Obsah fóra bubenici.com
Frankfurt '08 *NEW PHOTOS!!*

Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
EF
Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: marca 15, 2008, 1:56 pm    Predmet: Frankfurt '08 *NEW PHOTOS!!* Odpovedať s citátom

Drobný report z Frankfurtu..
Je toho fakt veľa a nedá sa za dva dni stihnúť detailne obehať a vyskúšať všetko.. Navyše, ten výlet bol hlavne pracovný, nie očumovací (ako po minulé roky..)

Bubny:

Potešujúce je, že aj firmy ako Dixon skvalitňujú produkciu a tlačia sa do strednej triedy. Zaujala ma súprava z kombinácie driev zebra wood/bubinga, ktorá hrala fakt veľmi dobre. Die cast rims na tomoch a snare-y niesú síce úplne die cast, ale snaha o upgrade je evidentná. (btw tieto pseudo diecasty-ako na detailnej fotke u rmv- sú u všetkých indočínskych low cost výrobcov v mimoriadnej obľube, robia to fakt všetci).. Problém je, že cena za tento "highend" Dixon je vysoká (8,10,12,14,16,14x6, 20x18 bez hw za cca 55.tisíc, a to je už na neznačkový produkt veľa..

www.playdixon.com

RMV zmenilo vedenie, vyvinuli nové modely a bubny sú fakt výborné. Dva typy materiálu (bapeva, purple heart), výborné spracovanie, len ten hw je nepoužiteľný (kombinácia plastu a kovu) a myslím, že by nevydržal ani trojdňovú jazzovú šnúru..

bapeva-typ úžitkového brazílskeho tvrdého dreva, označované aj ako braz. javor. S javorom nemá ale nič spoločné.

purple heart, drevo kt. má prirodzene túto farbu

Yamaha chystá sériu nových malých bubnov, súpravy Phx, OakX.. niečo bolo k oťukaniu, novinky bohužiaľ nie. Takže neviem povedať nič bližšie ku zvuku.. ale určite super! ;)

Pearl ma neprekvapil ničím, super bubny, krásne úpravy u Masterworks a Reference, dokonalé vypracovanie u Masters, bezchybný lak s vysokým leskom u Vision(VBX, VMX) a Forum FZ, ktoré síce majú I.S.S, ale všetky ostatné plochy kov-drevo sú neodizolované.
Malé bubny boli väčšinou nenaladené, takže kritizovať/chváliť tiež nieje možné.

U Sonoru nič nové okrem Steve Smith Signature SQ2 limited edition, ktorý je pri -všetkej úcte- opticky identický s Birdseye Maple Delite a nebyť veľkej obrazovky s majstrovým príhovorom a ukážkami, ani by som si ho nevšimol.. Okrem toho krásny bielo-čierny SQ2 jungle set pri ktorom som poslintal koberec :D ,

...nový program hw "basic arm" a zbytok ako min. rok, všetko po starom.

Mapex má tiež pár limited edition Orionov a Pro M s prekrásnymi exotickými drevami a vysoko lesklým lakom.. tiež som im poslintal koberec.. :) Zbytok produkcie bez zmeny, žiadne prevratné novinky.

Cez Tamu som len prebehol, krásny stánok, úžasné povrchovky, krásne Bubingy..

DW má v programe 3 novinky, tzv. jazz drums ktoré sú konštrukčne na báze starých bubnov, kde sa medzi vrstvy dreva vkladala gumová vložka (gum core). Doplnená je o retro HW alá Amati z 60tych rokov.
Druhá novinka sú Classics series. Korpusy viz foto. Tretia sú malé bubny z solid blocku a block shell (jeden kus dreva a bloky ala hanuš a heřt), viz foto..
PDP bez zmeny, nové finishe

DW CLASSICS SHELL AND SET

block shell

No a na koniec chuťovka :D

Okrem spomenutého som oťukal kvantum akrylu (vahan, kirchhoff)

Kirchhoff monster

brazilskych firiem (odery, adah) a spústu "no name" produktov.. Všetko to hrá, niečo dobre, niečo menej. Fakt je, že rozdiely v kvalite sú menšie a tlak na výrobcov stúpa.. Bohužiaľ, rovnako aj ceny..

Naposledy upravil EF dňa marca 16, 2008, 11:15 am, celkom upravené 2 krát
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
MrMetronome
Šialenec

Založený: 01 Sep 2007

PríspevokZaslal: marca 15, 2008, 2:06 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tie DeWecka su na zozratie...)) pekny clanok, vdaka, my tu v socializme pockame na spravu o cineloch..)))
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Foo Fighter
Psychopat

PríspevokZaslal: marca 15, 2008, 2:12 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

EF ty si poslintal koberec dvakrat, ja by som asi slintal stale :D
skvela recenzia
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
mufty
Nováčik

Založený: 30 Nov 2007

PríspevokZaslal: marca 15, 2008, 7:02 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

emil ďakujeme za recenziu..daj aj o čineloch aby sme túto stránku neoslintali.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Foo Fighter
Psychopat

PríspevokZaslal: marca 15, 2008, 11:50 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ale o cineloch uz predsa je...a bola uz ked si pisal svoj prispevok ;)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Martyn
Usadlík

Založený: 12 Mar 2008

PríspevokZaslal: marca 16, 2008, 12:55 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

icon_eek.gif no ja sa asi poserem,take daco som vzivote nevidel
Návrat hore
OondroO
Prisťahovalec

Založený: 24 Apr 2007

PríspevokZaslal: marca 16, 2008, 1:13 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

zacinam poriadne , ale fakt poriadne cvicit .. . icon_cheesygrin.gif taketo bicie si treba zasluzit ...(snad niekedy neco take budem mat ) icon_eek.gif icon_cool.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Foo Fighter
Psychopat

PríspevokZaslal: marca 16, 2008, 1:18 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

EF: este ma napadlo..ten Tama Spartan kit si neoťukal?
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: marca 16, 2008, 1:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Bohužiaľ, nie.. Fakt som len x krát prebehol cez ich stánok, poobdivoval a ošahal vystavené vzorky finišov a bežal ďalej. Ani neviem, či sa dalo skúšať, všetky sady boli na podestoch a nakonfigurované "výstavne"..
Návrat hore
Apocalyptico
Nováčik

Založený: 23 Feb 2008

PríspevokZaslal: apríla 28, 2008, 9:45 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

srdečná vdaka...
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana 1 z 1

Prejdi na: