| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
PST Usadlík

Založený: 31 Jan 2008 Príspevky: 141 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: Máj 21, 2008, 12:52 am Predmet: |
|
|
| Pokial viem, Hickor, je dub.. americky.. a ked ti je hikor makky, tak si kup hlinikove aheady.. inak to nevidim... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Qu!r!@5h Usadlík

Založený: 18 Nov 2006 Príspevky: 211 Bydlisko: Košice
|
Zaslal: Máj 21, 2008, 8:24 am Predmet: |
|
|
| Ked je hickory dub, co je potom oak? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

Založený: 05 Júl 2007 Príspevky: 733 Bydlisko: Liptovský Mikuláš
|
Zaslal: Máj 21, 2008, 8:53 am Predmet: |
|
|
| hickory je biely orech, jestli se nepletu |
|
| Návrat hore |
|
 |
Python Usadlík

Založený: 03 Máj 2007 Príspevky: 229 Bydlisko: LM city
|
Zaslal: Máj 21, 2008, 2:33 pm Predmet: |
|
|
| MrMetronome napísal: | | Python napísal: | | zo3-4 mesiace, jedny aj pol roka zniesli | VIC FITHY???? ti tak dlho vydrzali??? ja ich zlomim ako bezny hickor |
a co hras grind?
asi to bude fakt o technike hrania ...resp. o technike hrania na cinely  |
|
| Návrat hore |
|
 |
palko182 Usadlík

Založený: 04 Máj 2007 Príspevky: 115 Bydlisko: Bratislava-Petržalka
|
Zaslal: Máj 21, 2008, 2:46 pm Predmet: |
|
|
| no ja napr používam goodwood by VATER hickory 5a a vyrdžia mi aj dlho až 3 mesiace a ani ju nezlomím jak sa mi pokazí hlavička na nich tak si kúpim druhé a bubeník z druhej kapely čo hrajú u nás v garáži tak používa tie isté a on ich má asi tak na dva tri týždne lebo moc hraje cez hranu na rytmičáku a potom sa čuduje že prečo to láme len neviem či to nemá aj technikou alebo neviem ako |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1600 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: Máj 21, 2008, 2:56 pm Predmet: |
|
|
| hikor je druh orecha |
|
| Návrat hore |
|
 |
Karky Šialenec

Založený: 03 Okt 2006 Príspevky: 285 Bydlisko: Dubnica nad Váhom
|
Zaslal: Máj 22, 2008, 11:34 am Predmet: |
|
|
| ja myslím že začiatočník si vystačí s Goodwoodami fusion, super paličky, už je to hickorové drevo, i keď netriedené, ale s nimi sa hrá fajn :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
chladnepivko Prisťahovalec

Založený: 17 Jan 2008 Príspevky: 86 Bydlisko: Nitra
|
Zaslal: Máj 22, 2008, 11:44 am Predmet: kolko ludi, tolko chuti |
|
|
| vidim ze kazdy dava nieco ine. osobne si myslim ze palicky(znacka, akost, rozmery) su o vlastnej chuti a technike skor ako o nejakych radach.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Karky Šialenec

Založený: 03 Okt 2006 Príspevky: 285 Bydlisko: Dubnica nad Váhom
|
Zaslal: Máj 23, 2008, 1:07 pm Predmet: Re: kolko ludi, tolko chuti |
|
|
| chladnepivko napísal: | | vidim ze kazdy dava nieco ine. osobne si myslim ze palicky(znacka, akost, rozmery) su o vlastnej chuti a technike skor ako o nejakych radach.... |
no myslím, že je to aj o rade, predsa sa začiatočníkovi neoplatí hneď investovať do niekoľkostokorunových paličiek... :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
R - stick Technický administrátor
Založený: 31 Mar 2006 Príspevky: 40 Bydlisko: Vysoké Studnice - ČR
|
Zaslal: Máj 26, 2008, 9:27 pm Predmet: |
|
|
| PST napísal: | | Pokial viem, Hickor, je dub.. americky.. a ked ti je hikor makky, tak si kup hlinikove aheady.. inak to nevidim... |
Upřesním:
Pro Mark dělá jak z hikoru (alternativní názvy: hickory, bílý ořech, ořechovec, Carya tomentosa), tak z dubu. Konkrétně se v tomto případě jedná o Shira kashi Oak - neboli cesmínový dub původem z Japonska, Koreje a Číny (Quercus Myrsianefolia). Dub používal ještě v době, kdy začínal jako divize Remo v Japonsku - a používá ho dodnes - v podstatě jako jediná velká firma. Z dubu ještě dělá Vic Firth, ten ale sporadicky a ještě pár malých výrobců. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Karr Usadlík

Založený: 06 Apr 2008 Príspevky: 118 Bydlisko: Trencin
|
Zaslal: Máj 27, 2008, 6:09 pm Predmet: |
|
|
| dnes som skusal GREG 2B a nwm preco ale zdaju sa mi lahsie ako 5B.len shak 2B su hrubsie tak ako mozu byt lahsie ked je to tiez hickor? |
|
| Návrat hore |
|
 |
MrMetronome Psychopat

Založený: 01 Sep 2007 Príspevky: 678
|
Zaslal: Máj 27, 2008, 6:12 pm Predmet: |
|
|
| Python napísal: | | MrMetronome napísal: | | Python napísal: | | zo3-4 mesiace, jedny aj pol roka zniesli | VIC FITHY???? ti tak dlho vydrzali??? ja ich zlomim ako bezny hickor |
a co hras grind?
asi to bude fakt o technike hrania ...resp. o technike hrania na cinely  | hram vsetko mozne... , hlavne hram dost vela... , mozno to bude aj tym... , ale ROCK modely ktore pouzivam vseobecne nemaju velku vydrz... |
|
| Návrat hore |
|
 |
R - stick Technický administrátor
Založený: 31 Mar 2006 Príspevky: 40 Bydlisko: Vysoké Studnice - ČR
|
Zaslal: Máj 31, 2008, 1:50 pm Predmet: |
|
|
| Karr napísal: | | dnes som skusal GREG 2B a nwm preco ale zdaju sa mi lahsie ako 5B.len shak 2B su hrubsie tak ako mozu byt lahsie ked je to tiez hickor? |
Klidně můžou. Hikor je totiž co do homogenity pěkný sajrajt - klidně se setkáš s tím, že mezi paličkou může být v případě typu 2B váhový rozdíl až 12 g.!! (samozřejmě za předpokladu, že paličky nejsou párované) No a tady platí jednoduchá úměra - čím lehčí palička, tím méně vydrží. |
|
| Návrat hore |
|
 |
javoxy Usadlík
Založený: 27 Feb 2008 Príspevky: 110 Bydlisko: Dolný Kubín
|
Zaslal: júna 13, 2008, 1:03 am Predmet: |
|
|
| Foo Fighter napísal: | | na zaciatok kludne aj nejake lacnejsie podla mna lebo ich aj tak tak rychlo neznicis, ide len o to ako ti sedia |
no ja osobne som praveze lamal palicky ked som s bicimi zacinal, teraz sa mi to uz nerobi, opotrebuvaju sa mi prirodzene ked ich uz dlho pouzivam... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1600 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: júna 13, 2008, 3:39 pm Predmet: |
|
|
| no ja uz hram prakticky viac nez pol roka a stale mam svoje prve palicky :) plus dvoje dalsie co som dostal k bicim, s nimi ale moc nehravam |
|
| Návrat hore |
|
 |
Malcolm Šialenec

Založený: 23 Júl 2007 Príspevky: 465 Bydlisko: Lucenec
|
Zaslal: júna 13, 2008, 5:29 pm Predmet: |
|
|
| no aj ja hram cca pol roka ale uz sim ich minul hojojooooj |
|
| Návrat hore |
|
 |
Karr Usadlík

|
Zaslal: septembra 17, 2008, 9:29 pm Predmet: |
|
|
aky mate nazor na Rsticks?? A neviete co sa deje s firmou GREG? ako keby skrachovali. Zatial nejsu nikde dostupne ich palickz v TN a co som si od nich objednal 10 parov tak ece mi nedosli a to vraveli ze na konci augusta zacina vyroba  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gu-100 Prisťahovalec

Založený: 17 Júl 2008 Príspevky: 52
|
Zaslal: septembra 20, 2008, 9:55 pm Predmet: |
|
|
Ked som si isiel kupovat palicky prvykrat tak som nemal moznost vyberu....... bol tam len jeden typ, tak som ich kupil
Palickam nevenujem velku pozornost
Hlavne nech sa mi s nimi dobre hra a nech sa hned nerozpadnu |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gr3g0r Usadlík
Založený: 08 Feb 2008 Príspevky: 122 Bydlisko: Žilina
|
Zaslal: septembra 22, 2008, 8:34 pm Predmet: |
|
|
| 2karr: akurat predvcerom som si gregy kupil (kedze typek nemal goodwoody), takze asi neskrachovali :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Karr Usadlík

|
Zaslal: septembra 23, 2008, 3:14 pm Predmet: |
|
|
| Gr3g0r napísal: | | 2karr: akurat predvcerom som si gregy kupil (kedze typek nemal goodwoody), takze asi neskrachovali :) |
no zatial u nas stale nic
podla mna najskor vyrabali kolko mohli a teraz len rozvazaju kde sa len da |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|