| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| EVANS najlepšia značka blán |
| Áno |
|
47% |
[ 28 ] |
| Nie |
|
52% |
[ 31 ] |
|
| Celkom hlasov : 59 |
|
| Autor |
Správa |
vAlve Šialenec

Založený: 15 Júl 2007 Príspevky: 385
|
Zaslal: júla 25, 2008, 10:50 pm Predmet: |
|
|
| alebo môže byť problém v ladení,naklonení bubnov a v type hlavičiek paličiek.To všetko sa dá prekombinovať a výsledok sú jamky na blanách |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
Založený: 08 Mar 2008 Príspevky: 373 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: júla 26, 2008, 8:09 am Predmet: |
|
|
| Priklanam sa skor k Wolfovmu nazoru. Podla mna jamky sposobuje hlavne to, ked clovek udiera tak, ze palicky nenecha volne a prirodzene odrazit. Ja rad hram hlasno a niekedy do toho mrdam, co to da, ale davam pozor, aby som tie palice nezatlkal do blan, a jamky sa mi robia minimalne. |
|
| Návrat hore |
|
 |
OondroO Usadlík

Založený: 24 Apr 2007 Príspevky: 187 Bydlisko: Križovany-nedaleko TT
|
Zaslal: júla 26, 2008, 10:15 am Predmet: |
|
|
no,mne sa na mojich blanach jamky nerobia (Evans G2 coated)...ale mam skusenosti s jamkami (hral som na Yamaha-Rydeen este s prevozkami,a to bolo otrasnee )
tvorenie jamiek podla mna zavisi od kvality blan,a od uhla,ktorym palicka dopada na blanu ...asi taq |
|
| Návrat hore |
|
 |
Karky Šialenec

Založený: 03 Okt 2006 Príspevky: 285 Bydlisko: Dubnica nad Váhom
|
Zaslal: júla 26, 2008, 6:37 pm Predmet: |
|
|
| plolo napísal: | | na blanách g2 sa mi po krátkej dobe spravili jamky. má to vplyv na zvuk? hrám moc silovo, alebo je to normálne. |
plolo nazval by som to tak, že hráš extra silovo, nauč sa udierať do blany razantnejšie ale tak, aby sa ti jamky netvorili, lebo to nie je hranie na bubny ale drevorubačstvo... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sehnsucht Jazykový korektor

Založený: 23 Apr 2007 Príspevky: 291 Bydlisko: Bratislava, Hodruša Hámre
|
Zaslal: júla 29, 2008, 10:35 pm Predmet: |
|
|
| Nazdar, na Amati kopáku mám ešte stále (zrejme) pôvodnú úderovú blanu a teraz mám dačo našetrené, že dáku by som kúpil. Aká by z Amati kopáka dostala aspoň nejaký slušný zvuk? Emil hovoril, že keď je na kopáku EMAD, hrá len blana a rozmýšľal som, či by toto pri Amatách nebolo skôr výhodou. Je to aj tak len do skúšobne, aby som sa nemučil pri počúvaní svojich bicích. |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1099
|
Zaslal: júla 29, 2008, 10:47 pm Predmet: |
|
|
Kľudne ju daj, nič tým nepokazíš....  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Karky Šialenec

|
Zaslal: júla 30, 2008, 3:19 am Predmet: |
|
|
| Sehnsucht napísal: | | Nazdar, na Amati kopáku mám ešte stále (zrejme) pôvodnú úderovú blanu a teraz mám dačo našetrené, že dáku by som kúpil. Aká by z Amati kopáka dostala aspoň nejaký slušný zvuk? Emil hovoril, že keď je na kopáku EMAD, hrá len blana a rozmýšľal som, či by toto pri Amatách nebolo skôr výhodou. Je to aj tak len do skúšobne, aby som sa nemučil pri počúvaní svojich bicích. |
Sehnsucht ja mám Emad clear 22 na kopaku Amaťáckom a myslím, že nie je to hrôza, hrá to myslím veľmi solídne na to, že je to amaťácky kopák, nemôžeš čakať zázraky, ja som čakal, že to bude naprd, ale nakoniec som spokojný s tým ako to hrá :) takže kľudne vyskúšaj :)
tu by som asi určite nedával Eq 2-ku, ta by z toho bubna nevytiahla pekný zvuk..môj názor.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sehnsucht Jazykový korektor

Založený: 23 Apr 2007 Príspevky: 291 Bydlisko: Bratislava, Hodruša Hámre
|
Zaslal: júla 30, 2008, 11:11 am Predmet: |
|
|
| OK, díky. A je lepsia ta jedno, alebo dvojvrstvova? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Karky Šialenec

|
Zaslal: júla 30, 2008, 2:00 pm Predmet: |
|
|
| Sehnsucht napísal: | | OK, díky. A je lepsia ta jedno, alebo dvojvrstvova? |
fu..dobrá otázka, pozriem sa ti aku mam ja :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Karky Šialenec

|
Zaslal: septembra 22, 2008, 3:51 am Predmet: |
|
|
| sorač,že opäť oživujem tento topic....páni EMAD je síce super blana na lacnejšie sady ale asi po pol roku sa mi odtrhla malá časť z toho plastového držiaku tlmiaceho krúžku....takže, síce zvukovo fajná blana ale neekonomická :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Portnoyovich Prieskumník
Založený: 20 Máj 2008 Príspevky: 16
|
Zaslal: septembra 22, 2008, 3:38 pm Predmet: |
|
|
Na web strankach EVANSu a MUZIKERa su vlastnosti blán popisáne v grafoch. Mohol by niekto (ak je to možné) popisat tieto vlastnosti?:
Konkretnost - focused
Šírka - bright
Teplo - warm
Otvorenosť - open
Vo zvukoch sa moc nevyznám a neviem čo mam za tym hladať.
Dik |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: septembra 22, 2008, 4:05 pm Predmet: |
|
|
Takto to hádam pochopíš ľahšie: Kartónova krabica od chladničky je "focused and warm", 2O litrový prázdny hrniec na guláš je "bright and open"... ostatné kombinácie podľa vlastne fantázie....  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Portnoyovich Prieskumník
Založený: 20 Máj 2008 Príspevky: 16
|
Zaslal: septembra 22, 2008, 4:44 pm Predmet: |
|
|
| EF napísal: | Takto to hádam pochopíš ľahšie: Kartónova krabica od chladničky je "focused and warm", 2O litrový prázdny hrniec na guláš je "bright and open"... ostatné kombinácie podľa vlastne fantázie....  |
Vdaka za zdlhavu a vycerpavajucu odpoved  |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: septembra 22, 2008, 4:49 pm Predmet: |
|
|
Ono ale pre ľudí, ktorí si to nevedia predstaviť, je naozaj ukážková (aj keď extrémna) vzorka vysvetlenia týchto pojmov... Takže brať sa nadhľadom, nie ale úplne...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
JoeY Šialenec
Založený: 17 Júl 2007 Príspevky: 277 Bydlisko: Nitra
|
Zaslal: novembra 14, 2008, 10:56 pm Predmet: |
|
|
Čaute majstri potrebujem poradiť, prechádzam z REMA na Evans a chcem vedieť ktoré rezonančky mám kúpiť na tomy... chcel by som niečo podobné ako u REMA séria Diplomat clear... u Evansu sú to genera resonant alebo resonant glass ??? díky  |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: novembra 15, 2008, 1:04 am Predmet: |
|
|
| Odporúčam Glass, ak chceš spevavý, veľmi otvorený zvuk... Na "štandard" je vhodný Resonant... záleží aj na nástroji a preferovanom "hornom" blanení/type zvuku... |
|
| Návrat hore |
|
 |
JoeY Šialenec
|
Zaslal: novembra 15, 2008, 1:43 am Predmet: |
|
|
| EF napísal: | | Odporúčam Glass, ak chceš spevavý, veľmi otvorený zvuk... Na "štandard" je vhodný Resonant... záleží aj na nástroji a preferovanom "hornom" blanení/type zvuku... |
Mám Mapex ProM 10", 12", 14", 16" tomy... vrchné blany chcem dať G2 coated, len som mal dilemu čo plesknem naspodok :-) a čo sa týka sustainu, ako sú na tom oboje spomínané ? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Qu!r!@5h Usadlík

Založený: 18 Nov 2006 Príspevky: 211 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: novembra 15, 2008, 11:45 am Predmet: |
|
|
| A co takto Resonant Black prip. EC Resonant? Mozes ich porovnat aj s tymito? |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: novembra 15, 2008, 12:15 pm Predmet: |
|
|
S Black ani EC Reso nemam osobnú skúsenosť.. Podľa charakteristiky by mali zvuk "sušiť a skracovať"
2Joey: daj glass, neoľutuješ.. ;) |
|
| Návrat hore |
|
 |
JoeY Šialenec
|
Zaslal: novembra 18, 2008, 8:48 pm Predmet: |
|
|
| EF napísal: | | 2Joey: daj glass, neoľutuješ.. ;) |
Vyskúšam teda tie resonant glass, myslím že v oboch prípadoch asi nebudem nespokojný :-))) díky za radu  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|