| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1099
|
Zaslal: júna 9, 2008, 4:44 pm Predmet: |
|
|
| Ak máš na mysli A Custom, vyberal by so v Alchemy Professional, klasické A čka (tvrdšie, ostrejšie) nájdeš ťažko (ale môžem Ti ich na zakázku objednať).. Splashe z Traditional série je mix medzi K (tmavšia farba) a A Custom (rýchlosť a prieraznosť). |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

Založený: 01 Sep 2007 Príspevky: 678
|
Zaslal: júna 9, 2008, 9:12 pm Predmet: Re: zildjian verzus istanbul |
|
|
| mato napísal: | | mato: tuto nemas nad cim rozmyslat zildjian je znacka ne urovni s nadhernym zvukom | ...,nechapem chlape co si tymto chcel povedat? )) Istanbul akoze nieje? )) |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

|
Zaslal: júna 9, 2008, 9:15 pm Predmet: |
|
|
| EF napísal: | | Ak máš na mysli A Custom, vyberal by so v Alchemy Professional, klasické A čka (tvrdšie, ostrejšie) nájdeš ťažko (ale môžem Ti ich na zakázku objednať).. Splashe z Traditional série je mix medzi K (tmavšia farba) a A Custom (rýchlosť a prieraznosť). | pocuj EF mam technicku otazku...)) pod co patri Alchemy profesional? ked ani na stranke istanbul agop nieje ani zmienka o alchemy profesional? lebo doteraz zeriem prisaham bohu kazdy kus co som stretol... tak som ich chcel pozvat na rande ale nechapem...)) ci ide len o prechodny stav s tou wwweckou? |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: júna 9, 2008, 9:28 pm Predmet: |
|
|
Alchemy je divízia Istanbul Agop. Ak si pozrieš históriu na Agop/Alchemy stránke zistíš, že je identická. Je to akoby oddelenie tradície od moderny. Istanbul Traditional so všetkými Custom modelmi je akoby " A, K, Constantinople" séria a Alchemy akoby "A Custom, K Custom, Z Custom a Oriental" u Zildjianu. Dve rôzne ideológie so samostatnými stránkami. Aby sa nemiešali hrušky s jablkami..
Edit 2 mato: vies kde sa robili do r. 1978 všetky K modely Zildjianu a kto ich ručne vyklepával? :) Ľudia, ktorí po presťahovaní produkcie do USA založili firmu Istanbul.. ;) :) (Agop Tomurcuk a Mehmet Tamdeger ako "hlavní machri")..
Naposledy upravil EF dňa júna 9, 2008, 9:36 pm, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

|
Zaslal: júna 9, 2008, 9:31 pm Predmet: |
|
|
| EF napísal: | | Alchemy je divízia Istanbul Agop. Ak si pozrieš históriu na Agop/Alchemy stránke zistíš, že je identická. Je to akoby oddelenie tradície od moderny. Istanbul Traditional so všetkými Custom modelmi je akoby " A, K, Constantinople" séria a Alchemy akoby "A Custom, K Custom, Z Custom a Oriental" u Zildjianu. Dve rôzne ideológie so samostatnými stránkami. Aby sa nemiešali hrušky s jablkami.. | danke schon )) |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

Založený: 07 Apr 2007 Príspevky: 654 Bydlisko: Polomka
|
Zaslal: júna 9, 2008, 11:07 pm Predmet: |
|
|
| EF : diky za usmernenie pri ďalšom výbere činelov...ešte mám otázku, ku ktorým splashkám by si prirovnal istanbul sultan splash???(iba pre info.) diky |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: júna 10, 2008, 12:09 am Predmet: |
|
|
| Ťažko povedať.. Sultan je špecifický zvuk (odhliadnuc od toho, že každý hrá trošku inak). Je to niečo na spôsob suchšieho a špinavšieho K čka.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: júna 16, 2008, 10:46 pm Predmet: |
|
|
EF: podľa popisu ma zaujal ride istanbul epoch chcel by som ride presne z takými vlastnosťami ...len sa chcem spýtať nieje to príliš sušina??? a mohol
by si mi ho detailnejšie popísať ???túžim po ride aký má Martin Valihor a tento sa mu popisom podobá:D...vďaka (EF prepáč že sa tak veľmi vypytujem skoro na každú sériu ale chcem si to nejak usporiadať v mysli pred kúpau) |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: júna 17, 2008, 12:49 am Predmet: |
|
|
Rozumiem.. Najlepšie bude, keď si to prídeš vyskúšať na vlastné uši. Opis zvuku je totiž ošemetná záležitosť..
Btw, Martin V. mi písal, že ide predávať po 27.6 "nejaké Zildjiany" (koniec citátu), tak to sem ak tak po špecifikovaní môžem hodiť do inzercie. Zatiaľ ale neviem o aké kusy ide. Možno medzi nimi bude aj "ten Tvoj" vysnívaný.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

|
Zaslal: júna 17, 2008, 9:39 am Predmet: |
|
|
| EF napísal: | Rozumiem.. Najlepšie bude, keď si to prídeš vyskúšať na vlastné uši. Opis zvuku je totiž ošemetná záležitosť..
Btw, Martin V. mi písal, že ide predávať po 27.6 "nejaké Zildjiany" (koniec citátu), tak to sem ak tak po špecifikovaní môžem hodiť do inzercie. Zatiaľ ale neviem o aké kusy ide. Možno medzi nimi bude aj "ten Tvoj" vysnívaný.. | yeahh, hod to potom urcite sem! |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: júna 17, 2008, 3:02 pm Predmet: |
|
|
| EF:jasné koncom leta som u teba ako na koni a budem skúšať a skúšať:D...mne sa zdá že on používa zildjian constantinopol ride asi 22... je geniálny ...keď som bol na koncerte the universal cure tak som sedel asi tak 2-3 metre od toho ridu a bol jednoducho nádherný ...EF: potom keď budeš vedieť viac info.o tých čineloch tak to sem hoď ...bohužiaľ teraz nemám peniaze ale keby ich predával tak koncom leta tak o ten ride by som mal záujem...no ale neviem či to bude ten istý aký mal na tom koncerte... |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 888 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: júna 17, 2008, 3:17 pm Predmet: |
|
|
Zial, musim Ta sklamat, ale keby mal na tom koncerte amatku, tak by si chcel tu...
(ale musim sa priznat, ze ja som sa tiez zblaznil do jeho k custom left side ride ked tu bol asi na jar 2006 s dan brantigan quintet, ale mal som ho otukany uz davno predtym. potom si ho kupil jeden kamarat, dal mi nan riadne zahrat a ten cinel mi nedal spavat kym som si taky nezaobstaral. nuz... )
Takze tym chcem povedat, lepsie si to rozmysli, nehovor keby keby, vsetko sa zmeni v tom ako si prvykrat otukas vacsi sortiment lepsich cinelov. Uvidis, ze mozno pojdes po niecom celkom inom. Je celkom ine vidiet, pocut a hrat na tom, hlavne ked mas este malo skusenosti s roznymi cinelmi. Bol by si velmi prekvapeny, coho je ta obluda schopna... teda... kupim ho ja... (humor samozrejme, koncom leta uz budem jest palicky bez prilohy.) |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: júna 17, 2008, 3:38 pm Predmet: |
|
|
no neviem neviem:D amatku asi nie...ale máš pravdu s tým že mám ešte málo skúseností z dobrými činelmy a že príliš nad tým uvažujem(ale keď ja sa tak teším )...a priznaj sa Dušan že aj ty by si naň nal
zálusk keby si nemal K-áčko ...a čo si myslel tým že budeš jesť paličky???:) |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: júna 17, 2008, 9:21 pm Predmet: |
|
|
Ono je veľká výhoda, keď človek vyberá s jasnou predstavou o tom, ako má ten ktorý činel (zvuk) znieť s muzikou (v kapele). V prípade, že to tak nieje a orientuješ sa iba podľa toho "čo som počul na koncerte" (nahrávky vynechajme, to je úplne iná sféra), treba brať do úvahy následovné fakty:
1.) "zvuk" je hlavne v rukách
2.) s iným typom paličiek(materiál, hlavička) bude znieť činel inak
3.) typ hudby v ktorej činel znie tak, ako má (tzn., že napr. v pomalej jazzovej balade fungujúci ride, nemusí fungovať v popovej balade pri inom nástrojovom obsadení)...
Takže vyberať hlavne podľa vlastnej ruky a ucha.. ;) |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 888 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: júna 17, 2008, 10:10 pm Predmet: |
|
|
| weckluf napísal: | no neviem neviem:D amatku asi nie...ale máš pravdu s tým že mám ešte málo skúseností z dobrými činelmy a že príliš nad tým uvažujem(ale keď ja sa tak teším )...a priznaj sa Dušan že aj ty by si naň nal
zálusk keby si nemal K-áčko ...a čo si myslel tým že budeš jesť paličky???:) |
Ver tomu, ze aj amatku :) Neveril by si ako lahko sa to da spliest a hlavne na koncerte. |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: júna 17, 2008, 10:22 pm Predmet: |
|
|
| no možno hej ale nesmel by som ju vidiet... |
|
| Návrat hore |
|
 |
OondroO Usadlík

Založený: 24 Apr 2007 Príspevky: 187 Bydlisko: Križovany-nedaleko TT
|
Zaslal: júna 25, 2008, 1:07 pm Predmet: |
|
|
takze,od dneska sa mozem radit medzi "istanbul team" ...zaobstaral som si Istanbul mehmet 14" heavy hi-hat . . .zvukovo sa mi zatial paci ... (cenovo sa mi strasne oplatila,tak ,nekup to ? ) ..takze "LET´s PLAY" 
Naposledy upravil OondroO dňa augusta 4, 2008, 3:30 pm, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: júna 30, 2008, 4:36 pm Predmet: |
|
|
| Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou... :D od pondelka 7.7. na Vás čaká široká škála produktov Istanbul Agop a Alchemy.. nebudem písať kde, to asi tušíte.. ;) |
|
| Návrat hore |
|
 |
weckluf Psychopat

|
Zaslal: júna 30, 2008, 5:02 pm Predmet: |
|
|
| fuuuuuuuuuha ... sám si ich vyberal??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Hybaj Prisťahovalec
Založený: 09 Jún 2008 Príspevky: 68 Bydlisko: Ba
|
Zaslal: júna 30, 2008, 5:03 pm Predmet: |
|
|
| Clovece Emil, to ako si to napisal dodalo celej tej zalezitosti taky tragikomicky rozmer, v ktorom sa riesi aktualna neschopnost ostatnych slovenskych distributorov. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|