| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
misram Nováčik
Založený: 14 Aug 2007 Príspevky: 28
|
Zaslal: júna 11, 2008, 4:16 pm Predmet: |
|
|
ja som na ebay pokupil vecy typu Zildjian A Custom-y, Paiste Signature,... atd. priblizne za 1/3 až 1/4 nákupnej ceny u nas.
no a myslim, ze ked nevies ako na to a aky plech na to co hras tak praskne plech aj za 150 000. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Pierre71 Nováčik
Založený: 27 Mar 2008 Príspevky: 46
|
Zaslal: júla 4, 2008, 8:59 pm Predmet: Re: pukanie činel |
|
|
| Mam 2 cineli 18 crash stagg prsknuti a amati16 ride drzi ako kamen uvazujem o novej crash |
|
| Návrat hore |
|
 |
Qu!r!@5h Šialenec

Založený: 18 Nov 2006 Príspevky: 254 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: júla 4, 2008, 9:18 pm Predmet: |
|
|
| Ride a 16"? Nechapem. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 3124 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: júla 4, 2008, 11:05 pm Predmet: |
|
|
sústruh to istí  |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 951 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: júla 5, 2008, 10:14 am Predmet: |
|
|
| rozhodne odporucam nekupovat paiste rude a 2002 a zildjian z custom,praskaju |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 907 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: júla 5, 2008, 10:51 am Predmet: |
|
|
Ja zas celkovo odporucam nekupovat cinely. Praskaju.
(cinely praskaju drvivou vacsinou kvoli strnulemu drzaniu. je pravda, ze niektore typy su na praskanie nachylnejsie, ale pri citlivom hrani nepraskne nic.) |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 951 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: júla 5, 2008, 1:30 pm Predmet: |
|
|
| dusan napísal: | Ja zas celkovo odporucam nekupovat cinely. Praskaju.
(cinely praskaju drvivou vacsinou kvoli strnulemu drzaniu. je pravda, ze niektore typy su na praskanie nachylnejsie, ale pri citlivom hrani nepraskne nic.) | dobra rada,no ked hra clovek hard core alebo rock je mu na nic,ked praskne rozhodne to nieje chybou vyrobcu ale zlym vyberom majitela,ked tak medium alebo heavy,thin a podobne nevydrzia |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
Založený: 08 Mar 2008 Príspevky: 390 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: júla 5, 2008, 1:43 pm Predmet: |
|
|
| Moja skusenost s praskanim je takato: praskol som zatial len cinely kategorie medium a heavy /uz som o tom pisal v inom topicu/, thin este nikdy. Co sa tyka strnulosti v drzani, tiez to nespociva podla mna len v tom. Za posledny rok vela pracujem na tom, aby som hral co najuvolnenejsie a prave za posledny rok som ponicil najviac cinelov (bude to suvisiet aj s tym, ze som hral vela tvrdsej muziky)... Podla mna je to skor o tom, ze treba davat pozor na sposob ako trafis cinel a ako sa v momente uderu akurat pohybuje, co sa ale v zapale hry nie vzdy zadari a hlavne pri agresivnejsej hre to moze mat pre cinel trvale nasledky. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 3124 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: júla 5, 2008, 1:48 pm Predmet: |
|
|
Heavy plechy majú viac materiálu v ktorom sa pri údere kumuluje energia ktorá sa odovzdáva do vzduchu. Činel sa v dôsledku úderu vlní a pri hrubom modeli je medza pružnosti bližšie medzi pevnosti
Tenký činel sa vlní volnejšie a vďaka tenkosti má aj lepšie vlastnosti pružnosti.
No v praxi ide hlavne o spôsob dopadu paličky a o bubeníka |
|
| Návrat hore |
|
 |
Hybaj Prisťahovalec
Založený: 09 Jún 2008 Príspevky: 77 Bydlisko: Ba
|
Zaslal: júla 6, 2008, 8:23 am Predmet: |
|
|
| Nightwolf_08 napísal: | Heavy plechy majú viac materiálu v ktorom sa pri údere kumuluje energia ktorá sa odovzdáva do vzduchu. Činel sa v dôsledku úderu vlní a pri hrubom modeli je medza pružnosti bližšie medzi pevnosti
Tenký činel sa vlní volnejšie a vďaka tenkosti má aj lepšie vlastnosti pružnosti.
No v praxi ide hlavne o spôsob dopadu paličky a o bubeníka |
Niiice vysvetlenie :)
Moje pozorovania tak potichu hovoria, ze ludia ktori hraju s tenkymi palickami, maju vacsie mnozstva prasknutych cinelov (pri hrani rocku a tvrdsich zanrov, kde toho celkom dost crash-riduju) |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: júla 6, 2008, 10:30 am Predmet: |
|
|
| Dzaaro napísal: | | Co sa tyka strnulosti v drzani, tiez to nespociva podla mna len v tom. Za posledny rok vela pracujem na tom, aby som hral co najuvolnenejsie a prave za posledny rok som ponicil najviac cinelov (bude to suvisiet aj s tym, ze som hral vela tvrdsej muziky)... Podla mna je to skor o tom, ze treba davat pozor na sposob ako trafis cinel a ako sa v momente uderu akurat pohybuje, co sa ale v zapale hry nie vzdy zadari a hlavne pri agresivnejsej hre to moze mat pre cinel trvale nasledky. |
Ano, ale cisto teoreticky, pokial palicka plava v ruke cely cas a uder pripomina skor natieranie smotany ako peciatkovanie, moze byt v polohe aj neviemakej. Dolezite je aj dat si cinely do spravnej vysky a spravneho uhla. Radsej aj vyssie, ale sklopit ich trebars 20 az 30 stupnov dodola, tym eliminujes ze by sa Ti cinel potacal kade tade a vzdy ho udries v bezpecnom uhle. Samozrejme pri takomto udere treba ist hore najprv laktom, zapastie nechat len vysiet s palickou a az v momente ked pustis laket k zemi, zapastie sa samo zacne pytat k uderu pri ktorom robi cela ruka vlnu. Je to taky baletny trik z konca 19storocia . Nedavno som zistil, ze to robim
Celkovo o com som pisal je len moje skromne pozorovanie ktore ma zatial uspesnost 100percent. Nevraviac o tom, ze to robi ten najsmotanovejsi plny cinelovy zvuk. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
|
Zaslal: júla 6, 2008, 12:08 pm Predmet: |
|
|
Baletny trik pouzivam, tak ci onak, obcas sa mi zadari nieco zamordovat. S tou polohou a pohybom v momente uderu som mal namysli situaciu, ked sa po udere hybuci sa cinel vracia do povodnej polohy a udries nan este raz, cize musi absorbovat nielen energiu uderu ale aj zvyskovu kineticku energiu z predosleho uderu, vtedy /ak sa to spoji este s uderom o kusok viac pripominajucim peciatkovanie ako natieranie smotany / moze prist bud k prekroceniu medze pruznosti a cinel sa v mieste dopadu palice jemne ohne, alebo k prekroceniu medze pevnosti a cinel praskne. Nightwolf, spravne som to napisal?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
joe Usadlík

Založený: 20 Okt 2007 Príspevky: 217 Bydlisko: Skalité
|
Zaslal: júla 6, 2008, 12:30 pm Predmet: |
|
|
už z toho mam gulaš...a asi nebudem sam...mohli by ste to napisať trocha zrozumiteľnejšie...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: júla 6, 2008, 1:55 pm Predmet: |
|
|
| Dzaaro napísal: | Baletny trik pouzivam, tak ci onak, obcas sa mi zadari nieco zamordovat. S tou polohou a pohybom v momente uderu som mal namysli situaciu, ked sa po udere hybuci sa cinel vracia do povodnej polohy a udries nan este raz, cize musi absorbovat nielen energiu uderu ale aj zvyskovu kineticku energiu z predosleho uderu, vtedy /ak sa to spoji este s uderom o kusok viac pripominajucim peciatkovanie ako natieranie smotany / moze prist bud k prekroceniu medze pruznosti a cinel sa v mieste dopadu palice jemne ohne, alebo k prekroceniu medze pevnosti a cinel praskne. Nightwolf, spravne som to napisal?  |
Hru na bicie treba podla mna vnimat ako akciu 50 na 50. Vyuzit energiu tej druhej 50tky na vykonanie prvej 50tky. Cize napriklad: udriem, ale necham palicku odrazit sa samu do povodnej vysky a z tej vysky sama spadne, odrazi sa, atd. atd. To iste ako dribling basketbalovej lopty. Takto zmyslam pri vsetkych cinnostiach spajajucich sa s bubnovanim, ci uz ide o kopak, alebo cinely a je dobre to precvicit na kazdom komponente supravy. Cize teoreticky: Pri crashovani, jednom udere sa velmi o akcii 50 na 50 hovorit neda, ale hranie na ride, to uz je to iste co hra na bubon. No a crashovanie viackrat posebe je nieco presne medzi. Ako si pisal, crash sa vracia. Ako som pisal ja, navrat do neziaducich poloh sa da zamedzit jeho miernym naklonom. A teda: pri beznom hrani udieram iba smerom dole, smerom hore to ide samo. 50 - 50. Pri chrashovani viackrat posebe zmyslam nasledovne. Musim sam udriet smerom dole, ale v podstate si musim palicku aj vziat, cize svoju prvu 50tku rozdelim na 25 a 25: uder a odobratie palicky. No a ta druha 50tka je jasna, to je pohyb a navrat crashky. Opat, je to este podobnejsie driblovaniu basketbalovej lopty ako obycajny uder na bubon. Tym, ze sa po crashke viac zazenies, vacsiu hlasitost nedosiahnes, akurat sa energia dostane blizsie ku klobuku a vyjde z toho take neprijemne vysoke preznenie. To pisti cinel, ze sa s nim deje nieco neprirodzene, ze napriek tomu, ze on tych 50 dava, niekto donho naklada dalsich 100 a ak sa kusok najlepsie nepodaril, nema tych zvysnych 50 kam strcit a praskne. Moze to zniet vysinuto, ale taketo veci pri hrani fakt dost riesim a vyplaca sa to. Cele je to iba o racionalnej kontrole sameho seba pri hrani. Je jasne, ze pocas koncertu, alebo aj len tak v skusobni clovek casto uleti. Ale pokial sa tym dostatocne dlho zaobera, cvici a premysla nad tym, dostane to pod kozu do podvedomia, bude tak konat aj ked bude odleteny niekde na sibiri nakladat nakladat do plnych a nepukne to.
Takze by som to asi uzavrel takto: Ovela vacsi bubenici od nas uz praskli cinely, ale urcite si neodpluli a nepovedali ze krucifix, paiste 2002 uz nejdem pouzivat lebo to praska, ale povedali si: krucifix, dnes som to musel riadne prehnat, mal by som sa viac zamysliet nad svojou technikou a sebakontrolou. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
|
Zaslal: júla 6, 2008, 2:53 pm Predmet: |
|
|
| Haha, pekne zhrnutie! Veru tak, chybu treba vzdy hladat najprv v svojom hrani a nie vyhovarat sa na nastroj, s tym suhlasim. Mne slo len o to, ze na to aby clovek nelikvidoval cinely ako na beziacom pase, treba davat pozor okrem volnosti drzania aj na dalsie veci ako smerovanie a sila uderu, miesto dopadu palice, pohyb cinelu atd., na com sme sa v podstate zhodli. Este co sa tyka toho crashovania viackrat po sebe, podla mna je idealne, ked druhy uder dopada na cinel v momente, ked sa uplne vrati a na okamih zastavi pred tym ako znova zacne hybat smerom dole, vtedy je to uplne bezpecne, pretoze cinel pokracuje prirodzene vo svojom pohybe, len doplnis energiu, ktoru vyziaril v podobe zvuku, stratil kvoli treniu, atd. A vtedy je to ako driblovanie s loptou, pretoze pri driblovani s loptou tiez dodavas energiu lopte v momente, ked je v najvyssom bode odrazu, na moment sa zastavi a vracia sa smerom k zemi. No ale samozrejme je to o sebakontrole a citlivom pristupe k hraniu, pretoze je to otazka spravneho nacasovania a sily a volnom prevedeni jednotlivych uderov v zavislosti od tempa piesne (od ktoreho zavisi frekvencia uderov) a priemeru cinelu a jeho volnosti v stojane, od coho zavisi velkost rozkmitu a rychlost pohybu cinelu. |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: júla 6, 2008, 3:14 pm Predmet: |
|
|
Ja Ti uz radsej nejdem odpisovat, lebo sa strasne zamotam a odpali mi hlavu Suhlasim so vsetkym co si napisal, nejdem to uz radsej dalej rozvadzat, uz sa to prestava dat citat  |
|
| Návrat hore |
|
 |
joe Usadlík

Založený: 20 Okt 2007 Príspevky: 217 Bydlisko: Skalité
|
Zaslal: júla 6, 2008, 7:19 pm Predmet: |
|
|
| dusan napísal: | Ja Ti uz radsej nejdem odpisovat, lebo sa strasne zamotam a odpali mi hlavu Suhlasim so vsetkym co si napisal, nejdem to uz radsej dalej rozvadzat, uz sa to prestava dat citat  |
súhlas, niektoré vety som čital 3-krát aby som ich pochopil
ale naozaj...dik..upevnil som si to čo som si myslel  |
|
| Návrat hore |
|
 |
RimSHOT Prisťahovalec

Založený: 18 Jún 2008 Príspevky: 50
|
Zaslal: júla 6, 2008, 7:34 pm Predmet: |
|
|
Ak môžem, iba doplním, že netreba zabúdať ani na správne nasadenie činelu na stojan, tj. mať tam dobrý filc, žiaden dotyk želaza na želzo a aj korigovať rozumne "hojdanie" činelu dobrým utiahnutím filcu skrutkou(motýlikom).A rozhodujúci je samozrejme uhol v akom je činel nastavený!!!Mám v sade jednu crashku Paiste502plus 16", hrám na ňu už vyše 3 rokov hardrock,trash/heavy metal a po praskline, preliačine ani stopy.Činely aj sem tam umyjem Čistota, pol života  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1755 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: júla 6, 2008, 8:02 pm Predmet: |
|
|
| RimSHOT napísal: | | Mám v sade jednu crashku Paiste502plus 16", hrám na ňu už vyše 3 rokov hardrock,trash/heavy metal a po praskline, preliačine ani stopy. |
to som rád :) mám tú istú crashku |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
|
Zaslal: júla 6, 2008, 10:36 pm Predmet: |
|
|
| dusan napísal: | Ja Ti uz radsej nejdem odpisovat, lebo sa strasne zamotam a odpali mi hlavu Suhlasim so vsetkym co si napisal, nejdem to uz radsej dalej rozvadzat, uz sa to prestava dat citat  | Suhlasim, dost bolo teoretizovania. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|