Obsah fóra bubenici.com
zlozvyky
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubnovanie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Force
Prisťahovalec

Založený: 16 Apr 2008

PríspevokZaslal: Máj 8, 2008, 9:40 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Foo Fighter napísal:
pri virbli (vireni) je to snad normalne nie?

aj ked som som sa prvý krát naučil virbel tak som tiež pozoroval že mi nejako vytŕča...Ale potom som to eliminoval tak, že som virbel hral uvolnene a lahko so zápästím.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
atiles
Usadlík

Založený: 01 Okt 2006

PríspevokZaslal: Máj 8, 2008, 12:43 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Stačí trochu pootočiť ruky, teda dlane nech sú oproti sebe. Zápästie sa uvoľní a malíček si nebudeš vidieť a nebude vychutnávačsky trčať.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
mischo4077
Šialenec

Založený: 15 Dec 2006

PríspevokZaslal: Máj 8, 2008, 5:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

fernetsrumom napísal:
mna ucil ucitel, profesionalny bubenik... studoval v USA a v Nemecku , proste dobry makač... a chodil som sukromne za 150/hod. ale do ZUŠ podobne ako ty....

ku komu si chodil ak sa mozem opytat ... ? tak to potom musis uz hrat viac nez slusne :)

inac, vacsina profi bubenikov sa viac nez 50 % z toho co hraju naucili sami, dobra skola nie je vsetko, hoc strasne chcem ist na poriadnu bubenicku skolu kde do mna budu rubat techniku, ... skoda ze taka nie je na slovensku ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
fernetsrumom
Šialenec

Založený: 10 Mar 2008

PríspevokZaslal: Máj 8, 2008, 5:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mischo4077 napísal:
fernetsrumom napísal:
mna ucil ucitel, profesionalny bubenik... studoval v USA a v Nemecku , proste dobry makač... a chodil som sukromne za 150/hod. ale do ZUŠ podobne ako ty....

ku komu si chodil ak sa mozem opytat ... ? tak to potom musis uz hrat viac nez slusne :)

inac, vacsina profi bubenikov sa viac nez 50 % z toho co hraju naucili sami, dobra skola nie je vsetko, hoc strasne chcem ist na poriadnu bubenicku skolu kde do mna budu rubat techniku, ... skoda ze taka nie je na slovensku ...

po prve : Ucil ma Martin Géč, mozno nie je az taky znamy, ako napr. EF ale vacsinu casu travil v zahranici

po druhe: NIKDY som netvrdil ze hram viac nez slusne !!! viem ze si to bral ako for (teda myslim ) ale moze ta ucit napr. aj Mike Portnoy a ty mozes byt na bicie stale drevo... zas ale netvrdim ze som na bicie totalne drevo :D....chcel som tym proste povedat ze jak hras na bicie nezavisi len od ucitela..

po tretie: aj ja si myslim ze dost vela bubenikov sa vela naucili sami ale ani skola nie je na skolu... no a ak chces ist na taku aj ty tak drzim palce...
Návrat hore
mischo4077
Šialenec

Založený: 15 Dec 2006

PríspevokZaslal: Máj 8, 2008, 10:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

2fernetsrumom

nie nemyslel som to ako for,... ja len ze keby mna ucil profi bubenik tak by som snazil z neho tazit co najviac, ... cez prazdniny ak vsetko vyjde ako ma by som sa mal dostat na jazzove dielne, a potom k marcelovi buntajovi ... velmi sa na to tesim, ...
Návrat hore
drumer66
Nováčik

Založený: 20 Jún 2008

PríspevokZaslal: júna 21, 2008, 10:02 am    Predmet: Odpovedať s citátom

mne nejdu vobec trijoli
Návrat hore
JetiX
Prisťahovalec

Založený: 01 Jún 2007

PríspevokZaslal: júna 23, 2008, 5:45 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja mam trioly rad. K tym dlaniam otocenym k sebe. Mne tak idu (v podstate isli) ruky sami ze sa otacali dlanami k sebe a ucitel mi povedal ze je to zle a mam sa to odnaucit a davat si na to pozor. Ako priklad uviedol ze si mam predstavit ze hadzem si tenisovu lopticku o zem ze ju chytim ale netocim dlane niekam do lava ale dlan smeruje k zemi a ze taky isty pohyb mam vykonavat s palickou v ruke ako ked hadzem lopticku o zem. Samozrejme s tym ze ked to robim palickou tak ju nepustam ako lopticku :D
Návrat hore
atiles
Usadlík

Založený: 01 Okt 2006

PríspevokZaslal: júna 23, 2008, 8:35 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ten štýl dlaňami otočenými k sebe sa volá french grip, je to tzv. šetriaci mód lebo používaš viac prsty ako zápästie a dajú sa ním zahrať ozaj pozoruhodné veci. French grip si môžeš rozvíjať aj nadalej, popritom sa učiť aj grip iný, potom ich môžeš v hre kombinovať podľa toho čo a ako sa ti bude lepšie hrať.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
larzzzz
Usadlík

Založený: 17 Apr 2007

PríspevokZaslal: júna 23, 2008, 10:12 am    Predmet: Odpovedať s citátom

fernetsrumom napísal:

nevola sa Martin? icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Dzaaro
Šialenec

Založený: 08 Mar 2008

PríspevokZaslal: júna 23, 2008, 10:19 am    Predmet: Odpovedať s citátom

French grip nie je nespravny. Ak ta ucitel presviedca, ze to je zle, tak mu never. Je dobre ovladat tak french ako aj german /to je ten dlanou dole/. Pri hre na supravu je to velmi vyhodne, pretoze rukami sa pohybojes vo velkom priestore a v mnohych situaciach je pouzitie french gripu prirodzenejsie a efektivnejsie.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Sebi77
Prieskumník

Založený: 25 Máj 2008

PríspevokZaslal: júla 2, 2008, 2:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

drumer66 napísal:
mne nejdu vobec trijoli

Mna trioly tiez strasne zbrzdili, je dolezite dostat do krvi ten princip, lebo vlastne rozdelujes dobu dost nepravidelne- na 3 casti, to znamena ze je to trochu zlozitejsie ako kvartoly, ale ide to tak za sebou a ked chytis ten cit tak s nimi nebudes mat problem, len ich musis poradne drilovat... icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
Dänillo
Usadlík

Založený: 05 Feb 2008

PríspevokZaslal: júla 2, 2008, 7:43 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ťažko nazvať či je to zlozvyk...ale mám taký problém.....niekedy..pri rýchlych rytmov nejdem dobre nohou (kopakom) sú to síce desatiny sekundy ale dosť to počuť.........ako keby som nemal istotu v nohe, a mám ju ako keby roztrasenú..neviem čim to je..ako keby mi nie dobre doliehala noha na šľapku....čim to podla vás môže byť?????šľapka je podla mňa v pohode(pearl)....stoličku mám vysoko zhruba 52 cm....a obuv používam činy.....poradte čo by som mal skúsiť.
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: júla 2, 2008, 8:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Dänillo: cvičiť, cvičiť, cvičiť...
Návrat hore
Dänillo
Usadlík

PríspevokZaslal: júla 2, 2008, 9:15 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Foo Fighter napísal:
Dänillo: cvičiť, cvičiť, cvičiť...

no ako aj ja si myslim...ale tak hrám asi polroka....a ma to dosť štve...mno
Návrat hore
vAlve
Šialenec

Založený: 15 Júl 2007

PríspevokZaslal: júla 2, 2008, 9:37 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ked hráš polroka,čo je pre teba rýchle tempo?Také ktore už nezvládaš?Všetko treba cvičiť,na to je dobré sebapočúvanie na nahrávkach.Zistil si chybu a teraz sa ju snaž napravit.Aj ja som napríklad hral nepresne dvojkopy.
Návrat hore
Dänillo
Usadlík

PríspevokZaslal: júla 3, 2008, 7:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

vAlve napísal:
ked hráš polroka,čo je pre teba rýchle tempo?Také ktore už nezvládaš?Všetko treba cvičiť,na to je dobré sebapočúvanie na nahrávkach.Zistil si chybu a teraz sa ju snaž napravit.Aj ja som napríklad hral nepresne dvojkopy.

no pod tim rýchle tempo si predstavujem...napr čo je Foo Fighters-pretender ale to sa ešte dá v pohode zvládam ...ale čo ma dosť sere je ten zaciatok čo tam ide 4kop tak ten nikdy dobre nedám väčšinou dám buď iba 3 alebo ked dám aj ten štvrtý tak ho už ani nepočuť
Návrat hore
vAlve
Šialenec

Založený: 15 Júl 2007

PríspevokZaslal: júla 3, 2008, 10:11 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

časom to určite pôjde.
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: júla 3, 2008, 10:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

také veci nerieš, je to len o tréningu. Po pol roku to nie je nič vážne, horie by bolo keby si hral 5 rokov a mal takýto problém
Návrat hore
Dzaaro
Šialenec

Založený: 08 Mar 2008

PríspevokZaslal: júla 4, 2008, 1:46 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Dänillo napísal:
ťažko nazvať či je to zlozvyk...ale mám taký problém.....niekedy..pri rýchlych rytmov nejdem dobre nohou (kopakom) sú to síce desatiny sekundy ale dosť to počuť.........ako keby som nemal istotu v nohe, a mám ju ako keby roztrasenú..neviem čim to je..ako keby mi nie dobre doliehala noha na šľapku....čim to podla vás môže byť?????šľapka je podla mňa v pohode(pearl)....stoličku mám vysoko zhruba 52 cm....a obuv používam činy.....poradte čo by som mal skúsiť.
Cvic to pomaly a sustred sa na to, aby si hral co najpresnejsie, cim pomalsie cvicis, tym lepsie si to odkontrolujes.
Návrat hore
Dänillo
Usadlík

PríspevokZaslal: júla 4, 2008, 12:33 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no ved budem to snažiť stale cvičiť....nooooooo..............inak taka otázka trochu odveci.... http://www.muziker.sk/Default.aspx?Pearl-P-2000C&nid=20016&nparams=kod_id;105250
som si všimol ako na tejto tak aj na viacerých šľapkách...že je tam taka blbosť (ako končia prsti) ....je to ako nejaka zábrana zrejme preto aby sa noha viacej neposúvala k reťazi..mate to aj vy??,alebo to používate??
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubnovanie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 2 z 3

Prejdi na: