Obsah fóra bubenici.com

Amati :-)
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Yuray30
Nováčik

Založený: 22 Jún 2008

PríspevokZaslal: júna 22, 2008, 9:42 pm    Predmet: Re: Amati :-) Odpovedať s citátom

aj ja pouzivam amati ale uz iba korpusi podla mna co sa tika amaty su stojany rytmicak slapky blany a cineli nanic skratak korpusi su podla mna fakt ze dobre vpohode som dosiahol mlaskavy zvuk aky som potreboval a aj taky klopkavy zvuk na prechodoch samozrejme s inymi blanamy len este by som chcel pecho mensi ako 12ka mamti aj s rezonancnou a s obrucami nikde to neviem zohnat teda ak to existuje :D takze asi len tie korpusi
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: júna 22, 2008, 11:17 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Počkaj nejaký ten rôčik, vyskúšaj čo najviac sád všetkých mmožných cenových kategórií a sám uvidíš že tie amati nie su až také slávne
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Dzaaro
Šialenec

Založený: 08 Mar 2008

PríspevokZaslal: júna 23, 2008, 1:00 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Vyrabal sa aj 10" dokonca aj 8", ale komunistom sa asi viac pozdavali vacsie priemery, pretoze na 10" a 8" nadabis fakt len ojedinele. Treba hladat.

Naposledy upravil Dzaaro dňa júna 23, 2008, 12:57 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
MrMetronome
Psychopat

Založený: 01 Sep 2007

PríspevokZaslal: júna 23, 2008, 8:19 am    Predmet: Re: Amati :-) Odpovedať s citátom

Yuray30 napísal:
aj ja pouzivam amati ale uz iba korpusi podla mna co sa tika amaty su stojany rytmicak slapky blany a cineli nanic skratak korpusi su podla mna fakt ze dobre vpohode som dosiahol mlaskavy zvuk aky som potreboval a aj taky klopkavy zvuk na prechodoch samozrejme s inymi blanamy len este by som chcel pecho mensi ako 12ka mamti aj s rezonancnou a s obrucami nikde to neviem zohnat teda ak to existuje :D takze asi len tie korpusi
...na kolko inych sad, ako na svoju, si hral a kolko z nich bolo inej znacky ako Amati?
Návrat hore
Yuray30
Nováčik

PríspevokZaslal: júna 23, 2008, 6:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nightwolf_08 napísal:
Počkaj nejaký ten rôčik, vyskúšaj čo najviac sád všetkých mmožných cenových kategórií a sám uvidíš že tie amati nie su až také slávne
nehovorim ze su dake extra skratka urcite vy mate drahe bubny a ta cena vravy aj o tej qualite sa stym vyhram viem co chcem a jeto a zvysne spravy mix ved sami hadam mate stym skusenosti
Návrat hore
Yuray30
Nováčik

PríspevokZaslal: júna 23, 2008, 6:05 pm    Predmet: Re: Amati :-) Odpovedať s citátom

MrMetronome napísal:
Yuray30 napísal:
...na kolko inych sad, ako na svoju, si hral a kolko z nich bolo inej znacky ako Amati?
dve boli to mapex sonor daco by som tam ale urcite pomenil sonor rytmicak tourcite nie co sa tika mapexu neviem ci bol inak naladeny alebo dake zle blany tam mal nwm
Návrat hore
Dzaaro
Šialenec

Založený: 08 Mar 2008

PríspevokZaslal: júna 23, 2008, 9:26 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Yuray, ono zavisi aj aka seria od tych znaciek to bola a rytmicakov robi kazda firma este viac roznych typov ako serii suprav, takze ked chces nieco od znaciek ako Sonor alebo Mapex posudzovat treba si checknut co za seria to je.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
EF
Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: júna 23, 2008, 9:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Yuray30 napísal:
sa stym vyhram viem co chcem a jeto a zvysne spravy mix ved sami hadam mate stym skusenosti
..... veď práve, žes tým máme skúsenosti..... prepáč, ale fakt nevieš o čom hovoríš.... Amatky sú po tuningu slušné bubny (sám som na ne hral a točil v polovici 80tych rokov), ale na úrovni najnižších tried zabehnutých značiek väčšinou Čínskej produkcie. S "naozajstným" zvukom to nemá ale vôbec nič spoločného.....
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: júna 23, 2008, 9:58 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Yuray30 napísal:
nehovorim ze su dake extra skratka urcite vy mate drahe bubny a ta cena vravy aj o tej qualite sa stym vyhram viem co chcem a jeto a zvysne spravy mix ved sami hadam mate stym skusenosti

Takmer každý jeden z nás si tým prešiel. Ja ti nič nevyčítam, len ti hovorím, že časom a skúsenosťami získaš iný názor.
Neboj sa aj ja som bojoval s amatkami, spotreboval kilometre lepiacej pásky a všetko to nejako držal pokope....no ale "hralo" to, ako to "hralo" a tak po jednej krutej zrade išli preč
Návrat hore
Yuray30
Nováčik

PríspevokZaslal: júna 24, 2008, 6:43 am    Predmet: Odpovedať s citátom

otazka : kolko percent zvuku zalezi cisto iba na holom korpuse a zmeni zvuk a folia ?
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: júna 24, 2008, 7:25 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Keď by sme sa bavili čisto o zvuku korpusu a nevzali do úvahy "kto na tie bubny hra", tak to je pomer: 60% materiál, 30% typ (hrúbka/ konštrukcia) tela a 10% povrchová úprava.
Treba vziať ale do úvahy ďaľší faktor kt. má na výslednom zvuku najzásadnejší podiel: ruky, kt. z nástroja zvuk "dostávajú". Platí jednoduché pravidlo: Ak nevieš hrať, k dobrému zvuku Ti nepomôže ani ten najlepší a najdrahší nástroj na svete. ;)
Návrat hore
Yuray30
Nováčik

PríspevokZaslal: júna 25, 2008, 6:52 am    Predmet: Odpovedať s citátom

EF napísal:
Keď by sme sa bavili čisto o zvuku korpusu a nevzali do úvahy "kto na tie bubny hra", tak to je pomer: 60% materiál, 30% typ (hrúbka/ konštrukcia) tela a 10% povrchová úprava.
Treba vziať ale do úvahy ďaľší faktor kt. má na výslednom zvuku najzásadnejší podiel: ruky, kt. z nástroja zvuk "dostávajú". Platí jednoduché pravidlo: Ak nevieš hrať, k dobrému zvuku Ti nepomôže ani ten najlepší a najdrahší nástroj na svete. ;)
ablana ? tu si zabudol
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: júna 25, 2008, 7:27 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Nezabudol.. Otázka sa týkala zvuku, nie jeho farby.. Pri kvalitných bubnoch je zachovaný charakter (fundament) pri akejkoľvek blane. Tie slúžia len ako ekvalizácia.. To je už ale "vyšší" level ponímania. EMAD má na lacných bubnoch "zdanlivo" dobrý zvuk (pretože hrá iba blana), na kvalitných sa prejavuje inak a rozdiel oproti EQ2 je hlavne vo frekvenčnom spektre, nie v celkovom charaktere bubna.
Návrat hore
MrMetronome
Psychopat

PríspevokZaslal: júna 25, 2008, 7:43 am    Predmet: Odpovedať s citátom

EF napísal:
Nezabudol.. Otázka sa týkala zvuku, nie jeho farby.. Pri kvalitných bubnoch je zachovaný charakter (fundament) pri akejkoľvek blane. Tie slúžia len ako ekvalizácia.. To je už ale "vyšší" level ponímania. EMAD má na lacných bubnoch "zdanlivo" dobrý zvuk (pretože hrá iba blana), na kvalitných sa prejavuje inak a rozdiel oproti EQ2 je hlavne vo frekvenčnom spektre, nie v celkovom charaktere bubna.
pjekne)) fi_lone_ranger.gif
Návrat hore
Yuray30
Nováčik

PríspevokZaslal: júna 26, 2008, 8:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

EF napísal:
diki moc icon_biggrin.gif
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: júna 26, 2008, 8:54 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Od toho pana ber vsetko takmer ako svate slovo icon_lol.gif , ten tu z nás vie o bubnoch,čineloch,bubnovaní a všetko okolo toho najviac
Návrat hore
Lucas Perny
Usadlík

Založený: 16 Apr 2008

PríspevokZaslal: júla 9, 2008, 6:06 am    Predmet: Otcové Amatky Odpovedať s citátom

Strašne sa mi páčia, neviem si pomôcť. Škoda že ich predal...
Nádherná farba, nové je nové. Otec ich neskôr predal a začiatkom osemdesiatych rokov hral na novšom type s hranatými mušlami.

Vzadu je jeho novšia sada AMATI na ktorej hrával. Rytmičák a prechody nekôr zduploval spojením dvoch ďalších bubnov do jedného a tak vznikli zaujímavé bicie s megaobrovskými prechodmi.

Aj posledné bicie predal a nezostalo nič. Až niekedy keď som mal asi 12-13 rokov narazil na inzerát, kde jeden chlapík predával AMATI, čierne, starší rad s REMO blanami. Tie mám dodnes popri mojich nových Ludwig Accent Custom.

Plánujem ich predať a kúpiť si zase nejaké iné AMATKY alebo oldschoolové bicie. Mojim snom sú ale tieto bicie...

Ludwig Black Oyster zo šesťdesiatych rokov, ktoré bohužial asi nikdy nezoženiem icon_neutral.gif
Návrat hore
MrMetronome
Psychopat

PríspevokZaslal: júla 9, 2008, 8:49 am    Predmet: Odpovedať s citátom

to niesu ludwig zo 60 rokov! to su v dnesnej dobe vyrabane ludwigi /nove korpusy/ a daju sa kludne objednat a kupit... , ale ak chces pravy, oldschoolovy LUDWIG zvuk ! obrat sa na Ivana Honajzera_ www.drumcenter.cz
Návrat hore
Lucas Perny
Usadlík

Založený: 16 Apr 2008

PríspevokZaslal: júla 9, 2008, 9:12 am    Predmet: Odpovedať s citátom

MrMetronome napísal:
to niesu ludwig zo 60 rokov! to su v dnesnej dobe vyrabane ludwigi /nove korpusy/ a daju sa kludne objednat a kupit... , ale ak chces pravy, oldschoolovy LUDWIG zvuk ! obrat sa na Ivana Honajzera_ www.drumcenter.cz

Ja viem že su to nanovo vyrábané staré modely...
Návrat hore
MrMetronome
Psychopat

PríspevokZaslal: júla 9, 2008, 9:14 am    Predmet: Odpovedať s citátom

ale to nieje uplne to prave orechove...)) to chce stare korpusy... v Opave v drumcentetr pan Ivan Honajzer opravuje... mava tam kreasne kusky za velice slusne prachy.
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 6 z 10

Prejdi na: