Obsah fóra bubenici.com

Drum solo
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Vlastná produkcia
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
mato
Prieskumník

Založený: 17 Apr 2008

PríspevokZaslal: Máj 14, 2008, 10:50 pm    Predmet: Re: Drum solo Odpovedať s citátom

nahodou bola to parada fakt
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JUROMURO
Usadlík

Založený: 28 Jan 2008

PríspevokZaslal: Máj 14, 2008, 11:12 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no nie som macher, ale tak neviem no.............take jednotvarne len , hlavne to k zaveru ,kopak TTTTTTT a + cinely kazdy krat ina...........
Návrat hore
atiles
Usadlík

Založený: 01 Okt 2006

PríspevokZaslal: Máj 14, 2008, 11:51 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Bolo to tam určite ťažké. Silná motivácia, hrať v úplnej tme nie je bohvie čo a sólo bez prípravy. To sa nemohlo dobre skončiť.
icon_cry.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Mort
Nováčik

Založený: 10 Jan 2008

PríspevokZaslal: augusta 22, 2008, 8:19 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

dusan napísal:
Skratka je to taky maly podvod na posluchacoch. Pustis si doma cd, namotas sa na to, vsetko ciste, postrihane, nahravane mastrovane mesiace, nahrate na milionty krat, ale potom prides na zivak zistis, ze chlapci vlastne vobec, ale vobec nevedia hrat a zdochnu na kazdej skladbe po par taktoch. Ok, jasne, publikum sa ide zabavit, ozrat a podobne, zabava, ale nemyl si to s muzikantskym umenim. Dobra kapela hra dobre zivaky, zla kapela hra velmi zle zivaky. A ak idem na kapelu iba kvoli zabave, tak to potom moze hrat hocikto. A kapely ktore hraju dobre bez ohladu na to co hraju si aj potrpia na to, ci ich niekto aj pocuva a potesi ich viac ked im niekto povie, hrali ste dobre a oceni ich vykon ako ked skupinka podnapitych po nich krici, ze super zur. Podobne nazory ma znepokojuju, lebo trend je taky, ze narocnost na posluchaca je pomaly z roka na rok nizsia (vseobecne, tv, radio...) a hudba zacina sluzit pomaly vyslovene ako kulisa a tym sa degraduje jej podstata a hodnota. Navyse je dost blbe, ked bubenik povie, ze presnost na koncerte nie je dolezita. Tak kedy je dolezita? V skusobni?

p.s

No co Fero, asi si so mnou nedas co?

AAAle Jozo, vecer nemam sichtu, len musim odbuchat nejaky koncert, pokojne si zopar dame, ludom nezalezi na tom, co hrame.

viem, nesuvisle roztrusene myslienky, ale beriem silne tabletky od bolesti po tazkom stomatologickom zakroku bez narkozy icon_cry.gif

V podstate zdielam tvoj názor v tomto smere.Mnohý ľudia prídu na koncert kapely od ktorej nikdy nič nepočuli,nezaujíma ich čo tam ten hudobník hrá a ako a pritom zívajú prípadne rušia iných svojimi planými komentármi.Hudbu vnímajú ako kulisu a popravde im to nič neprináša.No a po koncerte, ak sa ich niekto spýta, povedia že to bolo o ničom..
Ja od živých vystúpení očakávam kvalitnú prezentáciu toho na čo som navyknutý z počúvania cd nahrávky, samozrejme vynímajúc koncerty kapiel ktoré nepoznám alebo na ktoré som sa dostal čírou náhodou i keď sa stalo že ma aj také skupiny prekvapili.Niektoré spolky odvedú perfektnú prácu po hudobnej stránke, ale vinou zlého zvukára celá show stratí na sile a na druhej strane sú aj také,ktoré dosiahnu vynikajúci zvuk, no ich hudba je tuctová a nezaujímavá.Je to individuálne.Ak sa skupina rozhodne prezentovať sa so svojím umením na koncerte mala by dôkladne zvážiť všetky svoje možnosti, porozmýšľať nad tým čo chce vlastne ľuďom ponúknuť a aký sleduje zámer..
O kapelách, ktorých jediným cieľom je zbaliť po koncerte nejaké holky či roztancovať sálu plnú opilcov sa tu podrobnejšie rozpisovať nebudem, pretože také kapely nemajú so skutočným umením nič spoločné..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Kakavec
Prisťahovalec

Založený: 12 Máj 2007

PríspevokZaslal: augusta 26, 2008, 9:14 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

http://www.youtube.com/watch?v=TbfJQFcAcK4

cekujte to je ten isty kamos co je tu jeho drum solo .... na tych sonoroch
Návrat hore
OondroO
Usadlík

Založený: 24 Apr 2007

PríspevokZaslal: augusta 26, 2008, 10:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ten na tych sonoroch sa mi zda dost taky "zbrkli" ...nemam rad sola tipu "nadrilovane paradidle na sade,atd" ...proste,ak to ma byt solo,musi to ist z "hlavy" bicistu,nemyslim technicky,ale celkovo,efektovo ...to je moj nazor ..
a ten,co hral na tych "cervenych bicich-pravdepodobne amatkach",tak to je este zaciatocnik,ktory si mysli,ze sola su o "zemiakoch(po nasem-krumploch)"...tak sa mi to cele zdalo,thakze taq .. .tod vse
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: augusta 26, 2008, 10:31 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Všimol som si jednu vec a nieje to problém iba toho druhého videa: Zo 100 bubeníkov publikujúcich svoje kreácie na jútube, si 95 nevie naladiť bubny a má doslova katastrofálny zvuk (farebne nevyvážené tomy medzi sebou, rozladené a rozštelované malé bubny, drnčiace kopáky atď).. Nezáleží vôbec na krajine pôvodu a hráčskom leveli, týka sa to rovnako všetkých... A nehovorte nič o kamere a pod... Aj z takého záznamu sa dá dobrý zvuk "vycítiť"... icon_wink.gif

Naposledy upravil EF dňa augusta 26, 2008, 10:57 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
atiles
Usadlík

PríspevokZaslal: augusta 26, 2008, 10:49 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Podľa mňa tie amati zneli lepšie a mali lepší tune, OndrO hľadal som tie paraoné a nič som nenašiel! Veľmi slabé na to že to zaznelo v ZUS
fakt hamba.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
OondroO
Usadlík

PríspevokZaslal: augusta 27, 2008, 8:59 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tie paraoné som myslel u toho,co "mastil" na tych cervenych pravdepodobne "amatkach" ... fi_lone_ranger.gif
Návrat hore
atiles
Usadlík

PríspevokZaslal: augusta 27, 2008, 9:19 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano je tam nejaké striedanie /double, single/ rúk u toho na amatkach ale paraonie tam nie sa. icon_cry.gif
Návrat hore
OondroO
Usadlík

PríspevokZaslal: augusta 27, 2008, 9:21 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja to povazujem za para"oné",...ma to tam pravidelné thak preto,a hadat sa o tom nemienim,ved kazdy inak icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
mates
Sonor Master

Založený: 01 Apr 2006

PríspevokZaslal: augusta 30, 2008, 4:19 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak muj ucitel na bici vytvoril muziku na sola z lathama, hned to ma jiny smrnc.

jak zni Solo c.2 na muziku se muzete podivat zde :

http://www.youtube.com/watch?v=fMRYnM1SnIM

P.S. uz sem ty noty dlouho nevidel takze ve stredni casti malinke trapenicko
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mates
Sonor Master

PríspevokZaslal: augusta 30, 2008, 7:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Tady jeste pripojuji moje video soloveho cviceni 1 taktez lathama.
Muziku k tomu opet delal muj ucitel.

http://www.youtube.com/watch?v=mdU-owWpcpY
Návrat hore
RimSHOT
Nováčik

Založený: 18 Jún 2008

PríspevokZaslal: augusta 30, 2008, 9:51 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mates napísal:
Tady jeste pripojuji moje video soloveho cviceni 1 taktez lathama.
Muziku k tomu opet delal muj ucitel.

Latham je super škola.Nemáš nahraté aj cvičenia 4. a 8. ??? To už sú celkom pekné vecičky...
Návrat hore
weckluf
Psychopat

Založený: 07 Apr 2007

PríspevokZaslal: augusta 30, 2008, 10:19 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mam od neho knihu...sú to dobre cvičenia...cez školský rok sa do toho plánujem pustiť podrobnejšie...
Návrat hore
mates
Sonor Master

PríspevokZaslal: septembra 26, 2008, 10:25 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

RimSHOT napísal:

Latham je super škola.Nemáš nahraté aj cvičenia 4. a 8. ??? To už sú celkom pekné vecičky...

Pro prohledani disku jsem tady nasel jeste moji archivni ukazku z dob aktivniho projizdeni Lathama.

Solove cviceni 4: http://www.matha.ic.cz/download/sol4.mp3

a

Solove cviceni 5: http://www.matha.ic.cz/download/sol5.mp3
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Vlastná produkcia Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 2 z 2

Prejdi na: