Obsah fóra bubenici.com
Pomoc s urcitimi vecami :)
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubnovanie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Python
Usadlík

Založený: 03 Máj 2007

PríspevokZaslal: júna 14, 2008, 11:57 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no v tom je ten for ze bez ucitela co ti to ukaze a bude ta "drbat" za zle drzanie paliciek a podobne tie zlozvyky na chytas, lebo sama na seba pozor nedas tak ako niekto kto to vie...
za "ucitela" rozumej nie len nastudovaneho konzervatoristu abo tak...staci bubenik z miestnej kapely co uz ma nejakych par rokov odohratych icon_cool.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
7Monixa7
Usadlík

Založený: 14 Jún 2008

PríspevokZaslal: júna 15, 2008, 1:45 pm    Predmet: Re: Začatočník Odpovedať s citátom

joe napísal:
7Monixa7 napísal:
icon_cheesygrin.gif Ahojte bubenníci, kúpila som si s kamoškou bicie, chcem sa na nich naučiť hrať čo najkvalitnejšie základné veci. Čítala som tu odporúčania, že je dobré násjť si učiteľa. Začnem si ho hľadať len chcem Vás poprosiť o radu čo dovtedy robiť?
Idú prázdniny a ja by som chcela sa naučiť pár vecí aj bez učiteľa. Napríklad také, že ako asi držať paličky? ako sa úplne uvoľniť pri bicích? Alebo čo hrať aby som nezískala nejaké tie zlozvyky?
Posim o radu icon_eek.gif

A aké bicie si si kúpila???
No tak hlavne si musíš nájsť ťažisko na stoličke..aby keď dvihneš nohy si nespadla na snare alebo dozadu zo stoličky...a na celé bicie musíš dočiahnuť rukami...nesmieš sa nakláňať..tak si podľa toho nastav bicie.. icon_idea.gif

No kupila som si nejake poskladane, sak Amati icon_cheesygrin.gif icon_cheesygrin.gif, lebo to len tak na zaciatok a tusim s nimi zacina aj kazdy, ked mi to nepojde aby som nelutovala velku investiciu. Dik za tip s tym sedenim to som si aj myslela ze musi mi byt proste pohodlne, ne jak jeden bubennik mal vysoko stolicku, taky chalan 9rocny a neda si povedat:) Dik za radu
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
7Monixa7
Usadlík

PríspevokZaslal: júna 15, 2008, 1:48 pm    Predmet: NO sak to Odpovedať s citátom

Python napísal:
no v tom je ten for ze bez ucitela co ti to ukaze a bude ta "drbat" za zle drzanie paliciek a podobne tie zlozvyky na chytas, lebo sama na seba pozor nedas tak ako niekto kto to vie...
za "ucitela" rozumej nie len nastudovaneho konzervatoristu abo tak...staci bubenik z miestnej kapely co uz ma nejakych par rokov odohratych icon_cool.gif

no sak mam kamosov bubennikov
icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif Potrapi sa mozno so mnou aspon jeden icon_biggrin.gif Uz ma neco ucili, ze mam mat palicky volne v rukach, a prstami ich ovladat no sak uvidime.

Kazdopadne Thanxs som necakala take rychle reakcie, bubennici su dobri ludia tusim fi_lone_ranger.gif
Návrat hore
Gr3g0r
Prisťahovalec

Založený: 08 Feb 2008

PríspevokZaslal: júna 15, 2008, 2:39 pm    Predmet: Re: NO sak to Odpovedať s citátom

7Monixa7 napísal:
bubennici su dobri ludia tusim fi_lone_ranger.gif

to si píš! :)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
7Monixa7
Usadlík

PríspevokZaslal: júna 15, 2008, 3:23 pm    Predmet: :) Odpovedať s citátom

Viem ze su dobri ludia....
:-( momentalne ale pochybujem ze budem raz dobre buchat a ked vidim co niektorí bubenníci/bubennícky dokážu...Pýtam sa sama seba či mám na to byť aspon dobra bubennicka...Ach jo,a este ze hrat v DOBREJ kapele....zavidim tym geniom na bicich...... icon_cry.gif
Návrat hore
Malcolm
Šialenec

Založený: 23 Júl 2007

PríspevokZaslal: júna 15, 2008, 3:44 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

len cvic a ono to pride....... icon_eek.gif to na fotke si ty? icon_mrgreen.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Dzaaro
Šialenec

Založený: 08 Mar 2008

PríspevokZaslal: júna 22, 2008, 2:37 pm    Predmet: Re: :) Odpovedať s citátom

7Monixa7 napísal:
Viem ze su dobri ludia....
:-( momentalne ale pochybujem ze budem raz dobre buchat a ked vidim co niektorí bubenníci/bubennícky dokážu...Pýtam sa sama seba či mám na to byť aspon dobra bubennicka...Ach jo,a este ze hrat v DOBREJ kapele....zavidim tym geniom na bicich...... icon_cry.gif
Hlavne sa nesnaz hrat hned zlozite veci a nestresuj sa. Treba zacat od jednoduchych zalezitosti a postupne sa prepracovavat k tym zlozitejsim. Pozitivne myslenie prinasa pozitivne vysledky. Pri cviceni pouzivaj metronom. Pocuvaj svoje telo /ked ta nieco boli, tak bud robis nieco nespravne, alebo prilis dlho namahas danu cast tela/, pocuvaj vela dobrej muziky a na tomto fore pocuvaj hlavne rady od EFa. Mrkni aj na stranky www.drummerworld.com a www.vicfirth.com, obe maju edukativnu sekciu. PS bubenik/bubenicka sa pise s jednym n.
Návrat hore
Gr3g0r
Prisťahovalec

PríspevokZaslal: júna 22, 2008, 6:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

a hlavne si nájdi učiteľa, kúp metronóm a gumený drummer practice pad, nech si máš na čom trénovať techniku úderu :)
Návrat hore
drumer66
Prisťahovalec

Založený: 20 Jún 2008

PríspevokZaslal: júna 23, 2008, 3:25 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mam par technickych cviceni v pc mozem ti ich poslat
Návrat hore
7Monixa7
Usadlík

PríspevokZaslal: júna 24, 2008, 11:59 am    Predmet: AkciaReakciaaaaaaa Odpovedať s citátom

Malcolm: ano na fotke som bohužial ja icon_cheesygrin.gif a dakujem za radu posnazim sa cvicit aj ked mozem len raz za tyzden uplne ze na bicich no co uz :(

Dzaaro: Jeej, dakujem aj Tebe za radu. Sak snazim sa zatial pomale rytmy. No na ten metronom sa chcem spytat je nejaky specialny zo sluchatkami pre bubennikov?? som neco take videla na konciku. A to s tym n-kom naozaj je to tak?? bo ja si myslim ze ako bubon + pripona -nik = bubennik. Ale neni som si ista dakujem velmi si vazim vase rady zajtra tu pokukam rady od toho EFa.

Gr3g0r: No nejakeho ucitela mam bubennika ktory ma ucitela zatial. co je to gumený drummer practice pad???

drumer66: ked budem na Icq tak mozes hodit tade

:) velmi vam dakujem setkym a ako bonus vam tu ukazujem moje a kamoskine bicie
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: júna 24, 2008, 12:21 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

najstarší model amatiek....to už máš vintage.
Počuj dokial si?
Návrat hore
Gr3g0r
Prisťahovalec

PríspevokZaslal: júna 24, 2008, 12:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

7Monixa7: to je taká gumená sranda, ktorá má rovnaké odrazové vlastnosti ako blana a nevydáva takmer žiadny zvuk. takže si doma môžeš nehlučne cvičiť techniku úderu, rýchlosť a tak podobne. majú to skoro v každých hudobninách a cenovo sa pohybujú od nejakých 300 korún vyššie.
Návrat hore
Dzaaro
Šialenec

PríspevokZaslal: júna 24, 2008, 7:00 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Dost vela z elektronickych metronomov ma vystup na sluchatka realizovany standardnou koncovkou ako na hifi zariadeniach. Diskusia o metronomoch je tu> http://bubenici.com/topic1273.html Pad na cvicenie je fajn vec, hlavne ked vravis, ze cvicit na bicie mozes chodit len raz tyzdenne. Nie je sice pravda, ze odraz je rovnaky ako od blany, ale vela veci sa na tom naozaj da nacvicit. Co sa tyka jazykovedy...tvoje uvazovanie je spravne, ale vacsina jazykov v niektorych smeroch postrada logiku. Keby to malo byt uplne spravne hovorilo by sa nam bubonista/bubonistka (rovnako ako klavirista, huslista, tympanista) alebo bubonar/bubonarka (rovnako ako kominar, kamenar, zmrzlinar), prip bubonnik/bubonnicka (rovnako ako calunnik). Kedze ale Slovaci prevzali tento vyraz z cestiny, je to bubenik (rovnako ako v cestine napr varhanik, po slovensky organista).
Návrat hore
Python
Usadlík

PríspevokZaslal: júna 24, 2008, 8:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

alebo este bicman (z anglickeho marksman, swordsman icon_cheesygrin.gif )
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: júna 24, 2008, 11:39 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

bubnista, bicman, bubmajster :)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
dusan
Moderátor

Založený: 27 Dec 2006

PríspevokZaslal: júna 25, 2008, 1:55 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Nezanedbatelne percento ludi pouziva slovo BUBEN. Rozpamatavam sa aj na pripad z Nitrianskeho kraja (kamaratova stara mama). Velmi zastaraly, ale co je dolezite, povodny vyraz. Od nepamati sa ti, co davali na znamost, nazyvali bubenikmi.

A tie amatky su naozaj nadherne. So spodnymi blanami a dobrym ladenim tato seria dobre hra. Bral by som to ako supravu na ksefty, idealne 20" 12" 14" Este aj farba je unikatna :) ach. chcem vediet, ked sa budu predavat :)
Návrat hore
MrMetronome
Psychopat

Založený: 01 Sep 2007

PríspevokZaslal: júna 25, 2008, 7:50 am    Predmet: Odpovedať s citátom

velmi pekna vintage zostava
Návrat hore
Dzaaro
Šialenec

PríspevokZaslal: júna 25, 2008, 9:40 am    Predmet: Odpovedať s citátom

dusan napísal:
Velmi zastaraly, ale co je dolezite, povodny vyraz. Od nepamati sa ti, co davali na znamost, nazyvali bubenikmi.
Alebo aj pógarmi, ked sme uz pri archaizmoch. Ale v zasade mne neslo o analyzu povodu slova bubenik, chcel som len Monike vysvetlit, ze napriek logickosti jej uvazovania je uznane za spravne pisanie slova bubenik s jednym n.
Návrat hore
Python
Usadlík

PríspevokZaslal: júna 25, 2008, 1:18 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

sak mi to chapeme, ale rozoberanie slova bubenik bolo osviezujuce...este musim podotknut ze mozno moniku pomylilo slovo druMMer....bubeNNik icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
7Monixa7
Usadlík

PríspevokZaslal: júna 25, 2008, 11:35 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nightwolf_08: ahoj, som z Nitry. Preco? fi_lone_ranger.gif

Gr3g0r: no kuknem sa potom icon_cool.gif :)

Dzaaro: no spytam sa znamej ucky slovenciny...bo neverim

icon_mrgreen.gif , uvidime :) a mozno je to ten čechyzmus nevim hehe:D

a ja budem BUBMAJSTER :D:D:D to je bohovsky vyraz icon_mrgreen.gif

dusan: heh noooooooo Nitránsky kraj odtál som
icon_biggrin.gif , pacia sa ti? som velmi rada, nemaju uplne super zvuk no, sak uuvidim ci mi to raz pojde a potom mozno budu aj spodne blany, unikatna farba?? nepredam, to su prve bicie a kazdy asi vi...ten pocit ze MOJE PRVE....nevim ci sa ich raz dokazem vzdat, ale ak hej tu to budete vediet prvi :)

no tak mozno naozaj ten BUBENIK...viete ja som neveriaci tomas. icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif co uz so mnou,
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubnovanie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 3 z 6

Prejdi na: