| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 2634 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: februára 15, 2009, 1:57 pm Predmet: |
|
|
| Reaguješ na 9 mesiacov starý príspevok, kruhy už dávno mám ;) |
|
| Návrat hore |
|
 |
parky Prisťahovalec
Založený: 14 Apr 2008 Príspevky: 55 Bydlisko: Dobsina
|
Zaslal: februára 15, 2009, 1:59 pm Predmet: |
|
|
| Foo Fighter napísal: | | Reaguješ na 9 mesiacov starý príspevok, kruhy už dávno mám ;) | sorry nechodim tu velmi casto |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 1243 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: februára 15, 2009, 7:10 pm Predmet: |
|
|
| AK sa tu spominalo slovo krabicovost, tak tlmiace okruzia ju zabezpecia najlepsie mozne. Odoberaju to najspecifickejsie zo zvuku kazdeho bubna a bubny s tlmiacim okruzim zneju nenazvucene von posluchacom ako krabice. Volil by som maly kusok kobercovej pasky na kraj blany, na jedno, dve miesta. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Traviskoo Šialenec

Založený: 13 Jan 2009 Príspevky: 286 Bydlisko: 2.poschodie
|
Zaslal: februára 22, 2009, 11:32 am Predmet: |
|
|
| inak ked sa už spominali tie rezonancky, tak ma byt napnuta jak bongo alebo ma mat zvuk tomu (hlbšii) ..?? |
|
| Návrat hore |
|
 |
radeq Prisťahovalec
Založený: 27 Feb 2007 Príspevky: 52 Bydlisko: Komarno
|
Zaslal: marca 14, 2009, 3:04 pm Predmet: |
|
|
zalezi od vkusu, ale mam skusenost, ze aj lacnejsie bicie mozu zniet dobre, POKIAL!!! nesetrite na blanach, cize aj vrchna aj rezonancka vymenit a kupit remo, aquarian, alebo evans, komu co viac vyhovuje... no a potom sa da experimentovat...je dobre pozriet si video, how to develope your sound od weckla, ladi tam prechod, je to nazorne, lahko pochopitelne
v podstate je dobre, kazdu blanu otukat pri sroboch, ci znie rovnako, aby sa nestalo ze na jednej strane je napnuta, a na druhej strane povolena....to ze ci su naladene vrchna a spodna rovnako, zalezi od vkusu...to uz len chce experimentovat, ale zo shitnymi blanami nenaexperimentujes vela... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Traviskoo Šialenec

Založený: 13 Jan 2009 Príspevky: 286 Bydlisko: 2.poschodie
|
Zaslal: marca 14, 2009, 3:42 pm Predmet: |
|
|
| dost urobi podlepovanie blan ja som podlepil uderovu aj rezonku a uplne ine |
|
| Návrat hore |
|
 |
remo Nováčik
Založený: 01 Sep 2008 Príspevky: 36 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Máj 4, 2009, 9:46 pm Predmet: |
|
|
| zdravim, aky je vas nazor na to, ze ked dotahujem na tome sroby do jednej zvukovej urovne (bez ladicky) a chcem aby ten tom hral v urcitom tone. tak ako to vyriesit, mam si najist ton pri nejakom srobe a podla toho doladit ostatne sroby? lebo ked najprv buchnem do prechodu ma urcity zvuk. ten zvuk aky chcem si doladim a potom doladim sroby. ten zvuk tym sa moze vyladit nie? dufam ze som sa spravne vyjadril. dakujem |
|
| Návrat hore |
|
 |
Helldrumer Usadlík

Založený: 02 Aug 2007 Príspevky: 198 Bydlisko: Trebisov
|
Zaslal: Máj 4, 2009, 10:10 pm Predmet: |
|
|
no to urcite nie, ja z pravidla ladim najprv spodnu blanu uz to asi ani velmi nesledujem aky ton ma, hlavne je aby bola naladena vyssie ako spodna v knihach sa udava o kvartu (4tony), ale to zase zavisi na vkuse.
Ja len rukou dotiahnem sroby aby boli priblizne rovnako tesne, alebo sa len zacali dotykat obruce a nenapinali zatial blanu, potom ich uz klucom striedavo dotahujem do kriza a pocitam si kolko krat otocim, niekedy aj podla citu dotahujem, ked citim ze jeden srob sa uz toci tazsie, tak ho povolim, alebo ostatne trocha dotiahnem aby mali priblizne rovnaky odpor pri dotahovani. Potom udriem po blane blizko kazdeho srobu ze ci smaju priblizne rovnaky zvuk. Dost vysoko ladim spodnu blanu, a pri vrchnej postupujem tak isto, ale neladim ju az tak vysoko, lebo vysledny ton sa odvyja od oboch blan, cize aj ked je nizsie, neznie nizko.
Inac este je dobre pri ladeni tomov ako aj Emil tu kdesi pisal ladit tomy zavesene lebo ak ich ladis len tak mimo supravu mozu sa ti zdat dobre, no po zaveseni sa trochu zmeni ich zvuk, tak je lepsie od zaciatku na stojane ladit, aspon mne to pomaha.
Najlahsie sa ladi kotol, takym istym sposobom, no co som ladil aj lacne kotle vacsinou na nich som stravil s ladenim najmenej casu. Tak sa mi podarilo naladit aj kamosovi bicie yamaha rydeen a mal na prechodoch Evansy G2, spodne prevozky az na kotli kde praskol blanu a na spodku mal amatku a hore yamaha prevozku a ked som to zladil aj s tlmiacimi pruzkami nebolo pocut roziel a znelo to super. Inac vela videi o ladeni najdes na youtube, ja tiez tam naberam skusenosti, hlavne wecklove skoly pozeram, a z toho som sa naucil vela o ladeni. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|