Obsah fóra bubenici.com

zildjian verzus istanbul
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Činely
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
dreddEY
Usadlík

Založený: 03 Aug 2008

PríspevokZaslal: októbra 14, 2008, 8:09 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no mam taku trosku OT otazku ale je vlastne k teme icon_lol.gif
chcel by som skombinovat istanbul agop s mehmetom, ale neviem do akej miery sa mehmety lisia od agopu a ci pripadny rozdiel nenarusi pocit z hry(je mi jasne ze to zalezi aj od pozadovaneho zvuku ciniel, mna teraz vsak zaujima ako sa maju tieto znacky radi vo vseobecnosti) a ako je na tom co sa tyka kvality a zvuku mehmet v porovnani s agopom, ak je tu niekto povolany tak mu budem vdacny za odpoved fi_lone_ranger.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Hybaj
Prisťahovalec

Založený: 09 Jún 2008

PríspevokZaslal: októbra 14, 2008, 8:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Riesilo sa to tu uz vela krat.. v kratkosti zopakujem.. mehmety maju vseobecne menej trashu (sycavosti) vo zvuku a maju viac "trblietavy" dozvuk.

No a co sa tyka kombinacii.. ked sa da zkombinovat paiste a zildjian, zildjian a sabian, sabian a stagg.. tak sa urcite da zkombinovat Agop a Mehmet, len to vzdy zalezi od konkretnych typov a serii, ktore miesas dokopy.

Jedine co mozno vseobece plati pri kombinacii znaciek je ze rovnake typy bronzov idu k sebe lepsie (casto vsak cinske zneju exotickejsie) a ze podobne postupy vyroby idu k sebe lepsie (hand-hammering predsalen vytvara komplexnejsi zvuk, nez pocitacom riadeni hammering na zildjianoch A,Z a prevaznej casti K - tam su uz dnes vynimky - v komplexite zvuku .. nie v inom postupe vyroby)
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

Založený: 05 Dec 2007

PríspevokZaslal: novembra 4, 2008, 8:46 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

chcem si zaobstarať ride 22 od zildijanu,medzi favoritov som si stanovil A custom ping ride 22,a K heavy ride,lenže v katalógu je pisane Kačko ako aj 22 ,na stránke je ale len 20ciatka,tak teraz tomu nerozumiem a na muzikeri je aj v dobrej cene 20,no ja chcem 22,môže to mne niekto objasniť?? icon_neutral.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
EF
Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: novembra 4, 2008, 8:56 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

K Heavy Ride sa robí už len ako 20" (pozeral som najnovší dodávateľský cenník).. Kopec modelov ktoré sú v katalógu Zildjian na rok 08 už v priebehu roka niesú v produkcii..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
animal666palermo
Psychopat

PríspevokZaslal: novembra 4, 2008, 9:13 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

smola tak aspoň A ping ride 22,a ako je to v muzikeri ked si to objednám tam,dodacie doby a tak?
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: novembra 4, 2008, 9:19 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Môžem Ti to zistiť, záleží na zásobách u dealera na sklade... Ak je, do týždňa tu môže byť.. má to len drobný "háčik": tým, že nemám možnosť vybrať osobne z viacerých, hrozí, že nemusí prísť "dobrý" kus, resp, že tam môže byť aj zaujímavejší (pre Teba), ale pošlú prvý, ktorý im padne pod ruku...
btw, tu je zoznam modelov, ktoré končia tento rok:
13" A' Quick Beat Hi-Hat
13" A' Quick Beat top
13" A' Quick Beat bottom
20" A' China Boy Low
21" A' Custom Medium Ride
20“ K' Pre-Aged Dry Light Ride
13" K' Mastersound HiHats
13" K' Mastersound HiHats Top Only
13" K' Mastersound HiHats Bottom Only
20", 22“ K Constantinople Hi Bell Thin Ride, Low
22" K Constantinople Hi Bell Dry Ride
13" Z' Dyno Beat
13" Z' Dyno one only
14" Z' Dyno Beat
14" Z' Dyno one only
18" ZXT Thin Crash
20" ZXT Total China
14" A´New Beat Hi-Hats 14" Brilliant
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
animal666palermo
Psychopat

PríspevokZaslal: novembra 4, 2008, 9:31 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

až tak to nevnímam,a keď bude bell znieť hlasno a čisto ride bude celkovo pekne znieť,nebude ma trápiť nejaká odchylka vo frekvencií,dakujem za ochotu a asi to skusim objednať v muzikeri.ps majú tam dosť nezrovnalostí napriklad yahaha signature model mike bordin ma úplne iné označenie ako je na stránke muzikeru,aj ten ma zaujíma ale to si tam asi zavolám....
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: novembra 4, 2008, 9:36 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ak Ti ide o kódy, ber do úvahy, že veľa výrobcov používa identické "písmenkové" kódy: (MTC môže byť medium thin crash, ale zároveň časť kódu od hajtky nrg), takže sa kódy z dôvodu funkčnosti systému upravujú a menia... Inak by to nefungovalo... Ak ide o niečo iné, pošli linku, pozriem sa na to... Vďaka...
edit: teraz som hľadal výraz "mike bordin" na muzikeri a nič mi nenašlo... môžeš mi prosím poslať linku na vec o ktorej si hovoril?? Díik!!!
Návrat hore
joe
Usadlík

Založený: 20 Okt 2007

PríspevokZaslal: novembra 4, 2008, 10:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

emil: a iba tak zo zaujímavosti, prečo napr. Zildjian prestane vyrábať určité kusy? napr tam boli skoro samé hi-hatky..čo nie je po nich dopyt alebo menia to za niečo nové alebo prečo? ak vieš tak dik za odpoved
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: novembra 4, 2008, 10:58 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Netuším... pravdepodobne to bude kombinácia obidvoch faktorov, a navyše môže byť, že sa niektoré "novšie" modely z dlhodobého hľadiska nechytili tak, ako bolo na pláne...
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

PríspevokZaslal: novembra 12, 2008, 4:02 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

informoval som sa na linke muzikeru na A custom 22 ping ride,aké sú dodacie doby,cena atď,je to ako vždy síce,je na stránke ale dodacia doba je až tri mesiace aj nato treba špeciááálna objednávka,úplne na riť,ostáva felexibilný spoĺahlivý thomann,bohužiaľ!!! icon_neutral.gif
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: novembra 12, 2008, 4:05 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Prečo bohužiaľ? Skôr ChvalaBohu... nie? icon_lol.gif
btw., má ju vôbec niekto na SVK skladom??? Pochybujem... Lidl má jedinú 2Oinu....
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

PríspevokZaslal: novembra 12, 2008, 9:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ha,mňa to nezaujíma skadiaľ to objednajú,ale čakať 3 mesiace v tejto dobe je choré a ešťe zaplatiť zálohu za prkoťinu,však to nieje custom shop,a skladom to určite je,len je problém nájsť v ktorom sklade v európe ho majú,ale asi som zase mimo a ničomu nerozumiem.....alebo dám na radu jedného ba experta máme paiste kúpte si paiste tie máme icon_mrgreen.gif
Návrat hore
Malcolm
Šialenec

Založený: 23 Júl 2007

PríspevokZaslal: novembra 12, 2008, 9:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

a ako to bude s hit-hatkami K/Z ??aj tie koncia?
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

PríspevokZaslal: novembra 12, 2008, 10:20 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Malcolm napísal:
a ako to bude s hit-hatkami K/Z ??aj tie koncia?
máš to tam vyššie rozpísané
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: novembra 12, 2008, 10:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

2animal: prepáč, ale predstavuješ si to ako Hurvínek válku. Objasním Ti, ako to funguje:
Zildjian sa vozí z Ameriky-ako iste vieš- a objednávajú sa na lodné kontajnery, nie na kusy. (To by Ťa ten ride vyšiel na 30tisíc). Tie prichádzajú do Európy každé 3-4 mesiace Každý obchodník má svojho dodávateľa (lokálneho dealera). V prípade Muzikeru to je Akcent Praha. Ak ten oznámi, že ďaľšia zásielka príde o 3 mesiace, máš ako obchodník 2 možnosti. Buď hĺadať v Európe shop, kde to majú a spoliehať sa na to, že Ti to veľkoobchodne predá (prečo by to robil, keď na tom sám môže zarobiť viac?) alebo počkať na zásielku u Tvojho dealera. A teraz náklady: telefonáty ohľadne zháňania a čas zamestnanca ktorý nemôže za tých pár hodín vybaviť x platiacich zákazníkov, nevýhodná kúpa s minimálnou maržou, doprava z Nemecka na SVK.. Suma sumárum, na jednej rajde mínus 2-3 tis. v tom lepšom prípade. Povedz mi (pri cca 700 objednávkach denne), kam by podobný systém viedol pri každej 10tej. (?)
Ak si nespokojný s ponukou sortimentu značky XY, obráť sa na dovozcu (ten sa dá nájsť na webe výrobcu), príp. napíš rovno výrobcovi, tí si to už s dovozcom vykomunikujú.
Je to jednoducho biznis a "poštára", zadarmo Ti žiadna firma na svete robiť nebude.
Svojho času, ako fir. hráč Zildjianu som čakal na zásielku reklamovaných kusov aj 7 mesiacov, takže tie 3 sú lahoda.. :)
Naštastie sú hranice otvorené a Tebe nič nebráni nakúpiť hocikde inde. Thomann obhospodaruje 80miliónový trh, Slov. firmy 5 miliónový. Tomu zodpovedajú aj podmienky. Netreba sa hrať na Ameriku, tá je inde.. ;)
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

PríspevokZaslal: novembra 12, 2008, 11:00 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

icon_idea.gif emil aj chápem aj nechápem zároveň,ak to nieje v kontajneri aký je problém to objednať,inde samozrejme za inú cenu,ak sa navyšuje cena tak na poštovnom poprípade na rabaťe,telefonovať už nikto netelefonuje,to sa potom človek nedoplatí,skype,mail,sms,nechce sa mne polemizovať možnosti sú a tak ich aj využijem,len som raz chcel nechať peniaze doma,takto patriot nikdy nebudem. icon_redface.gif
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: novembra 13, 2008, 8:15 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Neberiem to ako polemizovanie, len objasňujem.. Všetky tieto veci nefungujú tak ľahko, ako sa môže zdať..
Návrat hore
animal666palermo
Psychopat

PríspevokZaslal: novembra 19, 2008, 11:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

nechcelo sa mne čakať na 3 mesačnu dodaciu dobu v muzikeri,tak som jednoducho zaplatil kartou Zildjian A custom 22 ping ride v thomanne,obdržal som mail že objednávka a platba bola zaregistrovaná,to bolo 15.11.08 a dnes doobedu čiže 19.11.08 došla zásielka,a to ešte bol víkend ciže celá transakcia trvala 5 aj pol dňa,oproti trom mesiacom a zálohe celkom fasa biznis icon_idea.gif
Návrat hore
weckluf
Psychopat

Založený: 07 Apr 2007

PríspevokZaslal: novembra 20, 2008, 5:46 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ale to hlavné si zabudol...ako si spokojný zo zvukom keďže si ju kupoval na slepo???
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Činely Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 11 z 12

Prejdi na: