Obsah fóra bubenici.com

Ako naladiť kopák aby NEMAL mlaskavy zvuk?
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Ladenie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Dr.Phil
Šialenec

Založený: 02 Feb 2007

PríspevokZaslal: marca 20, 2008, 10:45 pm    Predmet: Ako naladiť kopák aby NEMAL mlaskavy zvuk? Odpovedať s citátom

Zakladam konkurencnu temu:D

Ale nie vzdy som bol za kalsický zvuk kopáku a zaujímajú ma vase tipy, triky a skúsenosti ako naladit kopák tak aby nemlaskal ale mal pekný basový zvuk s krátkym preznením.. ???
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: marca 20, 2008, 11:00 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

napni blanu a velmi ho zatlm, teda kamos to tak ma na yamahach YD a je to basove a nemlaska to
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
MrMetronome
Psychopat

Založený: 01 Sep 2007

PríspevokZaslal: marca 20, 2008, 11:07 pm    Predmet: Re: Ako naladiť kopák aby NEMAL mlaskavy zvuk? Odpovedať s citátom

Dr.Phil napísal:
Zakladam konkurencnu temu:D

Ale nie vzdy som bol za kalsický zvuk kopáku a zaujímajú ma vase tipy, triky a skúsenosti ako naladit kopák tak aby nemlaskal ale mal pekný basový zvuk s krátkym preznením.. ???
uvolni blany, hod tam zopar makkych diek a pouzivaj co najmakksi beater.../alebo si kup EQ2 a proste si to tak nalad...))/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
drBambus
Moderátor

Založený: 01 Apr 2006

PríspevokZaslal: marca 22, 2008, 5:38 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

...tak filcovu gulu tam myslim aj ma, coz je dobre...
Návrat hore
mates48

Založený: 03 Máj 2008

PríspevokZaslal: Máj 3, 2008, 10:29 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Foo Fighter napísal:
napni blanu a velmi ho zatlm, teda kamos to tak ma na yamahach YD a je to basove a nemlaska to

jj to mas pravdu je to dobre tak zatlmit ale netreba to prehanat..najlepsia je kombinacia takto: date na blanu zvnutra deky a do stredu za deky date molitan ale nie moc lebo ja som tam naprvykrat toho navalal a uplne to utlmilo zadnu blanu takze z nej nebol ziadny zvuk a vseko musela zatiahnut chuderka predna a bolo to aj dost potichu ked som zacal hrat hlasnejsie!!!
Návrat hore
larzzzz
Usadlík

Založený: 17 Apr 2007

PríspevokZaslal: júna 12, 2008, 8:21 am    Predmet: Ja Odpovedať s citátom

Mam rezonancnu natiahnutu tak na pol otacky klucom, uderovu napnutu trochu viac a zatlmenie len jeden maly uterak ktory sa dotyka blan asi tak na 5% plochy - mozno som to cislo este prehnal icon_mrgreen.gif ale myslim si ze ten kopak nepotrebuje nejake zatlmenie icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
joe
Usadlík

Založený: 20 Okt 2007

PríspevokZaslal: júna 12, 2008, 6:44 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja kopák netlmím vôbec a hrá super... icon_smile.gif icon_smile.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Malcolm
Šialenec

Založený: 23 Júl 2007

PríspevokZaslal: júna 12, 2008, 9:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

netlmis kopak???to ako znie ...hromovo?? icon_eek.gif
Návrat hore
javoxy
Usadlík

Založený: 27 Feb 2008

PríspevokZaslal: júna 12, 2008, 11:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Malcolm napísal:
?to ako znie ...hromovo?? icon_eek.gif

icon_cheesygrin.gif icon_cheesygrin.gif icon_cheesygrin.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif
Návrat hore
joe
Usadlík

Založený: 20 Okt 2007

PríspevokZaslal: júna 14, 2008, 2:24 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

neznie hromovo icon_cheesygrin.gif icon_cheesygrin.gif ale tak proste je to normálny prierazný uder...lebo ja chcem aby ho bolo dobre počuť fi_lone_ranger.gif mne sa to zdá proste fajn a to je hlavné icon_exclaim.gif icon_mrgreen.gif
Návrat hore
Karky
Šialenec

Založený: 03 Okt 2006

PríspevokZaslal: augusta 13, 2008, 1:46 am    Predmet: Odpovedať s citátom

joe napísal:
neznie hromovo icon_cheesygrin.gif icon_cheesygrin.gif ale tak proste je to normálny prierazný uder...lebo ja chcem aby ho bolo dobre počuť fi_lone_ranger.gif mne sa to zdá proste fajn a to je hlavné icon_exclaim.gif icon_mrgreen.gif

pekne si to napísal :)

treba len skúšať a skúšať a on ten zvuk raz z toho vylezie :)
Návrat hore
raksak
Prisťahovalec

Založený: 11 Sep 2008

PríspevokZaslal: septembra 11, 2008, 9:22 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mam problem so strunami v rytmicaku nevem preco ale vzdy ked buchnem do kopakku tak tie struny zacnu stravne rezonovat a uz ma to dost stve .nevie niekdo co s tym????? icon_question.gif
Návrat hore
raksak
Prisťahovalec

PríspevokZaslal: septembra 11, 2008, 9:25 pm    Predmet: kopak ma prilis dlhu odozvu Odpovedať s citátom

moj kopak ma prislis dlhu odozvu a vydava skoro vyzsi ton ako kotol ve nekdo daku dobru radu ze ako by som dosiahol toho aby mal cisto bassovy a kratky ton???
Návrat hore
kvasha
Šialenec

Založený: 19 Feb 2008

PríspevokZaslal: septembra 11, 2008, 10:04 pm    Predmet: Re: kopak ma prilis dlhu odozvu Odpovedať s citátom

raksak napísal:
moj kopak ma prislis dlhu odozvu a vydava skoro vyzsi ton ako kotol ve nekdo daku dobru radu ze ako by som dosiahol toho aby mal cisto bassovy a kratky ton???

To by si mal dať do témy ako naladiť kopák aby mal mľaskavý zvuk, lebo táto téma je presne o inom. Ale poradím ti, mal by si povoliť úderovú blanu a pohrať sa z rezonančnou a napchať do kopáku nejaké deky (lepšie tažké) alebo molitan alebo niečo podobné na tlmenie zvuku tak aby sa to dotýkalo hlavne úderovej a môže aj rezonančnej. Je možnosť aj kúpiť takú blbosť ktorá sa prilepí na úderovú blanu na miesto styku beatra s blanou (falam slam) a tiež to tlmí.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
kvasha
Šialenec

PríspevokZaslal: septembra 11, 2008, 10:11 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

raksak napísal:
mam problem so strunami v rytmicaku nevem preco ale vzdy ked buchnem do kopakku tak tie struny zacnu stravne rezonovat a uz ma to dost stve .nevie niekdo co s tym????? icon_question.gif

Tým pádom, že urobíš s kopákom to, čo som ti odporúčal, tak to možno prestane, ak nie, tak to asi nevyrieš, možno keby si presunul bicie na iné miesto , veľmi sa do toho nerozumiem tak radšej nevysvetľujem, len to proste skús. Mne rezonoval strunník pri údere na 13" prechod a keď som mal bicie v inej skúšobni tak nerezonoval. A pokiaľ to nepočuť pri hre na celej sade tak by to nemalo vadiť. . Inak toto je OFF TOPIC.
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

Založený: 05 Dec 2007

PríspevokZaslal: septembra 11, 2008, 10:46 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

hraj bez blany icon_mrgreen.gif
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: septembra 11, 2008, 11:12 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mne s kopákom struník reaguje len trochu, ale páči sa mi to, lebo s tým má kopák lepší zvuk icon_lol.gif neviem to popísať
ale s basou mi struník reaguje vždy a stále..a keď hrá basa, tak je slabo počuť kopák icon_frown.gif
Návrat hore
kvasha
Šialenec

PríspevokZaslal: septembra 12, 2008, 11:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Foo Fighter napísal:
mne s kopákom struník reaguje len trochu, ale páči sa mi to, lebo s tým má kopák lepší zvuk icon_lol.gif neviem to popísať
ale s basou mi struník reaguje vždy a stále..a keď hrá basa, tak je slabo počuť kopák icon_frown.gif

Skús viac kopať icon_cheesygrin.gif icon_cheesygrin.gif . Môj basák sa vždy sťažuje na to, že prečo mi rezonuje strunník od prechodu a od basy. Neviem čo mu na tom vadilo, keď pri samotnej hre na bicích to nebolo počuť, nie ešte keď hrala celá kapela icon_lol.gif icon_lol.gif .
Návrat hore
raksak
Prisťahovalec

PríspevokZaslal: septembra 14, 2008, 2:19 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

animal666palermo napísal:
hraj bez blany icon_mrgreen.gif

tak presnul som bicie na ine miesto a struny uz nerezonuju ked hra kopak ale strasne mi zacali rezonovat ked hran na prechodoch co s tym???? icon_cry.gif
Návrat hore
Karky
Šialenec

Založený: 03 Okt 2006

PríspevokZaslal: septembra 14, 2008, 2:29 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

raksak napísal:
tak presnul som bicie na ine miesto a struny uz nerezonuju ked hra kopak ale strasne mi zacali rezonovat ked hran na prechodoch co s tym???? icon_cry.gif

ja si myslím, že to je prirodzené, hlavne pri veľkých priemeroch..takže tak..
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Ladenie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 1 z 2

Prejdi na: