| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
ricardo447 Prisťahovalec
Založený: 10 Nov 2007 Príspevky: 69 Bydlisko: Žilina
|
Zaslal: Máj 8, 2008, 11:03 am Predmet: Blany na prechody a kotol |
|
|
| Ahojte vsetci...mohli by ste mi pomoct s Vyberom blan na prechody a kotol? chcel by som z toho dostat taky nizky dunivý krátky zvuk ale ani neviem ake velke tie prechody su.....:-D da sa to nejako odmerat alebo nieco na ten styl? |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 776 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: Máj 8, 2008, 11:10 am Predmet: jesus |
|
|
| nightwolf,kde si máš tu robotu!!!! |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2686 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: Máj 8, 2008, 11:17 am Predmet: |
|
|
Lol....
Ok, prechody si lahko odmeriaš. Jeden palce má približne 2,54 cm.
Predpokladám, že máš 12" a 13" prechod a 16" kotol. (možno 10 12 14) ale to si musíš zmerať sám.
Krátky zvuk s malým preznením a pekne hlboko posadený sa dá vykúzliť pomocou. Evans hydraulic. Dajú sa kúpiť priehladné, modré alebo čierne.
Ako ekvivalent môžeš zvoliť nejakú dvovrstvovú blanu, ideálne s tlmením po obvode (pinstripe), ale hydraulic sú najviac zatlmené.
Krátky dozvuk velmi ovplivňuje vhodná volna rezonančnej blany. Čím bude hrubšia, tým tlmenejší a krabicovejší zvuk dostaneš |
|
| Návrat hore |
|
 |
ricardo447 Prisťahovalec
|
Zaslal: Máj 8, 2008, 11:22 am Predmet: |
|
|
| Nightwolf_08 napísal: | Lol....
Ok, prechody si lahko odmeriaš. Jeden palce má približne 2,54 cm.
Predpokladám, že máš 12" a 13" prechod a 16" kotol. (možno 10 12 14) ale to si musíš zmerať sám.
Krátky zvuk s malým preznením a pekne hlboko posadený sa dá vykúzliť pomocou. Evans hydraulic. Dajú sa kúpiť priehladné, modré alebo čierne.
Ako ekvivalent môžeš zvoliť nejakú dvovrstvovú blanu, ideálne s tlmením po obvode (pinstripe), ale hydraulic sú najviac zatlmené.
Krátky dozvuk velmi ovplivňuje vhodná volna rezonančnej blany. Čím bude hrubšia, tým tlmenejší a krabicovejší zvuk dostaneš |
chcelo by sa ti hodit mi aj nejake linky? |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 776 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: Máj 8, 2008, 11:28 am Predmet: |
|
|
| evans hydraulic je to otras neviem načo to vôbec vyrabujú,používa to vôbec niekto??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
atiles Usadlík

Založený: 01 Okt 2006 Príspevky: 130 Bydlisko: žilina
|
Zaslal: Máj 8, 2008, 11:47 am Predmet: |
|
|
| Súhlas s animal666palermo, evans hydraulic je otras. 2 ricardo 447 ide o to aký žáner chceš hrať. Zjednodušene by sa dalo napísať že ak bigbít tak olejové a dvojvrstvové. Ak niečo jemnejšie tak jednovrstvové, a ak uplné jemnosti tak jednovrstvové pieskované. Ak máš problém s rozmermi a výmenou blán, nalož ich do auta a celé to odnes k p. Piskoríkovi ten ti ochotne poradí a ak u neho nakúpiš tak ti pomôže aj s výmenou. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ricardo447 Prisťahovalec
|
Zaslal: Máj 8, 2008, 11:51 am Predmet: |
|
|
| atiles napísal: | | Súhlas s animal666palermo, evans hydraulic je otras. 2 ricardo 447 ide o to aký žáner chceš hrať. Zjednodušene by sa dalo napísať že ak bigbít tak olejové a dvojvrstvové. Ak niečo jemnejšie tak jednovrstvové, a ak uplné jemnosti tak jednovrstvové pieskované. Ak máš problém s rozmermi a výmenou blán, nalož ich do auta a celé to odnes k p. Piskoríkovi ten ti ochotne poradí a ak u neho nakúpiš tak ti pomôže aj s výmenou. |
http://youtube.com/watch?v=qhh85si6zlo -----alebo toto http://youtube.com/watch?v=HN_PxNdu3qk asi takito zvuk chcem z nich dostat....a ten Piskorík ma obchod kde? |
|
| Návrat hore |
|
 |
atiles Usadlík

Založený: 01 Okt 2006 Príspevky: 130 Bydlisko: žilina
|
Zaslal: Máj 8, 2008, 12:21 pm Predmet: |
|
|
Na jutjúbový vzorkách je to playback tak ani pánboh nevie čo použili pri nahrávaní, ale na playbackovom vystúpení som si všimol klasické bigbítové blanenie. Na tomoch sú olejovky /aj podľa zvuku si myslím že boli použité pri nahrávaní/ a snare jednovrstvá piesková. Ale bolo by chybou si myslieť že si dáš také blany a bude ti to tak hrať ako na nahrávke. Dobré blany sú len 20% z dobrého zvuku, ale ked ich nemáš tak zvuk dobrý mať nebudeš pri zvučení klasickou cestou. Celý problém dobrého zvuku bicích je veľmi košatý, je to totiž aj záležitosť vkusu a doby . Piskorík je na Moyzesovej.
Ak problém pretrváva napíš mi na ICQ. |
|
| Návrat hore |
|
 |
fernetsrumom Šialenec

Založený: 10 Mar 2008 Príspevky: 303 Bydlisko: Komárno
|
Zaslal: Máj 8, 2008, 12:30 pm Predmet: |
|
|
tak tak... nezalezi len na blanach, je tam dost vela rozhodujucich faktorov. Najma to ake mas bicie ti ovplyvni celkovy zvuk. Dalej spominane blany, priestor kde hras a mnozstvo inych veci... btw niekde sa to tu uz spominalo, treba pohladat..  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2686 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: Máj 8, 2008, 12:50 pm Predmet: |
|
|
| animal666palermo napísal: | | evans hydraulic je to otras neviem načo to vôbec vyrabujú,používa to vôbec niekto??? |
Hodne sa to dáva na amati. Maximálne potláčajú všetky pazvuky a maximum nedostatkov.
Ja by som nešiel do ničoho ťažšieho ako do pinstripe. To je môj strop |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1257 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: Máj 8, 2008, 1:20 pm Predmet: |
|
|
http://youtube.com/watch?v=QnM8N08PaEg asi najlepsi zvuk prechodov aky som pocul, ale na mojich bicich ho asi nedosiahnem a neviem ci by sa vobec hodil do skusobne (ci by bolo tie prechody pocut)
kvalita zvuku trochu horsia, v original nahravke je to lepsie |
|
| Návrat hore |
|
 |
ricardo447 Prisťahovalec
|
Zaslal: Máj 8, 2008, 5:24 pm Predmet: |
|
|
| ja mam Pearl Export tak ak mate s nimi skusenosti tak pomozte a najlepsie ak poslete linky na tie blany...diki.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|