| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Force Usadlík

Založený: 16 Apr 2008 Príspevky: 102
|
Zaslal: Máj 1, 2008, 9:03 am Predmet: tipy a triky ako si zlepsovat techniku |
|
|
| Chcem si zlepsovat techniku a preto by som vas poprosil aby ste mi poradili ake cvicenia mam hrat...parradidle a trojky... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

Založený: 05 Júl 2007 Príspevky: 734 Bydlisko: Liptovský Mikuláš
|
Zaslal: Máj 1, 2008, 10:56 am Predmet: |
|
|
no jasne, striedave udery, dvojky, prip. aj viac udery, paradiddle.
okrem toho je celkom dobre cvicenie ze hras striedavymi udermi trioly, pricom vzdy prva je akcentovana a zvysne dve su piano. Dolezita je pri tomto cviceni anticipacia, cize ruku pred akcentovanou notou nedvihas tesne pred uderom, ale hned potom, ako si nou zahral posl. neakcentovanu dobu. Pri tomto cviceni sa netreba bat kludne ruku dvihat poriadne, nehrat iba zapastim. V praxi by to vyzeralo:
1. prava ruka vysoko, udries nou akcent, zdvihnes ju len malo
2. lava ruka z nizkej polohy udrie piano, po udere ju dvihas vysoko, nakolko dalsi uder lavackou bude uz akcentovany
3. prava ruka piano
4. lava ruka akcent z vysokej polohy
5. prava ruka piano, dvihas ju zas vysoko, lebo dalsi pravy stroke bude uz akcentovany
6. atd
Zo zaciatku pomaha, ked akcentovany uder hras na prechode (aj roznych prechodoch, nie len jednom) a piano noty na rytmicaku, lebo vtedy si nuteny robit naprah na akcentovanu notu skor, kedze musis prejst rukou dalej. Toto cele cvicenie je dobre v tom, ze pomaha plynulosti hry - ked vies dopredu, co budes hrat, premiestnis sa podla potreby dostatocne vcas a plynulo - nebudes tesne pred uderom splasene sa metat pri sade.
No a dalsie dobre cvicenie, a velmi zname, je rytmicka stupnica. Ak nahodou nevies - jednoducha rytm. stupnica:
4/4 takt, hras jeden takt stvrtinove noty, dalsi takt osminove, potom osminove trioly, potom sestnastky a potom sa vracias...
je pri tom treba menit tempa, lebo sa moze stat, ze ked to hras na tom istom tempe, zvladnes to, ale ked hras v inom, tak zrazu zistis, ze si mimo.
A pravda, cvicit s metronomom, hlavne tu rytm. stupnicu, to bez metronoma nema velky vyznam. A zaujimave je, ked som ju hral pri ucitelovi, dupal som si nohou, aby som lepsie vnimal rytmus. Ucitel sa usmial a povedal "tak tá noha urcite nie." :) Ide o to, aby si skratka tie rozne noty dostal do ruk, aby si rytmus citil aj bez toho, aby si si nejak dopomahal. |
|
| Návrat hore |
|
 |
BJač Prisťahovalec

Založený: 07 Dec 2006 Príspevky: 93 Bydlisko: Banská Bystrica
|
Zaslal: Máj 1, 2008, 12:17 pm Predmet: |
|
|
Urcite odkusam tu anticipaciu :) zverina.Na pokrecilejsie texniky odporucam videa od DERRICKa POPEa.Velmi mi to pomohlo a opisuje a ukazuje techniky fakt ze do detailov  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1642 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: Máj 1, 2008, 12:59 pm Predmet: |
|
|
| Brndo napísal: | No a dalsie dobre cvicenie, a velmi zname, je rytmicka stupnica. Ak nahodou nevies - jednoducha rytm. stupnica:
4/4 takt, hras jeden takt stvrtinove noty, dalsi takt osminove, potom osminove trioly, potom sestnastky a potom sa vracias...
je pri tom treba menit tempa, lebo sa moze stat, ze ked to hras na tom istom tempe, zvladnes to, ale ked hras v inom, tak zrazu zistis, ze si mimo. |
mna kamos ucil rytmicku stupnicu po septoly, viac mi to neslo uz a ani tie septoly nestali za vela:D ale po sextoly v pohode |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

Založený: 05 Júl 2007 Príspevky: 734 Bydlisko: Liptovský Mikuláš
|
Zaslal: Máj 1, 2008, 1:16 pm Predmet: |
|
|
| Teraz ma napadlo, ze vlastne rytmicka stupnica ani nie je velmi cvicenie na techniku, ale skor na rytmus. Kazdopadne ale uzitocné. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Force Usadlík

|
Zaslal: Máj 3, 2008, 7:52 am Predmet: |
|
|
rytmicku stupnicu ovladam bez problemov avsak my to na hudobnej hravame tak, ze dame 4/4 takt a na kazdu dobu ide aj kopak...a poradie hrame takto stvrtove noty, osminove trioly, osminy, trioly,sesnastiny,potom petky - tie newiem ako sa uz volaju ...a potom sextoly septoly a 32 - ky...uz stiham aj v tempe okolo 80 |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Usadlík

Založený: 31 Jan 2008 Príspevky: 165 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: Máj 3, 2008, 10:40 am Predmet: |
|
|
| ked chcete hrat presne 5ky a septoly tak je taka dobra pomocka, ked si na 5ky ratate - " pu-li-tr-pi-va " a na septoli - "pu-li-tr-pi-va-raz-dva" a mate to presne... (teda ak viete ratat pri hrani, čo je strašne užitočne! |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: Máj 3, 2008, 11:57 am Predmet: |
|
|
| mna kamos ucil pocitat si septoly ze "o-na-no-sí-bi-ki-ny", trioly "tri-o-la" a kvintoly asi nijak, tie mi celkom isli myslim |
|
| Návrat hore |
|
 |
mischo4077 Šialenec

Založený: 15 Dec 2006 Príspevky: 449 Bydlisko: Michalovce vs. Kosice
|
Zaslal: Máj 3, 2008, 1:24 pm Predmet: |
|
|
taka rada pri kvintolach (petky)
treba si pustit petronom na osminy, a ak hrate pat a hrate ich presne druhy uder metronomu bude medzi vasim tretim a stvrtym
a prve sa opat stretnu, ...
 |
|
| Návrat hore |
|
 |
atiles Usadlík

Založený: 01 Okt 2006 Príspevky: 155 Bydlisko: žilina
|
Zaslal: Máj 3, 2008, 1:37 pm Predmet: |
|
|
| Ja mám na päťky tiež recept, PllppLppll doba sa ráta na veľké písmeno, dá sa to rozhodiť na celú súpravu a vzniknú ozaj zaujímavé veci. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: Máj 3, 2008, 1:44 pm Predmet: |
|
|
| atiles napísal: | | Ja mám na päťky tiež recept, PllppLppll doba sa ráta na veľké písmeno, dá sa to rozhodiť na celú súpravu a vzniknú ozaj zaujímavé veci. |
good idea ale pri rytmickej stupnici sa maju striedat ruky, nie? myslim raz jednou rukou, raz druhou (Plplp-Lplpl-Plplp-Lplpl...) |
|
| Návrat hore |
|
 |
atiles Usadlík

Založený: 01 Okt 2006 Príspevky: 155 Bydlisko: žilina
|
Zaslal: Máj 3, 2008, 4:11 pm Predmet: |
|
|
Neviem či to nezmažú.
Nemyslel som rytmickú stupnicu, tam by mali byť single. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Force Usadlík

|
Zaslal: Máj 3, 2008, 7:44 pm Predmet: |
|
|
| PST napísal: | | ked chcete hrat presne 5ky a septoly tak je taka dobra pomocka, ked si na 5ky ratate - " pu-li-tr-pi-va " a na septoli - "pu-li-tr-pi-va-raz-dva" a mate to presne... (teda ak viete ratat pri hrani, čo je strašne užitočne! |
ja zas a-ni-vi-de-ti , a-ni-sli-se-ti |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Usadlík

|
Zaslal: Máj 4, 2008, 1:04 am Predmet: |
|
|
| Force napísal: | | PST napísal: | | ked chcete hrat presne 5ky a septoly tak je taka dobra pomocka, ked si na 5ky ratate - " pu-li-tr-pi-va " a na septoli - "pu-li-tr-pi-va-raz-dva" a mate to presne... (teda ak viete ratat pri hrani, čo je strašne užitočne! |
To je tééš dobré... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
Založený: 08 Mar 2008 Príspevky: 376 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Máj 4, 2008, 7:17 pm Predmet: |
|
|
Zaujimava debata...ja odporucam cvicit toto: http://www.pas.org/resources/rudiments/rudiments.html najprv na snare v zakladnych tvaroch od lavej aj od pravej ruky, potom skusat rozne variacie a pouzitie na suprave. http://www.vicfirth.com/education/rudiments.html tu su k tomu nejake vysvetlenia, pomocne cvicenia a videa. Podla mojho nazoru rudimenty obsahuju vacsinu veci, ktore bubenik potrebuje ovladat.
a btw, PllppLppll je jeden z rudimentov a vola sa five stroke roll a da sa rytmizovat viacero sposobmi, nielen ako kvintoly. K rytmickej stupnici> nemusis to hrat nevyhnutne singlami, velmi zaujimave to je aj doublami alebo ako seria rudimentov, napr> single stroke roll, double stroke roll, triple stroke roll, single paradiddle, five stroke roll, double pradiddle, seven stroke roll, triple paradiddle, moznosti je vela...na zlepsovanie presnosti odporucam cvicit v pomalych tempach. 2Brndo> tie trioly je dobre cvicit aj s akcentom na druhej note trioly aj na tretej. No a trioly cvicim aj s rukokladmi pll, llp, lpl, lpp, ppl, plp... a ps na septoly je dobra pomocka aj> chod-te-vset-ci-do-ri-ti alebo pod-me-spo-lu-na-pi-vo  |
|
| Návrat hore |
|
 |
OondroO Usadlík

Založený: 24 Apr 2007 Príspevky: 188 Bydlisko: Križovany-nedaleko TT
|
Zaslal: Máj 4, 2008, 8:54 pm Predmet: |
|
|
| Force napísal: | | PST napísal: | | ked chcete hrat presne 5ky a septoly tak je taka dobra pomocka, ked si na 5ky ratate - " pu-li-tr-pi-va " a na septoli - "pu-li-tr-pi-va-raz-dva" a mate to presne... (teda ak viete ratat pri hrani, čo je strašne užitočne! |
jj,presne ,aj ja to pouzivam ..  |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Usadlík

|
Zaslal: Máj 5, 2008, 1:10 am Predmet: |
|
|
akože chod-te-všet-ci-do-ri-ti ma uplne dojalo dostalo :D:D:D:D mam dost
Ja som vymyslel nove :D "i-wanna-fuck-you-in-the-ass" myslim, že ked si budete takto ratat niekde pred koncertom v anglicku, budu velmi potešení :D:D |
|
| Návrat hore |
|
 |
Bubonix Prisťahovalec
Založený: 06 Apr 2006 Príspevky: 72 Bydlisko: Svaty Jur
|
Zaslal: Máj 11, 2008, 9:50 am Predmet: |
|
|
| 7 = Poj-dem-na-pi-vo-a-rum :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Force Usadlík

|
Zaslal: Máj 11, 2008, 2:31 pm Predmet: |
|
|
 |
|
| Návrat hore |
|
 |
7Monixa7 Usadlík

Založený: 14 Jún 2008 Príspevky: 140
|
Zaslal: júna 28, 2008, 11:20 pm Predmet: |
|
|
ehm ja som si este ani poriadne nezabuchala take neco zakladne..ale super pomocky dufam ze raz vyskusam...ak budem mat kde mat bicie... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|