Obsah fóra bubenici.com

Etudy
Strana
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Archív
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
bloodsucker
Prisťahovalec

Založený: 12 Apr 2006

PríspevokZaslal: decembra 28, 2006, 3:49 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

vies co necvicim ho pravidelne...ale asi zacnem :roll: riesil som to aj s nohami...hej hned tie najjednoduchsie kombinacie su huste:D
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dusan
Moderátor

Založený: 27 Dec 2006

PríspevokZaslal: decembra 28, 2006, 3:55 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

staci hodina denne. ta ucebnica taaaaak citelne zdokonaluje. da ti vsetky kombinacie. povoli v tvojich rukach vsetky prirodzene zabrany a nemas potom problem rozsekavat si rytmy a hrat lubovolne pocty uderov ktorou rukou chces.

toto tuzar nema.

stone je doslova hlavne na pravidelne cvicenie. kam chodis na zus ked tam profesor pozna tuto ucebnicu. som zvedavy kde vladne v nasej krajine osvietenstvo.
Návrat hore
mysho
Admin

Založený: 03 Máj 2006

PríspevokZaslal: decembra 28, 2006, 3:59 pm    Predmet: . Odpovedať s citátom

no tuto knihu nemozem porovnat s Tuzarom.. (lebo som ju este nevidel.. nieto hral.. :-) )
nemate nejaky link?? (kde by sa to dalo stiahnut napr... ) alebo nedalo by sa to naskenovat?? pls?? :D
Návrat hore
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: decembra 28, 2006, 4:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Mne tu knihu kupil brat v londyne.

nakolko hlboko sucitim so slovenskymi bubenikmi a chapem velmi obmedzene moznosti hudobneho vzdelavania sa tak preskenujem prvu sekciu. tu najdolezitejsiu a niekam to capnem a dam vediet.

neviem kedy. ale urobim to.
Návrat hore
mysho
Admin

PríspevokZaslal: decembra 28, 2006, 4:07 pm    Predmet: .. Odpovedať s citátom

jj. to by bolo good.. :D
Návrat hore
bloodsucker
Prisťahovalec

PríspevokZaslal: decembra 28, 2006, 8:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja chodim na zus v prievidzi..moj ucitel je peter krsko
Návrat hore
bloodsucker
Prisťahovalec

PríspevokZaslal: decembra 28, 2006, 8:28 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

a hram tuzara,veseleho,hudeca,krepla,stona...
Návrat hore
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: decembra 28, 2006, 8:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

aj tak prevaha nasich autorov. je to divne.

akokeby ceskoslovenske hudobne skolstvo malo taku tradiciu a kvalitu, ze sa tu ucia ucebnice nasich autorov.

ale to je cele v skostnatelych starych osnovach. Ked som na konzerve diskutoval o osnovach, tak vzdy len bud ze su dobre, len nam sa nepacia, alebo ze na vypracovanie novych osnov treba odbornikov (cim sa vlastne priznavaju ze oni to nie su, lebo nemaju skolu.) a vela penazi, ktore ministerstvo nema.(ano, ale ma na kridlo za 8 milionov.) Pravda je taka, ze dochodcovia a veterani si musia svoje stolicky dosediet kym nebudu PN a je jednoducho ovela pohodlnejsie nechat to tak ako to je, ved sa vlastne nikto nestazuje a na par taktov do orchestra sa nejaky plechar vzdy nasiel no nie?

Preco sa nepoucit od vyspeleho sveta? Staci sa pozriet len do Polska a Madarska ako to fici tam. 9 rocne deti na marimbe tromfnu vacsinu 3kov na nasich konzervach.
Návrat hore
mysho
Admin

PríspevokZaslal: decembra 28, 2006, 9:17 pm    Predmet: . Odpovedať s citátom

to je asi vsade, prevazuju ,,domaci,, autori..
nie kazdy ma tu moznosť priniest si knihu zo zahranicia.. (a mozno ani nie $)
Návrat hore
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: decembra 28, 2006, 9:53 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no....

pravda je taka, ze vacsinou v tych krajinach, kde prevazuju domaci autori je to tak, ze maju bohatu tradiciu, progresivne metody a funguje to tam. Zas v krajinach, kde ta tradicia taka nie je sa logicky ucia od vyssie uvedenych krajin. My sme tu boli 40 rokov zavreti a odkazani sami na seba. Dopadlo to tak, ze mame teraz tuzara a hojneho a tepleho a a neviem akeho. Skusili ste uz do google napisat Jozef Tuzar? Len to skuste!

Je pravda, ze vsade maju (tam kde na to maju) maju domacich autorov ale su iste zaklady a sposoby a ucebnice ktore su platne a ucia sa v celom svete ako napr. ta spominana kniha stick control, alebo syncopation od teda reeda.

ano, pravda, to, ze nie kazdy ma moznost zadovazit si tieto knihy, ze sa daju zohnat len v zahranici a to, ze malokto vobec tieto knihy pozna len podporuje moje argumenty o nasej zaostalosti proti svetu.
Návrat hore
mysho
Admin

PríspevokZaslal: decembra 28, 2006, 10:06 pm    Predmet: . Odpovedať s citátom

to hej.. :-)
ale myslim ze casom sa aj k nam rozsiria cudzie knihy,noty..
Návrat hore
programator

Založený: 16 Feb 2007

PríspevokZaslal: februára 16, 2007, 10:21 am    Predmet: Odpovedať s citátom

to dusan : netaraj, TUZARA cvicim aj ja, je to dobra ucebnica, rozvija techniku ruk a zakladnu techniku hry na snare drum, si uvedom, ze ked nemas nacvicene zakladne techniky, tak tazko mozes cvicit nejaku knihu do praxe, to nepojde..... ale jasne ze okrem toho mam este 2 knihy, ktore cvicim, (dvojky, paradidly, flam, vir - to je Michal Hudec)...a este mam rytmy, od Petra Erskina....
Návrat hore
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: februára 16, 2007, 10:50 am    Predmet: Odpovedať s citátom

netaram.

uznal som, ze tuzar je dobry na zaciatok, na pochopenie a naucenie sa nejakych tych rytmickych javov, ale pozor, v tuzarovi sa ich nachadza zalostne zalostne malo. Ako som povedal, literatura niekedy zo 60tych rokov pre marching band v militantnej nalade. To nema s drumsetom takmer nic v konecnom dosledku spolocne.ta kniha rozobera mozno 10% najnevyhnutnejsich percent technickeho aparatu. A ked je to taka skvela ucebnica, preco sa neadaptovala aj v zahranici? A ked je to taka skvela ucebnica, preco autor nepokracoval vo svojom diele a neobohatil este nas tak rozsiahly fond este nejakou legendarnou ucebnicou? Kde vlastne posobil a hraval Jozef Tuzar? To je jedna velka neznama, lebo nikto o nom nic nevie. Uz len toto je na zamyslenie, ze skusenosti Jozefa Tuzara z hranim na bicie nastroje, niekedy v 60rokoch v ceskoslovensku su asi odlisne ako dnes, nie? Zda sa to cudne iba mne?

na zaklad je 100000000000x lepsia kniha stick controll od J.L. Stone. Narozdiel od Tuzara, mozme s istotou povedat kto J.L. Stone bol a ze tu

ucebnicu na take metody ako u nas Tuzara vyuziva mozno cely svet co tiez o niecom sveci. (dopocul som sa, ze rada osvietencov uci Stonea aj tu, ale iba na zus, na konzervatoriach o tom bud nevedia alebo maju Tuzara.)
(ktovie, mozno maju v Bulharsku Kirilenka, v Albansku Strakoshu a v Rumunsku Munteanua ale myslim ze uz aj tam podnikli nejake opatrenia.)
Návrat hore
bloodsucker
Prisťahovalec

PríspevokZaslal: februára 16, 2007, 6:15 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

inak ked si pozres obal stona je z roku 45?abo 35...ale to len tak odveci...ja hravam zo vsetkeho aj z tuzara aj stona,gadda,morella...tak by to podla mna malo byt nie len na tuzarovi,stonovi abo inom autorovi ficat...a este k tym konzervam...uz som hovoril ze sa chystam do bb na prijimacky.chodim tam na taku pripravu a co som tam videl nemali iba tuzara ale aj strasne vela zahranicnych not od roznych autorov
Návrat hore
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: februára 16, 2007, 7:14 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Velmi chaba odpoved ak si chcel tymto proti mne argumentovat. Stone je z roku 1935, ano. Ale je z ameriky, z kolisky jazzu a drumsetovej techniky a aj snarovej techniky a okolo roku 1935 uz boli vykristalizovane paradidle aj rudimenty aj moellorova technika aj celkovo technika hry v tej istej podobe ako dnes. A to, ze sa ta kniha od roku 1935 drzi a uci vsade, asi svedci o jej kvalitach lebo dodnes nebola este prekonana. Mas pravdu, netreba sa zmotat iba na jedneho autora, ale niekde je ten zaklad a ten je stone a v ziadnom pripade nie tuzar. O konzervach: Dobre viem, ake vladnu pomery. Tu som opat nepisal do vetra ale z vlastnych skusenosti. Mas velke stastie, ze ides do Bb, lebo tam uci Peter Solarik a to je jeden z dvoch, troch ucitelov na konzervach, co sa vyznaju do bicich naozaj, cize dam na to krk, ze tuzara budete preberat len nevyhnutne mnozstvo, ake je v osnovach, ale techniku si budete pilovat na niecom uuuuplne inom...
Návrat hore
bloodsucker
Prisťahovalec

PríspevokZaslal: februára 17, 2007, 10:27 am    Predmet: Odpovedať s citátom

ja som tym nechcel proti tebe argumentovat icon_exclaim.gif to som len tak napisal.ja nie som ziadny extremny zastanca tuzara,len som myslel ze v tej knihe je aj nieco dobre(aj ked je toho mozno malo),ale tak asi som sa mylil
Návrat hore
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: februára 18, 2007, 8:13 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

nemozem popriet, ze tuzar na nieco dobry skutocne je. ale je toho fakt malo.
Návrat hore
EL-
Prisťahovalec

Založený: 13 Feb 2007

PríspevokZaslal: februára 22, 2007, 11:36 am    Predmet: Odpovedať s citátom

dusan napísal:
Mne tu knihu kupil brat v londyne.

nakolko hlboko sucitim so slovenskymi bubenikmi a chapem velmi obmedzene moznosti hudobneho vzdelavania sa tak preskenujem prvu sekciu. tu najdolezitejsiu a niekam to capnem a dam vediet.

neviem kedy. ale urobim to.

uz to vycap na ten web please,chcem sa vzdelavat icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: februára 22, 2007, 12:03 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

V sekcii vyuka je vypisanych prvych 16 cviceni, ktore pre zaciatok budu urcite stacit. mam zial scaner uz dlho v oprave, ale ked pride tak aj cosi z toho urcite prefotim.
Návrat hore
EL-
Prisťahovalec

Založený: 13 Feb 2007

PríspevokZaslal: februára 22, 2007, 2:26 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

diki
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky.    Obsah fóra bubenici.com -> Archív Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 2 z 2

Prejdi na:  
Môžete pridávať nové témy do tohto fóra
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre