Obsah fóra bubenici.com

Workshops! Muziker-Aupark
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Akcie, koncerty
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: júna 5, 2008, 4:37 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

v tomto pripade by mi neslo o kvalitu, ale skorej o kvantitu:D je toho malo..a este je to tam na konci take useknute, kde je zvysok?:D
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
animal666palermo
Psychopat

Založený: 05 Dec 2007

PríspevokZaslal: júna 5, 2008, 8:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

zaujímave,keďže som tam nebol pozrel som si aspoň video,celkom ma zaujíma ako si poradiť a ladiť double bass drum,alebo ako naladiť snare rozmer 13,ale to už snáď na budúce,prídem sa priučiť,dosť vlažná atmosféra,hm?!!! icon_neutral.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: júna 5, 2008, 9:09 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

2FooFighter: "Zbytok" má 1h45 a pochybujem o tom, že by to chalani hodili na net celé.. :D
2animal: vlažná atmosféra? :) Neviem, na workshopoch tohto typu to nieje o "aplaudovaní a omdlievaní", ale počúvaní.. Okrem toho, chápem určitú "hanblivosť" publika - mám to totiž podobne.. :D
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
animal666palermo
Psychopat

Založený: 05 Dec 2007

PríspevokZaslal: júna 5, 2008, 9:30 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

videl som len to že to bolo ako v divadle,nepodstatné samozrejme,bolo možne si vyskúšať prezentované ladenia?
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: júna 5, 2008, 9:43 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ak by o to niekto požiadal, samozrejme áno.. ale čo som to písal o tej hanblivosti? :) ..ale otázky padali..
@divadlo: veď to aj bolo... ;)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: júna 5, 2008, 9:47 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

no otazku sme tam poculi na konci - o tej diere..odpoved bola ale ustrihnuta..naco je vlastne ta diera dobra? ako sa zmeni zvuk kopaku?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: júna 5, 2008, 10:17 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Umožní únik vzduchu.. :D Nie, vážne.. Zmení charakter, pridá atak a vylepší projekciu.. Zvuk je prosto konkrétnejší a čitateľnejší..
Návrat hore
Sehnsucht
Jazykový korektor

Založený: 23 Apr 2007

PríspevokZaslal: júna 6, 2008, 11:59 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Čiže na 22 Amati kopák by som ju mal spraviť icon_question.gif
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: júna 6, 2008, 1:06 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Divím sa, že ju tam ešte nemáš icon_eek.gif .... Just do it!!! Stačí o veľkosti CDčka... icon_cool.gif
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: júna 6, 2008, 3:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

:D viem, ze bude blbe, ked sa to bude pytat kazdy, ale na moje 1007ky by si mi ju odporucil?
mam tam Powerstroke 3, prednu prevoznu, mam falam slam a vnutri udernu blanu asi z tretiny zatlmenu..zvuk je podla mna dobry, len sa mi zda byt mierne tichy..pomoze ta diera aj na hlasitost? predpokladam, ze by mohla
a este nieco - ako je najlepsie ju robit? "vypalit" (nahriatou plechovkou napriklad), alebo vyrezat a potom osmirglovat okraj?
Návrat hore
Kelko
Nováčik

Založený: 21 Nov 2007

PríspevokZaslal: júna 6, 2008, 9:09 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Foo Fighter napísal:

a este nieco - ako je najlepsie ju robit? "vypalit" (nahriatou plechovkou napriklad), alebo vyrezat a potom osmirglovat okraj?

Ja som to robil tak ze som si obkreslil dany kruh kruzidlom (ostrou hranou) podla jedneho tanierika (taky co je pod salky) prislo mi to idealne velke no a potom som to vystrihol manikurovymi noznickami a obrusil smirglom a vyzera to jak z vyroby :)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: júna 7, 2008, 1:03 am    Predmet: Odpovedať s citátom

2FooF.: mne vyhovuje zvuk s dierou. Preto Ti to doporučím. Na hlasitosti nezískaš (zmeň beater na plast al. tvrdý filc), bude iba konkrétnejší. Vypalovanie NEDOPORUČUJEM!! (btw, toto počujem 1.x!). Kelko opísal jednu z možných alternatív. Mne dieru do SQ urobil človek od sonoristu špeciálnym "custom made" kružidlom, kde si môžes nastaviť ľubovolnú veľkosť (5"je ideál). V minulosti som si ich robil sám buď podľa šablóny kt. je spolu s blanami, alebo CD čko, skalpel, manikúrové nožničky (guĺaté), smirkový papier...
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: júna 7, 2008, 1:10 am    Predmet: Odpovedať s citátom

http://youtube.com/watch?v=7oJK2Y-uU9M&feature=related tu je to s tym vypalovanim..myslim, ze je to celkom rozumne
ale asi si ju teda vyrezem a osmirglujem okraj
inak beater mam plastovy a aj tak sa mi to zda potichu, mozno by som to mal menej zatlmit..alebo povolit rezonancnu blanu icon_confused.gif
Návrat hore
Brndo
Psychopat

Založený: 05 Júl 2007

PríspevokZaslal: júna 7, 2008, 10:43 am    Predmet: Odpovedať s citátom

ked uz je tu taky chutny OT, tak mi neda nespytat sa, ci je zavada (zvukova), ked mam vyrezanu dieru a nie uplne dohladka, su tam sem tam zubky, nesmirgloval som to. ked clovek pri kopaku stoji, tak si to nevsimne, vyzera to byt pekna okruhla rovna diera, iba ked si cupne a kuka na to zblizka, tak to vidno. ma to, prosim pekne, dopad na zvuk? :) dik
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: júna 7, 2008, 11:10 am    Predmet: Odpovedať s citátom

2Brndo: Má! Zvuk je hneď drsnejší!! :D :D (žart!)
2FF: Odtlmiť tiež pomôže.. (osobne netlmím vôbec..)
Návrat hore
javoxy
Usadlík

Založený: 27 Feb 2008

PríspevokZaslal: júna 7, 2008, 12:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

EF: ja tlmim len rezonancnu blanu...tiez by som rad netlmil vobec, ale neviem sa zbavit rezonancie, ked ho netlmim... icon_frown.gif
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: júna 7, 2008, 3:31 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

EF napísal:
2FF: Odtlmiť tiež pomôže.. (osobne netlmím vôbec..)

tak ale ty mas SQ2 :D ale skusim vyrezat dieru a trochu sa pohrat pripadne aj s tlmenim..len sa bojim, ze sa mi to nebude pacit a zbytocne si znicim prednu blanu
Návrat hore
EF
Profesionálny bubeník

PríspevokZaslal: júna 7, 2008, 5:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

To je síce pravda, ale "charakter" sa dá docieliť aj na 1007ke. Je to hlavne o blanení a ladení. Voľným uchom z 1,5m je ten rozdiel minimálny. SQ (alebo akékoľvek iné vyššie rady) rozoznáš až po ozvučení podľa širšieho spektra a menšej zahuhlanosti.
Posledný kopák kt. som tlmil bol Rock Tour Custom v 95.tom.. Potom boli už len "symbolické" handričky. :)
2Javoxxy: skús kľudne pritlmiť aj hraciu! :) je to o experimentovaní a hľadaní, nie o "predpisoch". Len sa netreba báť.. V DW čkach som mal Evans EQ pad napevno na suchých zipsoch opretý o hraciu, rezo som netlmil. V Delitoch ležal buď uterák kt. pritlmoval ľahko obidve (alebo EQpad), teraz nosím EQpad z nostalgie a len tak tam leží.. Nedočiahne totiž naraz na obidva konce :D :D
Návrat hore
Brndo
Psychopat

Založený: 05 Júl 2007

PríspevokZaslal: júna 7, 2008, 5:49 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

emil, zaloz, prosim Ta temu, do ktorej napises, jak sa da skratit sustain ladenim bez tlmenia a potom tam admin moze presunut tieto OT prispevky z tejto temy.
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

PríspevokZaslal: júna 7, 2008, 5:53 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Brndo napísal:
emil, zaloz, prosim Ta temu, do ktorej napises, jak sa da skratit sustain ladenim bez tlmenia a potom tam admin moze presunut tieto OT prispevky z tejto temy.

ja som nad tym uz rozmyslal, ale ked sa to tak vezme, nie je to zrovna off topic, skorej volne pokracovanie workshopu online
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Akcie, koncerty Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 3 z 7

Prejdi na: