Obsah fóra bubenici.com

ako správne držať paličky?
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Drevo a paličky
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
dusan
Moderátor

Založený: 27 Dec 2006

PríspevokZaslal: apríla 29, 2008, 9:52 am    Predmet: Re: gain Odpovedať s citátom

animal666palermo napísal:
rozhodne múdre slová,su geneticky slabšie konštrukcie ktoré to nemôžu preháňať,ale kšefty a koncerty sa nepýtajú či ta niečo boli alebo ľudia neprišli na koncert alebo do klubu nato aby sa potom niekto vyhováral že sa pre bolesť nedokázal uvolniť,rozhodne treba navštíviť lekára ale hudba sa robí na plno no pain no gain

No pain no gain? Pouzijem citat Johna Chapina, alebo tak nejako sa vola... If someone tells you no pain, no gain, shoot them! A je to pravda. Svalova pamat a jemna motorika prestava pracovat v tom momente ako prichadza nieco co i len trochu strnule, nevraviac o bolesti a take cvicenie nema nie ze ziadny, ma presne opacny vyznam. Skratka cvicenie ma zmysel len na tempach pri ktorych sa vies na sto percent uvolnit. Tam sa zacina rychlost, presnost, jemnost, precizne prevedenie. Samozrejme koncerty, to je ina vec, ale rec je tu o cviceni. Ja som napriklad aj nejake koncerty zrusil, lebo si nemozem dovolit v dvatsiatke odpisat sa na invalidnu este skor ako aktivne zacnem icon_cheesygrin.gif a moj stav bol vcelku vazny, kvoli tomu plecu som sa nemohol rano sam ani obliect.

Ku gripom: Nasiel som vyborne wecklove video o drzani. Drzim palice takmer presne rovnako. V pravej ruke casto striedam polohy na ride, ale pri hre na rytmicak presne takto. http://www.youtube.com/watch?v=oisX1nhhmeM
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Martyn
Šialenec

Založený: 12 Mar 2008

PríspevokZaslal: septembra 7, 2008, 12:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja mam tez taku otazocku ktosi tu pisal ze treba co najviac pracovat s prstami a odrazmi ako to je myslene ja som si myslel ze som hra vzdy tak ze hybes zapastim chcem to vediet hlavne preto bo ked chcem zahrta daco rychlejsie tak to tou technikou akosi moc nejde
Návrat hore
miso03
Usadlík

Založený: 27 Okt 2007

PríspevokZaslal: septembra 7, 2008, 1:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak to je myslim samozrejme ze len ohybom zapastia cvicenia nedas do takeho tempa ako ked vyuzivas odraz palicky a prsty. Pozri si napriklad http://www.drumrudiments.com/drum-rudiments-double-stroke-open-roll.htm
Návrat hore
dreddEY
Usadlík

Založený: 03 Aug 2008

PríspevokZaslal: septembra 7, 2008, 4:59 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

pri hre prstami nedosahujes hlasitost ako pri hre so zapastim, ale dokazes ist o dost rychlejsie pretoze ked sa ti palicka odrazi od blany rychlo ju posles spat prstami a nemusis ju dvihat (pomerne) vysoko nad blanu ako pri hre zapastim
http://www.youtube.com/watch?v=wRfkYWHKozg
Návrat hore
JUROMURO
Usadlík

Založený: 28 Jan 2008

PríspevokZaslal: septembra 7, 2008, 5:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

na tom videu, co hra dvojky, ten prechod hry zapastim do hry kde vyuziva odraz....to mi robi problem......
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: septembra 7, 2008, 5:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

od blany v pohode, len od hi-hat sa mi tá palička nejak neodráža (teda odráža, ale horšie)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Martyn
Šialenec

Založený: 12 Mar 2008

PríspevokZaslal: septembra 7, 2008, 9:49 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

aha takze ak spravne chapem tak mam hrat tak ze budem ukazovakom a prostrednikom palicku uvadzat do pohybu?????nic viac
a to co tam ten jojo mayer robil na konci toho videa to jeden a dva a pri tom dva zmenil tu techniku to ako hral???
Návrat hore
Karr
Usadlík

Založený: 06 Apr 2008

PríspevokZaslal: septembra 28, 2008, 10:59 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

aky zmysel ma hranie palickami naopak?? vyhody,nevyhody. ked som to skusal som iba pocitil ze predok je tazky a ruka sa mi pekne ohyba
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Drevo a paličky Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 2 z 2

Prejdi na: