| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Yuray
Založený: 20 Feb 2008 Príspevky: 1
|
Zaslal: februára 20, 2008, 1:00 pm Predmet: Ako naladit kopak aby mal mlaskavy zvuk ? |
|
|
| Nazdar nevie niekto ako sa dosahuje mliaskavy zvuk na kopakoch ? |
|
| Návrat hore |
|
 |
dady Prisťahovalec

Založený: 31 Mar 2006 Príspevky: 54 Bydlisko: Bratislava
|
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

Založený: 25 Mar 2006 Príspevky: 673 Bydlisko: Trencin
|
Zaslal: februára 20, 2008, 4:07 pm Predmet: |
|
|
potrebujes na to dobru blanu, dobre drevo, dobry beater a dobre ladenie ...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 669 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: februára 20, 2008, 4:43 pm Predmet: drums undeground |
|
|
| evans emad alebo si tam prilep na stred na povolenú blanu 10 desaťkorunáčku,vraj sa to tak niekedy robilo....hlavne v časoch justice for all od metalliky |
|
| Návrat hore |
|
 |
Super PimP Nováčik
Založený: 28 Jan 2008 Príspevky: 39
|
Zaslal: februára 22, 2008, 6:43 pm Predmet: Re: Ako naladit kopak aby mal mlaskavy zvuk ? |
|
|
Ahoj na tu desatkorunacku sa vykalsi hned,, lebo si poskaodis blanu, odporucam Emad blanu, ale potrebuujes nato dobre drevo teda bicie, lebo z amatou to neznei tak jak by malo,, viel lebo mam amaty,, ale vo velmi dobrom stave,, a ta blana mi spravila taky mlaskavejsi zvuk,, ale aj rezonancna blana robi vela s tym sa musis vyhrat,, fakt,, moj amati kopak ma na koncerte zvuk ktory by som prirovnal s pismenku (Ť) no neni to velmi onco, azavisi vela od mikrofinu v predu, a od rezonancnej blany, akurat ti poviem ze moj kopak nezneje tak mäkko ked len tak pocuvam,, al eked dam na microfon tak uz hej, amati :Dsom raz te to zneje :D, musis sa vhrat ale nic nedavaj na blanu ,, lebo si ju znicis takze bacha,  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Greezmen Usadlík

Založený: 07 Apr 2006 Príspevky: 148 Bydlisko: Šurany
|
Zaslal: februára 22, 2008, 6:55 pm Predmet: Re: drums undeground |
|
|
| animal666palermo napísal: | | evans emad alebo si tam prilep na stred na povolenú blanu 10 desaťkorunáčku,vraj sa to tak niekedy robilo....hlavne v časoch justice for all od metalliky | nebol to nahodou piezo snimač a strčeny do nejakeej D4ky a nejaky lajik si to pomýlil s 10korunáčkou? inak úžasná rada. .
Pokial myslíš mlaskavý zvuk ako znie z nahrávok tak taký vživote bez nazvučenia nedosiahneš.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1062 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: februára 22, 2008, 7:00 pm Predmet: |
|
|
| niekto tu hovoril ze falam slam pomoze na mlaskavy zvuk |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: februára 22, 2008, 9:14 pm Predmet: drums undeground |
|
|
| Greezmen napísal: | | animal666palermo napísal: | | evans emad alebo si tam prilep na stred na povolenú blanu 10 desaťkorunáčku,vraj sa to tak niekedy robilo....hlavne v časoch justice for all od metalliky | nebol to nahodou piezo snimač a strčeny do nejakeej D4ky a nejaky lajik si to pomýlil s 10korunáčkou? inak úžasná rada. .
Pokial myslíš mlaskavý zvuk ako znie z nahrávok tak taký vživote bez nazvučenia nedosiahneš.... | mudrlant to bolo tak dávno keď sa používala ta desiatka ja som to nikdy nerobil,dokonca ako laik viem čo je piezo a to už hrávam 20 rokov,ak tak sa niečim kopák upravuje prifarbuje ta d drum snímačom modulom alebo alesisom,yahaha sub kick,alebo niečim iním,a musím odporovať lebo pokiaľ nevieš dosiahnut dobrý zvuk aj v skúšobni tak na pódiu ho tiež nebudeš mat ozvučenie je len čast úspechu a tých faktorov je samozrejme podstatne viac čo ovplyvňuje konečný zvuk |
|
| Návrat hore |
|
 |
drBambus Moderátor

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 1416 Bydlisko: Malé Lednice
|
Zaslal: februára 25, 2008, 5:05 pm Predmet: |
|
|
...to s tymi korunami som uz videl 2x u bubenikov speedmetalistov
...alebo kusok plexiskla...ja by som to osobne nerobil, ale myslim, ze pokial mas pod tym nieco pevne, ta blana vydrzi...a mozno by stacilo kupit len tu najtvrdsiu nalepku od evansu alebo rema, riadne povolit blanu a dotiahnut kapanek prednu...kazdopadne by somvolil beater s rovnou a co najmensou plochou... |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: februára 25, 2008, 5:08 pm Predmet: drums undeground |
|
|
| no konečne niekto normálny!!! |
|
| Návrat hore |
|
 |
Super PimP Nováčik
Založený: 28 Jan 2008 Príspevky: 39
|
Zaslal: februára 28, 2008, 9:05 pm Predmet: Re: drums undeground |
|
|
| DrBambus : tak to je zaujmave, lebo v konecnom dosledku by to mohlo byt velmi dobre,, to treba skusit a priklanam sa k nazoru vysie uvedeny ze bez ozvucenia sa mlaskavy zvuk tazko vytvara, ale toto je dost zaujmave ale potom ma napda ze bude ta blana dobre odrazat? alebo to nema s nastavenim blani nic spolocne (myslim odrazanie Beatru) |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

Založený: 15 Júl 2007 Príspevky: 374
|
Zaslal: februára 28, 2008, 11:39 pm Predmet: |
|
|
| ale ma,minimum.Po prvych 4 kopoch si nato zvyknes. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Karky Šialenec

Založený: 03 Okt 2006 Príspevky: 267 Bydlisko: Dubnica nad Váhom
|
Zaslal: februára 29, 2008, 2:24 am Predmet: |
|
|
| mlask je z veľkej časti dorobený zvukárom....samozrejme ty mu musíš ponúknuť čo najlepší základ pre dobrý kopák.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2491 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: februára 29, 2008, 1:27 pm Predmet: |
|
|
| Prečo sa s tým obťažovať? Daj triger a potom už je len na tebe aký zvuk ti z toho polezie |
|
| Návrat hore |
|
 |
drBambus Moderátor

Založený: 01 Apr 2006 Príspevky: 1416 Bydlisko: Malé Lednice
|
Zaslal: februára 29, 2008, 3:54 pm Predmet: Re: drums undeground |
|
|
| Super PimP napísal: | | DrBambus : tak to je zaujmave, lebo v konecnom dosledku by to mohlo byt velmi dobre,, to treba skusit a priklanam sa k nazoru vysie uvedeny ze bez ozvucenia sa mlaskavy zvuk tazko vytvara, ale toto je dost zaujmave ale potom ma napda ze bude ta blana dobre odrazat? alebo to nema s nastavenim blani nic spolocne (myslim odrazanie Beatru) |
tie mince resp. plexi sa tam scasti davaju aj kvoli lepsiemu odrazu kladiva...
...v pripade, ze mas dostatocny rozpcet a chut experimentovat kukni semhttp://www.slugdrums.com/SlugWebPages/Products.html s tou nalepkou a malym beaterom mam skusenost myslim na emade a mlask to spravilo... |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

Založený: 01 Sep 2007 Príspevky: 566
|
Zaslal: marca 7, 2008, 9:33 am Predmet: |
|
|
| Kup si na kopak EQ2 a hraj sa s ladenim pomerov udernej a rezonancnej... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dzaaro Šialenec
Založený: 08 Mar 2008 Príspevky: 268 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: marca 8, 2008, 4:42 pm Predmet: |
|
|
| Mne kopak najlepsie mlaska s remo powerstroke III naladenou tak nizko ako sa len da, kopakom dost pritlmenym a rezonancnou blanou s dierou pritiahnutou vyssie a beaterom s malou stycnou plochou. Osobne nemam rad falam slamy, desatkorunacky ani easy karty (aj tie si niektori z nas lepia na kopakovu blanu). Mlaska mi to dost aj bez nazvucenia, aj ked si myslim, ze taky mlaskanec ako pozname z nahravok a velkych koncertov sa dostavi vacsinou az nazvucenim a equalizaciou priblizne na 120 Hz zdvih (tucny spodok) niekde okolo 500Hz utlm (odstranenie krabicovosti) a okolo 4 kHz treba hladat ten mlaskanec. A co sa tyka kopakov amati... treba si dat obrusit stycne hrany, pospekulovat s blanami a aspon nazvuceny a upraveny ekvalizerom ten kopak mlaskat bude. |
|
| Návrat hore |
|
 |
mirco Usadlík
Založený: 26 Mar 2006 Príspevky: 104 Bydlisko: Handlova
|
Zaslal: marca 20, 2008, 4:48 pm Predmet: |
|
|
| j ato robím tak...blanu hraciu aj rezonacku na kopaku uchytim tak ze prstami dotiahnem vsetky srobiky..a motilikom len kusticek otocim aby to chytilo....v rezonaske musi byt diera..... ja mam powerstroke 3 clear.....a aj nalepeny slam v strede kde dolieha kladivko-.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
milan hlinka
Založený: 24 Mar 2008 Príspevky: 3 Bydlisko: Bratislava,Nove mesto nad vahom
|
Zaslal: marca 24, 2008, 12:48 am Predmet: |
|
|
falam moze byt,ale mne sa najviac osvedcil aquarian kick pad,ako aj ich blany. Je pravda ze vysledny mlaskavy zvuk ti ovplyvni zvukar,ako aj umiestnenie a typ mikrofonu. S triggermi mozes hrat aj na dosku na krajanie cibule  |
|
| Návrat hore |
|
 |
mirco Usadlík
Založený: 26 Mar 2006 Príspevky: 104 Bydlisko: Handlova
|
Zaslal: marca 29, 2008, 12:32 pm Predmet: |
|
|
| milan hlinka...no s tym ozvucenim kopaku mas pravdu..ale podla mna musi kopak mlaskat aj nasucho bez mikraku....tak ja to tak ladim vzdy... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|