| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
drummer23 Nováčik
Založený: 07 Máj 2008 Príspevky: 26 Bydlisko: Sečovská Polianka
|
Zaslal: júna 12, 2008, 9:11 pm Predmet: REZONANCIA STRÚN NA SNARE-RYTMIČÁK-U |
|
|
| mám taký problém - mám celkom dobre naladený rytmičák ale strumenie ma neposlucha a neda sa nijak dobre nastavit zeby to nerezonovalo... rytmičák je naladený dosť vysoko lebo je to rytmičak nižšej triedy a inak sa dobre nalaďiť nedá...(je kovový) a vždy keď udriem do stredu blany tak to až tak nerezonuje ale o centimeter okolo stredu us je to strašné...blanu mám remo coated emperor..poraďte mi prosím lebo uš len tento detail a moje bicie by už mali dobrý zvuk... |
|
| Návrat hore |
|
 |
JUROMURO Usadlík

Založený: 28 Jan 2008 Príspevky: 173 Bydlisko: sever
|
Zaslal: júna 12, 2008, 9:22 pm Predmet: Re: REZONANCIA STRÚN NA SNARE-RYTMIČÁK-U |
|
|
| drummer23 napísal: | | mám taký problém - mám celkom dobre naladený rytmičák ale strumenie ma neposlucha a neda sa nijak dobre nastavit zeby to nerezonovalo... rytmičák je naladený dosť vysoko lebo je to rytmičak nižšej triedy a inak sa dobre nalaďiť nedá...(je kovový) a vždy keď udriem do stredu blany tak to až tak nerezonuje ale o centimeter okolo stredu us je to strašné...blanu mám remo coated emperor..poraďte mi prosím lebo uš len tento detail a moje bicie by už mali dobrý zvuk... | no mal som niečo podobne myslim, ked som spanovak pritiahol, bol to iba taky šplachot pruzin.... tak som jednducho povoli uchytenie a trocha posunul, aby spanovak viac spanoval pruziny a bolo....... neviem ci mas ten isty problem........skus sa pohrat s rezonackou tiez ,( mam tiez plechovy rytm) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Malcolm Šialenec

Založený: 23 Júl 2007 Príspevky: 469 Bydlisko: Lucenec
|
Zaslal: júna 12, 2008, 9:31 pm Predmet: |
|
|
| mam tento problem ale z trochu ineho hladiska......zacal som vyrit a rezonancia strunika je velmi slaba rytmicak mam pear forum -drevo..blana je evans power center alebo tak nejak ta so spevnenym stredom skusim vymenit strunik za vecsi pomoze to??skusal som to vyladit ale nejak to neposlucha ...proste pri vyreni to sumenie strunika neviem dosiahnut |
|
| Návrat hore |
|
 |
drummer23 Nováčik
|
Zaslal: júna 12, 2008, 9:39 pm Predmet: Re: REZONANCIA STRÚN NA SNARE-RYTMIČÁK-U |
|
|
| ono to robí taký zvuk ze tzzzzzzz keď udriem okolo stredu blany no viem asi musim daco skusit z rezonančkou ale ked ja som us skusal vseliako a neda sa to odstranit hoci viac napnem struny...a mam ich dost napnute |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

Založený: 15 Júl 2007 Príspevky: 385
|
Zaslal: júna 12, 2008, 10:04 pm Predmet: |
|
|
| a nemas ten strunik stary otahany?Leby vtedy zvyknu byt niektore struny vytahane a ovisajuce aj ked ostatne su napnute a ma to taky zvuk. |
|
| Návrat hore |
|
 |
drummer23 Nováčik
|
Zaslal: júna 12, 2008, 10:07 pm Predmet: Re: REZONANCIA STRÚN NA SNARE-RYTMIČÁK-U |
|
|
| tak neje starý ale neviem ci je as tak celkom v poriadku jak zistim ci je dobrý? diky |
|
| Návrat hore |
|
 |
javoxy Usadlík
Založený: 27 Feb 2008 Príspevky: 110 Bydlisko: Dolný Kubín
|
Zaslal: júna 12, 2008, 11:18 pm Predmet: |
|
|
| rezonancku mas ako natiahnutu? Skor povolenu alebo nasponovanu? Ak ju mas skor povolenu, tak ju skus nasponovat tak viacej... |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

Založený: 15 Júl 2007 Príspevky: 385
|
Zaslal: júna 12, 2008, 11:25 pm Predmet: |
|
|
| ci je dobry zistis tak ze ho zvesis dole alebo povolis a proste si ho omrknes ci tie struny nesu prilis vytahane a ci neprevisaju medzi ostatne.A ak je dobry a nemas rezonancnu povolenu,ani zvlnenu tak to budes musiet nastavit zo sponovakom,pohraj sa stym este |
|
| Návrat hore |
|
 |
kvasha Šialenec

Založený: 19 Feb 2008 Príspevky: 327 Bydlisko: Tovarné
|
Zaslal: júna 13, 2008, 3:14 pm Predmet: |
|
|
| Mal som tiež také problémy a vyriešil som to tak, že som poriadne napol strunník a na uderovú blanu som dal jednu blbosť čo je na stojanoch na činely (čierny molitan či čo to je) a prilepil som to s izolačkou a problémy prestali. Obe blany mám tak stredne napnuté a bicie mám TAMA Swingstar. |
|
| Návrat hore |
|
 |
drummer23 Nováčik
|
Zaslal: júna 13, 2008, 4:44 pm Predmet: |
|
|
| kvasha napísal: | | Mal som tiež také problémy a vyriešil som to tak, že som poriadne napol strunník a na uderovú blanu som dal jednu blbosť čo je na stojanoch na činely (čierny molitan či čo to je) a prilepil som to s izolačkou a problémy prestali. Obe blany mám tak stredne napnuté a bicie mám TAMA Swingstar. |
myslis tie kruzka co su pri cineloch ? ci co myslis skus to trochu definovat a este.... tu spodnu rezonancku mam dost napnutu aj strunik mam dost napnuty |
|
| Návrat hore |
|
 |
javoxy Usadlík
Založený: 27 Feb 2008 Príspevky: 110 Bydlisko: Dolný Kubín
|
Zaslal: júna 13, 2008, 5:06 pm Predmet: |
|
|
ja som problemy s rytmicakom vyriesil pomerne dost nasponovanou rezonanckou a aj vrchnu mam pomerne dost nasponovanu a strunik dotiahnuty a som spokojny, uz to hra ako rytmicak...
spodnu aj vrchnu blanu mam zhruba rovnkako naladenu, obe dost (skoro az nadoraz natiahnute)...predsa len je to rytmicak s lacnej sady (Premier Olympic) a takto to nejak najlepsie znie, mozno kebyze mam lepsi rytmicak, tak nemusim tak sponovat tie blany a mohol by som skusat aj ine ladenia, ale tento znie proste najlepsie tak vysoko. |
|
| Návrat hore |
|
 |
kvasha Šialenec

|
Zaslal: júna 13, 2008, 5:30 pm Predmet: |
|
|
| drummer23 napísal: | | kvasha napísal: | | Mal som tiež také problémy a vyriešil som to tak, že som poriadne napol strunník a na uderovú blanu som dal jednu blbosť čo je na stojanoch na činely (čierny molitan či čo to je) a prilepil som to s izolačkou a problémy prestali. Obe blany mám tak stredne napnuté a bicie mám TAMA Swingstar. |
myslis tie kruzka co su pri cineloch ? ci co myslis skus to trochu definovat a este.... tu spodnu rezonancku mam dost napnutu aj strunik mam dost napnuty |
jj, tie kružky ... skús trocha povoliť rezonančnú, úderovú by som povedal že mám viac povolenú ... blanu mám EVANS Power Center |
|
| Návrat hore |
|
 |
joe Usadlík

Založený: 20 Okt 2007 Príspevky: 187 Bydlisko: Skalité
|
Zaslal: júna 14, 2008, 2:09 pm Predmet: |
|
|
kvasha ta maš na bicích rezonančku ešte prevozku??
Lebo mam tiež swingstar..a evans power center a robilo mi to také tie hlúpe šumy keď som neudrel do stredu....tak som normál zobral také dva kúsky papiera a nalepil ich zhora na úderovú blanu...a tie šumy prestali...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
kvasha Šialenec

|
Zaslal: júna 14, 2008, 4:33 pm Predmet: |
|
|
jj, ešte mám pôvodnú rezonančku ... žeby chyba pri výrobe ?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
drummer23 Nováčik
|
Zaslal: júna 14, 2008, 10:44 pm Predmet: |
|
|
| joe napísal: | kvasha ta maš na bicích rezonančku ešte prevozku??
Lebo mam tiež swingstar..a evans power center a robilo mi to také tie hlúpe šumy keď som neudrel do stredu....tak som normál zobral také dva kúsky papiera a nalepil ich zhora na úderovú blanu...a tie šumy prestali...  |
pocuvaj jake kusy papiera normalny kancelarsky a ake rozmery priblizne lebo mne to robi take hnusne zvuky ked udriem mimo stredu |
|
| Návrat hore |
|
 |
joe Usadlík

|
Zaslal: júna 14, 2008, 11:09 pm Predmet: |
|
|
jasné..normál kancelársky papier..a aké kúsky si musíš vyskúšať sám...pretože keď som dal moc veľké tak pri vírení ten zvuk skoro nebol žiadny..úplne zanikol...takže to musíš vyskúšať....ja to mam asi 3x7cm a 2x5??? odhadom  |
|
| Návrat hore |
|
 |
OondroO Usadlík

Založený: 24 Apr 2007 Príspevky: 188 Bydlisko: Križovany-nedaleko TT
|
Zaslal: júna 15, 2008, 10:04 am Predmet: |
|
|
| ja nic nelepim,dal som si na udernu blanu taky tvrdsi papier (ako vykres,mozno troska tvrdsi) o velkosti 4x5 cm (priblizne,bo som ho len tak sklbol) ...a ked hram ,ani neskace,takze lepit nic nemusim .. |
|
| Návrat hore |
|
 |
kvasha Šialenec

|
Zaslal: júna 15, 2008, 10:53 am Predmet: |
|
|
| OondroO napísal: | | ja nic nelepim,dal som si na udernu blanu taky tvrdsi papier (ako vykres,mozno troska tvrdsi) o velkosti 4x5 cm (priblizne,bo som ho len tak sklbol) ...a ked hram ,ani neskace,takze lepit nic nemusim .. |
Jak ti neskáče ? Šak blana rezonuje ne ? |
|
| Návrat hore |
|
 |
joe Usadlík

|
Zaslal: augusta 12, 2008, 10:10 pm Predmet: |
|
|
no ja som potom odlepil tie papiere..a snare naladil znova a hralo to super..sice trochu preznieval, ale praveže sa mi to celkom páčilo.
Lenže problém nastal minule.Nechápem prečo a preto sa pýtam že či neviete...proste večer ešte snare hral perfektne..a ked som ráno prišiel tak po každom udere mal trochu pazvuk pri doznievani...a pri udere mimo toho stredového terčíka (mam evans power center) to bolo niečo prestrašne..proste ešte horšie..a preto neviete mi povedať, že čim to može byť?? šak z večera na ráno sa ta blana nemože len tak rozladiť z ničoho nič....či može???  |
|
| Návrat hore |
|
 |
ricardo447 Usadlík
Založený: 10 Nov 2007 Príspevky: 105 Bydlisko: Žilina
|
Zaslal: septembra 14, 2008, 7:58 pm Predmet: |
|
|
| da sa to zrobit aj tak ze povolis sroby na rezonacke ktore su pri uchyteni struniku na oboch stranach a dotiahnes tie ostatne....mne sa podarilo to urobit tak mi uz strunik nereaguje s basou ani s kopakom....blbe je ze teraz sa rozozvuči s gitarou alebo spevackinym hlasom:-D.....inak v biblii pisu ze sa da aj nalepit tenky kusok izolacnej pasky na blanu pod pliesky na ktorom je strunik...chce to len experimentovat a nejako to zrobis.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|