Obsah fóra bubenici.com

overview Sonor 1007
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
dreddEY
Usadlík

Založený: 03 Aug 2008

PríspevokZaslal: augusta 31, 2008, 12:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

FF: no to bude tym ze v drumm shope pt. 2 si pisal ze chces tie 507 icon_lol.gif ale je fajn ze si sa dopracoval az k tymto, to iste som zazival aj ja a myslim ze je to lepsie nez si najskor kupi amati, potom nrg a cez gig mastery sa dostat k 1007ckam alebo forumom..

Jacob: za rok sa mozes naucit aj tolko ze mozes ist bez problemov na celosvetove koncertne turne kde budes hrat sola svetovych formatov ale aj tolko ze sa ti susedia budu chodit stazovat ze nechcu mat za suseda bubenika z master of disharmony(ide o tu disharmoniu, nie o kvality toho bubenika)..a neboj sa, noty sa na hudobnej v ZS nenaucil snad nikto icon_lol.gif
koniec koncov na zaciatok hrania na cokolvek nie je nikdy neskoro, zalezi len na tebe ako velmi sa chces tomu venovat a na aku uroven sa ti staci dostat
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Jacob
Nováčik

Založený: 24 Aug 2008

PríspevokZaslal: augusta 31, 2008, 1:11 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no s hudbou ako tak sucitim, takze ak by som mna vypadavala akurat ta nepocuvatelna disharmonia aj po desiatkach treningov tak to asi zabali, ale chcem velmi a verim tomu, ze zo seba snahou nieco ukujem... a na otazku aku uroven by som cel dosiahnut si budem vediet odpovedat asi az casom..

FF sry za OT tak este trochu k teme:

1007 sonory sa mi zdaju na prve bicie bubenika ako velmi dobry zaciatok, nakolko to niesu ziadne smejdy! takze ti drzim palce a dufam , ze aj mne tak motika vystreli a podari sa na zaciatok zohnat nejaky trvalejsi kusok :)
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: augusta 31, 2008, 11:00 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

dreddEY: no ja som začínal od samých začiatkov (noty a podobne) a nemyslím, že som nejak extra za ten rok pokročil..aj keď hrám v kapele, ale väčšinou punkové veci, alebo ac/dc
Jacob: diky a držím palce nech kúpiš čo najlepšie ;)

k téme: keby som na tomoch vymenil rezonančky, asi by sa to dalo lepšie naladiť, že? Remo Diplomat môže byť?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
dreddEY
Usadlík

Založený: 03 Aug 2008

PríspevokZaslal: augusta 31, 2008, 11:21 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

FF: ukecaj ostatnych aspon na nejaku nirvanu alebo pearl jam kvoli technike(alebo aj metallica ujde, vsak nothing else matters je klasika aj pri bicich aj pri gitare icon_biggrin.gif ) ale ak sa ucis noty tak odporucam skusat hrat aj narocnejsie skladby..proste sa pri bicich dobre "vyřádit"
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: augusta 31, 2008, 11:39 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

na Nirvanu a Pearl Jam by som ich ukecávať nemusel, ale ja sa na to necítim
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
tka.drums

Založený: 22 Aug 2008

PríspevokZaslal: septembra 1, 2008, 4:51 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

je lepsie mat vetsi kopak alebo mensi
icon_cool.gif icon_exclaim.gif icon_question.gif
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: septembra 1, 2008, 7:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Pouzivaj funkciu hladat.
To co si napisal sem vobec nepatri a je to este pekne hlupa otazka.
Keby boli velke zle a male dobre tak by sa velke asi nerobili nie?
Je to tu 100x rozobrane a je to len o zvukovych poziadavkach
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Jacob
Nováčik

PríspevokZaslal: septembra 2, 2008, 2:33 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

cem sa opytat na predaj bicich teda konkretne tychto sonorov 1007.. viem ze sa tu niekde riesilo ci je lepsie kupit si nove bicie, alebo prehrabat bazary a cem sa opytat ci to zavisi aj od znacky...napriklad povedzme ze niektore sa uz neoplati kupovat v bazare lebo je na nich povedzme "vyryty" styl hudby ktory na nich hral... a podobne.. a teda ako je to so sonormi, ci ich kvalita a zvuk pretrvava aj viacerymi uzivatelmi alebo to je urcene pre jedneho pana?
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: septembra 2, 2008, 3:43 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ked sa logicky zamyslis...
Je mozne aby sa nastroj naucil aky zvuk z neho polezie? Tvrdy metalista kupi bicie. Rozohdne sa ich predat, no neda sa nikomu inemu nez metalistovi pretoze z bici iny zvuk ako ten pre metal nedostanes?
Ak nejde o bicie ktore stali nove do nejakych 15 000 tak preziju. Na bicich ako takych nie je velmi co pokazit.
Da sa utrhnut zavit, ale ten sa da kupit novy.
U bicich by som sa neobaval kupy z druhej ruky
Návrat hore
Jacob
Nováčik

PríspevokZaslal: septembra 2, 2008, 9:00 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nightwolf_08 napísal:
Ked sa logicky zamyslis...

Myslel som to tak ako ked kupujes auto..jednoducho je citit styl jazdenia predchadzajuceho majitela. Tak napriklad ked bubenika hra moc agresivne tak sa opotrebenie dviha viac ako pri niecom jemnejsom apod. Ale dakujem, z tvojej odpovede som pochopil ze to nie je tak vyrazne aby sa toho trebalo bat fi_lone_ranger.gif
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: septembra 2, 2008, 10:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Spravanie masiara je poznat napr. na cineloch, slapke a blanach. Ale samotne drevo hranim netrpi, skor naopat... zreje
Návrat hore
Jacob
Nováčik

PríspevokZaslal: septembra 3, 2008, 3:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nightwolf_08 napísal:
Spravanie masiara je poznat napr. na cineloch, slapke a blanach. Ale samotne drevo hranim netrpi, skor naopat... zreje

Vyborne! dakujem , to presne som potreboval vediet... cim dalej tym viac a viac rozmyslam nad kupou prvych bicich hranych a nie novych.. fi_lone_ranger.gif a toto ma len a len posmeluje
Návrat hore
dusan
Moderátor

Založený: 27 Dec 2006

PríspevokZaslal: septembra 3, 2008, 4:17 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nesuhlasim tak celkom... Na bicich sa velmi prejavuje, kto na nich hra. Bude velky rozdiel v sade, ked na nej niekto hra 10 rokov stuhnutym strnulym uderom, ako ked hra na nej 10 rokov vyborny bubenik. Kvalitny uvolneny uder ktory spravne pracuje s energiou drevo rozozvuci rovnomerne, kym strnuly uder vobec nie. Je to naozaj poznat. Neviem po akej dlhej dobe, kolko s tym moze spravit rok a tak. Napr. moje bubny maju 30 rokov a hravali na nich vynikajuci bubenici. Ich zvuk je mimoriadne uslachtily. Strasne to citit. Mal som moznost si skusit aj ine bubny, take iste ako moje, ale ten zvuk sa nedal porovnavat ani len zdaleka, to bol rozdiel ako NRG a Pearl masters birch. Uplne vazne. Vsetko samozrejme zavisi od ponuky a individualneho pripadu, len chcem povedat, ze na tom kto na to hral, zalezi.

Urcite tymto nechcem nikoho odradzat od kupy hranych bicich.
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: septembra 3, 2008, 7:58 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Dovoľte mi k tejto téme čosi povedať, aby sa vyvrátili určité neopodstatnené obavy, rovnako tak i mýty:
1. Všetko čo budem písať sa týka bubnov, kt. sú robené z kvalitných materiálov, nezáleží na značke a modelovej rade (v tom zmysle, že od určitého levelu sa používajú aj u high end nástroja matroše/korpusy z tried "nižších".. Príklad: Sonor SCLASSIX je materiálovo identický s SQ2 thin birch). Všeobecne a povrchne by sa dalo povedať, že uvedené nižšie platí na triedu od 50tis vyššie..
Takže:
každý nástroj po odchode z fabriky potrebuje určitý čas na "sadnutie". Dôvod je usadenie laminovania, zasušenie laku, vytvorenie správneho rezonančného toku štruktúrou atď atď. Ak na nový nástroj hneď po vytiahnutí z krabice začnete hrať dynamikou "ffff" (pre neznalých hud. terminológie: "mrdať ako zmyslov zbavení") riskujete, že sa vám na základe neúnosných vibrácií porobia v tele bubna mikroskopické trhliny vo vláknach a spojoch, ktoré budú mať za následok zhoršenie rezonancie = negatívny dopad na zvuk..
Pravdou je, že bubny (rovnako ako auto) treba "zabehnúť".. Čas kt. je na to potrebný závisí od frekvencie vášho hrania, človek, kt. cvičí denne má za 2 mesiace "hotovo" a môže využívať celú dynamickú škálu..
Po tejto dobe je potrebné nástroj rozobrať, dotiahnuť vo vnútri korpusov šróby ktorými sú uchytené mušle, skompletizovať a hrať čo ruky unesú.
Prečo to píšem.. U nástrojov vyrábaných z preglejky a rôznych drtených sr**iek s telami lepenými epoxidom to je jedno. Tam aj tak nič v pravom slova zmysle "nehrá", takže sa tým, kto to mal predomnou sa netreba zaoberať.
@dušan: nástroju je jedno, či hral naň sofistikovaný jazzman, alebo trashmetalista. Ide hlavne o to, ako sa k nemu správal (výkyvy teploty, zmoknutia, pády z auta atď). Nástroj nieje živá bytosť, je to dobre, prípadne zle znejúce drevo, ktoré si vyžaduje správne zaobchádzanie a servis..
Toľko moja skúsenosť..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: septembra 3, 2008, 8:35 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
"ffff" (pre neznalých hud. terminológie: "mrdať ako zmyslov zbavení")

icon_lol.gif icon_lol.gif inak ffff je forte fortissimo fortissimo fortissimo? pýtam sa len tak, že či si z hudobnej niečo pamätám
citácia:
U nástrojov vyrábaných z preglejky a rôznych drtených sr**iek s telami lepenými epoxidom to je jedno.

toto je aj prípad 1007čiek? lebo viem, že sú z lipy, len neviem, že či je pomletá alebo v celku
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: septembra 3, 2008, 9:02 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Pôsobí toto na teba ako mleté drevo? Na mňa teda nie...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: septembra 3, 2008, 9:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

taak tento obrázok ma celkom presvedčil :)
Návrat hore
dusan
Moderátor

Založený: 27 Dec 2006

PríspevokZaslal: septembra 4, 2008, 10:09 am    Predmet: Odpovedať s citátom

EF napísal:
@dušan: nástroju je jedno, či hral naň sofistikovaný jazzman, alebo trashmetalista. Ide hlavne o to, ako sa k nemu správal (výkyvy teploty, zmoknutia, pády z auta atď). Nástroj nieje živá bytosť, je to dobre, prípadne zle znejúce drevo, ktoré si vyžaduje správne zaobchádzanie a servis..

Fakt? Myslel som hracov ani nie podla styloveho zaradenia, ale podla kvality uderu. Aj trashmetalista moze byt technicky hrac. Fakt sa kvalita uderu nijako casom na zvuku neprejavi? Uz som o tom parkrat pocul a pri husliach, ci akustickych gitarach to tak je tiez. Samozrejme urcite markantnejsie. Ale predsalen drevo je nejakym sposobom zive a pracuje. Alebo som uplne vedla?
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: septembra 4, 2008, 10:44 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Drevo samozrejme pracuje (preto poznámka o zmoknutí a teplote).. Ostatné je vec zaobchádzania a spomenutého zábehu....
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bicie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 3 z 3

Prejdi na: