Obsah fóra bubenici.com
Najlepší bubeník
Strana
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Archív
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
mysho
Admin

Založený: 03 Máj 2006

PríspevokZaslal: januára 12, 2007, 9:54 pm    Predmet: Najlepší bubeník Odpovedať s citátom

viem, že sa nedá určit že ktorý bubeník je najlepší. ale zaujíma ma ktorý bubeník je podla Vás najlepší a to na Slovensku a vo svete.. (skuste aj napisat ze preco sa vam paci..atd.. trochu info. icon_exclaim.gif )
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mischo4077
Šialenec

Založený: 15 Dec 2006

PríspevokZaslal: januára 12, 2007, 10:45 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

icon_arrow.gif to je asi tazko posuditelne, naj je asi weckl, koli svojej nenormalnej technike...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Misho
Moderátor

Založený: 27 Mar 2006

PríspevokZaslal: januára 13, 2007, 12:04 am    Predmet: Odpovedať s citátom

podla mna neexistuje naj...bo kazdy ma dao do seba... icon_evil.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dusan
Moderátor

Založený: 27 Dec 2006

PríspevokZaslal: januára 13, 2007, 9:54 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Odpoved na Slovensku je uplne jednoznacna a nespochybnitelna:

Martin Valihora.

No a vo svete by si to medzi sebou zrejme rozdali: Carter Beaufordt, Vinnie Colaiuta, Dennis Chambers, Dawe Weckl, Steve Gadd a podobni.

Myslim ze vitazne by vysli Weckl a Chambers ale oni su natolko ini, ze sa neda povedat kto je lepsi. Tazko. Najlepsieho bubenik na svete sa neda pomenovat ale najviac nazorov sa asi priklana k Wecklovi.
Návrat hore
mr.kepi
Usadlík

Založený: 12 Apr 2006

PríspevokZaslal: januára 13, 2007, 12:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

davam hlas martinovi valihorovi.. najlepsie citenie a technika icon_idea.gif
Návrat hore
drBambus
Moderátor

Založený: 01 Apr 2006

PríspevokZaslal: januára 13, 2007, 2:24 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

na slovensku Valihora, neni o com, inak este Buntaj a Slávka...
...Svetovo by som povedal Jarzombek asi...a mam rad este Nevelainena z NW a Lombarda a Svenssona z IF...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
kubik
Usadlík

Založený: 11 Máj 2006

PríspevokZaslal: januára 13, 2007, 11:30 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja obdivujem Joeyho Jordisona zo Slipknotu. Ich hudbu moc nepocuvam a nemyslim si vobec ze je daky extra bubenik,je kopec lepsich od neho,ale paci sa mi moc ta jeho technika a dynamika...preto ho uznavam
Návrat hore
mr.kepi
Usadlík

Založený: 12 Apr 2006

PríspevokZaslal: januára 13, 2007, 11:51 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

slavka? icon_eek.gif radsej nic... nezda sa mi ze by patril do spicky ako valihora a buntaj aj ked talent nepochybny...
Návrat hore
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: januára 14, 2007, 12:24 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Za chvilu bude Slavka lepsi ako Buntaj si myslim.

Valihora je ina trieda, nemoze sa s nimi merat:()
Návrat hore
drBambus
Moderátor

Založený: 01 Apr 2006

PríspevokZaslal: januára 14, 2007, 12:15 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

...tiez to neni najrozumnejsie polozena otazka, ale sak to je jedno...
...slavka je dobry, tam neni o com...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Anonym
Prieskumník

Založený: 15 Jan 2007

PríspevokZaslal: januára 15, 2007, 8:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

www.drummerworld.com :D
..pre rozšírenie obzoru..
Návrat hore
mysho
Admin

Založený: 03 Máj 2006

PríspevokZaslal: januára 16, 2007, 3:27 pm    Predmet: .. Odpovedať s citátom

jj tu stranku pozname. icon_cheesygrin.gif
hej. ja som aj napisal ze ten naj sa neda urcit.. len som chcel zistit ze kto je u vas naj.. :D (podla mna kazdy ma nejakych naj. )
Na Slovensku to teda je jasne asi. :-) vo svete uz celkom nie..
(to je jasne.. :-) )

P.S.: kusok od temy ale aj tak. :-) Poznate aj nejakych inych Slovenskych bubenikov?? (napiste vsetky mena ake poznate.. :-) aj tych uplne neznamych..) dozvieme sa nieco nove.. (a mozno su medzi nimi velmi nadejni bubenici.. )
Návrat hore
mischo4077
Šialenec

PríspevokZaslal: januára 16, 2007, 4:15 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

heh takych je vela, icon_mrgreen.gif urcite maju nadej seci co su tu, ... ked uz nehraju profi samozrejme, ...

taky ze moj idol ... je gabriel chyla :))) moj ucitel, konci konzervu drzim mu palce fajn xalan :)))

Naposledy upravil mischo4077 dňa Máj 4, 2007, 11:35 pm, celkom upravené 1 krát
Návrat hore
Misho
Moderátor

Založený: 27 Mar 2006

PríspevokZaslal: januára 16, 2007, 4:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Peter Žíroš - bubeník Portikusu...podla mna jeden z najlepších zo Slovenska icon_evil.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Anonym
Prieskumník

PríspevokZaslal: januára 16, 2007, 7:29 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mischo4077 napísal:
icon_arrow.gif to je asi tazko posuditelne, naj je asi weckl, koli svojej nenormalnej technike...

Kto to je? Ja poznám iba meno Dave WECKEL.. :D ..a čo takto Jojo Mayer..už keď sa bavíme o nenormálnej technike..alebo Benny Greb, alebo Thomas Lang...alebo miliarda ďaľších..aké sú kritéria?.. (keď sa už bavíme o hudbe ako dostihoch)..množstvo nôt zahratých za sekundu?..ach jaj.. :D
Návrat hore
RAPR DOVANOFT
Prieskumník

Založený: 14 Jan 2007

PríspevokZaslal: januára 16, 2007, 8:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

John Dolmayan(System of a down)
Návrat hore
Tokhi
Prieskumník

PríspevokZaslal: januára 16, 2007, 10:20 pm    Predmet: :-) Odpovedať s citátom

Co to je za téma pro boha? Hudba neni soutěž.. Co třeba Nathaniel Townsley? Jeho feeling je podle mě neměřitelnej.. a ze Slováků se mi líbí Emil Frátrik icon_mrgreen.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail MSN Messenger
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: januára 17, 2007, 11:28 am    Predmet: Odpovedať s citátom

No. Weckl nie je Weckel ale Weckl.

K tomu, preco sa povazuje za najlepsieho a vytrie kocura vsetkym co si menoval: V prvom rade, tiez si plne uvedomujem, ze hudba nie je sutaz, ale niektore vykonostne rozdiely su tak evidentne, ze sa neda povedat inak ako tento je lepsi ako tento a to sa vo Wecklovom pripade, ked ho porovnavame s kymkolvek stane asi najviackrat. Takze preco sa povazuje za najlepsieho? V prvom rade asi preto, ze na rozdiel od ostatnych supertechnickych bubenikov HRA a nie je pocitac. Celkovo, jeho herny system sa v mojom vnimani hudby uplne stotoznuje s tym, ako by to malo fungovat. Vysvetlim: Drviva vacsina, aj top 100 bubenikov hra viac tzv. patternovym stylom. Chambers je priklad. Ma v zasuvke dajme tomu 1000 prechodov a potom ich na koncertoch vytahuje v tych najvhodnejsich momentoch. Je to stroj, ktory citi da sa povedat. Wecklov system je uplne iny a urcite uznate ze na tom cosi bude... Weckl nema v zasobe nic. Ani zrnko. Cela jeho hra sa sklada z neobmedzeneho mnozstva kombinacii a rukokladov a dam krk na to, ze chlap nevie, co ide zahrat o sekundu neskor. Neviem ako by som to zjednodusene vysvetlil. Ide tu o cely system jeho cvicenia. Napr vezme si jednoduchy paradidel a hra s nim muzikalne, tento rukoklad hodinu cez celu supravu. Potom si zas vezme inu a inu a zas dalsiu kombinaciu ruk. Weckl je vycviceny tak, ze v momente odohra akukolvek kombinaciu do cohokolvek na akomkolvek tempe a nepremysla nad tym a nemusi sa trapit ani nad tym, co pride o sekundu lebo jeho podvedomie to uz absorbovalo tak, ze mu to nie je treba. Cize je za bicimi slobodny a tu prichadza na radu jeho feeling. Kedze sa vobec nemusi zatazovat tym, co prave hra, vsetko svoje sustredenie a energiu venuje pocuvaniu celku ktory dotvara a myslim, ze to pocut. Neocakavane rytmicke zvraty, neuveritelna flexibilita, unikatna zvukomalebnost. Kresli, maluje, vznasa sa, nieco ako technika uz davno prekonal a jeho hra je cisto muzikalna. Preto ak niekto spochybnuje Wecklov feeling, najde sa takych vela, je iba totalne vybuchany z toho ake tazke veci vie zahrat a mysli si, ze sa sustredi iba na to, alebo nevie nic o hrani na bicie alebo rozvinutostou svojho hudobneho vnimania nedospel do bodu, keby mu Wecklova hra nieco povedala. Dalej k Townsleymu, to je pravda. Niektori bubenici maju taky feeling, ze im to, ze nie su technicky naj. na svete vobec, ale vobec nemusi vadit pretoze o tom to je. Ale aby ste nezabudli, na to, aby ste zo seba vedeli dostat ten pravy feeling, musite vediet drzat palicky... a udierat nimi... mozno sa Townsley nezda ako absolutne technicky typ ako Weckl ale povedal by som, ze ten rozdiel je tam mozno 20%. Vsetci majstri feelingu si najprv oddrali aby ho mohli so seba dostat.

No a k neznamim slov. bubenikom, poznam ich strasne vela, az neviem, koho by som tak vybral. Najlepsi neznamy slov bubenik je Jozef Banyak. Vobec vam neviem povedat, kde prave posobi. Ma romsko madarsky povod, chodi si asi hlavne zarabat do zahranicia, fakt neviem kde prave posobi, ale je skvely. Technicky urcite zdatnejsi ako Buntaj ci Slavka. CO sa feelingu tyka hra na moj vkus az prilis minimalisticky, ale DRIVE ma strasne silny. Dalej je tu Karol Brnka. Tiez vyborny bubenik. Nemam o nom dlhsie ziadne spravy ale naposledy o nom viem, ze studoval JAMU v Brne. Neviem, co teraz. Tak teraz k mojim kamaratom:) Zapamatajte si meno Viktor Schramek. Moj naj. kamarat:) momentalne hra v Pressburger Klezmer band, ma 18 rokov a casom z neho bude masakralny bubenik po vsetkych strankach. Dalej velka buducnost caka bubenika menom Balint Takacs. Studuje momentalne na jazzovej skole v Budapesti a ma asi 20 rokov. alebo uz 21? neviem, pomerne davno sme sa nestretli. Ten hra dost Borlaiov styl a je to jeho vzor. Je to technik ak svina. Vrati sa raz na slovensko a vsetci pridu o pracu... ach ach. To su asi tak najlepsi neznamy slov. bubenici, ktori ma napadli. Rad by som sa, mozno aj bez vycitiek svedomia mohol zaradit medzi nich aj ja, lebo sme spolocne cvicenim a vzajomnym ucenim sa stravili par rokov a tiez som neznamy bubenik, ale pockam si, kym si ma niekto vsimne a sam napise, nebolo by to takto spravodlive:)
Návrat hore
helmet
Usadlík

Založený: 12 Sep 2006

PríspevokZaslal: januára 17, 2007, 12:19 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

S tym, ze Weckl nevie co zahra o sekundu neskor, by som nesuhlasil. Videl som ho 2 roky nazad vo Viedni, mam celu jeho diskografiu, vratane nahravok s Chickom Coreom a vacsina veci co hral nazivo znela velmi podobne ako na albumoch, niektore veci sa mi javili ako totozne.
Kedysi som ho zral, cumel na jeho videoskoly, ale momentalne ma inspiruju ini bubenici, Weckl mi pripada, ze hra na vsetkych albumoch podobne groovy, je to profesionalna robota, ale chyba mi tam nieco, co citit z bubenikov ako Rodney Holmes, Gary Novak, Poogie Bell. Julio Barreto a trebars aj spominany Nathaniel Townsley, ktory hra technicky a pocitovo z mojho pohladu uplne dokonalo (vid Modern Drummer Days 2003).
Návrat hore
mischo4077
Šialenec

PríspevokZaslal: januára 17, 2007, 1:58 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

icon_arrow.gif dusko

aj ten co uci teraz na konzerve ma vystudovanu jamu, to je ten marimbista co si spominal???
Návrat hore
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Archív Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 1 z 3

Prejdi na:  
Môžete pridávať nové témy do tohto fóra
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre