde, dakujem za radu
Návrat hore
fuga
Prieskumník

PríspevokZaslal: apríla 28, 2008, 11:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Dzaaro napísal:
fuga napísal:

Mhm to mas pravdu... Asi bude mat pravdu dusan, ze najrozumnejsie bude prehodit sa na cisteho lavaka a tym, ze si doteraz hral ako pravak, mas pravu stranu dobre vytrenovanu a ked vytrenujes lavu stranu ako veducu /co by malo fakt ist rychlejsie, lebo je ti to prirodzene/, budes mat paradne a rovnako zrucne vsetky koncatiny...

ano, urcite ma pravdu, budem skusat, co to da, dik
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubnovanie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 1 z 3

Prejdi na: