| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
fuga Prieskumník
Založený: 18 Aug 2007 Príspevky: 23
|
Zaslal: apríla 26, 2008, 6:02 pm Predmet: Som ľavák, ale hrám ako pravák |
|
|
Som ľavák, ale hrám ako pravák, asi 17 rokov, neskôr som to považoval za chybu, že som sa odmalička neučil hrať ako ľavák.
Nedávno som začal používať lavú ruku miesto pravej pri hre na hi-hat ( na ride sa už nedalo : ) až teraz som si všimol, že ľavá ruka mi podstatne presnejsie udržuje tempo, ako pravá, teda by mala viesť celý nastroj svojim hramím na ride alebo hi-hat. Nedokážem hrať opačne komplet, skúšal som, nedá sa to, musím začať odznovu, a to sa mi po 17 rokoch hrania veľmi nechce : ), ale keď hrám znovu ako pravák, počujem každú jednu nepresnosť popri metronóme.
Čo mám robiť ? Som z toho dezorientovaný[/b] |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
Založený: 08 Mar 2008 Príspevky: 322 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: apríla 26, 2008, 6:33 pm Predmet: |
|
|
| No su lavaci co hraju na pravacky rozlozenu supravu a su aj hraci, ktori maju obe ruky rovnocenne a hraju na pravacku s tym, ze im je jedno ci na HH hraju lavou alebo pravou. Hraj lavou rukou HH a pravou snare /daju sa tak hrat aj niektore veci, ktore su s prekrizenymi rukami o dost horsie hratelne/ a ked hras ride hraj ako pravak, pripadne si ride zaves na lavu stranu /z tvojho pohladu/ a aj ten hraj lavou rukou. Ked ti pri nohach nevadi, ze hras ako pravak, tak takto to budes mat v pohode podla mna. |
|
| Návrat hore |
|
 |
JUROMURO Usadlík

Založený: 28 Jan 2008 Príspevky: 137 Bydlisko: sever
|
Zaslal: apríla 26, 2008, 8:04 pm Predmet: |
|
|
mam pocit ze ja som ľavy nech hram akokoľvek  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1257 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: apríla 26, 2008, 8:09 pm Predmet: |
|
|
| JUROMURO napísal: | mam pocit ze ja som ľavy nech hram akokoľvek  |
tak to aj ja  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Malcolm Šialenec
Založený: 23 Júl 2007 Príspevky: 374 Bydlisko: Lucenec
|
Zaslal: apríla 26, 2008, 8:44 pm Predmet: |
|
|
| to it trvalo 17 rokov nez si si zo uvedomil? |
|
| Návrat hore |
|
 |
JUROMURO Usadlík

|
Zaslal: apríla 26, 2008, 8:48 pm Predmet: |
|
|
no nechame aj teba v tom este neprisiel ten pravy cas |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2686 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: apríla 26, 2008, 11:35 pm Predmet: |
|
|
| Môj bývalý basák je lavák no na giratu hrá odjakživa akoby bol pravák a nie je nijaký problém |
|
| Návrat hore |
|
 |
Apocalyptico Prisťahovalec

Založený: 23 Feb 2008 Príspevky: 79
|
Zaslal: apríla 27, 2008, 12:12 am Predmet: Re: Som ľavák, ale hrám ako pravák |
|
|
| fuga napísal: | Som ľavák, ale hrám ako pravák, asi 17 rokov, neskôr som to považoval za chybu, že som sa odmalička neučil hrať ako ľavák.
Nedávno som začal používať lavú ruku miesto pravej pri hre na hi-hat ( na ride sa už nedalo : ) až teraz som si všimol, že ľavá ruka mi podstatne presnejsie udržuje tempo, ako pravá, teda by mala viesť celý nastroj svojim hramím na ride alebo hi-hat. Nedokážem hrať opačne komplet, skúšal som, nedá sa to, musím začať odznovu, a to sa mi po 17 rokoch hrania veľmi nechce : ), ale keď hrám znovu ako pravák, počujem každú jednu nepresnosť popri metronóme.
to uz musís mat za tu dobu poriadne zafixované, podla mna nespekuluj, zdokonaluj sa v tom, co si zacal pred 17 rokmi - si predstav, za 17 rokov sa dostanes na tu uroven kde si teraz, len, aby si hral ako lavák? Tá nepresnost sa ti len zdá, sustred sa, bude\je to dobré. |
|
| Návrat hore |
|
 |
fuga Prieskumník
|
Zaslal: apríla 27, 2008, 11:07 pm Predmet: |
|
|
| Dzaaro napísal: | | No su lavaci co hraju na pravacky rozlozenu supravu a su aj hraci, ktori maju obe ruky rovnocenne a hraju na pravacku s tym, ze im je jedno ci na HH hraju lavou alebo pravou. Hraj lavou rukou HH a pravou snare /daju sa tak hrat aj niektore veci, ktore su s prekrizenymi rukami o dost horsie hratelne/ a ked hras ride hraj ako pravak, pripadne si ride zaves na lavu stranu /z tvojho pohladu/ a aj ten hraj lavou rukou. Ked ti pri nohach nevadi, ze hras ako pravak, tak takto to budes mat v pohode podla mna. |
no ano, hrat mozem aj na pravej zostave lavou rukou na hi hat, ale zas je problem pri prechodoch, tie uz musis zacat pravou rukou, je to riadne narocne, tak teraz hram, tak viem o com pisem |
|
| Návrat hore |
|
 |
fuga Prieskumník
|
Zaslal: apríla 27, 2008, 11:08 pm Predmet: |
|
|
| JUROMURO napísal: | mam pocit ze ja som ľavy nech hram akokoľvek  |
POZOR! je rozdiel byt lavy a hrat ako lavak  |
|
| Návrat hore |
|
 |
fuga Prieskumník
|
Zaslal: apríla 27, 2008, 11:09 pm Predmet: |
|
|
| Malcolm napísal: | | to it trvalo 17 rokov nez si si zo uvedomil? |
ano, 17 rokov, a ako vidim, som tu sam, kto si to vsimol |
|
| Návrat hore |
|
 |
fuga Prieskumník
|
Zaslal: apríla 27, 2008, 11:13 pm Predmet: |
|
|
| Nightwolf_08 napísal: | | Môj bývalí basák je lavák no na giratu hrá odjakživa akoby bol pravák a nie je nijaký problém |
na gitare tiez hram, skusal som opacne, ale to nejde, ale raz mi jeden vynikajuci gitarista povedal, ze je chyba aj to, lebo teraz mam lavu ruku na hnatniku rychlejsiu, ako pravu, alebo skor ju predbieha a to nieje dobre, púredbieha ju, mozno je aj na tom nieco pravdy, tomu sa uz ale nevenujem, tak to neriesim
Naposledy upravil fuga dňa apríla 27, 2008, 11:39 pm, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
fuga Prieskumník
|
Zaslal: apríla 27, 2008, 11:14 pm Predmet: |
|
|
| JUROMURO napísal: | no nechame aj teba v tom este neprisiel ten pravy cas |
dik za reakciu |
|
| Návrat hore |
|
 |
JUROMURO Usadlík

|
Zaslal: apríla 27, 2008, 11:30 pm Predmet: |
|
|
| fuga napísal: | | JUROMURO napísal: | no nechame aj teba v tom este neprisiel ten pravy cas |
dik za reakciu | to ne pre tebaa , to pre toho co splietal 17 rokov..........nedorozumenie z mojej strany |
|
| Návrat hore |
|
 |
fuga Prieskumník
|
Zaslal: apríla 27, 2008, 11:34 pm Predmet: |
|
|
| JUROMURO napísal: | | fuga napísal: | | JUROMURO napísal: | no nechame aj teba v tom este neprisiel ten pravy cas |
dik za reakciu | to ne pre tebaa , to pre toho co splietal 17 rokov..........nedorozumenie z mojej strany |
no ved to som ja splietal |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dänillo Usadlík

Založený: 05 Feb 2008 Príspevky: 122 Bydlisko: Martin (konkrétne diera menom Valča)
|
Zaslal: apríla 28, 2008, 7:13 am Predmet: |
|
|
| ja som tiež ľavak..a hrám ako pravák....a nejak mi to takto vyhovuje..ale plánujem sa učit aj opačne...................... |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 885 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: apríla 28, 2008, 10:28 am Predmet: Re: Som ľavák, ale hrám ako pravák |
|
|
| fuga napísal: | Som ľavák, ale hrám ako pravák, asi 17 rokov, neskôr som to považoval za chybu, že som sa odmalička neučil hrať ako ľavák.
Ahoj. Ocitol si sa v zlozitej situacii. Je dolezite zvazit si vsetky pre a proti. 17 rokov je sice dost vela, ale dobre mierene cvicenie podla svojej prirodzenosti, cize na lavackej sade spravi za pomerne kratky cas vacsi zazrak akoby si cakal. V prvom rade si musis zhodnotit svoju motivaciu. Ako beries hranie na bicie, ci je to "len" konicek, zaluba, ci mas kapelu z ktorou pravidelne hravas, ci hravas vela koncertov a podobne a hlavne ci Ti staci Tvoja momentalna uroven, resp. nikomu nestaci co vie, ale ci si s tym aspon ako tak spokojny, alebo ci mas ambiciu sa posuvat dalej. Doporucujem Ti nehrat ziadnym mixovanym sposobom, aspon rok alebo dva nie, lebo len vtedy zacnes byt skutocne dezorientovany. Mas dve moznosti. Bud budes pokracovat na pravackej sade a budes sa zlepsovat uz len pomalym tempom, budes limitovany svojim lavactvom, co ale vobec nevadi ak Ti Tvoja momentalna uroven postacuje a nemas ambicie ucit sa toho viac. Druha moznost je spravit velke rozhodnutie a dat si v momente sadu na lavaka ako Ti podla prirody nalezi. Pri tejto variante Ti nemozem slubit nic ine a pot a krv Dolezite je cvicit v podstate od zaciatku uplne elementarne veci, zafixovat si ich od lavej. Cvicit hlavne rytmicak, paradidle, vsetko zacat od lavej, doporucujem nejaku dobu vobec nehrat na sadu, len rytmicak od lavej a potom zacat s najjednoduchsimi moznymi prechodmi a paradidlovymi rozkladmi do supravy, vsetko od lavej. Bude to extremne narocna cesta a fakt vyzva a boj sameho zo sebou. V prvom rade musis tomu verit a ziadna pochybnost alebo aj dlhotrvajuce nezdary Ta uz nesmu odradit ked raz zacnes. Musis to brat tak, ze uz nie je navrat. Ale strasne vela tym ziskas. Moja skusenost je taka, ze prirodu treba pocuvat, dbat na nu, respektovat a ona sa Ti potom celkom urcite odmeni, tym chcem povedat to, ze po zvladnuti zakladov sa potom zacnes zlepsovat raketovym tempom a v konecnom dosledku mozes byt za rok, dva podstatne lepsi hrac ako si teraz. Hlavne co sa pevnosti rytmu tyka. Skratka vsetko co robis prirodzene sa ucis skor ako ked to robis neprirodzene. Moze tu byt hacik ak hras pravidelne casto koncerty, neviem Ti celkom poradit ako preklenut prechodne obdobie co sa tyka tohto, ci hrat nalavo, ci napravo... takuto skusenost nemam. To je vlastne ten najvacsi zadrhel. Dalsia vec je, kolko casu hraniu na bicie obetujes. Vidim to tak, ze na taketo podujatie by si si mal vyclenit kazdy den aspon dve hodinky. Minimalne. Hodinku dopoludnia, hodinku popoludni, na gumenny pad alebo hociaky trenazer paradidle od lavej a vysledky pridu. Musis si len vyhodnotit motivaciu. Ziskas vela, ale bude to aj boliet. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
Založený: 08 Mar 2008 Príspevky: 322 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: apríla 28, 2008, 10:40 am Predmet: |
|
|
| fuga napísal: |
no ano, hrat mozem aj na pravej zostave lavou rukou na hi hat, ale zas je problem pri prechodoch, tie uz musis zacat pravou rukou, je to riadne narocne, tak teraz hram, tak viem o com pisem |
Mhm to mas pravdu... Asi bude mat pravdu dusan, ze najrozumnejsie bude prehodit sa na cisteho lavaka a tym, ze si doteraz hral ako pravak, mas pravu stranu dobre vytrenovanu a ked vytrenujes lavu stranu ako veducu /co by malo fakt ist rychlejsie, lebo je ti to prirodzene/, budes mat paradne a rovnako zrucne vsetky koncatiny... |
|
| Návrat hore |
|
 |
fuga Prieskumník
|
Zaslal: apríla 28, 2008, 11:18 pm Predmet: Re: Som ľavák, ale hrám ako pravák |
|
|
[quote="dusan"] | fuga napísal: | Som ľavák, ale hrám ako pravák, asi 17 rokov, neskôr som to považoval za chybu, že som sa odmalička neučil hrať ako ľavák.
Ahoj. Ocitol si sa v zlozitej situacii. Je dolezite zvazit si vsetky pre a proti. 17 rokov je sice dost vela, ale dobre mierene cvicenie podla svojej prirodzenosti, cize na lavackej sade spravi za pomerne kratky cas vacsi zazrak akoby si cakal. V prvom rade si musis zhodnotit svoju motivaciu. Ako beries hranie na bicie, ci je to "len" konicek, zaluba, ci mas kapelu z ktorou pravidelne hravas, ci hravas vela koncertov a podobne a hlavne ci Ti staci Tvoja momentalna uroven, resp. nikomu nestaci co vie, ale ci si s tym aspon ako tak spokojny, alebo ci mas ambiciu sa posuvat dalej. Doporucujem Ti nehrat ziadnym mixovanym sposobom, aspon rok alebo dva nie, lebo len vtedy zacnes byt skutocne dezorientovany. Mas dve moznosti. Bud budes pokracovat na pravackej sade a budes sa zlepsovat uz len pomalym tempom, budes limitovany svojim lavactvom, co ale vobec nevadi ak Ti Tvoja momentalna uroven postacuje a nemas ambicie ucit sa toho viac. Druha moznost je spravit velke rozhodnutie a dat si v momente sadu na lavaka ako Ti podla prirody nalezi. Pri tejto variante Ti nemozem slubit nic ine a pot a krv Dolezite je cvicit v podstate od zaciatku uplne elementarne veci, zafixovat si ich od lavej. Cvicit hlavne rytmicak, paradidle, vsetko zacat od lavej, doporucujem nejaku dobu vobec nehrat na sadu, len rytmicak od lavej a potom zacat s najjednoduchsimi moznymi prechodmi a paradidlovymi rozkladmi do supravy, vsetko od lavej. Bude to extremne narocna cesta a fakt vyzva a boj sameho zo sebou. V prvom rade musis tomu verit a ziadna pochybnost alebo aj dlhotrvajuce nezdary Ta uz nesmu odradit ked raz zacnes. Musis to brat tak, ze uz nie je navrat. Ale strasne vela tym ziskas. Moja skusenost je taka, ze prirodu treba pocuvat, dbat na nu, respektovat a ona sa Ti potom celkom urcite odmeni, tym chcem povedat to, ze po zvladnuti zakladov sa potom zacnes zlepsovat raketovym tempom a v konecnom dosledku mozes byt za rok, dva podstatne lepsi hrac ako si teraz. Hlavne co sa pevnosti rytmu tyka. Skratka vsetko co robis prirodzene sa ucis skor ako ked to robis neprirodzene. Moze tu byt hacik ak hras pravidelne casto koncerty, neviem Ti celkom poradit ako preklenut prechodne obdobie co sa tyka tohto, ci hrat nalavo, ci napravo... takuto skusenost nemam. To je vlastne ten najvacsi zadrhel. Dalsia vec je, kolko casu hraniu na bicie obetujes. Vidim to tak, ze na taketo podujatie by si si mal vyclenit kazdy den aspon dve hodinky. Minimalne. Hodinku dopoludnia, hodinku popoludni, na gumenny pad alebo hociaky trenazer paradidle od lavej a vysledky pridu. Musis si len vyhodnotit motivaciu. Ziskas vela, ale bude to aj boliet.[/quote
dakujem za reakciu, druha, ktora bola k veci, vidim, ze presne vies o com som pisal, zvazim vsetky pre a proti a budem na tom urcite pracovat, vyhoda, ktoru mi lava ruka dava ma neneha na pokoji s hrou na bocich, uz sa snazim doma na pade trenovat vsetko od lavej ruky, a ide to, tak budem skusat dalej, co sa ale tyka bicich, tie musim nechat na pravu stranu, kvoli skuskam a obcasnym koncertzom, ale teda uz nebudem hrat hihat lavou rukou, nebudem to miesat a kombinovat, doma lavou, s kapelou pravou, hadam to pojde, nie o rok, ale o 3, ale pojde, dakujem za radu |
|
| Návrat hore |
|
 |
fuga Prieskumník
|
Zaslal: apríla 28, 2008, 11:20 pm Predmet: |
|
|
| Dzaaro napísal: | | fuga napísal: |
Mhm to mas pravdu... Asi bude mat pravdu dusan, ze najrozumnejsie bude prehodit sa na cisteho lavaka a tym, ze si doteraz hral ako pravak, mas pravu stranu dobre vytrenovanu a ked vytrenujes lavu stranu ako veducu /co by malo fakt ist rychlejsie, lebo je ti to prirodzene/, budes mat paradne a rovnako zrucne vsetky koncatiny... |
ano, urcite ma pravdu, budem skusat, co to da, dik |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|