Obsah fóra bubenici.com

Ktoru dvojšlapku?
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Martyn
Šialenec

Založený: 12 Mar 2008

PríspevokZaslal: júla 15, 2008, 9:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja mam taky uplne dadsky pedal od mapex,ani ho osobitne nerobia(davaju ho len k rade Q asi)a zatial s nim zahram vsetko bez problemov icon_cheesygrin.gif tak neviem ci pedal z take peniaze niekomu nesadne(to uz musi byt fajnovka icon_cheesygrin.gif )
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: júla 15, 2008, 10:54 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Dockaj casu....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Greezmen
Usadlík

Založený: 07 Apr 2006

PríspevokZaslal: júla 16, 2008, 12:38 am    Predmet: Odpovedať s citátom

ja idem urcite do Pearl 2002 C už som sa rozhodol do tyzdna ho mam doma icon_lol.gif
Návrat hore
Martyn
Šialenec

PríspevokZaslal: júla 16, 2008, 6:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Greezmen napísal:
ja idem urcite do Pearl 2002 C už som sa rozhodol do tyzdna ho mam doma icon_lol.gif

tak potom tu napis ak ide?a z akeho pedalu prechadzas?
Návrat hore
Martyn
Šialenec

PríspevokZaslal: júla 16, 2008, 6:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nightwolf_08 napísal:
Dockaj casu....

Ok tak mozno sa na nom hra lepsie ako na tom mojom ale ked kupim taky pearl abo tama za nehorazne peniaze tak tam nemoze byt az taky rozdiel pretoze ten pedal sa neda az tak zmenit a to ze je to s kvalitnejsieho materialu nezarucuje ze sa to nepokazi mne sa na nej nestalo este nic a to hram na nej denno-denne
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: júla 16, 2008, 7:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

da sa tam zmenit velmi vela. Material je jedna vec, no ulozenie na loziskach, moznosti nastavenia, presnost vyroby, kvalita kardanu.....to vsetko sa ti podpisuje na celkovom pocite z hry.
Blbo sa to hovorí keď nemáš velmi s čím porovnávať, ale stúpni na NRG, STAGG, alebo nanizsie rady niektorych firiem a potom odskusaj spickovu produkciu a potom pochopis co sa da na slapke zlepsovat
Návrat hore
Martyn
Šialenec

PríspevokZaslal: júla 16, 2008, 8:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

v prvom rade je to cena icon_cheesygrin.gif
v druhom rade dizajn
a az potom vylepsuju tie veci co si vymenoval,ale aj tak sa mi nezda ze by toho bolo az tak vela
a neviem neviem keby som tebe alebo nejakemu inemu bubenikovi zaviazal oci a dal zahrat na niekolkch modeloch ci by s prehladom rozoznal ktora je ktora fi_lone_ranger.gif icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
atiles
Usadlík

Založený: 01 Okt 2006

PríspevokZaslal: júla 16, 2008, 10:55 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Martyn napísal:
keby som tebe alebo nejakemu inemu bubenikovi zaviazal oci a dal zahrat na niekolkch modeloch ci by s prehladom rozoznal ktora je ktora fi_lone_ranger.gif icon_cheesygrin.gif

Obľúbený slogan komunistov a tiež niečo podobné povedal aj Donutil v Pelíškoch. Rozdiel medzi lacnejším a drahším modelom by si zbadal časom na peňaženke. Ved kupovať novú šlapku každý rok nie je lacná záležitosť.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
EF
Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: júla 16, 2008, 11:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Martyn napísal:
... neviem ci pedal z take peniaze niekomu nesadne(to uz musi byt fajnovka icon_cheesygrin.gif )

Martyn, akú máš výšku? Aké dlhé máš nohy? Koľko z toho robí predkolenie? Aké veľké máš chodidlo? Aké silné máš svaly okolo členku a achilovky? Zodvihneš iba pohybom chodidla 20kg? Ako vysoko/nízko sedíš, aby sa Ti dobre hralo? Hráš heel up/down, alebo "ako-kedy"?

Toto a ešte ďaľších 300 vecí hrá úlohu v tom, prečo aj "špičkový" pedál niekomu nesadne. Niesom fajnovka a napriek tomu mi nesedí DW akejkoľvek série. Nehrá sa mi naň dobre, ani po hodinách štelovania a po zmene troch rozlične ťažkých beatrov som s ním nezahral to, čo s 20r. Pearlom 700vkovej série.. Mám sem preto teraz napísať "DW nekupujte, je to zlé a nedá sa na to hrať, kúpte si radšej v bazáre za 5,50sk Pearlácky najlacnejší model" (?).. :D Pedál je individuálna, pocitová záležitosť ktorá súvisí s ergonómiou, nie cenou a modelom.
V ostatných argumentoch súhlas s Nightwolfom a atilesom.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Greezmen
Usadlík

Založený: 07 Apr 2006

PríspevokZaslal: júla 17, 2008, 1:38 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Martyn napísal:
Greezmen napísal:

tak potom tu napis ak ide?a z akeho pedalu prechadzas?
prechadzam z jednoslapky yamaha ktora nesiaha ani petou po tu koru chcem.
dvovod velmi jednoduchy, mal som moznost vyskusat pearl a poviem ze na nastaveni ktore by som v zivote neral sa mi hral odobre...
pearl ma vela vlela moznost n slapke . poastavenia ale taky jednoduchy test dvojslapky premna spociva v laveom pedale . drzim lavy beater a snazim sa pohnut lavou slapkou v pripade pearl je to 1k1 to znamena ze aky pohyb urobim na pedale je to kopirovane na uderniku velmi jednoduchy opis
Návrat hore
Martyn
Šialenec

PríspevokZaslal: júla 17, 2008, 12:14 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

EF napísal:
Martyn napísal:
... neviem ci pedal z take peniaze niekomu nesadne(to uz musi byt fajnovka icon_cheesygrin.gif )

Martyn, akú máš výšku? Aké dlhé máš nohy? Koľko z toho robí predkolenie? Aké veľké máš chodidlo? Aké silné máš svaly okolo členku a achilovky? Zodvihneš iba pohybom chodidla 20kg? Ako vysoko/nízko sedíš, aby sa Ti dobre hralo? Hráš heel up/down, alebo "ako-kedy"?
no tak teraz si ma prekvapil ale ked som hral na viacerych pedal musel som si povolit tu pruzina pri kazdej bo taky silny zase nesom a na kazdej sa mi hralo dobre len sa kapek inac hrali dvojkovy

Toto a ešte ďaľších 300 vecí hrá úlohu v tom, prečo aj "špičkový" pedál niekomu nesadne. Niesom fajnovka a napriek tomu mi nesedí DW akejkoľvek série. Nehrá sa mi naň dobre, ani po hodinách štelovania a po zmene troch rozlične ťažkých beatrov som s ním nezahral to, čo s 20r. Pearlom 700vkovej série.. Mám sem preto teraz napísať "DW nekupujte, je to zlé a nedá sa na to hrať, kúpte si radšej v bazáre za 5,50sk Pearlácky najlacnejší model" (?).. :D Pedál je individuálna, pocitová záležitosť ktorá súvisí s ergonómiou, nie cenou a modelom.
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: júla 18, 2008, 9:12 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Martyn napísal:
EF napísal:
Martyn napísal:

no tak teraz si ma prekvapil ale ked som hral na viacerych pedal musel som si povolit tu pruzina pri kazdej bo taky silny zase nesom a na kazdej sa mi hralo dobre len sa kapek inac hrali dvojkovy

Vidíš... takže asi na tom niečo bude...
edit: zvýraznil som Tvoju odpoveď v tej citácii... icon_wink.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Martyn
Šialenec

PríspevokZaslal: júla 18, 2008, 12:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no ale to bude asi len zvykom a silou mojej nohy.
a este ste tu spominali ze sa kazia tie lozizka a hocico ine a mne sa na tom mojom shite este nic nepokazilo a hram na tom denne,co vlastne sposobuje to pokazenie???
Návrat hore
atiles
Usadlík

PríspevokZaslal: júla 18, 2008, 1:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Používajú sa menej kvalitné materiály. U bezmenných firiem je aj absencia testovacích zariadení v ktorých môžu pedál vystaviť záťažovým skúškam a v neposlednej rade sú to väčšinou okopírované staršie značkové modely.

Naposledy upravil atiles dňa júla 18, 2008, 3:47 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: júla 18, 2008, 2:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Jediné "pokazenie" ktoré som videl na drahom a kvalitnom pedáli bola prasknutá pružinka a tu je úplne normálne.
Samozrejme časom dochdza k miernemu opotrebeniu ložisiek a kardánu, no fyzika platí rovnako pre každý pedál
Návrat hore
atiles
Usadlík

PríspevokZaslal: júla 18, 2008, 3:47 pm    Predmet: tak kerú teda Odpovedať s citátom

Martyn dlho som si nevedel spomenúť kde som tú mechaniku s ktorou si začal tento thread videl.
Je to niečo podobné ako Sonor Phonic Plus z konca 80 tich rokov.
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: júla 18, 2008, 4:45 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

icon_confused.gif
Trvanlivosti tej farby (hlavne pri zasúvaní čatí stojanou do seba) neverím
Návrat hore
Martyn
Šialenec

PríspevokZaslal: júla 19, 2008, 2:32 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

a to ze tie nekvalitne pedale sa kazia plati aj pre klasicke jedno alebo zvlast pre dvojslapku???
Návrat hore
vAlve
Šialenec

Založený: 15 Júl 2007

PríspevokZaslal: júla 19, 2008, 3:02 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ano platí to aj pre klasický jednopedál
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: júla 19, 2008, 3:31 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nightwolf_08 napísal:
icon_confused.gif
Trvanlivosti tej farby (hlavne pri zasúvaní čatí stojanou do seba) neverím

Tak tej teda ver... icon_lol.gif ... Tá séria sa volala Panther, do dnes to vídavam a kupodivu to opticky (kvôli farbe) vyzerá lepšie, než pochrómovaný hw z toho istého obdobia (hrzda, olúpaný chróm)....
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 17 z 27

Prejdi na: