| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 776 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: augusta 27, 2007, 1:07 am Predmet: Sonor Force 1007 |
|
|
Dnes som previedol celkom rozsiahly test novej supravy sonor force 1007, ktorej stastnym majitelom sa stal sudruh Weckluf.
Skusim v strucnosti zhrnut svoje dojmy, nakolko verim tomu, ze vela vela z Vas, ci buducich priselcov na forum zaujima, ake bicie sa do 20 000 sk oplatia najviac a kedze mam pomerne dost skusenosti s mnohymi sadami v tejto kategorii, mozem celkom dobre porovnavat.
Prvy dojem: Vzhlad ma milo prekvapil. Vyzeraju drahsie ako na 20 000. Folia natural je naozaj velmi pekna. Celkovo vyzera, ze je postavena na to, aby cosi vydrzala. Musim vyzdvihnut estetiku musli a obruci na kopaku. Ale to je bocne. Podme k podstatnemu, cize k zvuku. Najprv som si zahral na relativne nenaladenej sade s prepravkami. Otras :) tak som sa pustil do remesla. Mal som so sebou siroky sortiment blan rozmeru 10" a 10" 12" 14" sadu blan coated pinstripe. Zial, vsetky blany boli znacne znacne pouzite, cize vysledky mozu byt mierne skreslene. Rytmicak: Je mozne, ze ide o najslabsi clanok sady. Nemusi to tak vsak byt, pretoze ako spodna blana bola pouzita blana rovnakej hrubky, ako vsetky ostatne prepravne, co je nonsens a ma zdrvujuci vplyv na bubon. Moze vsak ist o najslabsi clanok sady, pretoze ci uz pri bubnoch force 200X, alebo 300X sa mi vzdy zdal najslabsi prave rytmicak a akasi jeho plochost a zvlastna reakcia na strunik. Necitil som v ruke korpus. Pri 3005ke sa uz cosi crtalo, ale stale malo. Povedzme si vsak, ci su ine bubny v tejto kategorii na tom lepsie. Bubon Tama swingstar, yamaha ryden, ci pearl export mali urcite lepsiu reakciu a celkovo mam dojem, ze su v niecom o mali krocik vpred. To je vsak prva a posledna vyhoda, ktoru maju. Dostanem sa k tomu neskor. Navyse, je dost mozne, ze jeho najvacsi nedostatok a to reakcia na strunik sa radikalne zlepsi po vymene spodnej blany. Vrchna bola prepravna, ktora je relativne priatelna, ale samozrejme, treba vymenit. Jej vymena vsak suri najmenej. Musim vsak povedat, ze bubon vykazoval jednu vlastnost, ktoru bubny v tejto cenovej relacii nevykazuju a to taku, ze mal farbu. Sedi mu skor nizsie ladenie, ked sa jeho farba vyraznejsie prejavi a swingove vyhravky zneli "ako doma". Kopak: 22x17,5 " viac ani netreba dodavat. Je to kanon. Vobec som ho neladil, uz sa mi nechcelo a znel celkom priatelne. Zdal sa mi malo citlivy a prilis kanonovity a rozlahly, myslim, ze 20" by hral krajsie a koncentrovanejsie. Samozrejme, ked sa tam da napr. novy Emad, bude z toho poriadny kopacik... dosahuje uroven kopakov export, ryden, ci swingstar a aj podobny zvuk. Kopaky su pri tychto sadach najmenej specificke. Prechody: zacnem pri 10": spieval uz s prepravnou blanou. Po nasadeni blany evans genera g2 coated ma cakal maly sok. To sa dnes robia take lacne a take dobre bubny? Vazne. Pasovalo mu velmi vysoke ladenie, krasne spieval, mal vyrazne telo, jasny ton a velmi slusny attack. Trosku mu chybali najhlbsie basy, ale co by som este chcel... Skratka velke prekvapenie. Tazko mozem ten zvuk popisovat, ale pamatam sa, ked som takuto proceduru podstupoval pri sadach export, swingstar a rydeen. Nebe a dudy. tento bubon sa ladil sam. Ladi sa lahko. Rozsah vsak nie je velky, nizsie ladenie mu velmi nesedi, vtedy straca telo. Predsalen, toto je najvacsi rozdiel medzi drahymi a lacnymi sadami: rozsah ladenia, resp. od dokedy sa ton udrzi cisty a jasny a nic sa z neho nevytrati. V tomoch jednoznacne Sonor predcil svojich superov v tejto cenovej kategorii. U mna by toto rozhodlo pre ich kupu, kedze tymto fakt vynikaju. Skusali sme dalsie blany: evans g2 tentokrat clear. Vo zvuku bol maly rozdiel, mierne sa zagulatel a "ocistil od piesku". Mne sa tento zvuk pacil asi najviac. Velmi pekny moderny "priemerny" zvuk ako so studia. Mikrofony by ho zozrali. Toto este znasobilo moje prekvapenie, pretoze pieskove blany zvyknu skor zachranovat zvuk lacnych bubnov a priesvitne ukazovat ich nedostatky. Tento bubon vsak ukazal este viac farby. Potom prisla skuska ohnom a to coated ambassador. Blana, ktora skutocne hra len na dobrych bubnoch a chce to dobre ladit. Opat velke prekvapenie. Zvuk bubna sa velmi zmenil, zvyraznili sa vysky a attack, ale nebol to lacny krabicovy attack, nachadzalo sa tam aj trosku stavy. Velmi pekny zvuk pre jazzmanov. Prekvapenie, lebo lacne sady nemaju velmi rady jednu vrstvu a pri tejto blane sa najviac prejavia nedostatky. Samozrejme, tu sa nejake tiez ukazali, ale bubon hral stale velmi velmi solidne. Potom prisla coated pinstripe. Taktiez som ju naladil pomerne vysoko. Znizil sa attack, bubon zagulatel, ale pri tej vyske stale velmi sympaticky mlaskal a podporili sa basy, ktore bubnu najviac chybali. Velmi dobry vysledok. Rozhodovanie bolo medzi G2 coated a coated pinstripe. Domino si vybral pinstripe, ja by som si asi vybral G2, ale su to jeho bubny :) a konieckoncov, zneli naozaj velmi pekne. Po padnuti tohto rezultatu sa natiahli coated pinstripe aj na 12" a 14" bubon. Nemal som uz chut sa s tym dlho hrat, bol som velmi hladny :) 12" bubon pekne ladi s 10", treba ho vsak ladit dlhie. Proste 12... z nejakeho dovodu sa ladia tazsie. Inak plati to iste co pre 10". Obrovske prekvapenie ma cakalo pri 14" kotli na nozickach. bal som sa ho. Ale po nasadeni coated pinstripe nabral naozajstne spodky a basy. To som nemal sancu dosiahnut na swingstaroch, rydenoch ci exportoch. Tento kotol hral naozaj ako poriadny kotol a ked sa podladil a zaviazal by som vam oci, poviete, ze je to nejaka poriadna 16" supa. Tento bubon ma prekvapil mozno z celej sady najviac. Mechanika: Dalsie velke prekvapenie. Serie s koncovkou 07 prichadzaju s vylepsenou mechanikou a nie len tak ledabolo vylepsenou. Stojan na hi hat je vyborny. Sam si taky asi kupim. Ide ako pierko, pruzi nadherne, je velmi velmi citlivy. To sa nedalo povedat o predchadzajucej verzii. Ovela vacsi sok mi sposobil pedal. Sam som vlastnil pedal sonor p 433 ( a stale vlastnim, ale neuzivam. nekupite? :), cize jeho predchadzajucu verziu, cize logicky som cakal nieco podobne. Nie. Je to celkom iny svet. Reakcia pruziny, lahkost a navratnost celkovo je 100000000x lepsia ako pri predoslej verzii. Uprimne poviem, keby som vedel, ze tento pedal vie hrat takto, vykaslem sa na Yamaha flying dragon, alebo akykolvek drahy pedal a usetrim si 3000sk na nieco nevyhnutnejsie. Pamatajte, je to v nohe, dobry pedal Vam nepomoze a tento pedal Vas urcite v nicom neobmedzi ( tak ako predosla verzia ). Vsetko sa da hrat bez problemov strasne lahucko. Mozno nie je az taky supercitlivy na dynamiku, ale pomer cena vykon... koniec sveta. Som velmi rad, ked vidim, ze nejaka firma sa pouci z chyb a opravi co treba. Tie pedale sa nedaju porovnavat. Tama mala navrch so svojou Hp 30kou, tiez slusnym pedalom, pearl so svojou P 120tkou a snad aj yamaha so svojim zakladnym pedalom (neviem typ), ale teraz je minimalne vyrovnane, ba dokonca by som povedal, ze sonor je teraz zrazu o krok vpred.
Zhrnutie: Takuto sadu do 20 000sk novu dnes na slovensku nekupite. Najvacsia vyhoda je v prechodoch, kotloch a ich laditelnosti. Kopak a rytmicak uspokoja. Mechanika je bezchybna a ani pedal netreba menit. Par rokov vydrzi.
Snad som niekomu pomohol. Ak nikomu, tak aspon sebe v treningu pisania na klavesnici. Verte, ze keby mi to neslo hrozne rychlo, tak sem toho tolko nepopisem  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

Založený: 05 Júl 2007 Príspevky: 690 Bydlisko: Liptovský Mikuláš
|
Zaslal: augusta 27, 2007, 6:29 am Predmet: |
|
|
| no, ja akurat sa rozhodujem, ci si kupim 507 a lepsie cinely a este mi ostane na bublifuk... budem mat napokon asi 28000... ked kupim za 19-20 1007-ky, tak musim za tych zvysnych osem kupit cinely a este myslim ze aj jeden stojan na cinely...nezostane mi na preblanenie (co vsak neviem, ci by som hned robil na 507-kach) a cinely len dake slabe...mozno tie Magic Bronze by vysli do tej sumy a zatial by mi stacili..uvidim, zatial som nerozhodnuty, ale 1007 si vychvalil het, tak neviem veru, ci ma to nepresvedci. |
|
| Návrat hore |
|
 |
drummer1210 Usadlík
Založený: 12 Feb 2007 Príspevky: 174 Bydlisko: Humenne, SR
|
Zaslal: augusta 27, 2007, 10:24 am Predmet: |
|
|
| na tvojom mieste, Brndo, berem 1007 a radsej si kupim nejake slabsie alebo pouzivane cinely. predsa len, bicie ti ostavaju na dlhsiuz dobu ako cinely a 1007 ti uz nejaky ten rok vydrzia. |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: augusta 27, 2007, 8:10 pm Predmet: |
|
|
Suhlasim.
Dokonca Magic Brass hi hat bohate staci. Ma velmi solidny zvuk. Usetris. Ride, ked sa pohrabes na spravnych miestach, zozenies aj slusny amatak. Crashku magic bronze mozem doporucit. Velmi muzikalny zvuk. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

|
Zaslal: augusta 27, 2007, 8:18 pm Predmet: |
|
|
inak magic bronze ponukaju len 18"...16" a 14" su len BRASS...pisal som amatakom mail a poslali katalog...inak cca 5600 Sk stoji 14" hh, 18" crash a 20" ride Magic Bronze...takze to by mi malo vydat financne k tym 1007-kam aj so stojanom za dake dva litre.
Naposledy upravil Brndo dňa augusta 29, 2007, 6:49 am, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: augusta 27, 2007, 8:22 pm Predmet: |
|
|
Zvlastne.
Ale volil by som tu variantu ako si pisal. Vystacis si a postupom casu mozes premienat. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2488 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: augusta 28, 2007, 11:52 pm Predmet: |
|
|
A magic vyrába 2 rady. Brass a Bronze
Inak nie je o čom, bronz výrazne prevyšuje mosadz |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

|
Zaslal: augusta 29, 2007, 6:48 am Predmet: |
|
|
viem, ved som aj pisal, ze bronze crash je len 18" a ine priemery len brass
hm..ale teraz som si vsimol, ze hore som hovoril o sume za set brass...ale myslel som bronze..idem to zmenit :-) |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

Založený: 07 Apr 2007 Príspevky: 599 Bydlisko: Polomka
|
Zaslal: augusta 29, 2007, 10:57 am Predmet: |
|
|
dusan:dakujem ti za moje bicie keby vedeli citat urcite by sa rozladili od dojatia ...ale nie vsetko co si napisal je len a len pravda....len tie cineli ...tie budem menit okamzite ako budem mat love...na solar sa tazko pozriet nie este pocuvat...na akej stranke su tie amati cineli??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: augusta 29, 2007, 11:07 am Predmet: |
|
|
| hi hat si mozes pokojne nechat. Len Ta s nou musim naucit lepsie pracovat. Velmi ju popustas. Pacilo sa mi, ze si rozne pasaze hral s rozne popustenou hi hat, ale niekedy to bolo privelmi a kapela potom lahsie straca orientaciu. Ride, napriek tomu aky je zly znel vonku ako tak dobre. To, co potrebujes najviac je jednoznacne crash a ten magic bronze Ti posluzi. Crash co mas, bolo mi to luto pocuvat... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

|
Zaslal: augusta 29, 2007, 6:23 pm Predmet: |
|
|
Miško, iste uznas, ze katalog na stranke je viac klamlivy ako katalog, co mi poslali mailom pred par dnami...
Ale zistil som, ze maju na predajni aj jednu crashku 16"...ale tu som im povedal nech mi rezervuju...takze pre inych zaujemcov neviem co mozu mat.
btw ja som nepovedal, ze Magic bronze sa robi len 18", ale ze teraz maju len ten...i ked ako sa ukazalo po maily od predajne, tak maju aj 16" |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: augusta 29, 2007, 11:00 pm Predmet: |
|
|
| To oslovenie si vyprosujem |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: augusta 29, 2007, 11:43 pm Predmet: |
|
|
| Kamarade... zvolnit trosku. S prepacenim, ale takto sa hudobnik nesprava... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: augusta 29, 2007, 11:52 pm Predmet: |
|
|
No jo sry, ale toto mi pripada ako výsmech
Ja ťa tiež neoslovujem Dušinko |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: augusta 30, 2007, 12:01 am Predmet: |
|
|
| Nie, ale skor by som sa tomu v dobrom zasmial ako namosuril. |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: augusta 30, 2007, 3:59 pm Predmet: |
|
|
| dusan napísal: | | hi hat si mozes pokojne nechat. Len Ta s nou musim naucit lepsie pracovat. Velmi ju popustas. Pacilo sa mi, ze si rozne pasaze hral s rozne popustenou hi hat, ale niekedy to bolo privelmi a kapela potom lahsie straca orientaciu. Ride, napriek tomu aky je zly znel vonku ako tak dobre. To, co potrebujes najviac je jednoznacne crash a ten magic bronze Ti posluzi. Crash co mas, bolo mi to luto pocuvat... |
no musim sa nejako zbavit toho solaru cresh a nieco dosetrit....a kolko stoja tie cinelky tie magic bronz????tu 18 by som aj zobral |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: augusta 30, 2007, 5:00 pm Predmet: |
|
|
neviem, pozri stranku, su tu linky.
Tebe by som vsak doporucil radsej 16, pripadne 17", v takej malej miestnosti a celkovo v podmienkach a stylom ktorym hras by mohla 18" robit velmi velky bordel
p.s. inak ak mas cas dnes, alebo aj zajtra, tak sa ozvi, este by som si rad tukol do tych sonorov a dal Ti este zopar rad, kedze som Ta konecne videl hrat s kapelou a mam par malych vyhrad, ale bolo to inak celkom dobre. Lebo v sobotu rano sa uz konecne stahujem. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: augusta 31, 2007, 11:51 pm Predmet: |
|
|
| Ja mám tú 18" a je to nad očakávania dobrý plech. pekne vyplní volný priestor |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: septembra 1, 2007, 12:12 am Predmet: |
|
|
| Nightwolf_08 napísal: | | Ja mám tú 18" a je to nad očakávania dobrý plech. pekne vyplní volný priestor |
nepredas???  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Môžete pridávať nové témy do tohto fóra Môžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|