| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
vAlve Šialenec

Založený: 15 Júl 2007 Príspevky: 385
|
Zaslal: júla 19, 2008, 3:52 pm Predmet: |
|
|
| myslím že dvojšlapka Premier DP0207 za 7599,-Sk sa tu ešte nerozoberala.Máte s ňou skúsenosti? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Šialenec

Založený: 12 Mar 2008 Príspevky: 371 Bydlisko: Mars
|
Zaslal: júla 19, 2008, 4:59 pm Predmet: |
|
|
| ale hej nekde to tu je(ze je to shit a ze sa neoplati) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2952 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: júla 19, 2008, 11:28 pm Predmet: |
|
|
Za tu cenu slabota.
Radsej janus |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Šialenec

|
Zaslal: júla 20, 2008, 1:23 pm Predmet: |
|
|
| no toto je moj "super pedal" a hra sa na nom vpohode a zatial sa mu nic nestalo |
|
| Návrat hore |
|
 |
JUROMURO Usadlík
Založený: 28 Jan 2008 Príspevky: 172 Bydlisko: sever
|
Zaslal: júla 20, 2008, 2:28 pm Predmet: |
|
|
| Martyn napísal: | no ale to bude asi len zvykom a silou mojej nohy.
a este ste tu spominali ze sa kazia tie lozizka a hocico ine a mne sa na tom mojom shite este nic nepokazilo a hram na tom denne,co vlastne sposobuje to pokazenie??? | tak tak, loziska su vsade rovnake-ci vrtacka ci slapka na bicie , a tak isto aj retaze ci dvojretaze...su to typizovane veci... A nech mi nikto nevravi, ze na iron cobru davaju ine loziska ako na lacne pedaly a atd........ |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1097
|
Zaslal: júla 20, 2008, 3:12 pm Predmet: |
|
|
ach Bože.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
atiles Usadlík

Založený: 01 Okt 2006 Príspevky: 151 Bydlisko: žilina
|
Zaslal: júla 20, 2008, 3:14 pm Predmet: |
|
|
| JUROMURO napísal: | | Martyn napísal: | no ale to bude asi len zvykom a silou mojej nohy.
a este ste tu spominali ze sa kazia tie lozizka a hocico ine a mne sa na tom mojom shite este nic nepokazilo a hram na tom denne,co vlastne sposobuje to pokazenie??? | tak tak, loziska su vsade rovnake-ci vrtacka ci slapka na bicie , a tak isto aj retaze ci dvojretaze...su to typizovane veci... A nech mi nikto nevravi, ze na iron cobru davaju ine loziska ako na lacne pedaly a atd........ |
Si píš že sú rôzne kvality ložísk, reťazí a materiálov. Tak isto ako u každého iného výrobku. Samozrejme nie vždy platí priama úmera cena / kvalita. |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

|
Zaslal: júla 20, 2008, 5:14 pm Predmet: |
|
|
[/quote] tak tak, loziska su vsade rovnake-ci vrtacka ci slapka na bicie , a tak isto aj retaze ci dvojretaze...su to typizovane veci... A nech mi nikto nevravi, ze na iron cobru davaju ine loziska ako na lacne pedaly a atd........[/quote]
Nie som žiadny technyk ale podla mňa si zapotil riadny nezmysel.Už ložiská do bicyklov a korčúl majú rôzne kvalitatívne triedy a asi to nebude len tak pre nič za nič.
Martyn-- ako dlho používaš tú šlapku?Nemusíš od toho čakať že sa to pokazí do roka,(hoci už som také videl)ale môže to prísť aj neskôr. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Šialenec

|
Zaslal: júla 20, 2008, 5:38 pm Predmet: |
|
|
Martyn-- ako dlho používaš tú šlapku?Nemusíš od toho čakať že sa to pokazí do roka,(hoci už som také videl)ale môže to prísť aj neskôr.[/quote]
vsak ale ste tu vraveli ze shit sa pokazi za 3 mesiace a ja hu mam uz dlhsie a je to vsetko na 100 % a hram na tom dennodenne
a k tym loziskam ten material je vsade rovnaky lebo su na to urcite normy ktore treba dodrziavat dalej su rozne rozmery a typy(Axiálne valčekové ložiská,Ihlové ložiská,Guľkové ložiská, Radiálne guľkové ložiská s kosouhlým stykom),a tak dalej ale pri pedaloch su to stale tie iste ale to neroby na cene nic vo vsetkych pedaloch su rovnake loziska  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Šialenec

|
Zaslal: júla 20, 2008, 5:47 pm Predmet: |
|
|
aky je napriklad rozdiel medzi touto cobrou a tym mojim pedalom (mrkni vyssie)
ta mechanika a zlozenie pedalu vyzera rovnako |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

|
Zaslal: júla 20, 2008, 6:03 pm Predmet: |
|
|
myslím že tam nie je až taký rozdiel,je to vlastne skoro to isté.Máš skutočne pravdu.Neoplatí sa investovať do vysokých rád mechaniky,ked môžme mať za nízku cenu rovnakú kvalitu v inom šate.-)  |
|
| Návrat hore |
|
 |
atiles Usadlík

Založený: 01 Okt 2006 Príspevky: 151 Bydlisko: žilina
|
Zaslal: júla 20, 2008, 6:09 pm Predmet: |
|
|
Skoro žiadny, tiež lacná verzia, tzv. junior cobra. Ale neviem čo je to za pedál čo máš, možno keby si dal vačšie foto by sme lepšie vedeli vyhodnotiť rozdiely. Ale len tak z malého obrázku čo vidím že uchytenie struny nie je vymyslené najlepšie a tiež nemá spodnú dosku ale iba rám kvôli ktorému sa ti môže dvíhať päta pedálu pri intenzívnejšej hre. Tu je drahšia, podľa mňa aj lepšia IC:
http://www.tamadrum.co.jp/world/distributors/frame_cezch.html |
|
| Návrat hore |
|
 |
JUROMURO Usadlík
Založený: 28 Jan 2008 Príspevky: 172 Bydlisko: sever
|
Zaslal: júla 20, 2008, 7:15 pm Predmet: |
|
|
| Martyn napísal: | | Martyn-- ako dlho používaš tú šlapku?Nemusíš od toho čakať že sa to pokazí do roka,(hoci už som také videl)ale môže to prísť aj neskôr. |
MARTYN - - vsak ale ste tu vraveli ze shit sa pokazi za 3 mesiace a ja hu mam uz dlhsie a je to vsetko na 100 % a hram na tom dennodenne
a k tym loziskam ten material je vsade rovnaky lebo su na to urcite normy ktore treba dodrziavat dalej su rozne rozmery a typy(Axiálne valčekové ložiská,Ihlové ložiská,Guľkové ložiská, Radiálne guľkové ložiská s kosouhlým stykom),a tak dalej ale pri pedaloch su to stale tie iste ale to neroby na cene nic vo vsetkych pedaloch su rovnake loziska [/quote]
suhlasim |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

|
Zaslal: júla 20, 2008, 8:53 pm Predmet: |
|
|
| tak asi Martynova šlapka nie je shit keď to stále ide na 100%.Aj keď niekomu by tá šlapka po 5 mesiacoch 3 hodín každodeného hrania bola už len v 78% stave a stále by klesal,čiže osoba by to nazvala shitom.Takže nie každý hrá rovnako a každému vyhovuje niečo iné. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2952 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: júla 20, 2008, 10:30 pm Predmet: |
|
|
Preboha preberte sa.
Zakladny mapex pedal je pre vas kvalitativne rovnaky ako IC?
Typizovane loziska, kardany a retaze?
Ved si porovnajte hru na zakladnom mapexe,IC,ELI a axiske a ak sa vam aj po takomto teste budu zdar veci tyspizovane tak nie ste bubenici |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1594 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: júla 20, 2008, 10:37 pm Predmet: |
|
|
2 Martyn, JUROMURO
s tými ložiskami je to samozrejme blbosť už logicky
skúste jazdiť na korčuliach s ložiskami ABEC 1, potom sa prezujte do kvalitnejších s ložiskami ABEC 7 a keď neucítite rozdiel, tak nemáte cit v nohách
tak isto to bude asi u šlapiek, nemyslíte?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
kvasha Šialenec

Založený: 19 Feb 2008 Príspevky: 313 Bydlisko: Tovarné
|
Zaslal: júla 20, 2008, 11:04 pm Predmet: |
|
|
Omg, asi ani nemá zmysel zapájať sa do tejto debaty . Na ložiská sú možno isté normy, ale ak sú, tak neudávajú presné zloženie ložiska. Skúsili ste niekedy niečo šmejdné a potom riadnu kvalitku? Mám bycikel Olpran za 5000Sk a kamoš Scott ktorý je o niečo drahší. Skús sa prejsť na jdenom a na druhom a čo potom povieš . Minule som rozoberal zadné koleso, lebo sa strhol závit a musel som vymeniť os. Keď som ju rozobral, všetky ložiská do jedného vypadali. A dá sa vymenovať x ďalších príkladov. Aká to je potom kvalita? Alebo ten príklad s korčulami. Prečo by stála IC 13000 a Stagg 2500 keby boli rovnaké materiály? Alebo sa v takýchto prípadoch platí len za značku a dizajn? Asi za tých 13 litrov bude niečo lepšie, či nie? Nightwolf má pravdu, skús zahrať na tých šľapkách ktoré vypísal, ale aby každá mala odohraných aspoň pol roka rok a potom si zahraj na staggu(nehovorím, že len staggy sú šmejdy) alebo niečom podobnom.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Šialenec

|
Zaslal: júla 21, 2008, 11:21 am Predmet: |
|
|
| kvasha napísal: | Omg, asi ani nemá zmysel zapájať sa do tejto debaty . Na ložiská sú možno isté normy, ale ak sú, tak neudávajú presné zloženie ložiska. Skúsili ste niekedy niečo šmejdné a potom riadnu kvalitku? Mám bycikel Olpran za 5000Sk a kamoš Scott ktorý je o niečo drahší. Skús sa prejsť na jdenom a na druhom a čo potom povieš . Minule som rozoberal zadné koleso, lebo sa strhol závit a musel som vymeniť os. Keď som ju rozobral, všetky ložiská do jedného vypadali. A dá sa vymenovať x ďalších príkladov. Aká to je potom kvalita? Alebo ten príklad s korčulami. Prečo by stála IC 13000 a Stagg 2500 keby boli rovnaké materiály? Alebo sa v takýchto prípadoch platí len za značku a dizajn? Asi za tých 13 litrov bude niečo lepšie, či nie? Nightwolf má pravdu, skús zahrať na tých šľapkách ktoré vypísal, ale aby každá mala odohraných aspoň pol roka rok a potom si zahraj na staggu(nehovorím, že len staggy sú šmejdy) alebo niečom podobnom.  |
chces mi povedat ze loziska stoja niekolko tisic korun?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Šialenec

|
Zaslal: júla 21, 2008, 11:43 am Predmet: |
|
|
| Nightwolf_08 napísal: | Preboha preberte sa.
Ved si porovnajte hru na zakladnom mapexe,IC,ELI a axiske a ak sa vam aj po takomto teste budu zdar veci tyspizovane tak nie ste bubenici |
vsak ale vyzeraju rovnako a nezda sa mi ze by tam bolo neco odlisne |
|
| Návrat hore |
|
 |
satano Usadlík

Založený: 13 Mar 2008 Príspevky: 200 Bydlisko: Považská Bystrica
|
Zaslal: júla 21, 2008, 11:53 am Predmet: |
|
|
| Martyn napísal: | | Nightwolf_08 napísal: | Preboha preberte sa.
vsak ale vyzeraju rovnako a nezda sa mi ze by tam bolo neco odlisne |
lol uz radsej nekomentuj...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|