Obsah fóra bubenici.com
Aké blany?
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Blany
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: apríla 23, 2008, 3:26 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tak ono je vsetko subjektivne a okrem toho kazdy bubon je iny, takze urcite to neplati na 100%, ale s falam slamom sa mi zda byt zvuk taky plnsi, neviem ci je to len na mojom kopaku alebo to plati vo vseobecnosti
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
parky
Nováčik

Založený: 14 Apr 2008

PríspevokZaslal: apríla 23, 2008, 4:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nightwolf_08 napísal:
Ak by som to mal vziat nejako univerzálne tak na kopák evans emad
prechody a kotol Emperor (vsetko clear)
a na snare Evans G1 alebo remo ambassador (pieskovane)
Aky chces zvuk?
by som sa chcel spitat aki je rozdiel vo zvuku pri pieskovanych blanach a pri olejovich?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Dzaaro
Šialenec

Založený: 08 Mar 2008

PríspevokZaslal: apríla 23, 2008, 5:07 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

No vo vseobecnosti asi taky, ze s pieskovanymi blanami maju bubny trosku kratsi kultivovanejsi dozvuk a teplejsi menej otvoreny zvuk ako ich clear naprotivky /ktore su len v niektorych pripadoch olejove/ a na pieskovanych sa da suchat metlickami, co na clear blanach moc nezneje.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
JetiX
Prisťahovalec

Založený: 01 Jún 2007

PríspevokZaslal: Máj 9, 2008, 8:16 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ahoj. Prosim vas potreboval by som poradit. Idem si kupit nove blany aj rezonancne aj uderove na vsetky tri prechody. Mam bubny basix custom. Do blan sa velmi nevyznam a chcel by som sa od vas dozvediet ze kde by som sa o typoch blan a zvukoch a podobne docital. Pripadne by som uvital nejake konkretne rady na konkretne blany a chcel by som vediet ze podla coho sa mam orientovat pri vyberani blan (ked si ich nemam ako vypocut a chcem objednat cez net). Chcem si blany objednat zo zahranicia takze kludne pojdem aj do nejakych noviniek, peniaze su. Hram taky punk rock. Ak som nieco zabudol tak pardon.
Dakujem
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
HeartagraM
Prisťahovalec

Založený: 12 Jan 2008

PríspevokZaslal: Máj 9, 2008, 9:27 am    Predmet: Odpovedať s citátom

tak docitas sa o nich tu http://www.drumcenter.cz/eshop/kat-499.html je tam toho dost. viac ti poradit neviem, to uz necham na odbornikov :)
Návrat hore
JetiX
Prisťahovalec

PríspevokZaslal: Máj 10, 2008, 8:00 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Chcel by som sa opytat ze ake su aktualne dobre kvalitne blany na prechody? mam moznost dotoho zainvestovat ale tych blan je tolko a ja naozaj neviem kde a ako hladat. Keby mi mohol niekto poradit nejake naozaj dobre a kvalitne blany a trosku charakteristiku zvuku popisat tak by som bol vdacny :) potrebujem na tri tomy uderove aj rezonancne blany.
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: Máj 10, 2008, 11:02 am    Predmet: Odpovedať s citátom

parky napísal:
Nightwolf_08 napísal:
Ak by som to mal vziat nejako univerzálne tak na kopák evans emad
prechody a kotol Emperor (vsetko clear)
a na snare Evans G1 alebo remo ambassador (pieskovane)
Aky chces zvuk?
by som sa chcel spytat aky je rozdiel vo zvuku pri pieskovanych blanach a pri olejovich?

Tak olejové blany neexistujú. Je len jeden model (evans hydraulic). Takže poznáme priehladné, mliečne a pieskové blany.
Priehladné su jasnejšie pretože piesok tvorí vrstvičku navyše a tá mierne tlmí zvuk
Návrat hore
JetiX
Prisťahovalec

PríspevokZaslal: Máj 10, 2008, 1:18 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Troska som sa pozeral po internete a chcel by som sa opytat ci ma niekto skusenosti s tymito dvomi blanami:
Evans Edge Control EC2 Clear 12" TT12EC2 - Tom Head
a
Evans Hydraulic Black 12" TT12HBG - Tom Head
a
Remo Ebony Pinstripe 12" - Tom Head

pripadne nejake charakteristiky alebo odporucania. Neviem docoho sa mam pustit a chcem kupit uz rovno cely set. 12",13",16".
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: Máj 10, 2008, 3:07 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

evans ec2 mam ja na sonoroch a su v pohode, ale aj tak vyskusam nabuduce nieco ine, mozno pinstripe od rema
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
JetiX
Prisťahovalec

PríspevokZaslal: Máj 10, 2008, 4:02 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

a co tie ostatne dve? a hlavne ma zaujima ta ebony.
Návrat hore
atiles
Usadlík

Založený: 01 Okt 2006

PríspevokZaslal: Máj 10, 2008, 4:24 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

JetiX napísal:
a co tie ostatne dve? a hlavne ma zaujima ta ebony.

Ebony som dlho používal, páčila sa mi ich čierna farba.Všetci predajcovia zhodne tvrdili že zvuk je ten istý ako pri priesvitných pin stripe , ale mne sa zdal akoby bol trochu temneší a hlbší.
Návrat hore
JetiX
Prisťahovalec

PríspevokZaslal: Máj 10, 2008, 4:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ok a co ta tretia "hydraulicka" :D ?
Jj a jednou cestou by ma uz zaujimalo aj toto
Evans Hydraulic Snare Black 14" B14HBG
Návrat hore
Dzaaro
Šialenec

Založený: 08 Mar 2008

PríspevokZaslal: Máj 10, 2008, 5:17 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Mne sa ebony pinstripe nepacia, prijdu mi akesi tupo krabicovite, ec2 su celkom fajn, podobne ako pinstripe, hlavne na masity mlaskavy zvuk pri nizsich ladeniach vhodne do tvrdsich stylov. Tie hydraulic nemam oskusane... ale podla stranky vyrobcu http://www.evansdrumheads.com/EVAProductsDS.aspx?ID=13 budu zniet tucne, konkretne, kratko...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: Máj 10, 2008, 9:30 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja by som chcel urcite vyskusat aj hydraulic, ale riskovat ze sa mi nebudu pacit si nemozem po financnej stranke dovolit
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: Máj 10, 2008, 10:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Evans hydraulic je jediná skutočne olejová blana. Medzi 2 vrstvami materiálu je napustený olej ktorý tlmí vybrácie blany. Výsledkom je osekaný krátky nízko položený zvuk bez preznenia. Je to maximálne zatlmená blana. Skrátka blanový extrém
Návrat hore
JetiX
Prisťahovalec

PríspevokZaslal: Máj 11, 2008, 2:02 am    Predmet: Odpovedať s citátom

ok takze som sa rozhodol pre toto:
Evans Edge Control EC2 Clear 12",13",16" TT12EC2
no chcel by som sa opytat este ake rezonancne blany k tomu by som mal vybavit :)
aaa este predsalen ten snare som sa pozeral na toto
Evans Edge Control Snare 14" B14ECSRD - Snare Head
Návrat hore
atiles
Usadlík

PríspevokZaslal: Máj 11, 2008, 10:04 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Nightwolf_08 napísal:
Evans hydraulic je jediná skutočne olejová blana. Medzi 2 vrstvami materiálu je napustený olej ktorý tlmí vybrácie blany. Výsledkom je osekaný krátky nízko položený zvuk bez preznenia. Je to maximálne zatlmená blana. Skrátka blanový extrém

Aj Remo pin stripe je "olejovka", medzi dvoma vrstvami ktoré sú kruhu je nejaká tekutina, veľmi dobre ju vidno keď je blana nová. Všetky dvojvrstvé blany sa voľakedy volali "olejovky".
Návrat hore
joe
Usadlík

Založený: 20 Okt 2007

PríspevokZaslal: Máj 11, 2008, 11:42 am    Predmet: Odpovedať s citátom

atiles napísal:
Nightwolf_08 napísal:

Aj Remo pin stripe je "olejovka", medzi dvoma vrstvami ktoré sú kruhu je nejaká tekutina, veľmi dobre ju vidno keď je blana nová. Všetky dvojvrstvé blany sa voľakedy volali "olejovky".

No pokiaľ viem ja, tak nightwolf ma pravdu, pinstripe su dvoj-vrstvové blany, ktoré majú v tom kruhu na kraji zalisované vlákna bavlny..
Návrat hore
atiles
Usadlík

PríspevokZaslal: Máj 11, 2008, 11:56 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Joe, to je pravda že na okraji majú, ale ja som písal o tom čo je v kruhu a nie na okraji, zájdi do obchodu a kukni si novú pin stripe blanu, vo vnútri čiernej kružnice je blana dvojvrstvová a medzi vrstvami je nejaká tekutina ktorej zloženie je obchodným tajomstvom. Keď ale blanu rozoberieš tak tá tekutina má olejovú konzistenciu, odtiaľ asi pochádza ľudové pomenovanie "olejovka". Sa pamätám aj amati robili olejové blany, vrchná vrstva bola priesvitná tenká ako rezonančka, spodná klasická a medzi nimi ozajstný nažltkastý olej. Tá vrchná tenká vrstva vydržala asi týždeň a praskla potom ju bolo treba odtrhnúť, spodnú vyčistiť a dalo sa hrať ďalej. icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
JetiX
Prisťahovalec

PríspevokZaslal: Máj 11, 2008, 1:26 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

:) ludia prosim vas poradte mi ze ake rezonancne blany by som ktomu mal vybrat:
Evans Genera Resonant 12" TT12GR - Tom Head
a
Evans Resonant Clear 12" TT12RGL - Tom Head

A co vravite na tuto blanu:

Evans Edge Control Snare 14" B14ECSRD - Snare Head
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Blany Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 2 z 3

Prejdi na: