Obsah fóra bubenici.com

Aké blany?
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Blany
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: Máj 11, 2008, 7:44 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

"olej" ktorý vidno na novej pinstripe blane je prítomný len kôli dokonalému zlisovaniu oboch vrstiev. Medzi vrstvami je ešte tlmenie a to má určitú hrúbku. V emperoroch ktoré tlmenie nemajú ten "olej" nie je
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: Máj 11, 2008, 9:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no a v evans hydraulic je, predpokladam, toho oleja podstatne viac
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: Máj 11, 2008, 10:38 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak tak, keby si skusil rozrezat pinstripe, tak z nej nič nevytlačíš.
Keď rozrežeš evans hydraulic tak z nej olej skutočne vytlačíš
Návrat hore
atiles
Prisťahovalec

Založený: 01 Okt 2006

PríspevokZaslal: Máj 12, 2008, 10:26 am    Predmet: Odpovedať s citátom

[quote="Nightwolf_08"]Tak tak, keby si skusil rozrezat pinstripe, tak z nej nič nevytlačíš.
Keď rozrežeš evans hydraulic tak z nej olej skutočne vytlačíš[/quote

Ten olej tam nie je kvôli lisovaniu, ale aby sa dve blany pri rezonancii nedotýkali a tlmeniu. Neviem koľko množstva oleja je v novej, novú som nerezal, ale v Hydraulic je ho skutočne veľa, možno zato má nie najkrajší zvuk. No a v pin stripe som dalšiu vrstvu okrem dvoch milarových a oleja nikdy nenašiel. Možno olej je tá primeraná vrstva tlmenia ktorú spomínajú na vlastnej stránke. icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: Máj 12, 2008, 11:33 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Pinstripe má u okraja zalisovaný prstenec vlákien...to tlmí vysoké frekvencie
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: Máj 12, 2008, 11:52 am    Predmet: Odpovedať s citátom

atiles napísal:
Možno olej je tá primeraná vrstva tlmenia ktorú spomínajú na vlastnej stránke. icon_cheesygrin.gif

Myslíš toto? :"The well-known Clear Pinstripe® heads are made with two 7 mil Mylar® plys with a measured layer of a ring reducing agent applied between them at the outer edge of their trademark stripe to dampen high frequency overtones for warmer resonance." (zdroj remo.com)

Milí moji kolegovia, už som to tu písal asi milión X: Po siahodlhých rešeršoch a niekoľkých demonštratívnych rezaniach novej Pinstripe-y (btw, je jedno, či rozrežete novú al. starú) Vám s poľutovaním musím oznámiť, že Pinstripe nieje olejová blana.. Rovnako "olejový" je aj Emperor a všetky dvojvrstvové blany od Rema..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: Máj 12, 2008, 12:02 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Konečne vstúpil do boja ten najpovolanejší.
(a viem ze mame obaja pravdu)
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: Máj 12, 2008, 12:07 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Toto nieje boj, nieje totiž "o čo" bojovať.. Je to holý fakt.. Myslel som, že v čase internetu sa už tieto mýty prestanú udržiavať a šíriť... Nuž, asi som naivný....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
atiles
Prisťahovalec

PríspevokZaslal: Máj 12, 2008, 12:31 pm    Predmet: pin stripe Odpovedať s citátom

Prepáčte fešáci, nehovoríme o mýte, ale "olejovka" je slangový výraz a kvôli tomu je v úvodzovkách, tak ako rožok niekde volajú pečivko alebo kiflík. Tento výraz sa používal ked som ja začal hrať a nie vtedy ked prišiel evans s hydraulicou. Tak sa netreba hneď zavzdušňovať, ten "olej" alebo ako to aditívum nazvať pre toho /ktorý vie že má pravdu je/ tiež v úvodzovkách. Inak jasné že nevytečie pol litra oleja z blany ale tá "pinstrajpka" je po rozrezaní mastná a to je nepopierateľné. A tá mastná redukcia sa slangovo nazýva "olej".
Návrat hore
JetiX
Prisťahovalec

Založený: 01 Jún 2007

PríspevokZaslal: Máj 12, 2008, 12:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

zacalo to tak, ze som sa pytal na vyber blany a vsetky ostatne detajsli sa rozoberali, len nie to co som potreboval, ale to nevadi, vsak aj toto by som mal ovladat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
atiles
Prisťahovalec

PríspevokZaslal: Máj 12, 2008, 12:51 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

JetiX napísal:
zacalo to tak, ze som sa pytal na vyber blany a vsetky ostatne detajsli sa rozoberali, len nie to co som potreboval, ale to nevadi, vsak aj toto by som mal ovladat.

http://forum.muziker.sk/viewtopic.php?p=130992 však tu si už dostal odpoveď, pre mňa by bola Evans EC2 Edge Control Snare Drum Head trošku ťažká, ja by som dal na snare jednovrstvovú "pieskovanú".
Návrat hore
JetiX
Prisťahovalec

Založený: 01 Jún 2007

PríspevokZaslal: Máj 12, 2008, 12:53 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

JJ len tam nieje nic zmienene o tych rezonancnych blanach a o tej snare blane :)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: Máj 13, 2008, 8:56 am    Predmet: Re: pin stripe Odpovedať s citátom

atiles napísal:
Prepáčte fešáci, nehovoríme o mýte, ale "olejovka" je slangový výraz a kvôli tomu je v úvodzovkách, tak ako rožok niekde volajú pečivko alebo kiflík. Tento výraz sa používal ked som ja začal hrať a nie vtedy ked prišiel evans s hydraulicou. Tak sa netreba hneď zavzdušňovať, ten "olej" alebo ako to aditívum nazvať pre toho /ktorý vie že má pravdu je/ tiež v úvodzovkách. Inak jasné že nevytečie pol litra oleja z blany ale tá "pinstrajpka" je po rozrezaní mastná a to je nepopierateľné. A tá mastná redukcia sa slangovo nazýva "olej".

Garantujem Ti, že väčšina ľudí používajúca tento "slangový" výraz ho nepoužíva "slangovo", ale žije v presvedčení, že tam olej je.. icon_biggrin.gif
Tých debát na túto tému mám na rôznych fórach za sebou stovky... No matter, treba pomenúvať veci pravými menami.... icon_cool.gif
Návrat hore
atiles
Prisťahovalec

PríspevokZaslal: Máj 13, 2008, 10:41 am    Predmet: Re: pin stripe Odpovedať s citátom

EF napísal:
atiles napísal:

Garantujem Ti, že väčšina ľudí používajúca tento "slangový" výraz ho nepoužíva "slangovo", ale žije v presvedčení, že tam olej je.. icon_biggrin.gif
Tých debát na túto tému mám na rôznych fórach za sebou stovky... No matter, treba pomenúvať veci pravými menami.... icon_cool.gif

Oki, beriem. Len slangu sa neubrániš, či 120 ka, či favorit, alebo oktávia bude furt len škodofka. Ja som slangovo odpovedal na slangovú otázku a potom sa to nejak zacyklilo. icon_eek.gif Ja sám používam na pomenovanie blán presnú a výrobcom danú terminológiu. V tom máš ale pravdu že aj veľa vzdelaných bubeníkov pozná len dva druhy blán, olejové a obyčajné.
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Blany Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 3 z 3

Prejdi na: