| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
kvasha Usadlík

Založený: 19 Feb 2008 Príspevky: 109 Bydlisko: Tovarné
|
Zaslal: Máj 5, 2008, 9:30 pm Predmet: |
|
|
| Neviete či šľapka SONOR rada 400 má posuvnú pätu ? Čo sa týka reťaze, mne sa vychyľuje len kus a zatiaľ nevydáva žiadny divný zvuk. |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Prisťahovalec

Založený: 31 Jan 2008 Príspevky: 84 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: Máj 5, 2008, 11:16 pm Predmet: |
|
|
| JUROMURO napísal: | myslim ,ze tym mysli, ze sa pedal vychyluje a retaz akoby chcelo zhodit tak skriabe...... ale tak myslim ze to je aj v tom aka je pevna päta pedala ....... ........ ja mam mapex, jednoretaz, uplne sitnu slapku.....ale som spokojny zatial.....beater som kupil Stagg taky fajny, neni o com :-) |
ano presne tak som to myslel... tak ale je to zaležitost shitnosti šlapiek.. na dobrej jednoretazovke sa to nestane.... predpokladam... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2496 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: Máj 5, 2008, 11:18 pm Predmet: |
|
|
Tak to som pozoroval len u výtvoru menom amati aby pedalboard škrabal o stojny hriadela.
Jednoreťaz nie je problematické spojenie, ešte som nevidel roztrhnutú jednoreťaz ani dvojreťaz |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Prisťahovalec

Založený: 31 Jan 2008 Príspevky: 84 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: Máj 5, 2008, 11:54 pm Predmet: |
|
|
| Nightwolf_08 napísal: | Tak to som pozoroval len u výtvoru menom amati aby pedalboard škrabal o stojny hriadela.
Jednoreťaz nie je problematické spojenie, ešte som nevidel roztrhnutú jednoreťaz ani dvojreťaz |
Tak to ani ja smo nevidel roztrhnutu... ale stava sa to aj na inych šlapkach.. napriklad som to videl na jednom ludwigu.. ale nebolo to kvoli značke.. ale kvoli tomu, že sa s nou zle zaobchadzalo... |
|
| Návrat hore |
|
 |
JUROMURO Usadlík

Založený: 28 Jan 2008 Príspevky: 103 Bydlisko: sever
|
Zaslal: Máj 6, 2008, 12:02 am Predmet: |
|
|
| PST napísal: | | JUROMURO napísal: | myslim ,ze tym mysli, ze sa pedal vychyluje a retaz akoby chcelo zhodit tak skriabe...... ale tak myslim ze to je aj v tom aka je pevna päta pedala ....... ........ ja mam mapex, jednoretaz, uplne sitnu slapku.....ale som spokojny zatial.....beater som kupil Stagg taky fajny, neni o com :-) |
ano presne tak som to myslel... tak ale je to zaležitost shitnosti šlapiek.. na dobrej jednoretazovke sa to nestane.... predpokladam... | no vravel som sitna moja mapexa, v tom zmysle sitna, lebo lacna :-D , ale nedam na nu dopustit zatial....... |
|
| Návrat hore |
|
 |
atiles Prisťahovalec

Založený: 01 Okt 2006 Príspevky: 79 Bydlisko: žilina
|
Zaslal: Máj 6, 2008, 12:18 pm Predmet: |
|
|
| Mne sa stávalo že aj značkové šlapky škriabali, ale len Amati kopák. Ani jedna šlapka pritom nebola poškodená. Amati má úzky napínací rám a spolu s vyťahanou blanou sa mechanizmus dostával do kontaktu s blanou. Píšem o staršej Tama, Premier, Pearl a dokonca aj Iron Cobra. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: Máj 6, 2008, 1:32 pm Predmet: |
|
|
za všetko zlé môžu amati
(ale za to najhoršie môžu stagg,NRG,dimmavery,powerbeat atd.) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Usadlík

Založený: 12 Mar 2008 Príspevky: 172 Bydlisko: Trstená
|
Zaslal: Máj 9, 2008, 10:36 pm Predmet: |
|
|
| Ked mam taky shit slapku(mapex, neni nic moc) tak keby som zmenil beater za nejaky lepsi ne ten taky okruhly z filcu(ci co to je(taka tvrda vata))za dajaky lepsi od tamy abo pearl zmeni sa zvuk?Bude sa udierat lepsie ked sa bude udierat celov plochov beatra ak si taky kupim? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: Máj 9, 2008, 11:02 pm Predmet: |
|
|
V prípade zvuku ide o dopadovú plochu kladiva, jeho hmotnosť a materiál.
Zmena materiálu sa na zvuku silno prejavuje (filc, plast, drevo). Ak máš filcovú gulu a vymeníš ju za plastový IC beater tak rozdiel budes pocut |
|
| Návrat hore |
|
 |
atiles Prisťahovalec

|
Zaslal: Máj 10, 2008, 9:41 am Predmet: |
|
|
| Nightwolf_08 napísal: | V prípade zvuku ide o dopadovú plochu kladiva, jeho hmotnosť a materiál.
Zmena materiálu sa na zvuku silno prejavuje (filc, plast, drevo). Ak máš filcovú gulu a vymeníš ju za plastový IC beater tak rozdiel budes pocut |
Aj vidieť  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Mort Prieskumník

Založený: 10 Jan 2008 Príspevky: 18
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: Máj 10, 2008, 10:58 am Predmet: |
|
|
| Yamaha alebo IC. Na tu priemierku sa vykasli.Kamos ma vyssiu radu a hovori ze nijaky zazrak. IC poznám no na yamahu som hral raz a to je na nejake posudzovanie malo |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Usadlík

|
Zaslal: Máj 10, 2008, 11:39 am Predmet: |
|
|
| A aky beater by ste odporucali bo slapku zatial menit nechcem a ten zvuk sa mi noc nepaci a ani nepriliehe dobre ku kopaku bo je gulata.V skole mame NRG a hra sa mi na nej lepsie(bo ku kopaku priliehe lepsie a cela) aj ked je to taky isty shit . |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: Máj 10, 2008, 12:53 pm Predmet: |
|
|
| Kúp si IC beater, tam sa dá sklon hlavy nastaviť tak, aby dopadala celou plochou na blanu |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

Založený: 01 Sep 2007 Príspevky: 569
|
Zaslal: Máj 10, 2008, 1:19 pm Predmet: |
|
|
| Cobra je Cobra , dobra , ale tvrda v ohybe...na mna malo citliva taka "Power slapka",Yamaha je skvela , mal som takuto... muzikalny kus hardveru, a ta Premiera sa mi zdala leniva , ked som ju kedysi skusal, lenze ma mladsiu sestru , ktora je dokonca lacnejsia, nieje taka pkna ako tato , ale je to 2retaz, kladivkove beatre a neviem co este... ta mi vtedy pripadala lepsia ako tato... ,stoji okolo 7900 ci kolko... , ale moj dojem z nej silno pripominal Pearl slapku. |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

Založený: 01 Sep 2007 Príspevky: 569
|
Zaslal: Máj 10, 2008, 1:21 pm Predmet: |
|
|
| Martyn napísal: | | A aky beater by ste odporucali bo slapku zatial menit nechcem a ten zvuk sa mi noc nepaci a ani nepriliehe dobre ku kopaku bo je gulata.V skole mame NRG a hra sa mi na nej lepsie(bo ku kopaku priliehe lepsie a cela) aj ked je to taky isty shit . | ....a aku mas na kopaku blanu ?? to bude skor tym, to ze ti neprilieha , a ked vymenis blanu zvuk sa zmeni tiez...)) potom mozes vymenit beater. Filcovy ma otvorenejsi sound ako napr. dreveny, alebo gumeny /ten dava "mlask sound" na uvolnenych blanach/ |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Usadlík

|
Zaslal: Máj 10, 2008, 2:54 pm Predmet: |
|
|
| a ked su tie kladivkove ale s tym filcom zmeni sa zvuk ked prilieha cela? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Usadlík

|
Zaslal: Máj 10, 2008, 3:07 pm Predmet: |
|
|
| A co by ste povedali na dvojslapku DW alebo PDP?Su lepsie ako od pearl abo tama? |
|
| Návrat hore |
|
 |
atiles Prisťahovalec

|
Zaslal: Máj 10, 2008, 4:49 pm Predmet: |
|
|
Ja som mal Premier (síce starší model od tohoto), teraz mám Iron Cobru Rolling glide. Jej presné kruhové koleso pôsobí že sa hrá na nej hladšie a plynulejšie. A to som odhliadol od toho že na Premier sa nedá nastavovať okrem napnutia struny a výšky beateru nič. U mňa vedie Cobra. |
|
| Návrat hore |
|
 |
JUROMURO Usadlík

Založený: 28 Jan 2008 Príspevky: 103 Bydlisko: sever
|
Zaslal: Máj 10, 2008, 5:38 pm Predmet: |
|
|
| atiles napísal: |
Ja som mal Premier (síce starší model od tohoto), teraz mám Iron Cobru Rolling glide. Jej presné kruhové koleso pôsobí že sa hrá na nej hladšie a plynulejšie. A to som odhliadol od toho že na Premier sa nedá nastavovať okrem napnutia struny a výšky beateru nič. U mňa vedie Cobra. | a co povieš na power glide, jede to pohode??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|