| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Super PimP Nováčik
Založený: 28 Jan 2008 Príspevky: 39
|
Zaslal: februára 11, 2008, 11:05 pm Predmet: |
|
|
| AHojte ja to poznam kus inak,,ale niekto napisal ze noty si kazdy bubenik urcuje podlal seba lebo kazdy to pise podla seba :P, akeo jasne ze dlszky a not ostavaju ale znacky sa menia,, ja napriklad poznam slapanie HI HAT ajo X s ciarkou nahor,, :P a x v kruzku ako cresh :P, ale nato prides ked kus pohnes rozumom ze co tym autor myslel |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Prisťahovalec

Založený: 31 Jan 2008 Príspevky: 84 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: februára 12, 2008, 12:48 am Predmet: |
|
|
| Dänillo napísal: | http://www.matha.ic.cz/frames.htm na tejto stránke nájdete všetko pre začiatočníkov...aj to čo aká nota znamená....mne osobne dost pomohla ... ozaj nevedeli by ste o nejakej stránke kde by boli napísané nejaké prechody...... |
čo som tu spominal tu knihu, tak všetko to čo je tam popisane môžeš použiť ako prechod... a potom to už sam môžeš podla vlastnej kreativity kombinovať.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Prisťahovalec

|
Zaslal: februára 12, 2008, 12:50 am Predmet: |
|
|
| Gr3g0r napísal: | | ako sa rozlisuje ci na hi-hat "slapnem" alebo nan udriem? |
hi-hat ktoru udieraš rukou je x a je vačšinou hore, a zošlapnutá hi-hat môže byt aj v kružku, nemusi... a byva väčšinou dole.. ale ako som spominal, ide tu o to ako je to vysvetlene tym typkom, čo tie noty pisal.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 776 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: februára 12, 2008, 10:17 am Predmet: |
|
|
S aktualnej ucebnice aranzovania podla najnovsieho trendu:
Rytmicak: Druha medzera od vrchu. kopak, najspodnejsia medzera, nozicky dole. hi hat hrana rukou, prva medzera od vrchu, znaci sa krizikom. popustena hi hat, krizik sa zakruzkuje. Zaslapnuta hi hat, druha medzera od spodu, nozicky dole znaci sa krizikom. Zaslapnuta, ale doznievajuca hi hat sa znaci opat krizikom v kruzku. Ride sa znaci krizikom na G2 v huslovom kluci, cize polozeny na vrchu notovej osnovy. Klobuk sa zvacsa oznaci akcentom nad notickou, crash sa zaznaci tak isto, len opat sa da krizik do kruzku. Tomy sa znacia na linajkach, nie v medzerach. Najvyssia medzera, najmensi tom a dodola. Z praktickeho hladiska sa bubny zapisuju orientacne. Tam, kde su vypisane do detailov, ako napr. bubenicke skoly by mala byt legenda na uvod. Vseobecne plati co som napisal, ale pri specifickych veciach ako splash, china, cowbell sa pouzivaju rozne znacenia.
Este dodam, ze hi hat hrana rukou, ride a rytmicak sa spajaju pod jeden tramec s nozickami nahor a kopak a hi hat hrana nohou sa spajaju pod jeden tramec s nozickami nadol. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ska-mo Šialenec

Založený: 29 Nov 2007 Príspevky: 327 Bydlisko: Humenné, SR
|
Zaslal: februára 12, 2008, 12:13 pm Predmet: |
|
|
presne tak dusan to mam aj ja naucene podla not mojich
a crash je x v kruzku, atd tomy,...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jiri Nedavaska Nováčik
Založený: 18 Mar 2007 Príspevky: 27 Bydlisko: Valassko
|
Zaslal: februára 12, 2008, 12:36 pm Predmet: Noty |
|
|
Zdravim vsechny notare o nenotare,precetl jsem si rady vsech a jsem prekvapen jak je to jednoduche,lec ze zkusenosti vim,ze opak je pravdou.Samozrejme jednoduche rytmy nejsou az tak slozite,ale i zde je myslim velmi dulezite se naucit pocitat a dle meho zacit s rytmickou stupnici a doporucuju trapit se hned od zacatku s metronomem.Znova musim zduraznit,ze dobre cteni not,prichazi jenom s delkou praxe.Dobre je si rytmy a jednotlive fraze umet zazpivat a nekdy to jde i bez not...
Z Valach Vas Juri Nedavaska |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1061 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: februára 12, 2008, 5:01 pm Predmet: |
|
|
| len pre zaujimavost: tomy maju nozicky hore ci dole? |
|
| Návrat hore |
|
 |
ska-mo Šialenec

Založený: 29 Nov 2007 Príspevky: 327 Bydlisko: Humenné, SR
|
Zaslal: februára 12, 2008, 5:07 pm Predmet: |
|
|
2 FF: tomy ako aj kopak ci snare maju nozicky dole.. lavy tom je zobrazeny v prvej medzere( medzi 1. a 2. carkou zhora) avsak pravy tom je NA 2. carke, snare je v medzere medzi 2. a 3. carkou floor tom je medzi 3. a 4. tou ciarkou a kopak je medzi 4. a 5. ciarkou...
(sori za moju slovencinu)  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Super PimP Nováčik
|
Zaslal: februára 12, 2008, 7:49 pm Predmet: |
|
|
| No uz ked to tu tak riesime, mam v jednej knizke napisane ze ak by som hral trioli, s tym ze kazdu druhu triolu vynecham tak sa mi to rovna dvom osminam, presnejsie mam zobrazenu jednu triolu s tym ze druha triola je vynechana a to sa rovna dvom osminam,, neviem preco, lebo nejakmi to nesedi, ak vie nekto odpoved nech mi pls odpovie dik |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Prisťahovalec

|
Zaslal: februára 12, 2008, 10:39 pm Predmet: |
|
|
No tak to je uplna kravina... to by bolo vtedy, keby maš dve 16tky a 8ičky vtedy hraš sice tri udery, ale nie je to triola.. ale keby si tu druhu 16tku nehral, tak su to dve osmičku...
ked hraš pravou rukou trioly a lavou rukou dvojky tak to hraš :
R____R____R
L_______L
čiže tie dve L-ká dole to su vlastne osmičky.. a teraz si predstav že to stredne R-ko daš preč... tak si to hovoril ty..(R-ka su osmičkove trioly) potom by to vypadalo takto:
R_________R
L_______L
teraz určite sam vidiš, že tie druhe udery nie su nad sebou, čiže ich nehraš naraz, čiže sa nemôže triola bez druhej osmičky rovnat dvom normalnym osmičkam..... fuch... som sa riadne zapotil :D
spravil som jpeg aj mp3 tak sa sam presvedčiš
http://www.upnito.sk/download.php?dwToken=a5da5c16b64692247881c05f391443d7
tu stiahneš rar, tej mp3 jpegu, lebo už mi to nedovolilo sem pripojit subor. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sehnsucht Jazykový korektor

Založený: 23 Apr 2007 Príspevky: 251 Bydlisko: Bratislava, Hodruša Hámre
|
Zaslal: februára 12, 2008, 11:46 pm Predmet: |
|
|
| Foo Fighter napísal: | | len pre zaujimavost: tomy maju nozicky hore ci dole? |
Ja som zvyknutý tak, že každá nota od strednej linajky vyššie má nožičku dodola. |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: februára 12, 2008, 11:54 pm Predmet: |
|
|
| V akej knihe to mas? lebo ak ide o nejaku jazzovu ucebnicu, tak vysvetluju, ze hoci je to vsetko pisane "rovno", frazuje sa to triolovo, cize toto X.X.X.X. bude zniet ako X..XX..X |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Prisťahovalec

|
Zaslal: februára 13, 2008, 1:24 am Predmet: |
|
|
| dusan napísal: | | V akej knihe to mas? lebo ak ide o nejaku jazzovu ucebnicu, tak vysvetluju, ze hoci je to vsetko pisane "rovno", frazuje sa to triolovo, cize toto X.X.X.X. bude zniet ako X..XX..X |
tak tomuto som vobec nepochopil :D |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

|
Zaslal: februára 13, 2008, 10:20 am Predmet: |
|
|
Tento utvar ktory si nakreslil:
R_________R v tej ucebnici sa mozno snazia naznacit, ze ked vidis
L_______L napisane 2 osmicky, mas hrat triolu s tym, ze prostrednu notu s nej vynechas, cize priklad s pismenkom R. Vola sa to aj triolove-swingove frazovanie. A teoreticky maju tieto 2 utvary vlastne rovnaku dlzku, lebo ak ich chces hrat za sebou, na dobu zacnu vzdy spolu. Je to akoby X (uder, . pauza) X..XX..X oproti X.X.X.X. a ak je kazde druhe Xko doba, vzdy sa na nom stretnu a do napr 4/4 taktu sa zmesti 8 osminovych not, takisto sa don zmestia 4 trioly a ked z kazdej vezmeme prostrednu notu, zostane ich tam tiez 8. Je to takmer to iste, ako namiesto 2och osmiciek hrat osminovu s bodkou a sestnastinovu.
Ide len o zjednoduseny zapis napr. takejto veci: http://www.stevekorn.com/time5.jpg
Je ovela prehladnejsie to pisat normalnymi osmickami namiesto takehoto sposobu a pred ucebnicu napisat, ze sa jedna o triolove delenie rytmu a dodat vysvetlivku, ze 2 osmicky sa rovnaju prvej a tretej note trioly. Samozrejme striktne teoreticky to nesedi, jedna sa len o zjednodusenie a pomocku. |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Prisťahovalec

|
Zaslal: februára 13, 2008, 4:56 pm Predmet: |
|
|
no tak ja som sa nad tym pozamyšlal a nedalo mi to tak som to napisal v cakewalku a spravil som ti aj jpeg aj mp3... dufam že som pochopil, čo si chcel a že som to vysvetlil... ak som to robil zbytočne, tak ma trafi :D:D
tu je link, stiahni si to pls.. tam som to podrobnejšie opisal..
http://rapidshare.com/files/91506502/ukazka.rar.html
zatim, dufam že som pochopil dobre. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Super PimP Nováčik
|
Zaslal: februára 13, 2008, 7:41 pm Predmet: |
|
|
| Ejha kukam ze dobru otzku som zadelil,, no dakujem DUSANOVI za podrobne vysvetlenie, fakt zaujmave,, som simyslel ze to bude lennejake zjednodusenie , ja si donesiem tu knizku zo skusobne domov,, a oskenbujem a hodimna net a mknes presne ako to tam je zapisane ;), jo a PST mas pravdu ani mneto matematicky nesedi,, lebo ja som riesil tak ze som si stale rozdelil dobu na tretiny,, a osmina mi tam ne a ne vojst :P tak rpeto som sa pytal,, ale je to oriesok co :P |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Prisťahovalec

|
Zaslal: februára 13, 2008, 11:19 pm Predmet: |
|
|
| praveže to ani neni oriešok... lebo ked sa niekto opyta takuto vec, človek začne pochybovat aj o tom o čom si je isty, že to vie...:D ako napriklad ked sa ta ktosi opyta, že kde si nechal mobil... a ty povieš mam ho isto na stole... a on ti ho medzi tym prenesie do kuchyne a bude rypat, si si isty? :D:D chapete.... ja už ked som to čital tak som vedel, že sa tam ta osmička nemesti proste, ale normalne som zostal vyvedeny z miery.. až som si to musel dokazať :D |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
Založený: 08 Mar 2008 Príspevky: 265 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: marca 9, 2008, 11:48 am Predmet: |
|
|
| gondorcan napísal: | | myslim ze uder je normalne x a nohou je x v kruzku co tu uz bohuzial asi nenapisem :) |
Vacsinou to je tak ze rukou je x nad osnovou /ton g2/ a nohou je x pod osnovou tam kde aj kopak /ton d1 alebo e1/. X v kruzku sa skor pouziva bud na oznacenie uderu na klobucik ride alebo na uder na crashku. Ale vo vacsine serioznych not, pokial to mas aj s prvou stranou je napisane, ze co ktorou znackou pisatel mysli. |
|
| Návrat hore |
|
 |
mischo4077 Šialenec

Založený: 15 Dec 2006 Príspevky: 401 Bydlisko: Michalovce vs. Kosice
|
Zaslal: marca 9, 2008, 5:05 pm Predmet: |
|
|
slapanie s nohou je taktiez x, ale zapisuje sa na spodku, ..
tych zapisou je strasne vela, kazdy si moze zapisat ako chce, ...
len treba dat legendu na zaciatok a potom nie je problem v citani not |
|
| Návrat hore |
|
 |
fuga Prieskumník
Založený: 18 Aug 2007 Príspevky: 23
|
Zaslal: Máj 6, 2008, 8:49 pm Predmet: |
|
|
| Sehnsucht napísal: | | A, samozrejme, musíš vedieť noty čítať aj podľa rytmu. Tuna k Matesovi mrkni: www.skolanabici.zde.cz |
mmm, no ja som sem mrkol, a velmi pekne popisane, aj noty a jak som aj dalej zistil, aj vyroba ladicky, samova stranka xixixi, to uz som nasiel na priatelskych linkach, ale vsetko ma zaujalo, vela dobrych rad, dik |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|