Obsah fóra bubenici.com

Amati :-)
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
martin.bystrice
Prieskumník

Založený: 04 Jún 2008

PríspevokZaslal: júla 25, 2008, 1:11 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

To Mates: z jakého roku jsou tvoje bigshit? , taky si myslím že ty bigshity hráli nejlíp akorát nevím kdy Amátky přesně přestali dělat slyšel sem že v roce 1994 nevím jestli je to pravda.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mates
Sonor Master

Založený: 01 Apr 2006

PríspevokZaslal: júla 25, 2008, 1:14 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja je kupoval v dobe kdy uz fabrika koncila a slo o dopredeje.
kupoval jsem je tusim prave kolem roku 1994
Staly po sleve 10 tis jinak stavali 15.
Neuveritelna cena pri platu 2300,- prodal jsem je po 12ti letech zase za 10.

Tyhle hluboke korpusy i s rezonancnima blanama bych rekl ze opravdu hrali o proti jinym typum Amati.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Lucas Perny
Usadlík

Založený: 16 Apr 2008

PríspevokZaslal: júla 25, 2008, 2:36 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Podla mna to nie je v bicích ale v ich nastavení. Proste musím nájsť to správne nastavenie tomov, snare drumu a všetkého na čom sa dá búchať a čo drží veci po ktorých sa dá búchať. icon_biggrin.gif
Návrat hore
mates
Sonor Master

PríspevokZaslal: júla 25, 2008, 2:44 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no to si nemyslim, jsou bubny a mezi ne patrily i nektere amatky ze s tim clovek mohl delat co chce a stejne to hralo z prdele.
Návrat hore
Lucas Perny
Usadlík

PríspevokZaslal: júla 25, 2008, 3:25 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mates napísal:
no to si nemyslim, jsou bubny a mezi ne patrily i nektere amatky ze s tim clovek mohl delat co chce a stejne to hralo z prdele.

To ano. Otazka ake bicie... chce to ale dost roboty urobiť zo šrotov bubny ale z niektorych Amatiek sa to da
Návrat hore
mates
Sonor Master

PríspevokZaslal: júla 25, 2008, 3:35 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Vermi ze neda :) nebo je to subjektivni pocit ze je to trochu lepsi nez to bylo pred tim ale v porovnanim jak by mel zvuk bicich vypadat to vetsinou stoji za prd. V CR je clovek co ma renovaci bicich jako konicek a videl jsem fotky neuveritelnych vytunenych amatek. Kde stejne nechybela poznama ze zvuku to stejne moc neprospelo. Je problem ze amatky jsou proste vyrobeny z big shit dreva, ktery proste nema hudebni vlastnosti, je tam ve vrstvach pouzito debilni lepidlo atp. Proto proste nikdy nebude poradne hrat. Strunu na houslich muzes mit dokonale nalezenou ale pokud bude umistena na debilnim drevu nikdy to nebude hrat poradne. Zakladem bicich nejsou jen precizne udelane stycne hrany, kvalitni blany a HW. Proste kde nei drevo s kvalitni rezonci a jinymi frekvencnimi prvky, ze zakona fyziky to bude vzdy o nicem. Sonor 507 a 3007 jsou vyrabeny temi stejnymi nastroji a hrany brouseny na stejne freze a pritom je tam vyrazny rozdil ve zvuku za ktery muze prave to drevo.

Jestli dokazes udelat na amatkach zvuk jako ze soupravy z vyberovym drevem nejvysi kvality tak ti dam moje sonor delite zadarmo.
Návrat hore
Karky
Šialenec

Založený: 03 Okt 2006

PríspevokZaslal: júla 25, 2008, 7:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tak tak, drevo je základ dobrých bubnov...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Lucas Perny
Usadlík

PríspevokZaslal: júla 26, 2008, 12:35 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Súhlasím s vami. Je jasné že zvuk bicích za 100 000 nikdy nedosiahnu staré Amatki ale ide o to dostať ich aspon na najnižšiu úroven toho kvalitného zvuku...
Návrat hore
javoxy
Usadlík

Založený: 27 Feb 2008

PríspevokZaslal: júla 26, 2008, 2:33 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Lucas Perny napísal:
Súhlasím s vami. Je jasné že zvuk bicích za 100 000 nikdy nedosiahnu staré Amatki ale ide o to dostať ich aspon na najnižšiu úroven toho kvalitného zvuku...

obavam sa, ze amatky sa nedaju dostat na najnizsiu uroven kvalitneho zvuku...akurat tak mozno na najvyssiu uroven nekvalitneho zvuku...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Karky
Šialenec

Založený: 03 Okt 2006

PríspevokZaslal: júla 26, 2008, 6:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

javoxy napísal:
Lucas Perny napísal:

obavam sa, ze amatky sa nedaju dostat na najnizsiu uroven kvalitneho zvuku...akurat tak mozno na najvyssiu uroven nekvalitneho zvuku...

chlapci povedzme si úprimne, keď sme ich mali a nemali sme na nič lepšie, aj amatky nám boli super a tešili sme sa z hry
Návrat hore
martin.bystrice
Prieskumník

PríspevokZaslal: júla 29, 2008, 7:59 am    Predmet: Odpovedať s citátom

To Mates: To je jak kdybys dneska kupoval Oriony né lí nad Oriony . Co bylo v Čechách nebo na Slovensku kolem roku 1994 za značky bubnů? icon_mrgreen.gif
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: júla 29, 2008, 8:45 am    Predmet: Odpovedať s citátom

javoxy napísal:

Z dnešného pohľadu áno... Treba si však uvedomiť, že pred 20timi rokmi bola situácia iná... Do STV kúpili v polovici 80.tych rokov nástroje zo západu za ťažké milióny (bubny Sonor Signature- sú tam dodnes, nevyužité s pôvodnými(!!) blanami, činely Zildjian A´series) a zvuk ktorý liezol z nahrávok sa kvalitatívne moc nelíšil od iných, kt. sa točili na menej kvalitné nástroje. Problém je ten, že po a), ak nevieš hrať, nepomôže Ti ani svätená voda, po b), ak nemáš skúsenosť a nevieš ako ten zvuk z nástroja ladením dostať a zosnímať, urobíš aj zo Signature-ov Amati Kraslice...
Sám som na vytuningované Amati hrával, natočil 2 platne a ak by som Vám nepovedal, že sú to Amatky, povedali by ste (na tú dobu), že to je "ozajstný" nástroj. osobne na Amaty nepoviem krivého slova, až na mechaniku to bol na začiatok slušný nástroj... Dnes by som svojmu dieťaťu kt. začína hrať nekupoval NRG a podobný "level", ale Amatky... Ak s tým človek vie "robiť", dostane z nich aj na dnešnú dobu slušný sound, kt. sa vyrovná bežne dostupnému, novému low-endu do 15-18 tisíc....
Návrat hore
dusan
Moderátor

Založený: 27 Dec 2006

PríspevokZaslal: júla 29, 2008, 9:15 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano, ano, chcel som sa do tejto temy pridat a napisat nieco presne taketo, ale ked som dosiel nakoniec, nasiel som tu napisane to co sa zhoduje s mojim pohladom na amatky. (a mam este jednu sadu doma:)
Návrat hore
martin.bystrice
Prieskumník

PríspevokZaslal: júla 29, 2008, 9:21 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Kdyby byli Amátky vyráběny jako ty NGR a podobně. už by vimizely. Amátky hrajou pěkně i z Amati blánami máme je v hudebce a pohoda. Taky sem byl ta oběť levnej bicích ale doporučuji nekupovat. Z Amátek vám poleze typický Český zvuk nejde to srovnávat z moderním zvukem. Příklad http://www.youtube.com/watch?v=gb2hwqAbP0Y&feature=related dyť to nehraju vůbec špatně. Big shit http://www.youtube.com/watch?v=wvE7LE96Yjc&feature=related. Asi si Amátky někdy pořídím místo těch Peavejů.
Návrat hore
Lucas Perny
Usadlík

PríspevokZaslal: júla 29, 2008, 1:33 pm    Predmet: Moje nádherné Odpovedať s citátom

Moje nádherné VINTAGE Amatky : icon_lol.gif

Chcel som ich predať ale rozmyslel som si to...
Návrat hore
OrkiS
Nováčik

Založený: 30 Júl 2008

PríspevokZaslal: augusta 9, 2008, 2:07 pm    Predmet: hh Odpovedať s citátom

moje amati:20"bass drum,12"tom 1,12"tom 2,16"kotol,14"snare.
čInelY:14"amati hi-hat,16"amati crash,20"amati ride.
blany:remo.
stojany:rovne(3)
palicky:greg,stagg

moje sonor by mal vyzerat takto:22"bass drum,12"tom 1,13"tom 2,16"kotol,14"snare.
cinely:14"paiste 101brass hi-hat
:16"paiste 101brass crash
:20"paiste 101brass ride
:16"paiste pst5 rock crash
:16"paiste pst5 rock china
:12"paiste 101brass splash
palice:greg,stagg
stojany:hi-hat sonor,2xsibenice,3xstojany(rovne).
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: augusta 10, 2008, 1:06 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Orkis prosim ta vysvetli mi preco chces paiste 101?
Vazne by ma seriozne zaujimali tvoje dovody....
Návrat hore
kvasha
Šialenec

Založený: 19 Feb 2008

PríspevokZaslal: augusta 10, 2008, 11:12 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Lebo ich má polka dediny a hovoria, že sú dobré icon_lol.gif icon_cheesygrin.gif . A asi aj preto, lebo nepočul naživo poriadny činel.
Návrat hore
Malcolm
Šialenec

Založený: 23 Júl 2007

PríspevokZaslal: augusta 10, 2008, 12:24 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

on z toho vyrastie icon_cheesygrin.gif ...sry za OT.....mate skusenost s snarom amati s tymi dvojitymi muslami??prave som jeden zrenovoval a nehra vobec spatne len neviem zohnat nanho system strunenia
Návrat hore
OrkiS
Nováčik

Založený: 30 Júl 2008

PríspevokZaslal: augusta 17, 2008, 3:02 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nightwolf_08 napísal:
Orkis prosim ta vysvetli mi preco chces paiste 101?
Vazne by ma seriozne zaujimali tvoje dovody....
ale co je do teba toho?neda sa sem dat zvuk tvojich cinelov?som taky zvedavy na tvoje svetove cinely.
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 8 z 10

Prejdi na: