Obsah fóra bubenici.com

Som ľavák, ale hrám ako pravák
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubnovanie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
dusan
Moderátor

Založený: 27 Dec 2006

PríspevokZaslal: júla 6, 2008, 7:47 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Prepac, mna len irituju taky ludia a musel som si asi "odplut". V podstate plati vsetko, co uz bolo v tejto teme uvedene. Neviem ako dlho takto hras... ak hras iba kratko, co mi z Tvojho prispevku vyplyva, doporucil by som Ti presadnut na lavaka, lebo mas este cas a vyplati sa to. ked uz teraz citis, ze prechody nie su ono hrat takym sposobom, myslim, ze je to dost jasne. Cele je to na tom, aku mas motivaciu a co chces. Ja by som to nevydrzal a skrelo by ma to. Zavisi fakt od motivacie.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Dänillo
Usadlík

Založený: 05 Feb 2008

PríspevokZaslal: júla 6, 2008, 8:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

dusan napísal:
Prepac, mna len irituju taky ludia a musel som si asi "odplut". V podstate plati vsetko, co uz bolo v tejto teme uvedene. Neviem ako dlho takto hras... ak hras iba kratko, co mi z Tvojho prispevku vyplyva, doporucil by som Ti presadnut na lavaka, lebo mas este cas a vyplati sa to. ked uz teraz citis, ze prechody nie su ono hrat takym sposobom, myslim, ze je to dost jasne. Cele je to na tom, aku mas motivaciu a co chces. Ja by som to nevydrzal a skrelo by ma to. Zavisi fakt od motivacie.

no....hrám pol roka....však stále rozmýšľam že či sa naučiť.....kamarát už skúseny bubeník mi to tiež doporučil...že potom budem mať vyhodu...ked budem hrať s dvojšlapkou...že budem mať vycvičene obidve nohy..............no...lenže váham v tom...že ja mam problémy vážne iba s tymi prechodmi že ich neviem zahrať opačne (že zacnem inou rukou)....ale inak s tempom a ostatnými vecami som spokojny..no nevem..ešte porozmýšlam
Návrat hore
RimSHOT
Prisťahovalec

Založený: 18 Jún 2008

PríspevokZaslal: júla 6, 2008, 8:06 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja podobný problém nemám, že ma to viac láka na lavú ruku aj keď som bol od narodenia lavák.Mal som potom presne v 1. triede na ZŠ úraz lavej ruky a musel som sa naučiť písať pravou kým som nebol fit.A pravou som aj ostal písať dodnes aj keď hádžem napr. loptu z lavej ruky, strielam zo vzduchovky, luku ako lavák.Na bicie hrám už cca.6 rokov ako pravák a ináč si to ani neviem predstaviť.Mal som aj také obdobie, že na vylepšenie techniky lavej ruky som hrával rôzne etudy,rytmi aj lavou aj pravou rukou, ale tá pravá ruka je tá pravá icon_cheesygrin.gif Čítal som ale aj také "flashe" že bubeník Bruca Springstena(neviem ako sa volá) tiež zistil po ešte dlhšej dobe, že nestíha,nevie udržať tempo.Buddy Rich mu poradil, aby zmenil svoj pôvodný štýl držania "matched grip" za "traditional".A chlapec trénoval jak hovado niekolko rokov ten traditional a výsledkom bolo....no 3-krát hádajte? icon_cheesygrin.gif že už nemal problémy...takže možno aj tam bude pes zakopaný icon_cheesygrin.gif ???Ja by som určite radšej skúsil ten traditional grip(vyzerá viac cool) icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
mufty
Usadlík

Založený: 30 Nov 2007

PríspevokZaslal: júla 11, 2008, 8:45 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no ja som obojručný(obidvomi rukami dokážem to isté)ale na bicích som začal hrať ako pravák až po prvom hraní som zistil že sa mi hrá ovela lepšie opačne...a tak mi to to teraz ostalo....na gitare hrám tiež na ľavú stranu asi mi to ostalo z toho...len je ta nevýhoda že ked si chcem vyskúšať bicie niekoho iného tak musím hrať ako pravák a to sa mi o dosť horšie hrá...rovnako je to aj s gitarou.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Dänillo
Usadlík

Založený: 05 Feb 2008

PríspevokZaslal: septembra 13, 2008, 5:37 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

pred pár mesiacmi som tu spomenul moj problém ako som hral ako pravák...až na to že som prechody robil ako ľavak.....................no po dlhšom čase trenovania ..........by som to chcel znova trochu rozobrat..................prechody už celkom viem ako pravak........až na to že ešte stále to nieje ono...tak ako by som si predstavoval............o rychlost nejde....ale ide o to že samotný prechod napr: ta ,ta ,ta ,ta..........nespravim vždy presne..........su tam take menšie odchylky...........myslíte že to je len cvykom alebo mam predsa sa začat učit na lavu ruku všetko.........................
Návrat hore
David Lačok
Prieskumník

Založený: 08 Nov 2008

PríspevokZaslal: januára 7, 2009, 8:05 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

akoze ja som lavak a tiez hram ako pravak, ale keby som sa mal preorientovat na lavacku zostavu, tak by to zbytocne dlho trvalo a secko...na tvojom mieste by som nevymyslal, ale ak sa tych nepresnosti nevies zbavit, tak mozno by si sa mal zamyslet nad lavackou zostavou
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubnovanie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 3 z 3

Prejdi na: