| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2274 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: Máj 9, 2008, 10:24 pm Predmet: |
|
|
Ja hrám výhradne heel up. Polohu nohy na footboarde mením v závisloti od rýchlosti a požadovanej razancie úderu
Naposledy upravil Nightwolf_08 dňa Máj 9, 2008, 11:49 pm, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Psychopat

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 903 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: Máj 9, 2008, 10:41 pm Predmet: |
|
|
| ja som dnes skusal heel up, ale absolutne mi to neslo, slaba kontrola nad slapkou |
|
| Návrat hore |
|
 |
fernetsrumom Usadlík

Založený: 10 Mar 2008 Príspevky: 121 Bydlisko: Komárno
|
Zaslal: Máj 9, 2008, 10:52 pm Predmet: |
|
|
tak.. mne sa tiez hra dost na figu heel-up, ale zase ked chce dostat z bubna riadnu supu, musim ho pouzit...
no a ked hram heel-down, pri niektorych tazsich veciach sa mi lahsie hra ked mam chodidlo prekrizene so slapkou... proste noha a slapka vytvoria ,,X"
mozno to znie blbo ale urcite veci s tym idu naozaj lahko... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kabur Prieskumník
Založený: 03 Apr 2008 Príspevky: 10
|
Zaslal: Máj 19, 2008, 1:18 pm Predmet: |
|
|
Mno ja by som povedal, že môžete hrať až tromi technikami na BS. Prvá:
Heel Down to je jasné - máte prirodzene položenú nohu na šlapke a pri údere len zatlčíte špičku.
Heel Up by som rozdelil na ešte dve ďalšie metódy. Jedna je, že máte celý čas pätu hore a vlastne máte permanentne zašlapnutú šlapku len tesne pred úderom povolíte pätu a spravíte úder, po celý čas máte špičku na šlapke, pre to si už musíte vypestovať cit...podľa mňa touto technikou sa dá dosiahnuť najväčšia šleha, čo sa najviac hodí v rockovej hudbe.
Mno a druhý spôsob na Heel Up je ten, že máte celý čas nohu v prirodzenej polohe na šlapke a keď chcete dať úder, tak len zdvihnete pätu a špičku zatlačíte. Takto noha viac odpočíva, ale je to trocha komplikovanejšie a keď drtíte 16-tky na dvojkope, tak je to dosť nepraktické a vlastne aj nereálne.
Techniky na Bass Drum dobre vysvetľujú aj tu http://www.freedrumlessons.com/drum-lessons/bass-drum-techniques.php |
|
| Návrat hore |
|
 |
ska-mo Šialenec

Založený: 29 Nov 2007 Príspevky: 294 Bydlisko: Humenné, SR
|
Zaslal: Máj 19, 2008, 2:53 pm Predmet: |
|
|
nič v zlom kabur, ale neobjavil si nič nové...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kabur Prieskumník
Založený: 03 Apr 2008 Príspevky: 10
|
Zaslal: Máj 19, 2008, 3:07 pm Predmet: |
|
|
| ska-mo napísal: | nič v zlom kabur, ale neobjavil si nič nové...  |
Isteže nie, ja som len zhrnul asi 15 príspevkov do seba, aby to malo väčší účinok.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
JUROMURO Prisťahovalec

Založený: 28 Jan 2008 Príspevky: 78
|
Zaslal: Máj 19, 2008, 3:30 pm Predmet: |
|
|
| Foo Fighter napísal: | | ja som dnes skusal heel up, ale absolutne mi to neslo, slaba kontrola nad slapkou | ja nehram down , ale asi up, no chodidlo mam vodorvno dalo by sa povedat,patu nemam extra vysoko, a cele davam nadol, obcas sa aj dotknem patou paty pedala.......vlastne uder robim prednou castou nohy.....nedupem na zaciatok boardu ani na konec pri retazi........ja povazujem svoju hru za prirodzenu najskor..... |
|
| Návrat hore |
|
 |
ska-mo Šialenec

Založený: 29 Nov 2007 Príspevky: 294 Bydlisko: Humenné, SR
|
Zaslal: Máj 19, 2008, 4:53 pm Predmet: |
|
|
| Kabur napísal: | | ska-mo napísal: | nič v zlom kabur, ale neobjavil si nič nové...  |
Isteže nie, ja som len zhrnul asi 15 príspevkov do seba, aby to malo väčší účinok.  |
tak potom ok |
|
| Návrat hore |
|
 |
BJač Prisťahovalec

Založený: 07 Dec 2006 Príspevky: 77 Bydlisko: Banská Bystrica
|
Zaslal: Máj 19, 2008, 6:17 pm Predmet: |
|
|
| 2fernetsrumom: Vsimol som si ze aj Jordisson tak hrava... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|