Obsah fóra bubenici.com

Aké blany?
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Blany
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Helldrumer
Usadlík

Založený: 02 Aug 2007

PríspevokZaslal: novembra 24, 2009, 7:11 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

neviem z tej nahravky a ked si spocitam ze mas exporty co nepatria k top triede bicich by som zvolil asi remo pinstripe, alebo evans g2 clear a na spodok nejake resonance od evansu, alebo rema napr. diplomat by mala byt tensia blana vhodna ako rezonancna. Mozte ma opravit ak sa mylim.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
alerce
Psychopat

Založený: 23 Nov 2008

PríspevokZaslal: novembra 24, 2009, 8:17 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

este by som dodal ze mam teraz g2coat, a zvuk maju prijemny, akurat dost zanikaju tie tomy s nimi. ale do jazzu dobre:)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mencherid
Prieskumník

Založený: 25 Aug 2009

PríspevokZaslal: decembra 8, 2009, 12:15 am    Predmet: Odpovedať s citátom

ludia nechcem tu teraz nejak rusit predchadzajucu otazku ale predsa len sa opytam. Mam amati, samozrejme prechody bez rezonancnych, kotol ju uz ma. po precitani vyroku ze blany treba menit pred roztrhnutim + zrela uvaha som prisiel na to ze musim dost rychlo preblanit:)..a rad by som sa opytal ake blany by som mal dat hlavne na tie tomy, ostatne uz tu bolo spomenute hadam vsetko. hram naozaj siroku skalu stylov, aj ked hlavne rozne formy rocku, takze tvrdise formy hudby (ako bonus mizerna dynamika). Vedeli byste o niecom co by neznelo "krabicoidne"? vdaka za odpovede, upresnenie akychkolvek parametrov dam len vazne neveim podla coho by sa to malo rozhodovat tak cakam na nejaku reakciu
Návrat hore
Helldrumer
Usadlík

Založený: 02 Aug 2007

PríspevokZaslal: decembra 8, 2009, 2:19 am    Predmet: Odpovedať s citátom

neviem presne, ale kdesi tu bolo spominane ze na amaty su najlepsie pinstripe od rema, podla mna asi tiez najlepsia volba aj vzhladom na to ze hras tvrdsie by ti to malo dlhsie vydrzat a kedze nemas spodne blany na prechodoch tak asi duplom, nebude to tak hucat.

Ja ked som chodieval do ZUS este ako ziak, tak tam boli amatky novsie, ale nie najnovsie, take co uz nemali spodne blany a na vrchu boli amatacke blany no a k tomu dal na nich ucitel este aj podomacky vyrobene tlmiace kruzky (nieco ako remOs), ale s tym, ze boli trocha vedsie a dal ich pod blanu a blanu nasponoval na nich, tak ze ich blana pritlacila o drevo a tak nikdy nespadli, no a tie bicie nemali az tak zly zvuk s nimi, aj doma som to skusil na svojich amatkach a bol to kvalitatyvny rozdiel, aj ked ja som mal na nich natiahnute prevozky tama.
Podarilo sa mi z nich dostat taky zvuk ,ze som kludne mohol prilozit prechod amaty k tama sade a podobal sa zvukovo.

Ak budem mat cas hodim sem nejake stare demace co nahravala moja byvala kapela, neskor uz len bratova kapela na sade amaty s pinstripami.
Mozno by ste ani nezistili ze su tam amatky ak by som vam to nepovedal.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
fernetsrumom
Jazykový korektor

Založený: 10 Mar 2008

PríspevokZaslal: decembra 8, 2009, 3:38 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mencherid : Na Amati by som nedal nič iné, len pinstripe. Bude to síce krabicový zvuk, ale musíš sa s tým zmieriť, jednoducho Amati bude vždy len Amati.
Obávam sa, že akákoľvek iná blana by tam znela horšie ako pinstripe, či už G2, Ambassador atď.
Návrat hore
mencherid
Prieskumník

Založený: 25 Aug 2009

PríspevokZaslal: decembra 8, 2009, 4:53 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no to s tym tlmenim som velmi nepochopil, ja mam tlmenie tiez pod blanou, su to kruzky (alebo obdlzniky) pritlacene o blanu takym kovovym stojanom, ale nie som si isty ci je to rovnaky princip ako tvoje riesenie, no tak ked pinstripe tak pinstripe..vdaka:)..ale chcem sa este spytat, to s pin stripe plati pre vsetky bubny alebo len pre tomy?..lebo zase na kotly ma aj razonancku, ale hlavne co sa tyka rytmicaku. To sa uz mozem riadit podla ostatnych prispevkov alebo aj na to je nejaka "zasada"?
Návrat hore
fernetsrumom
Jazykový korektor

PríspevokZaslal: decembra 8, 2009, 5:30 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Na rytmičák, sa dáva väčšinou jednovrstvová coated blana. Obyčajne, pri lacnejších sadách sa používa Remo Ambassador, prípadne Evans G1 (podľa toho, akého výrobcu preferuješ).
V tvojom prípade, by som zvolil spomínanú Remo Ambassador coated.

Na kotol odporúčam rovnakú blanu (Pinstripe) ako na tomy. Aj keď tam máš rezonančku, veľká zmena to nebude.
Návrat hore
Granatoo
Prieskumník

Založený: 09 Jún 2008

PríspevokZaslal: Máj 14, 2010, 1:06 pm    Predmet: Blany Odpovedať s citátom

A do čoho "obuť" staré (so spojenými mušľami) Yamaha Stage custom? :) komplet celú sadu a zvuk... moderný taký univerzálnejší... alebo niečo do kúsok tvrdšej hudby.
Návrat hore
Greezmen
Šialenec

Založený: 07 Apr 2006

PríspevokZaslal: Máj 14, 2010, 2:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

kopak emad2, tomy g2 alebo emperor
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
alerce
Psychopat

PríspevokZaslal: júna 3, 2010, 8:59 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

zdar. vaham: G2, Pinstripe, Emperor.

co by ste dali na exporty z tohto? (alebo ine?) pinstripe som mal do dnes, neni to zle, ale neviem porovnat so zvyskom. vdaka
Návrat hore
FOGELtm
Bubeník

Založený: 05 Dec 2007

PríspevokZaslal: júna 3, 2010, 9:01 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ja osobne by som dal z tychto G2.. aky cakas zvuk? otvoreny, hlasnejsi, nekonkretny? alebo teply basovejsi, konkretny, vrelejsi?
Návrat hore
fernetsrumom
Jazykový korektor

PríspevokZaslal: júna 3, 2010, 9:04 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

G2 clear mám na M birch, čo je kvázi ekvivalent k Exportom a pri správnom ladení majú fajn konkrétny, hutný zvuk a mám pocit, že dávajú tomom viacej dýchať ako Pinstripe. Rezonančky mám Evans Resonant.

S Emperormy skúsenosti nemám.
Návrat hore
alerce
Psychopat

PríspevokZaslal: júna 3, 2010, 9:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no vyzadoval by som skor vyssiu hlasitost a nejaky attack. zvuk teplejsi, ale neprebasovany. reso su stock, stare, ale tie by som uz menit velmi nechcel kedze bubony chcem predat. skusim pohladat nieco, ale v podstate klasika, nic vynimocne nehladam.

okej, tak do prvych 40 sekund je toho dost tomoveho tak skuste:
lines of seperation
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

Založený: 11 Feb 2007

PríspevokZaslal: júna 3, 2010, 9:37 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Bomba.
"mam bubny XY, ake mam dat blany aby z toho bol takyto zvuk - pesnicka ABC"

Prvy problem:
je to hrane na podstatne lepsich bubnoch, tu ta blany nezachrania

Druhy problem:
Je to nahravane v studiu a zvuk bol samozrejme doladeny naslednym masteringom, tu ta blany nezachrania

Treti problem:
Je mozne, ze zvuk bol "natrigrovany" tu ta nezachrani nic

Vela stastia.

Inak na exporty by som zvolil G2 alebo emperor - povazujem ich za zvukovo dost podobne.
Ja osobne mam na mojich exportoch pinstripe, ale to je vynutene priemerom jednotlivych skopkov
Návrat hore
alerce
Psychopat

PríspevokZaslal: júna 3, 2010, 9:46 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

amerika. fakt neviem aky problem. akoze bavime sa o zvuku niecoho. tak snad pocut je lepsie ako tu dristat o nejakych subjektivnych vnemoch.
nakoniec, poslal som cokolvek, co prislo podruku (co bolo upnute).
a o zvysku mi hovorit nemusis, tie veci som si zazil, a teda s tym logicky pocitam

ad lepsie bubny - asi vsetko je nahravane na lepsich bubnoch.
ad trigre - tomy boli zive (zda sa ti mozno koli kopaku v prechodoch)

zajtra to musim kupit tak este skuste nejaku debatu, ak nie, tak vezmem co bude za lepsiu cenu, lebo zrejme inu moznost nemam momentalne.
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: júna 3, 2010, 9:53 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

dal si 3 moznosti.
Emeperor, pinstripe a G2 - pinstripe mozeme vylucit lebo chces konkretnejsi neprebasovany zvuk. Zostavaju teda moznosti G2 a emperor.
Tieto blany povazujem za zvukovo velmi podobne. Len removky ta vidu lacnejsie (aspon myslim)
Návrat hore
alerce
Psychopat

PríspevokZaslal: júna 3, 2010, 9:55 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mas osobnu skusenost s emperormi na exportoch? to by ma celkom zaujimalo... lebo to s tou cenou byva zvacsa pravda. aspon zatial co som cosi kupoval tak ekvivalent u rema vychadzal o nieco lacnejsie.
Návrat hore
Nightwolf_08
Moderátor

PríspevokZaslal: júna 3, 2010, 10:53 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

jednu dobu som emperor pouzival na kopaku (tam bola fajn) a skusal som na jednom prechode, ale tam nic moc lebo mi to hodne preznievalo (a to bol najmensi - 14")
Na normalnej sade je to celkom jasna volba ak chces nieco znelejsie ako pinstripe
Návrat hore
alerce
Psychopat

PríspevokZaslal: júna 3, 2010, 11:16 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

v podstate mi preznievanie nevadi, ide hlavne o to aby to malo nejaky svoj charakter ( nie len nejaka skatula ), ale o konkretnom zvuku predstavu nemam. polepenie-pritlmenie mi problem nerobi, nech to vyzera ako chce. dnes som skusil Gplus, v podstate hrube G1 alebo tak nejak. ale uplne sa to stratilo pri zvysku. takze zajtre idem primarne po emperoroch. vdaka

//emperor bola skutocne dobra volba. spokojnost
Návrat hore
Granatoo
Prieskumník

Založený: 09 Jún 2008

PríspevokZaslal: júla 17, 2010, 1:57 am    Predmet: Stage custom Odpovedať s citátom

tak fájn dám G2.. a rezonančky? :) teraz mam zakladne yamaha
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Blany Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 5 z 6

Prejdi na: