| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1600 Bydlisko: Senica
|
Zaslal: júna 5, 2008, 4:37 pm Predmet: |
|
|
| v tomto pripade by mi neslo o kvalitu, ale skorej o kvantitu:D je toho malo..a este je to tam na konci take useknute, kde je zvysok?:D |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 887 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: júna 5, 2008, 8:40 pm Predmet: |
|
|
zaujímave,keďže som tam nebol pozrel som si aspoň video,celkom ma zaujíma ako si poradiť a ladiť double bass drum,alebo ako naladiť snare rozmer 13,ale to už snáď na budúce,prídem sa priučiť,dosť vlažná atmosféra,hm?!!!  |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1099
|
Zaslal: júna 5, 2008, 9:09 pm Predmet: |
|
|
2FooFighter: "Zbytok" má 1h45 a pochybujem o tom, že by to chalani hodili na net celé.. :D
2animal: vlažná atmosféra? :) Neviem, na workshopoch tohto typu to nieje o "aplaudovaní a omdlievaní", ale počúvaní.. Okrem toho, chápem určitú "hanblivosť" publika - mám to totiž podobne.. :D |
|
| Návrat hore |
|
 |
animal666palermo Psychopat

Založený: 05 Dec 2007 Príspevky: 887 Bydlisko: sibir
|
Zaslal: júna 5, 2008, 9:30 pm Predmet: |
|
|
| videl som len to že to bolo ako v divadle,nepodstatné samozrejme,bolo možne si vyskúšať prezentované ladenia? |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: júna 5, 2008, 9:43 pm Predmet: |
|
|
Ak by o to niekto požiadal, samozrejme áno.. ale čo som to písal o tej hanblivosti? :) ..ale otázky padali..
@divadlo: veď to aj bolo... ;) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: júna 5, 2008, 9:47 pm Predmet: |
|
|
| no otazku sme tam poculi na konci - o tej diere..odpoved bola ale ustrihnuta..naco je vlastne ta diera dobra? ako sa zmeni zvuk kopaku? |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: júna 5, 2008, 10:17 pm Predmet: |
|
|
| Umožní únik vzduchu.. :D Nie, vážne.. Zmení charakter, pridá atak a vylepší projekciu.. Zvuk je prosto konkrétnejší a čitateľnejší.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sehnsucht Jazykový korektor

Založený: 23 Apr 2007 Príspevky: 291 Bydlisko: Bratislava, Hodruša Hámre
|
Zaslal: júna 6, 2008, 11:59 am Predmet: |
|
|
Čiže na 22 Amati kopák by som ju mal spraviť  |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: júna 6, 2008, 1:06 pm Predmet: |
|
|
Divím sa, že ju tam ešte nemáš .... Just do it!!! Stačí o veľkosti CDčka...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: júna 6, 2008, 3:27 pm Predmet: |
|
|
:D viem, ze bude blbe, ked sa to bude pytat kazdy, ale na moje 1007ky by si mi ju odporucil?
mam tam Powerstroke 3, prednu prevoznu, mam falam slam a vnutri udernu blanu asi z tretiny zatlmenu..zvuk je podla mna dobry, len sa mi zda byt mierne tichy..pomoze ta diera aj na hlasitost? predpokladam, ze by mohla
a este nieco - ako je najlepsie ju robit? "vypalit" (nahriatou plechovkou napriklad), alebo vyrezat a potom osmirglovat okraj? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kelko Nováčik

Založený: 21 Nov 2007 Príspevky: 28
|
Zaslal: júna 6, 2008, 9:09 pm Predmet: |
|
|
| Foo Fighter napísal: |
a este nieco - ako je najlepsie ju robit? "vypalit" (nahriatou plechovkou napriklad), alebo vyrezat a potom osmirglovat okraj? |
Ja som to robil tak ze som si obkreslil dany kruh kruzidlom (ostrou hranou) podla jedneho tanierika (taky co je pod salky) prislo mi to idealne velke no a potom som to vystrihol manikurovymi noznickami a obrusil smirglom a vyzera to jak z vyroby :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: júna 7, 2008, 1:03 am Predmet: |
|
|
| 2FooF.: mne vyhovuje zvuk s dierou. Preto Ti to doporučím. Na hlasitosti nezískaš (zmeň beater na plast al. tvrdý filc), bude iba konkrétnejší. Vypalovanie NEDOPORUČUJEM!! (btw, toto počujem 1.x!). Kelko opísal jednu z možných alternatív. Mne dieru do SQ urobil človek od sonoristu špeciálnym "custom made" kružidlom, kde si môžes nastaviť ľubovolnú veľkosť (5"je ideál). V minulosti som si ich robil sám buď podľa šablóny kt. je spolu s blanami, alebo CD čko, skalpel, manikúrové nožničky (guĺaté), smirkový papier... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: júna 7, 2008, 1:10 am Predmet: |
|
|
http://youtube.com/watch?v=7oJK2Y-uU9M&feature=related tu je to s tym vypalovanim..myslim, ze je to celkom rozumne
ale asi si ju teda vyrezem a osmirglujem okraj
inak beater mam plastovy a aj tak sa mi to zda potichu, mozno by som to mal menej zatlmit..alebo povolit rezonancnu blanu  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

Založený: 05 Júl 2007 Príspevky: 733 Bydlisko: Liptovský Mikuláš
|
Zaslal: júna 7, 2008, 10:43 am Predmet: |
|
|
| ked uz je tu taky chutny OT, tak mi neda nespytat sa, ci je zavada (zvukova), ked mam vyrezanu dieru a nie uplne dohladka, su tam sem tam zubky, nesmirgloval som to. ked clovek pri kopaku stoji, tak si to nevsimne, vyzera to byt pekna okruhla rovna diera, iba ked si cupne a kuka na to zblizka, tak to vidno. ma to, prosim pekne, dopad na zvuk? :) dik |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: júna 7, 2008, 11:10 am Predmet: |
|
|
2Brndo: Má! Zvuk je hneď drsnejší!! :D :D (žart!)
2FF: Odtlmiť tiež pomôže.. (osobne netlmím vôbec..) |
|
| Návrat hore |
|
 |
javoxy Usadlík
Založený: 27 Feb 2008 Príspevky: 110 Bydlisko: Dolný Kubín
|
Zaslal: júna 7, 2008, 12:42 pm Predmet: |
|
|
EF: ja tlmim len rezonancnu blanu...tiez by som rad netlmil vobec, ale neviem sa zbavit rezonancie, ked ho netlmim...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: júna 7, 2008, 3:31 pm Predmet: |
|
|
| EF napísal: | | 2FF: Odtlmiť tiež pomôže.. (osobne netlmím vôbec..) |
tak ale ty mas SQ2 :D ale skusim vyrezat dieru a trochu sa pohrat pripadne aj s tlmenim..len sa bojim, ze sa mi to nebude pacit a zbytocne si znicim prednu blanu |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník

|
Zaslal: júna 7, 2008, 5:08 pm Predmet: |
|
|
To je síce pravda, ale "charakter" sa dá docieliť aj na 1007ke. Je to hlavne o blanení a ladení. Voľným uchom z 1,5m je ten rozdiel minimálny. SQ (alebo akékoľvek iné vyššie rady) rozoznáš až po ozvučení podľa širšieho spektra a menšej zahuhlanosti.
Posledný kopák kt. som tlmil bol Rock Tour Custom v 95.tom.. Potom boli už len "symbolické" handričky. :)
2Javoxxy: skús kľudne pritlmiť aj hraciu! :) je to o experimentovaní a hľadaní, nie o "predpisoch". Len sa netreba báť.. V DW čkach som mal Evans EQ pad napevno na suchých zipsoch opretý o hraciu, rezo som netlmil. V Delitoch ležal buď uterák kt. pritlmoval ľahko obidve (alebo EQpad), teraz nosím EQpad z nostalgie a len tak tam leží.. Nedočiahne totiž naraz na obidva konce :D :D |
|
| Návrat hore |
|
 |
Brndo Psychopat

Založený: 05 Júl 2007 Príspevky: 733 Bydlisko: Liptovský Mikuláš
|
Zaslal: júna 7, 2008, 5:49 pm Predmet: |
|
|
| emil, zaloz, prosim Ta temu, do ktorej napises, jak sa da skratit sustain ladenim bez tlmenia a potom tam admin moze presunut tieto OT prispevky z tejto temy. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

|
Zaslal: júna 7, 2008, 5:53 pm Predmet: |
|
|
| Brndo napísal: | | emil, zaloz, prosim Ta temu, do ktorej napises, jak sa da skratit sustain ladenim bez tlmenia a potom tam admin moze presunut tieto OT prispevky z tejto temy. |
ja som nad tym uz rozmyslal, ale ked sa to tak vezme, nie je to zrovna off topic, skorej volne pokracovanie workshopu online |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|