| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Gr3g0r Prisťahovalec
Založený: 08 Feb 2008 Príspevky: 72 Bydlisko: Žilina
|
Zaslal: februára 15, 2008, 10:17 pm Predmet: ako správne držať paličky? |
|
|
| asi je to dosť stupídna otázka, ale aj tak... |
|
| Návrat hore |
|
 |
patrismetil Prisťahovalec

Založený: 16 Jan 2008 Príspevky: 58 Bydlisko: nikým nezistené
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1257 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: februára 15, 2008, 10:34 pm Predmet: |
|
|
| maju byt v ruke volne, fixovat ich mas len na 1 mieste a co najviac pracovat prstami, inac podla chuti ;) |
|
| Návrat hore |
|
 |
parky Nováčik
Založený: 14 Apr 2008 Príspevky: 26 Bydlisko: Dobsina
|
Zaslal: apríla 28, 2008, 12:01 pm Predmet: |
|
|
| mam problem pri richlej hre .. zacnu ma boliet slachy a nevidrzim dlho hrat co by ste mi poradili.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 776 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: apríla 28, 2008, 12:45 pm Predmet: war |
|
|
| parky napísal: | | mam problem pri richlej hre .. zacnu ma boliet slachy a nevidrzim dlho hrat co by ste mi poradili.. | dat si valetol a hrat ešte dlhšie,nerumázgat,ale pravdepodobne to bude aj zlou technikov |
|
| Návrat hore |
|
 |
parky Nováčik
|
Zaslal: apríla 28, 2008, 12:50 pm Predmet: |
|
|
| musim prist na tu technyku .. a asi to chce vala cviku |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
Založený: 08 Mar 2008 Príspevky: 322 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: apríla 28, 2008, 12:58 pm Predmet: |
|
|
podla mna je efektivnejsie najst si ucitela, co ti s technikou pomoze, alebo si pozriet napr DVD od Jojo Mayera: Secrets Weapons of Modern Drummer, on tam velmi detailne vysvetluje ako palicky drzat a ako hrat, aby to bolo co najprirodzenejsie. Inac bol tu uz topic o bolestiach pri hrani, skus ho pohladat v archive, tam je tiez par uzitocnych rad. To s tym valetolom by som urcite nerobil! Radsej cvic pomaly, medzi jednotlivymi cviceniami si nachvilu uvolni ruky, rychlost prichadza postupne dlhodobym cvicenim. |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 884 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: apríla 28, 2008, 12:59 pm Predmet: Re: war |
|
|
| animal666palermo napísal: | | parky napísal: | | mam problem pri richlej hre .. zacnu ma boliet slachy a nevidrzim dlho hrat co by ste mi poradili.. | dat si valetol a hrat ešte dlhšie,nerumázgat,ale pravdepodobne to bude aj zlou technikov |
Tak o tom nemoze byt ani rec. V momente ked zacitis bolest, musis si dat pauzu a zvolnit, lebo mozes prist k zraneniu a to si nejaku dobu potom nezahras. To kolko sa Tvoje slachy napracuju neoblbnes ziadnou mastou. Treba trpezlivo postupne pridavat, pred hranim si dat mini rozcvicku (fyzicku aj hernu). Urcite to viazne hlavne v technike. To ako drzat palicky sa neda popisat iba slovami, ale podstatne je, aby si ju nedrzal krcovito ale jemne, vyuzival dostatocne odraz a aby mala dost priestoru na pohyb v ruke. |
|
| Návrat hore |
|
 |
parky Nováčik
|
Zaslal: apríla 28, 2008, 1:09 pm Predmet: |
|
|
| no ta nic viac mi neostava iba cvicit ... vecinou ma boli prava ruka s haitky |
|
| Návrat hore |
|
 |
Force Usadlík

Založený: 16 Apr 2008 Príspevky: 101
|
Zaslal: apríla 28, 2008, 2:01 pm Predmet: |
|
|
| ja nemam ziadne problemy s drzanim palickami a pripadne problemy...skor s s pluzgierami - ale taka tema tu uz bola |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: apríla 28, 2008, 4:31 pm Predmet: Re: war |
|
|
| dusan napísal: | | animal666palermo napísal: | | parky napísal: | | mam problem pri richlej hre .. zacnu ma boliet slachy a nevidrzim dlho hrat co by ste mi poradili.. | dat si valetol a hrat ešte dlhšie,nerumázgat,ale pravdepodobne to bude aj zlou technikov |
Tak o tom nemoze byt ani rec. V momente ked zacitis bolest, musis si dat pauzu a zvolnit, lebo mozes prist k zraneniu a to si nejaku dobu potom nezahras. To kolko sa Tvoje slachy napracuju neoblbnes ziadnou mastou. Treba trpezlivo postupne pridavat, pred hranim si dat mini rozcvicku (fyzicku aj hernu). Urcite to viazne hlavne v technike. To ako drzat palicky sa neda popisat iba slovami, ale podstatne je, aby si ju nedrzal krcovito ale jemne, vyuzival dostatocne odraz a aby mala dost priestoru na pohyb v ruke. | cvičiť cvičiť a ešte raz cvičiť,keby že nemám hrat ked ma niečo bude bolieť ,tak asi neodohrám ani jednu produkciu,vždy je niečo na vyhováranie u mna napríklad chrbtica,ale ked už musím hrat a tak idem do toho naplno či idem cvičit alebo hrat,nejaká bolesť potom nehrá rolu |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 884 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: apríla 28, 2008, 4:49 pm Predmet: |
|
|
| Mal som presne takyto isty postoj ako Ty, kym mi neodisla slacha v pleci a nezapalil sa mi v nom aj mazovy vacok. Uz to mam v poriadku, ale od konca januara som si zacvicil tak par hodin a je mi z toho zle, uz sa nedokazem pocuvat a tu pravacku teraz ucim da sa povedat uplne odznova. Obrovsky pruser, hlavne ked si na tom clovek postavi zivot. Poviem Ti, za zdravotne problemy tohto typu bubenikovi nic nestoji. Chrbtica a podobne bolesti, to je ina kategoria, ale veci suvisejuce z rukami, slachy, zapastia, plecia, upony... ak Ta to boli dlho a zanedbavas to, mozes raz prebudit do bolaveho rana. Nechcem Ta strasit, ja som slabucka konstrukcia, ale rozumne sa pred hranim rozvicit, od krku az po prsty na nohach je to najlepsie co mozes spravit. Su to citlive veci ktore sa stanu zrazu a rozchodit to chce par mesiacov. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: apríla 28, 2008, 7:40 pm Predmet: gain |
|
|
| rozhodne múdre slová,su geneticky slabšie konštrukcie ktoré to nemôžu preháňať,ale kšefty a koncerty sa nepýtajú či ta niečo boli alebo ľudia neprišli na koncert alebo do klubu nato aby sa potom niekto vyhováral že sa pre bolesť nedokázal uvolniť,rozhodne treba navštíviť lekára ale hudba sa robí na plno no pain no gain |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
|
Zaslal: apríla 28, 2008, 8:25 pm Predmet: |
|
|
| Je pravda, ze na xefte musis hrat, ci ta to boli alebo nie, ale ty si tu parkymu radil pravidelne cvicenie napriek bolesti. A to je nieco ine ako pretrpenie xeftu, kde niet ineho vychodiska. Ja som zazil tiez par presileni /rameno, ktore sa mi doteraz ozyva a lupoce mi v nom/ malicek a dlan lavej ruky, zapastia a mozem potvrdit, ze je to naprd...s presilenou rukou nejaky cas nehras a technika ti odide tak, ze si na tom casto horsie ako pred presilenim. Urcite odporucam pri cviceni davat si pozor, lepsie je cvicit hodinu denne ako 8hodin jeden den a potom 2tyzdne sedet doma s bolavou rukou. |
|
| Návrat hore |
|
 |
parky Nováčik
|
Zaslal: apríla 28, 2008, 8:30 pm Predmet: |
|
|
| no nebudem to podcenovat a budem si na to davat bacha .. ale pri takej stredne richlej alebo trochu richlejsej hre sa to da lebo vtedy sa este viem uvolnit ale ked us ide do tuheho ked sa zrichly ritmus tak sa napnem a ako by mi stuhlo prave predlaktie a potom to zcne bolet a tak a nevidrzim dlho hrat .. mal som taki problem s dvojslapkou s litkami ale us som si na to nasiel sistem a us to celkom ide. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

Založený: 05 Júl 2007 Príspevky: 689 Bydlisko: Liptovský Mikuláš
|
Zaslal: apríla 28, 2008, 9:42 pm Predmet: |
|
|
je to malicko OT, lebo tu nejde az tak o drzanie, ale nechcem robit novu temu kvoli tomu:
moj ucitel ma uci, aby som pri hre mal ruky otocene tak, ze dlane smeruju k zemi (alebo k blane), nie su vytocene dovnutra (obe ruky by sli dlanami ku sebe, pri sposobe, ktory sa ucim, idu obidve dole dlanami). hovori, co sa mi zda celkom logicke, ze je to pre zapastia prirodzenejsi pohyb (hore-dole) ako keby som mal ruky dlanami ku sebe (cize v zapastiach by bol pohyb doprava-dolava v podstate). cudujem sa len tomu, ze mam pocit, ze skoro nikto tak nehra, kazdy ma ruky akoby kladivom zatlkal klince, len ja mam ako by som dribloval s basketbalkou.
skuste mi povedat, zvlast ti, ktori ucia, alebo ktorych ucia v ZUSke alebo konzervach a inde, co na to vravite. diky |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1257 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: apríla 28, 2008, 10:00 pm Predmet: |
|
|
| podla mna sa ti to zda ze tak nikto nehra, mna to tak ucil kamarat konzervatorista (myslim ako dlanami k zemi) |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

Založený: 15 Júl 2007 Príspevky: 385
|
Zaslal: apríla 28, 2008, 10:17 pm Predmet: |
|
|
kazdy clovek si vytvori v podstate vlastnu techniku,mne po case doslo samemu,ze ked si pri hre palicku opieram obod uchytenia ukazovaku k dlani,je to pre mna lepsie.Kaslite na ucenie techniky podla ucebnice,nie kazdy ma ruku ako dave wreckl!!
Naposledy upravil vAlve dňa apríla 29, 2008, 6:01 pm, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
|
Zaslal: apríla 29, 2008, 1:38 am Predmet: |
|
|
| Brndo to co ty popisujes sa vola German grip, ked mas dlane k sebe, to sa vola French grip. Oba spôsoby su pouzitelne, pri german viac vyuzivas zapastia, pri french vyuzivas viac prsty. Inak German grip pouziva vela ludi. Ja tiez pouzivam v podstate German grip ale pravou rukou obcas prechadzam na french grip, v niektorych situaciach mi to lepsie vyhovuje. Treba poznat zakladne principy a prisposobovat to svojmu telu, nakolko kazdy mame tie paprcky troxu ine. btw technika sa pise s makkym i. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

Založený: 05 Júl 2007 Príspevky: 689 Bydlisko: Liptovský Mikuláš
|
Zaslal: apríla 29, 2008, 7:27 am Predmet: |
|
|
Aha, fakt :)
na vicfirthe ked vravia o german gripe, tak spomina aj bubenikov, ktori ho pouzivaju, kukol som nejake videa s niektorymi, a ozaj hrali tak. Takze OK, podarilo sa mi prave stratit sa v dave german grippistov , tak uz som spokojny. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|