| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 787 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: januára 17, 2007, 3:54 pm Predmet: |
|
|
Ano, je to ten marimbista co som spominal. Je fakt brutalne dobry.
K tomu Wecklovi. Tiez som ho videl 2x nazivo, len z Weckl bandom zial. S tym, ze nevie co zahra o sekundu som to nemyslel uplne tak, ako si to vzal. Jasne, ze ma vychytanych X veci v tych skladbach, ktore si casom ohral. Poznam to sam na sebe, momentalne v kapele hrame veci kde tiez viac menej zmyslam takymto stylom, ale ked som napr. pocul nahravku z koncertu a na niektorych miestach som pocul, ze tam nejake breaky a co ja viem co velmi dobre pasuju, tak som to tam zacal hravat pravidelne a postupne sa to samo potom prirodzene recykluje. Takisto Weckl urcite milion krat pozeral svoje albumy koncerty a kazety a ide sa poondiat z niektorych veci co sa mu podaria a potom si ich na koncertoch tiez dava...:)
Takisto, mozno si sa ho uz prepocuval.Musim suhlasit, ze groovy hra velmi podobne. Ano, vo vsetkom. Hra jednoducho taky typ hudby a v tej polohe je ho najcastejsie pocut. Ale raz za cas pride latino vypalovak a zrazu aha. To solo, co zahra na v skladbe Braziluba na transition.... to je naaaadhera. Potom pride zas ina poloha a on ukaze, ze to nema ani o milimeter menej zmaknute. Poznas album od Azizy Mustafa Zadeh: Always? r. 1993 tak tam ukaze co je naozaj v nom. To je ukazka kreativneho a muzikalne uceloveho buchania zaroven.
Bubenici co si vymenoval: Samozrejme, nie je o com.... treba pozerat vsetko ale myslim ze Weckl je zatial neprekonany v urcitych aspektoch hry. |
|
| Návrat hore |
|
 |
helmet Usadlík

Založený: 12 Sep 2006 Príspevky: 197 Bydlisko: Skalica, Bratislava
|
Zaslal: januára 17, 2007, 5:16 pm Predmet: |
|
|
Mas pravdu, asi som sa Weckla prepocuval, kazdopadne by som bol vysmiaty keby som zahral po technickej stranke aspon z polovice tak ako on.
Od Azizy mam len Dance of Fire, hra tam Omar Hakim, vyborny to jazdec... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Anonym Prieskumník
Založený: 15 Jan 2007 Príspevky: 5
|
Zaslal: januára 17, 2007, 5:21 pm Predmet: |
|
|
| dusan napísal: | Ano, je to ten marimbista co som spominal. Je fakt brutalne dobry.
K tomu Wecklovi. Tiez som ho videl 2x nazivo, len z Weckl bandom zial. S tym, ze nevie co zahra o sekundu som to nemyslel uplne tak, ako si to vzal. Jasne, ze ma vychytanych X veci v tych skladbach, ktore si casom ohral. Poznam to sam na sebe, momentalne v kapele hrame veci kde tiez viac menej zmyslam takymto stylom, ale ked som napr. pocul nahravku z koncertu a na niektorych miestach som pocul, ze tam nejake breaky a co ja viem co velmi dobre pasuju, tak som to tam zacal hravat pravidelne a postupne sa to samo potom prirodzene recykluje. Takisto Weckl urcite milion krat pozeral svoje albumy koncerty a kazety a ide sa poondiat z niektorych veci co sa mu podaria a potom si ich na koncertoch tiez dava...:)
Takisto, mozno si sa ho uz prepocuval.Musim suhlasit, ze groovy hra velmi podobne. Ano, vo vsetkom. Hra jednoducho taky typ hudby a v tej polohe je ho najcastejsie pocut. Ale raz za cas pride latino vypalovak a zrazu aha. To solo, co zahra na v skladbe Braziluba na transition.... to je naaaadhera. Potom pride zas ina poloha a on ukaze, ze to nema ani o milimeter menej zmaknute. Poznas album od Azizy Mustafa Zadeh: Always? r. 1993 tak tam ukaze co je naozaj v nom. To je ukazka kreativneho a muzikalne uceloveho buchania zaroven.
Bubenici co si vymenoval: Samozrejme, nie je o com.... treba pozerat vsetko ale myslim ze Weckl je zatial neprekonany v urcitych aspektoch hry. |
máš pravdu...weckl je pre teba číslo jedna a nemá zmysel ťa presviedčať.. Rozumiem, len mi ťa je trošku ľúto..možno ťa časom z 'diagnózy weckl' niekto vylieči..gute besserung!
Sú milióny muzikálnejšich bubeníkov na svete..škoda, že si sám dávaš mantinely.. Ako vieš že je jeho hra v určitých aspektoch neprekonaná? V akých aspektoch? Počul si všetko čo je na svete?Kto si, že vyriekávaš takéto 'súdy'?? Trošku pokory v slovách by neuškodilo... |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 787 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: januára 17, 2007, 5:37 pm Predmet: |
|
|
Zle si ma pochopil. Nie je to u mna ziadna diagnoza ani nic podobne. Obdivujem ho mozno trochu viac ako ostatnych, mozno sa viac vidim v jeho style ako v ostatnych. To je cele. Pocuvam kvanta dalsich bubenikov o nic menej ako jeho.
Dance of fire je paradny album... Omar Hakim... tiez nie je o com. Ale ten album Always sa mi paci viac. Nie kvoli Wecklovi ale kvoli hudbe. |
|
| Návrat hore |
|
 |
mischo4077 Šialenec

Založený: 15 Dec 2006 Príspevky: 401 Bydlisko: Michalovce vs. Kosice
|
Zaslal: januára 18, 2007, 3:36 pm Predmet: |
|
|
| citácia: | | Kto si, že vyriekávaš takéto 'súdy'?? Trošku pokory v slovách by neuškodilo... |
ako nehcem do toho skakat, ale podla mna je to jednoznacne najlepsi bubenik, ... akoze no nepochopil som to co je citovane... |
|
| Návrat hore |
|
 |
saruman Usadlík

Založený: 28 Mar 2006 Príspevky: 163 Bydlisko: Ruzomberock
|
Zaslal: januára 18, 2007, 7:55 pm Predmet: |
|
|
Chlapci nehadajte sa nema to vyzam ako tu bolo mnoho krat povedane je vela skvelych bubenikov a neda sa presne povedat ktory je naj lebo kazdy v niecom vynika. Podla mna je naj Portnoy, Weckl, Valihora, Buntaj, Jarzombek, Chambers, Beauford, .............................................................................................................lebo z kazdeho citit nieco svojske a preto su uznavany a veru tak ako to tu niekto povedal nie je to ziadna sutaz a je zbytocne doseba skakat. RESPEKTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  |
|
| Návrat hore |
|
 |
mysho Admin
Založený: 03 Máj 2006 Príspevky: 414 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: januára 19, 2007, 11:45 am Predmet: .. |
|
|
no asi som radsej nemal zakladat temu lebo sa tu fakt pobijete.. :D
chcel som len zistit kto ma akeho oblubeneho bubenika (t.z. je prenho NAJLEPSI) a preco.. a dalej ze ci poznate nejakych dalsich slovenskych bubenikov...
Mne sa tiez ,,nepacia,, niektore mena co ste tu napisali.. ale nevyjadrujem sa.. :D (je to kazdeho osobny nazor..) |
|
| Návrat hore |
|
 |
mischo4077 Šialenec

|
Zaslal: januára 19, 2007, 4:04 pm Predmet: |
|
|
keby som mal seckych menovat, tha nevem ci by ten prispevok nebol na 2 metre, hh,
k mojim najoblubenejsim patria, weckl, valihora, buntaj, portnoy, andrews, steve gadd, calauta... je ich fakt vela ... vid drummerworld.com  |
|
| Návrat hore |
|
 |
mysho Admin
|
Zaslal: januára 20, 2007, 12:59 pm Predmet: .. |
|
|
| to som chcel (taky zoznam 2m by bodol.. :D ale slovenkych bubenikov) |
|
| Návrat hore |
|
 |
mischo4077 Šialenec

|
Zaslal: januára 20, 2007, 3:17 pm Predmet: |
|
|
| skoro seci co su na fore su slovenski :))) |
|
| Návrat hore |
|
 |
mysho Admin
|
Zaslal: januára 21, 2007, 11:24 am Predmet: .. |
|
|
spravne.. :-) ale myslel som takych profesionalnejsich.. (sak vies ako to myslim.. :D ) nevravim ze aj tu na fore nie su dobri bubenici..  |
|
| Návrat hore |
|
 |
mischo4077 Šialenec

|
Zaslal: januára 21, 2007, 12:12 pm Predmet: |
|
|
| tak to ti ja uz nefim :'( ... poznam ich vazne malo ... s tym vam neporadim ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
mysho Admin
|
Zaslal: januára 21, 2007, 5:25 pm Predmet: .. |
|
|
jj.. ja ich tiez moc nepoznam.. :-)
planujeme tu (na fore) urobit taky zoznam slovenskych bubenikov (s nejakym info, prip, foto..atd..) ale to casom .. (teraz stale pracujeme na to pridavani mp3 a not) |
|
| Návrat hore |
|
 |
hatatitlo
Založený: 20 Feb 2007 Príspevky: 3
|
Zaslal: februára 20, 2007, 5:11 pm Predmet: |
|
|
| absolutne zle polozena otazka podla mna... |
|
| Návrat hore |
|
 |
mysho Admin
|
Zaslal: februára 20, 2007, 10:46 pm Predmet: .. |
|
|
:D no jj :)
išlo mi skôr o to , že kto podľa čoho provnáva, že kto je aký bubeník a na aký ,,typ,, bubeníkov sa ,,zameriavate,, :)
ako som už vyššie spomenul viem, že najlepší bubeník neexistuje..
inak. Čo vravíte na Emila Frátrika ??
(spomeniem ešte, že sme s Emilom robili rozhovor ktorý si môžete prečítat v sekcii Rozhovor s Emilom Frátrikom.. tu sekciu si vyberiete v kolonke Pridané stránky ) |
|
| Návrat hore |
|
 |
drBambus Moderátor

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 1416 Bydlisko: Malé Lednice
|
Zaslal: februára 21, 2007, 6:39 pm Predmet: |
|
|
...emil je tyyypek:D
...je to makac, do istej miery mu zavidim, co dokazal, ale urcite tomu obetoval mnoho...ja pred nim smekam klobouk... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Zvuk Nováčik

Založený: 03 Máj 2007 Príspevky: 27
|
Zaslal: Máj 3, 2007, 10:51 pm Predmet: |
|
|
Pre mna su slovenske spicky oi . aj Cyril Zelenak a Karol Olah . Obaja boli v znami v 70tych rokoch . Hrali s kapelami ako Collegium Musicum a Fermata . O Zelenakovi sa tvrdilo ,ze je "genialny" ,pretoze svoju techniku dosiahol bez toho ,aby poriadne cvicil . Neviem ,ale mozno je to s tym cvicenim len taky drb . |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1067 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: októbra 3, 2007, 2:28 pm Predmet: |
|
|
| ludia a co Dave Grohl? :( |
|
| Návrat hore |
|
 |
JoeY Usadlík
Založený: 17 Júl 2007 Príspevky: 234 Bydlisko: Nitra...
|
Zaslal: októbra 3, 2007, 5:11 pm Predmet: |
|
|
Tak neviem či niekto dokáže posúdiť, ktorý bubeník je najlepší... dá sa to vôbec nejako zmerať ?? veď každý človek má iný vkus a každému sa páči niečo iné Je zbytočné sa o tom dohadovať, podľa mňa si treba vziať to "svoje" z každého bubeníka a budú najlepší bubeníci z nás  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

Založený: 05 Júl 2007 Príspevky: 690 Bydlisko: Liptovský Mikuláš
|
Zaslal: októbra 3, 2007, 7:32 pm Predmet: |
|
|
lenze ani u nas to nezmeraju, ze sme najlepsi  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Môžete pridávať nové témy do tohto fóra Môžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|