| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
cani Prieskumník
Založený: 26 Jan 2008 Príspevky: 12
|
Zaslal: januára 29, 2008, 4:33 am Predmet: Mapex klub |
|
|
| Tak všetci majitelia prosím píšte svoje dojmy ale aj kritiku na túto značku |
|
| Návrat hore |
|
 |
pejz64
Založený: 30 Jan 2008 Príspevky: 3 Bydlisko: Považská Bystrica
|
Zaslal: januára 30, 2008, 11:21 pm Predmet: Mapex M Birch Gloss Natural |
|
|
Hram treti rok na Mapex M birch v krasnej farbe Gloss Natural. Kopak sa mi zda dost tichy - ale technika to nazvuci, ostatne bubny maju pekny mocny zvuk. Som s nimi spokojny, az na to, ze uz 2 roky nemozem zohnat druhy kopak (farba Gloss Naural bola v tejto rade limitovana v roku 2005). 8"tom som zohnal uplnou nahodou len pred dvoma mesiacmi. Velmi sa mi paci v 700 a 900 rade gulovy klb na cinelovych stojanoch, ktory umoznuje jednoduche a lubovolne nastavenie sklonu cinelov. Ak nevyhram v loterii, a nebudem mat na DW, zostanem urcite este par rokov pri Mapexoch. Pouzival som stolicku z rady 500, a je uz totalne znicena, nie je stavana na mojich dvoch 100 kg kolegov, ktori si na nu radi sadali .  |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

Založený: 01 Sep 2007 Príspevky: 566
|
Zaslal: januára 30, 2008, 11:25 pm Predmet: |
|
|
| pozdravujem bratov z klanu Mapex )) MrMetronome z clubu YAMAHA. |
|
| Návrat hore |
|
 |
cani Prieskumník
|
Zaslal: januára 31, 2008, 1:19 am Predmet: |
|
|
ja mám to šťastie od leta hrávať na MAPEX M-BIRCH a môžem ich len chváliť. Sú to bicie s vynikajúcim zvukom za vynikajúcu cenu. Kde sa na nich hrabe TAMA so svojimi nižšími radami, ale taktiež aj STAGG, SONOR a tiež aj YAMAHA. Proste breza je breza, alebo javor je len javor.
Ale aby som toľko nechválil, tak jediné čo ma trochu na tých mojich bicích hnevá je kotol, ale inak všetko v najlepšom poriadku.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
drBambus Moderátor

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 1416 Bydlisko: Malé Lednice
|
Zaslal: januára 31, 2008, 9:18 am Predmet: |
|
|
| ...co mas za velkosti?16 kotol nahodou znie u m birchov pekne aj s prevozkami...teraz lutujem, ze som bral vx, fakt sa oplati si doplatit za m birch... |
|
| Návrat hore |
|
 |
cani Prieskumník
|
Zaslal: januára 31, 2008, 9:59 pm Predmet: |
|
|
to drBambus: Tak ja mám veľkosti 22,12,13,14,16 a ako on nemá zlý zvuk, ale po nejakom čase mi v ňom začalo niečo rezonovať a pritom som všetko kontroloval a pozaťahoval. Možno to bude tou prevozkou. Ale inak ostatné bubny excelentný zvuk a to ešte ich idem osadiť EVANS-kami a to bude už riadna šleha. Inak máš pravdu, tie M-Birch oproti VX nie sú o moc drahšie, ale zato zvuk je neporovnateľný. Však breza ale neva, nech ti to ďalej sype  |
|
| Návrat hore |
|
 |
drBambus Moderátor

|
Zaslal: februára 1, 2008, 5:48 pm Predmet: |
|
|
| ...no diky:)musim poriesit ladicku, mna takto serie rytmicak... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Usadlík

Založený: 12 Mar 2008 Príspevky: 171 Bydlisko: Trstená
|
Zaslal: marca 19, 2008, 11:04 pm Predmet: |
|
|
| Uz aj ja mam Mapexi.Su perfektne a su to moje prve bicie.HURAAAAAAAAAA |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 669 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: marca 19, 2008, 11:18 pm Predmet: great |
|
|
| pro m,asi najviac referovane u značky mapex,výhradný dovozca aj u nás,orion a saturn vyššia trieda na slovensku nemám znalosť že ich niekto vlastni,čo je mne sympatické na tejto značke,sú rozmery širokí vyber rozmerov už pri stredných triedach bass d 22x20 atd |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Usadlík

|
Zaslal: marca 20, 2008, 12:34 pm Predmet: |
|
|
| Ja mam Mapex Q5244 covi nato??????? |
|
| Návrat hore |
|
 |
mmimoman Šialenec

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 271 Bydlisko: Hurbanovo
|
Zaslal: marca 20, 2008, 1:21 pm Predmet: |
|
|
| az teraz mi doslo ze som clenom aj tu lebo mam black panthera :) ... inak mapex mam rad..sice som hral len na VX zatial ale je to fajn znacka podla mna |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Usadlík

|
Zaslal: marca 20, 2008, 1:35 pm Predmet: |
|
|
| Tez si myslim,ze z tych najnizsich sad je asi tato najlepsia od Mapexu, ked uz tak tak vymeniz blany za olejove a mas namakanu zastavu.Ja som s nimy spokojny a to ich mam iba den.Najlepsia je asi sada Fusion bo na nej zahras vsetko(konkretne Q 5244, tu mam). |
|
| Návrat hore |
|
 |
satano Usadlík

Založený: 13 Mar 2008 Príspevky: 110 Bydlisko: Považská Bystrica
|
Zaslal: marca 20, 2008, 2:07 pm Predmet: |
|
|
olalaaaa Martyn...tak to gratulujem...ja na svoje ece len cakam ...a co za farbu si si vybral z Qčiek...inak MAPEXáci...nebolo by odveci sa pochvalit svojimi krasafcami...sak sa nehanbite za ne a sikovno pridavajte foto a info co to o tom ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Usadlík

|
Zaslal: marca 20, 2008, 3:29 pm Predmet: |
|
|
| TAku vinovo červenu,som si myslel ze budu spatne,ale proste nadhera ked si to rozlozis,pochvalujem si ich,dakedy este kupim lepsie blany a parada.Namakane,ze ma 22"kopak,10" 12" prechody,14"kotol a 14" rytmicak(kovovy),taka sada co sa hodi do vsetkeho.Mozem poslat aj foto abo si mrkni na nete Q5244 |
|
| Návrat hore |
|
 |
mayo Prieskumník
Založený: 28 Feb 2008 Príspevky: 8
|
Zaslal: marca 20, 2008, 4:52 pm Predmet: |
|
|
| tak ja mam mapex saturn 22"8"10"12"14"16"+14 snare vo farbe Blue galaxy sparkle burst a som s nimi nad mieru spokojny. Presadol som na ne zo sonorov 2005 a je tam citit rozdiel:o)) maju tenke korpusy a tie zvonia perfektne. Hlavne ta osmička mi je najmilšia... |
|
| Návrat hore |
|
 |
drBambus Moderátor

|
Zaslal: marca 20, 2008, 6:44 pm Predmet: |
|
|
...aaaa, Satanko vitaj medzi nami kua uz kedy Ti pridu, tesim sa jako maly Jojo
a fotku mojich pocitam tiez nepotrebujes ani popis  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Usadlík

|
Zaslal: marca 20, 2008, 9:36 pm Predmet: |
|
|
| Cinely pri tom ake mate,bo ja mam len Paiste 101 (20"16"14"),hraju celkom vpohode su pekne zladene,proste sa k nim hodia(doporucam k nim nejake Paiste,ale uz radsej lepsie).Uz ked mam bicie mozeme rozbehnut kapelu s kamosmi |
|
| Návrat hore |
|
 |
cani Prieskumník
|
Zaslal: marca 20, 2008, 10:55 pm Predmet: |
|
|
| Vidím že po dlhšom čase sa aj tu debata trocha rozprúdila a čo ma najviac teší, že tu nezaznel ešte nejaký negatívny názor. Inak čo počúvam ľudí, tak práve na túto značku aj napriek jej neznámosti sa najmenej nadáva. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Usadlík

|
Zaslal: marca 20, 2008, 11:11 pm Predmet: |
|
|
To preto,bo na tejto znacke nehraju bubenici 1.triedy,ty radsej vysolia kopu penazi za dajake nadupane Tamy abo daco ine(samozrej kvalita je kvalita),ale vlastne neni preco na to nadavat,su dost dobre.Ale pre daktorích su naj len tie ich ako u slecny(pravdepodobne)MrMetronomovej :) (chachachacha)  |
|
| Návrat hore |
|
 |
davegr Prisťahovalec
Založený: 31 Mar 2006 Príspevky: 60
|
Zaslal: marca 21, 2008, 11:50 am Predmet: |
|
|
Niekedy sa celkom dobre pobavím na hláškach, ktoré sa tu vyskytnú. Neberte to zle, ale je to tak.
To Martyn: To čo zahráš na sade fusion, zahráš aj na iných sadách. Rozmery sú iba o zvukovej farebnosti a to je dosť subjektívna záležitosť. A to isté platí o doporučení nejakej značky činelov k bicím, ale to patrí skôr do inej diskusie.
Teraz k najrozšírenejšiemu mýtu olejových blán. Jediné olejové blany sú Evans hydraulic a tie sa nízko a stredne kvalitné sady absolútne nehodia, len pokiaľ nechceš mať krabicovitý zvuk, lebo sú tak ťažké, že tie bicie sa potom ani nerozoznejú. Pokiaľ myslíš číre dvojvrstvové blany ala G2, Emperor, poprípade pinstripe , tak tieto blany olej videli len na mašine ktorá ich lisovala. Už som sa tu práve stretol s tým, že niekto nazýval číre blany olejovými a takto sa práve ten mýtus rozširuje a človek neznalý si potom myslí, že sú naozaj olejové. A verím tomu, že tohto mýtu sa tak ľahko nezbavíme.
A si si naozaj istý, že na mapexoch nehrajú bubeníci 1. triedy? Trošku si rozšír rozhľad, a zistíš, že to nie je pravda. Stačí ak sa pozrieš na firemných hráčov na ich stránke. Pokiaľ si niekedy čítal históriu značiek výrobcov bicích, dočítal by si sa, ako jednotlivé značky volili politiku najímania firemných hráčov. Preto je napríklad dnes tak zaritá značka Tama u metalových bubeníkov, ale to nehovorí nič o tom, na aký štýl sa tie bicie hodia. Avšak marketing funguje a hlavne na mladších ročníkoch (svojho času fungoval aj na mne). Čo sa týka výberu najkvalitnejšej sady, tak tam je to o tom čo človek chce a čo mu najviac vyhovuje a to zistí až časom, preto je úplné jedno či máš Mapex orion, Tama starclassic, Pearl masters, Sonor SQ2, DW Collectors či kopu iných. Keby ti nebolo jasne prečo to píšem tak reagujem na toto: „To preto, bo na tejto značke nehrajú bubeníci 1.triedy,ty radšej vysolia kopu peňazí za dajaké nadupané Tamy abo dačo iné“. Mapex je u nás neznámy, pretože sa na našom trhu objavil nedávno, ale v Amerike pôsobí podľa wiki nejakých 15 rokov. To je sice krátko, ale kvalitou sa dotiahol na ostatných „mass-production“ výrobcov.
Neber to za nejaký útok z mojej strany, ale nemám rád, keď sa takto generalizujú veci, ktoré nie sú pravdivé. Osobný názor je jedna vec, ale treba to tak aj potom písať! |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|