| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Martyn Šialenec

Založený: 12 Mar 2008 Príspevky: 372 Bydlisko: Mars
|
Zaslal: júla 15, 2008, 9:57 pm Predmet: |
|
|
ja mam taky uplne dadsky pedal od mapex,ani ho osobitne nerobia(davaju ho len k rade Q asi)a zatial s nim zahram vsetko bez problemov tak neviem ci pedal z take peniaze niekomu nesadne(to uz musi byt fajnovka ) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2958 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: júla 15, 2008, 10:54 pm Predmet: |
|
|
| Dockaj casu.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Greezmen Usadlík

Založený: 07 Apr 2006 Príspevky: 207 Bydlisko: Šurany
|
Zaslal: júla 16, 2008, 12:38 am Predmet: |
|
|
ja idem urcite do Pearl 2002 C už som sa rozhodol do tyzdna ho mam doma  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Šialenec

|
Zaslal: júla 16, 2008, 6:48 pm Predmet: |
|
|
| Greezmen napísal: | ja idem urcite do Pearl 2002 C už som sa rozhodol do tyzdna ho mam doma  |
tak potom tu napis ak ide?a z akeho pedalu prechadzas? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Šialenec

|
Zaslal: júla 16, 2008, 6:57 pm Predmet: |
|
|
| Nightwolf_08 napísal: | | Dockaj casu.... |
Ok tak mozno sa na nom hra lepsie ako na tom mojom ale ked kupim taky pearl abo tama za nehorazne peniaze tak tam nemoze byt az taky rozdiel pretoze ten pedal sa neda az tak zmenit a to ze je to s kvalitnejsieho materialu nezarucuje ze sa to nepokazi mne sa na nej nestalo este nic a to hram na nej denno-denne |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: júla 16, 2008, 7:16 pm Predmet: |
|
|
da sa tam zmenit velmi vela. Material je jedna vec, no ulozenie na loziskach, moznosti nastavenia, presnost vyroby, kvalita kardanu.....to vsetko sa ti podpisuje na celkovom pocite z hry.
Blbo sa to hovorí keď nemáš velmi s čím porovnávať, ale stúpni na NRG, STAGG, alebo nanizsie rady niektorych firiem a potom odskusaj spickovu produkciu a potom pochopis co sa da na slapke zlepsovat |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Šialenec

|
Zaslal: júla 16, 2008, 8:52 pm Predmet: |
|
|
v prvom rade je to cena
v druhom rade dizajn
a az potom vylepsuju tie veci co si vymenoval,ale aj tak sa mi nezda ze by toho bolo az tak vela
a neviem neviem keby som tebe alebo nejakemu inemu bubenikovi zaviazal oci a dal zahrat na niekolkch modeloch ci by s prehladom rozoznal ktora je ktora  |
|
| Návrat hore |
|
 |
atiles Usadlík

Založený: 01 Okt 2006 Príspevky: 151 Bydlisko: žilina
|
Zaslal: júla 16, 2008, 10:55 pm Predmet: |
|
|
| Martyn napísal: | keby som tebe alebo nejakemu inemu bubenikovi zaviazal oci a dal zahrat na niekolkch modeloch ci by s prehladom rozoznal ktora je ktora  |
Obľúbený slogan komunistov a tiež niečo podobné povedal aj Donutil v Pelíškoch. Rozdiel medzi lacnejším a drahším modelom by si zbadal časom na peňaženke. Ved kupovať novú šlapku každý rok nie je lacná záležitosť. |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1099
|
Zaslal: júla 16, 2008, 11:16 pm Predmet: |
|
|
| Martyn napísal: | ... neviem ci pedal z take peniaze niekomu nesadne(to uz musi byt fajnovka ) |
Martyn, akú máš výšku? Aké dlhé máš nohy? Koľko z toho robí predkolenie? Aké veľké máš chodidlo? Aké silné máš svaly okolo členku a achilovky? Zodvihneš iba pohybom chodidla 20kg? Ako vysoko/nízko sedíš, aby sa Ti dobre hralo? Hráš heel up/down, alebo "ako-kedy"?
Toto a ešte ďaľších 300 vecí hrá úlohu v tom, prečo aj "špičkový" pedál niekomu nesadne. Niesom fajnovka a napriek tomu mi nesedí DW akejkoľvek série. Nehrá sa mi naň dobre, ani po hodinách štelovania a po zmene troch rozlične ťažkých beatrov som s ním nezahral to, čo s 20r. Pearlom 700vkovej série.. Mám sem preto teraz napísať "DW nekupujte, je to zlé a nedá sa na to hrať, kúpte si radšej v bazáre za 5,50sk Pearlácky najlacnejší model" (?).. :D Pedál je individuálna, pocitová záležitosť ktorá súvisí s ergonómiou, nie cenou a modelom.
V ostatných argumentoch súhlas s Nightwolfom a atilesom. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Greezmen Usadlík

Založený: 07 Apr 2006 Príspevky: 207 Bydlisko: Šurany
|
Zaslal: júla 17, 2008, 1:38 am Predmet: |
|
|
| Martyn napísal: | | Greezmen napísal: | ja idem urcite do Pearl 2002 C už som sa rozhodol do tyzdna ho mam doma  |
tak potom tu napis ak ide?a z akeho pedalu prechadzas? | prechadzam z jednoslapky yamaha ktora nesiaha ani petou po tu koru chcem.
dvovod velmi jednoduchy, mal som moznost vyskusat pearl a poviem ze na nastaveni ktore by som v zivote neral sa mi hral odobre...
pearl ma vela vlela moznost n slapke . poastavenia ale taky jednoduchy test dvojslapky premna spociva v laveom pedale . drzim lavy beater a snazim sa pohnut lavou slapkou v pripade pearl je to 1k1 to znamena ze aky pohyb urobim na pedale je to kopirovane na uderniku velmi jednoduchy opis |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Šialenec

|
Zaslal: júla 17, 2008, 12:14 pm Predmet: |
|
|
| EF napísal: | | Martyn napísal: | ... neviem ci pedal z take peniaze niekomu nesadne(to uz musi byt fajnovka ) |
Martyn, akú máš výšku? Aké dlhé máš nohy? Koľko z toho robí predkolenie? Aké veľké máš chodidlo? Aké silné máš svaly okolo členku a achilovky? Zodvihneš iba pohybom chodidla 20kg? Ako vysoko/nízko sedíš, aby sa Ti dobre hralo? Hráš heel up/down, alebo "ako-kedy"?
no tak teraz si ma prekvapil ale ked som hral na viacerych pedal musel som si povolit tu pruzina pri kazdej bo taky silny zase nesom a na kazdej sa mi hralo dobre len sa kapek inac hrali dvojkovy
Toto a ešte ďaľších 300 vecí hrá úlohu v tom, prečo aj "špičkový" pedál niekomu nesadne. Niesom fajnovka a napriek tomu mi nesedí DW akejkoľvek série. Nehrá sa mi naň dobre, ani po hodinách štelovania a po zmene troch rozlične ťažkých beatrov som s ním nezahral to, čo s 20r. Pearlom 700vkovej série.. Mám sem preto teraz napísať "DW nekupujte, je to zlé a nedá sa na to hrať, kúpte si radšej v bazáre za 5,50sk Pearlácky najlacnejší model" (?).. :D Pedál je individuálna, pocitová záležitosť ktorá súvisí s ergonómiou, nie cenou a modelom.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: júla 18, 2008, 9:12 am Predmet: |
|
|
| Martyn napísal: | | EF napísal: | | Martyn napísal: | ... neviem ci pedal z take peniaze niekomu nesadne(to uz musi byt fajnovka ) |
no tak teraz si ma prekvapil ale ked som hral na viacerych pedal musel som si povolit tu pruzina pri kazdej bo taky silny zase nesom a na kazdej sa mi hralo dobre len sa kapek inac hrali dvojkovy
|
Vidíš... takže asi na tom niečo bude...
edit: zvýraznil som Tvoju odpoveď v tej citácii...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Šialenec

|
Zaslal: júla 18, 2008, 12:57 pm Predmet: |
|
|
no ale to bude asi len zvykom a silou mojej nohy.
a este ste tu spominali ze sa kazia tie lozizka a hocico ine a mne sa na tom mojom shite este nic nepokazilo a hram na tom denne,co vlastne sposobuje to pokazenie??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
atiles Usadlík

|
Zaslal: júla 18, 2008, 1:10 pm Predmet: |
|
|
Používajú sa menej kvalitné materiály. U bezmenných firiem je aj absencia testovacích zariadení v ktorých môžu pedál vystaviť záťažovým skúškam a v neposlednej rade sú to väčšinou okopírované staršie značkové modely.
Naposledy upravil atiles dňa júla 18, 2008, 3:47 pm, celkom upravené 1 krát |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: júla 18, 2008, 2:57 pm Predmet: |
|
|
Jediné "pokazenie" ktoré som videl na drahom a kvalitnom pedáli bola prasknutá pružinka a tu je úplne normálne.
Samozrejme časom dochdza k miernemu opotrebeniu ložisiek a kardánu, no fyzika platí rovnako pre každý pedál |
|
| Návrat hore |
|
 |
atiles Usadlík

|
Zaslal: júla 18, 2008, 3:47 pm Predmet: tak kerú teda |
|
|
Martyn dlho som si nevedel spomenúť kde som tú mechaniku s ktorou si začal tento thread videl.
Je to niečo podobné ako Sonor Phonic Plus z konca 80 tich rokov.
 |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

|
Zaslal: júla 18, 2008, 4:45 pm Predmet: |
|
|
Trvanlivosti tej farby (hlavne pri zasúvaní čatí stojanou do seba) neverím |
|
| Návrat hore |
|
 |
Martyn Šialenec

|
Zaslal: júla 19, 2008, 2:32 pm Predmet: |
|
|
| a to ze tie nekvalitne pedale sa kazia plati aj pre klasicke jedno alebo zvlast pre dvojslapku??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
vAlve Šialenec

Založený: 15 Júl 2007 Príspevky: 385
|
Zaslal: júla 19, 2008, 3:02 pm Predmet: |
|
|
| ano platí to aj pre klasický jednopedál |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: júla 19, 2008, 3:31 pm Predmet: |
|
|
| Nightwolf_08 napísal: |
Trvanlivosti tej farby (hlavne pri zasúvaní čatí stojanou do seba) neverím |
Tak tej teda ver... ... Tá séria sa volala Panther, do dnes to vídavam a kupodivu to opticky (kvôli farbe) vyzerá lepšie, než pochrómovaný hw z toho istého obdobia (hrzda, olúpaný chróm).... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|