| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
gregg Prieskumník
Založený: 09 Jan 2008 Príspevky: 15 Bydlisko: spisska nova ves
|
Zaslal: apríla 29, 2008, 7:00 pm Predmet: |
|
|
| 2Dušan- Ale hudba nieje šport! Chvala bohu alebo bohužial. Ako chceš hudbu merat na zaklade presnosti, techniky, štylovosti? Sme ludia na rôznej inteligenčnej aj emocionalnej urovni čo vyhovuje jednemu nemusi vyhovovat druhemu. Hudba je podla mna rovnako umenie ako aj show biznis a nemyslim tym len pop music. Je to aj o schopnosti zaujat presvedčit posluchača že si dobry. Kopec skvelych bubenikov sa nepresadi pretože nemaju jednoducho štastie na kapelu alebo niesu v spravny čas na spravnom mieste v tomto ta apsolutne chapem bohužial tak to na svete chodi nielen v hudbe no jedine čo ma zaskočilo su tvoje trochu na môj vkus ortodoxne vyhlasenia na adresu niektorych uznavanych hračov ako treb. neil peart a pod. ktorych lepši hrači od teba dokazali uznat. Nedovolim si povedat o ringovi ze je to tupy hotentot a to možno mam lepšiu techniku než on. Nakoniec aj tak nejde len o samostatne vykony hračov ale o hudbu ako celok a o schopnosti ziskat si posluchača. V jednom rozhovore s thomasom langom ma zaujali 2 otazky 1, kotry legendarny album by si chcel nabubnovat odpoved bola ac/dc back in black 2, tvoj najoblubenejši album odpovedal pink floyd dark side of the moon. Myslim že to hovori za všetko. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Skodovka Nováčik
Založený: 10 Nov 2007 Príspevky: 38
|
Zaslal: apríla 29, 2008, 9:01 pm Predmet: |
|
|
uspech??? napr;pochvala posluchacou to dost potesi
alebo za maximalny uspech by som pokladadal napriklad situaciu kedy by po koncerte prisla za tebou stara 100 rocna pani a povedala by ze by dala zivot zato aby vedela takto hrat a ja by som jej mohol povedat ze ja som dal zato tiez zivot nooo toto si celkom nevsimajte nemam najstastnejsie obdobie  |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 570 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: apríla 29, 2008, 11:22 pm Predmet: rock |
|
|
| wow super debata,konečne sa to tu hýbe jihad |
|
| Návrat hore |
|
 |
larzzzz Prisťahovalec

Založený: 17 Apr 2007 Príspevky: 76 Bydlisko: NZ
|
Zaslal: apríla 30, 2008, 8:08 am Predmet: Mozno trochu OT |
|
|
| No ja myslim ze ak neslape cela kapela tak je to zle ... a bubenik alebo hociktory iny clen kapely moze byt super skvele giga technicky zdatny, celkovy dojem je nic moc... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

Založený: 05 Júl 2007 Príspevky: 621 Bydlisko: Liptovský Mikuláš
|
Zaslal: apríla 30, 2008, 8:49 am Predmet: Re: Mozno trochu OT |
|
|
| larzzzz napísal: | | No ja myslim ze ak neslape cela kapela tak je to zle ... a bubenik alebo hociktory iny clen kapely moze byt super skvele giga technicky zdatny, celkovy dojem je nic moc... |
Ano. A cely Dream Theater slape het :) Teda...podla mna urcite :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Moonwalker Prieskumník
Založený: 30 Apr 2008 Príspevky: 9
|
Zaslal: apríla 30, 2008, 1:47 pm Predmet: drummer |
|
|
No Misko Portnoy je dobry technicky pan, vie sa predat, ludia ho maju radi lebo je to svojim sposobom vol ale preto ho mame radi , ale pre mna osobne nieje nicim vynimocny ale to je takisto vec nazoru... ale dobry urcite je :-) |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor
Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 704 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: apríla 30, 2008, 2:09 pm Predmet: |
|
|
| gregg napísal: | | 2Dušan- Ale hudba nieje šport! Chvala bohu alebo bohužial. Ako chceš hudbu merat na zaklade presnosti, techniky, štylovosti? Sme ludia na rôznej inteligenčnej aj emocionalnej urovni čo vyhovuje jednemu nemusi vyhovovat druhemu. Hudba je podla mna rovnako umenie ako aj show biznis a nemyslim tym len pop music. Je to aj o schopnosti zaujat presvedčit posluchača že si dobry. Kopec skvelych bubenikov sa nepresadi pretože nemaju jednoducho štastie na kapelu alebo niesu v spravny čas na spravnom mieste v tomto ta apsolutne chapem bohužial tak to na svete chodi nielen v hudbe no jedine čo ma zaskočilo su tvoje trochu na môj vkus ortodoxne vyhlasenia na adresu niektorych uznavanych hračov ako treb. neil peart a pod. ktorych lepši hrači od teba dokazali uznat. Nedovolim si povedat o ringovi ze je to tupy hotentot a to možno mam lepšiu techniku než on. Nakoniec aj tak nejde len o samostatne vykony hračov ale o hudbu ako celok a o schopnosti ziskat si posluchača. V jednom rozhovore s thomasom langom ma zaujali 2 otazky 1, kotry legendarny album by si chcel nabubnovat odpoved bola ac/dc back in black 2, tvoj najoblubenejši album odpovedal pink floyd dark side of the moon. Myslim že to hovori za všetko. |
Ahoj. Dobry prispevok. Vidim, ze mame priority a vnimanie nastavene trochu inac. V prvom rade, viem, ze hudba nie je sport. Sport som robil a vzdy sporty velmi rad sledujem. Vlastne jednina vec ktoru v televizii rad aktivne sledujem je sport, pretoze na rozdiel od inych kanalov ktore nam pustaju, pri sporte vidime uzasne vykony ludi ktori skutocne nieco vedia a nadrali sa na tom. Famozne je sledovat pri sporte ako pracuje psychika a najviac ma zaraza ako pri timovych sportoch pracuje timova psychika. To uz ale velmi odbacam. Chcem tym povedat, ze sice hudba sport nie je, je tam vela paralel a podobnosti. Sice som to prirovnal k skoku do dialky, ale zapojil som tam aj fiktivnu polozku a tou bolo esteticke prevedenie skoku. Tym som chcel povedat, ze nie je dolezity pocet skocenych metrov, ale sposob akym ich skocis a tym som chcel odlisit bubenikov v tom, ze su taki, ktori vedia skocit perfektne prve 3 metre, ale su taki, ktori skocia perfektnych vsetkych 8 metrov na vsetkych stupnoch a Ti su, poviem to nahlas, lepsi, pretoze toho vedia viac. Cele co som chcel bolo poukazat na absurdnost prirovnania Grohl, Portnoy. Nedalo by sa u nich povedat, ktory skoci lepsi treti meter, ale da sa povedat, ze Grohl na osmy meter nedoskoci. Skratka su priklady, ked sa da povedat, ze tento je naozaj lepsi ako ten druhy, pretoze su veci, ktore sa daju pri hre realne zhodnit ako napr. tecnika, vyrovnanost, presnost a hlavne snad koordinacia a vsestrannost hraca. Keby sa to nedalo povedat, preco potom cvicime? Preco zdokonalujeme rytmus, presnost a koordinaciu? Nejde tu o pojem vkusu, alebo nieco fiktivne, je to realne hmatatelna vec, zrucnost ktoru rozvijas, v ktorej je niekto dalej a niekto blizsie. Vidim, ze si hudbu spajas (a zaroven mylis) s akymsi showbiznisom. Zaujat a presvedcit posluchaca, ze si dobry. Skus hadat, ako na to. No ked vies hrat, myslim tym skutocne hrat, tak nepotrebujes ziadny, ale skutocne ziadny image. Bud si dobry, alebo nie, hotovo. Nemusis presvedcit nikoho. Zacnes hrat a je to jasne. Ked niesi dobry, tak ludi o tom, ze si dobry nepresvedcis. ked si dobry, nemusis presviedcat nikoho. A ano, v pop music sa pohybuju aj spickovy hraci... kvoli peniazom. A ozaj: preco su tam? Lebo su spickovi a skacu v ramci velametrovej skaly. To tie hviezdy musia presviedcat ludi, ze nieco vedia, lebo vlastne nezaspievaju ani cisty c dur, potom nastupuju podvazky a spore zaodievanie sa, ale to uz je ten showbiznis ktory spajas nie len s pop music. Este mi neda ten Neal Peart, ktoreho uznali lepsi hraci odomna (vidis, niekto z fora sa posudit a zaradit, ze je horsi ako niekto straaaaasne lahko da, zato niekto znamy: respect. prazdy respekt k legendam, ktore niekedy nieco dokazali a teraz stagnuju pripadne sa venuju drogam a alkoholizmu je neopodstatneny. nevravim o Nealovi, ale vseobecne). Nenapisal som, ze je zly bubenik, alebo nic take. Ja len nemam rad, ked sa veci nafukuju. Nech hra slabe solo doma, v klube, kdekolvek, ale ked zahra slabe solo pred vypredanym stadionom, taka legenda a vsetci ludia z tej megashow, ani nie tak z jeho hry sa idu ... neviemco, len ta vec ma mierne zarazila. Chapes... opat sportove prirovnanie: Nasi hokejisti vyhraju na Taiwane nad domacimi 2:1. Na letisku ich caka milion ludi s ovaciami. Potom pridu nasi futbalisti z Brazilie kde vyhrali 4:0 a tych milion ludi pride znova, nevidi v tom rozdiel. Len tolko, ze keby to solo hral v klube pred 100 ludmi, nenapisal by som ani makke F, ale to bola vyslovene show na efekt a hlavne na peniaze, preto take stanovisko z mojej strany. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|