| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Dr.Phil Šialenec

Založený: 02 Feb 2007 Príspevky: 419 Bydlisko: Piestany
|
Zaslal: marca 22, 2007, 9:04 pm Predmet: Cim zacat? |
|
|
Poradte cim mam zacat ked sadnem prvy raz za bicie?
drzat rytmus a tempo ( s metronomom / bez )
technika - je asi jednoduchsie sa ju naucit najprv a poriadne ako sa neskor preucovat
 |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 887 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: marca 24, 2007, 5:15 pm Predmet: |
|
|
1. striedave udery
2. dvojky
3. paradidle.
(najlepsie ist s knihou stick control, ktora je tu uz velakrat spomenuta. je tu http://www.bubenici.com/viewtopic.php?t=346&postdays=0&postorder=asc&start=0 v pdfku.)
rytmy cvic tak, ze napr: neviem kolko mas casu, ale napr. ja sadnem a 45 minut hram bumcvach bez jedineho prechodu, crashky, cohokolvek. Je to skvely trening nie len rytmu. samozrejme s metronomom. PERFEKTNE. vyrazne doporucujem. Potom si zobrat ten isty bumcvach a na konci kazdeho celku (2,4,8 taktov, komu ako pasuje) spravit JEDNODUCHY prechod. Pocuvat sa, byt presne na kazdu prvu... jednoducho presne posadit kazdy uder, to si vycvicis nie len rytmus ale aj techniku.
a POMALY. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dr.Phil Šialenec

|
Zaslal: marca 24, 2007, 9:32 pm Predmet: |
|
|
O.K.
spravne som to pochopil ze niekde na tom odkaze by ma mal cakat niaky subor .pdf ?
ono ma to totiz hodi len na temu kde je vypisane to RLRL RLRL RLRL RLRL
LRLR LRLR LRLR LRLR....
a hmm, co su paradidle ? ocul som to ale furt neviem co to je |
|
| Návrat hore |
|
 |
mysho Admin
Založený: 03 Máj 2006 Príspevky: 430 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: marca 24, 2007, 10:13 pm Predmet: .. |
|
|
jj.. a na tej prvej strane je subor k stiahnutiu.to je tá kniha..
paradidle sú to čo si napísal.. alebo napr. PLPLPP LPLPLL |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dr.Phil Šialenec

|
Zaslal: marca 25, 2007, 4:05 pm Predmet: |
|
|
a-ha
dakujem |
|
| Návrat hore |
|
 |
Chickin Prieskumník
Založený: 21 Júl 2007 Príspevky: 12 Bydlisko: Púchov
|
Zaslal: júla 23, 2007, 6:17 pm Predmet: Re: Cim zacat? |
|
|
| Dr.Phil napísal: | Poradte cim mam zacat ked sadnem prvy raz za bicie?
drzat rytmus a tempo ( s metronomom / bez )
technika - je asi jednoduchsie sa ju naucit najprv a poriadne ako sa neskor preucovat
 |
Ja som začal bez metronomu ale s nim je to lepšie.... aj ked som ho nemal potom som poprosil kamarata na začiatku nech my klepka o stojan.... ja som sa započuval...a tak ako klepkal som puštal Hi-Hat a už to išlo.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dolmayan
Založený: 11 Aug 2007 Príspevky: 4
|
Zaslal: augusta 13, 2007, 10:56 pm Predmet: |
|
|
Ja zatial začínam doma na všetkom, čo vydá po náraze zvuk. Len sakra ešte mi stále chýbajú bicie Ja chcem hocijake, aj nejake lacne |
|
| Návrat hore |
|
 |
mysho Admin
Založený: 03 Máj 2006 Príspevky: 430 Bydlisko: Trnava
|
Zaslal: augusta 14, 2007, 11:19 am Predmet: |
|
|
| pozri nejaké bazáry atď.. do 5000 SK nájdeš nejaké amaty :) na začiatok stačí |
|
| Návrat hore |
|
 |
Malcolm Šialenec
Založený: 23 Júl 2007 Príspevky: 374 Bydlisko: Lucenec
|
Zaslal: augusta 14, 2007, 12:23 pm Predmet: |
|
|
podla mna je lepsie ked sa prihlasis do nejakej skoly ja som sa prihlasil do zusky a s ucitelom som spokojny zacinam v septembri ale aj tok ho uz poznam skus to budes mat istotu ze vsetko robis poriadne  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

Založený: 05 Júl 2007 Príspevky: 689 Bydlisko: Liptovský Mikuláš
|
Zaslal: septembra 22, 2007, 6:48 pm Predmet: |
|
|
| dusan napísal: | 1. striedave udery
2. dvojky
3. paradidle.
(najlepsie ist s knihou stick control, ktora je tu uz velakrat spomenuta. je tu http://www.bubenici.com/viewtopic.php?t=346&postdays=0&postorder=asc&start=0 v pdfku.)
rytmy cvic tak, ze napr: neviem kolko mas casu, ale napr. ja sadnem a 45 minut hram bumcvach bez jedineho prechodu, crashky, cohokolvek. Je to skvely trening nie len rytmu. samozrejme s metronomom. PERFEKTNE. vyrazne doporucujem. Potom si zobrat ten isty bumcvach a na konci kazdeho celku (2,4,8 taktov, komu ako pasuje) spravit JEDNODUCHY prechod. Pocuvat sa, byt presne na kazdu prvu... jednoducho presne posadit kazdy uder, to si vycvicis nie len rytmus ale aj techniku.
a POMALY. |
hmm... a je zle, ked hram trebars osmicky alebo sestnastky na pohodlnom tempe, ale len lavou rukou? lebo lavu mam znacne horsiu ako pravu, tak reku nech sa to trochu vyrovna...
moje cvicenie nespociva len na tomto, aby ste si nemysleli, len sa pytam, ci treba vzdy davat paradidle, alebo mozem par minut len jednu ruku cvicit?
a bumcvach je co? ze osmicky hi-hat a do toho na stvrtovych striedat kopak a rytmicak? |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: septembra 22, 2007, 11:05 pm Predmet: |
|
|
Hm. Tazko povedat. Lava bude vzdy horsia. Ja som napr. nikdy necvicil osobitne len jednu ruku vela vela vela, rovnomerne som daval zabrat obom a obe sa rovnako zlepsovali a myslim, ze to tak aj prirodzene sedi. Lava ma inu ulohu, nemoze sa v istom zmysle uplne vyrovnat pravej. ALE: V ramci cvicenia zakladnej techniky sa mi vzdy vyskytli aj cvicenia typu RRRR LLLL RRRR LLLL, alebo RRRR RRRR LLLL LLLL a viac a viac, ale vsetko v zdravej norme :)
a ano, bumcvach si definoval spravne. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

|
Zaslal: septembra 22, 2007, 11:23 pm Predmet: |
|
|
| a ked hras bumcvach 3/4 hodinu...nikdy ti neujde kopak na dve osmicky, alebo tak? ved to musi byt psychicky napor, hrat len tak jednoducho a neutrhnut sa... |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: septembra 22, 2007, 11:36 pm Predmet: |
|
|
je a treba to zvladat  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

|
Zaslal: septembra 23, 2007, 12:14 am Predmet: |
|
|
| a ani hi-hatku zavse nepodvihnes, alebo take dake finty s nou? |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: septembra 23, 2007, 12:20 am Predmet: |
|
|
| no, mozno sem tam trosicku popustim, alebo mierne zmenim zvuk, ale to je vsetko. ale teraz mi uz na taketo hratky zial neostava tolko casu. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

|
Zaslal: septembra 23, 2007, 8:05 am Predmet: |
|
|
| no pockaj, enemze ked budem hrat trebars len polhodku bumcvach, tak lava ruka bude zas len hliviet, lebo tie dva rytmicaky za takt, co zahra, nie je ktovieaky vykon:D:D:D, ci mam hrat open handed, ci jak sa to vola (jak sa to vola? :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brodzko
Založený: 13 Jan 2008 Príspevky: 2
|
Zaslal: januára 15, 2008, 7:22 pm Predmet: Noo pocujte |
|
|
Pocujte ludiaa.. myslite si ze som blby.. aale ja chcem tiez s bicimi len zcat .. ale co su to tie LRLR? dobre si myslim ze su do ruky zee Left Right Left Right? :D |
|
| Návrat hore |
|
 |
misho47 Nováčik
Založený: 05 Nov 2007 Príspevky: 38 Bydlisko: Martin
|
Zaslal: januára 15, 2008, 7:34 pm Predmet: Re: Noo pocujte |
|
|
| Brodzko napísal: | Pocujte ludiaa.. myslite si ze som blby.. aale ja chcem tiez s bicimi len zcat .. ale co su to tie LRLR? dobre si myslim ze su do ruky zee Left Right Left Right? :D |
L-left, R-right....to znamená, že na R udrieš pravou rukou a na L ľavou. Toť vše  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brodzko
Založený: 13 Jan 2008 Príspevky: 2
|
Zaslal: januára 15, 2008, 8:24 pm Predmet: Re: Noo pocujte |
|
|
| misho47 napísal: | | Brodzko napísal: | Pocujte ludiaa.. myslite si ze som blby.. aale ja chcem tiez s bicimi len zcat .. ale co su to tie LRLR? dobre si myslim ze su do ruky zee Left Right Left Right? :D |
L-left, R-right....to znamená, že na R udrieš pravou rukou a na L ľavou. Toť vše  |
Oh vdaka pomohol si mi. aj som si myslel.. ale neobl som isty:D doo bicich som uplny amater:D newim dokoncaaa ani coo je to rytmucak co su prechodya tak.. tak by ste boli mily keby ste to sem capli.. alebo naj nejake e-book ohladom toho diky:P  |
|
| Návrat hore |
|
 |
misho47 Nováčik
Založený: 05 Nov 2007 Príspevky: 38 Bydlisko: Martin
|
Zaslal: januára 15, 2008, 9:18 pm Predmet: Re: Noo pocujte |
|
|
| Brodzko napísal: | | misho47 napísal: | | Brodzko napísal: | Pocujte ludiaa.. myslite si ze som blby.. aale ja chcem tiez s bicimi len zcat .. ale co su to tie LRLR? dobre si myslim ze su do ruky zee Left Right Left Right? :D |
Oh vdaka pomohol si mi. aj som si myslel.. ale neobl som isty:D doo bicich som uplny amater:D newim dokoncaaa ani coo je to rytmucak co su prechodya tak.. tak by ste boli mily keby ste to sem capli.. alebo naj nejake e-book ohladom toho diky:P  |
No najmä si prezri toto fórum, veľa sa dozvieš a potom skús niečo cez Google poprípade wikipedia ale najme skus www.sferabubeniku.info to je česká stránka...obdoba tohoto fóra, ale je ta toho viac |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|