Obsah fóra bubenici.com

Aku blanu by ste poradili??
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Blany
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: apríla 8, 2008, 2:31 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

BJač napísal:
remo pinstripe su urcite olejovky,nedavno som ich nahodil a uz pry prvych dotykoch si clovek vsimne jemne duhovanie.

icon_lol.gif icon_lol.gif jemne duhovanie som si vsimol aj na mojich Evans EC2 ale olejove nie su, len su mastne z 1 strany proste
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: apríla 8, 2008, 4:07 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tak tak, ak ju rozrešeš tak nevytlačíš nič, no keď rozrežeš evans hydraulic tak sa z nej dá olej pokojne vytlačiť
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
davegr
Prisťahovalec

Založený: 31 Mar 2006

PríspevokZaslal: apríla 9, 2008, 11:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

A mýtus olejových blán pinstripe sa širi ďalej. Už som myslel, že sme sa ho zbyvili, ale asi som bol naivný. Prosím, ukážemi mi niekto špecifikáciu od výrobca, ýe sú to olejové blany? (neukáže, lebo niesú)

A tu máš čo hladáš:
http://www.musiccenter.cz/Remo-PS0113-00-PINSTRIPE-DVOJITÉ-BLÁNY:20069
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
FROST
Prisťahovalec

Založený: 26 Dec 2007

PríspevokZaslal: apríla 9, 2008, 11:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

No výborne. Skúsme to veľmi jednoducho.
Konštatovanie: Pinstripe nie je naplnená "olejom" ako takým ako je to pri Evans Hydraulic.

Prečo: Pinstripe má síce dve vrstvy tzv. Mylar plies, ktoré sú dokopy zlisované. Avšak, na okraji (za čiernym "pásikom") sú medzi ne vlisované vlákna, a v zvyšku (v strede) je len veľmi jemný mastnejší povlak, ktorý je nevyhnutný pre dokonalé zlisovanie týchto dvoch vrstiev. Áno, vo svetle sa môžu mastné obrazce javiť ako "olej". fi_lone_ranger.gif Bohužiaľ, na rozdiel od Hydraulicov, olej ako taký sa tam nenachádza. icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
MrMetronome
Psychopat

Založený: 01 Sep 2007

PríspevokZaslal: apríla 10, 2008, 8:22 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Infear napísal:
Basix su celkom v pohode bicie takže sa nemáš za čo hanbiť. Za tie prachy by si sa sa mohol ľudom ktorý si kúpili Yamahy za 25-30000,- škeriť do xichtu. Profi vyhotovenie, šupa hardware akurát ten snare ale to sadá poriešiť. čo sa týka tých blán. Ak chceš mať dobrý zvuk tak blany su jedna vec a ladenie druhá. Ja by som ti REMO vrele odporučil. Konkrétne te "Pinsrajpy". PINSTRIPE SÚ DVOJVRSTVOVÉ O L E J O V É BLANY OD REMA s tlmením. Su to tie jemné vlákna bavlny za čiernym pruhom. Ak tu niekto tvrdí niečo iné tak by si mal niečo o removkách naštudovať. Už som ich hladkal po nie jednej sade a zopár som ich trhol za tie roky no ak to nebol nejaký olej čo sa mi dostalo na ruky tak to bolurčite asi zvyšok Lubrigantu...To že su lakované to je pravda ale KTO MI UKÁŽE PIESKOVÉ PINSTRIPE Tak mu pošlem 1000,-! Pin stripe su iba v dvoch druhoch. Priesvitné a EBONY to jest tie lakované - čierne. Ja mám tie čierne a poviem ti...JE TO J**A!!! JEDINE REMO!
____pieskove pinstripe existuju....
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: apríla 10, 2008, 2:28 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Škoda že som si to skorej nevšimol. Tá tisícka by sa mi hodila, ale zas ty si mu ju neukázal, takže tu je

http://www.musiccenter.cz/Remo-PS0114-00-PINSTRIPE-DVOJITÉ-BLÁNY:20070

http://www.drumcenter.cz/eshop/pinstripe-coated-14-tt-piskova/produkt-22345.html

http://www.muziker.sk/default.aspx?Remo-PS-0114-00&nid=20016&nparams=kod_id;7126

Naposledy upravil Nightwolf_08 dňa apríla 10, 2008, 5:12 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: apríla 10, 2008, 3:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nightwolf_08 napísal:
Škoda že som si to skorej nevšimol. Tá tisícka by sa mi hodila, ale zas ty si mu ju neukázal, takže tu je http://www.musiccenter.cz/Remo-PS0114-00-PINSTRIPE-DVOJITÉ-BLÁNY:20070

icon_cheesygrin.gif chudak, ten uz sem asi ani nepride
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: apríla 10, 2008, 5:04 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ešte k tomu minimu oleja na zlícovanie.
Nie som si tým istý. Rozrezal som emperor a medzi vrstvami nie je nijaká tekutina, obe vrstvy boli zvnútra dokonale suché takže olej nie je nevyhnutná podmienka dokonalého zlícovania.....
No možno je to kôli tomu kruhu vlákien na okraji....boh vie
Návrat hore
FROST
Prisťahovalec

Založený: 26 Dec 2007

PríspevokZaslal: apríla 10, 2008, 7:00 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Dobrá pripomienka fi_lone_ranger.gif Hm...Emperor je označovaný ako "free-floating" multi-ply (viacvrstvová), čo by mohlo znamenať, že nie je tak celkom lisovaná ako Pinstripe. Ale to už ideme trochu hloboko asi... icon_mrgreen.gif
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: apríla 10, 2008, 7:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak potom je emperor navolno a pinstripe je poriadne zlícovaná za pomoci malého množstva oleja
Návrat hore
Karr
Usadlík

Založený: 06 Apr 2008

PríspevokZaslal: júna 11, 2008, 10:47 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Kebz ste si kupili blanu snare, len jedna bude priesvitna a druha mliecna.na rovnako by ste ich naladili. budu mat rovnaky zvuk?aby sme sa rozumeli mam namysli iba uderove icon_lol.gif
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: júna 11, 2008, 11:10 am    Predmet: Odpovedať s citátom

nebudú...........
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: júna 18, 2008, 9:28 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Aby sme vyvrátili všetky dohady okolo olejových blán, budem citovať z Evans produktového katalógu. Neznalý angličtiny môže použiť slovník ;)
"Hydraulics feature two plies that sandwich a thin layer of oil and give the fat, wet sound that was pioneered in the 70's. The oil decreases sustain and enhances attack and low end.
The rainbows inside a normal 2-ply head (G2 or any other) should not be confused as oil. They are called "Newton's Rings" and are an effect of light passing through and reflecting off the layers of plastic. The Evans Hydraulic is the ONLY oil-filled drumhead available."
Koniec citátu. Slovíčko "only" je písané v originále tiež veľkým písmom.. Asi vedia prečo.. Dúfam (asi márne), že sa už na tomto fóre prestane objavovať výraz "olejové pinstrajpy"..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Hybaj
Prisťahovalec

Založený: 09 Jún 2008

PríspevokZaslal: júna 20, 2008, 1:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

S tym sme na muzikerackom fore zapasili velmi dlho a vzdy sa niekto nasiel, kto zacne hovorit, ze su pinstripes olejove. Zaver z toho asi je taky, ze dokial sa na cestach, chodnikoch ci hockde budu vyskytovat kaluze s troskou oleja v nich, tak sa vzdy niekto najde, kto povie ze v Pinstripoch je olej. Dokonca som cital ani neviem kde, taku "kompromisnu" teoriu, ze duhovanie sposobuju nejake zvysky kvapaliny, ktora sa pouziva na to aby sa vrstvy mylaru po sebe klzali lahsie pri vyrobe 2 vrstvovych blan. Kazdopadne viem spravit tento interferencny fenomen na hocktorom mieste hocjakej 2 vrstvovej blany, co mozno troska narusa aj tuto teoriu, lebo tie zvysky by museli byt vsade po povrchu blany :)

O a este som zabudol... PIESKOVANE BLANY SA DNES UZ NEVYRABAJU....COATED je iba synteticky povlak nastriekany na blanu.. mozno som blby, ale to som vedel uz ako ten nacerstvejsi novacik na zaciatku mojho bubenickeho posobenia, ze coated neznamena pieskovanie.. ruky dolamat ludom, ktory pisu ze tieto blany su pieskovane (ludia ktori to pisu ako preklad do popisu produktov) ... alebo dat aspon za ucho a poslat na 3 tyzdenny kurz anglictiny :D
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: júna 20, 2008, 11:26 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

rovnako ako neexistujú olejové blany (až na jednu výnimku).
V iraku nevykorenil pestovanie opia ani taliban a ten to trestal smrťou, rovnako tak sa blany budú stále deliť na olejové, pieskované a "iné"
Návrat hore
vAlve
Šialenec

Založený: 15 Júl 2007

PríspevokZaslal: júna 21, 2008, 1:02 am    Predmet: Odpovedať s citátom

onedlho mi dosuzi blana,a budem menit prechody a kotol.Co by som mal dat na Amati bez rezonancnych?aby to malo aspon volajaky zvuk
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: júna 21, 2008, 1:45 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Evans EC2. Je to akoby znelšia a otvorenejšia verzia typu "pinstripe" so slušnými basmi..
Návrat hore
drumer66
Prisťahovalec

Založený: 20 Jún 2008

PríspevokZaslal: júna 21, 2008, 9:51 am    Predmet: Odpovedať s citátom

chcem sa optat ake blany mi vidrzvia najdlhsie ked do bicich dost trieskam
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: júna 21, 2008, 2:13 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

nijaké
Kúp si dvojvrstvové. Ak ich už používaš, lepšie to nebude
Návrat hore
vAlve
Šialenec

Založený: 15 Júl 2007

PríspevokZaslal: júna 21, 2008, 3:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

vdaka EF,no tie v nasich hudobninach akurat nemaju,opytam sa ci by ich nevedeli zaobstarat,a ak nie tak maju v ponuke http://www.muzikantga.sk/content.php?content=2&category=18 ktore z tych by boli najlepsie?
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Blany Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 2 z 6

Prejdi na: