| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
SOaD Nováčik

Založený: 01 Aug 2007 Príspevky: 27 Bydlisko: Big Biel
|
Zaslal: októbra 3, 2008, 4:15 pm Predmet: |
|
|
2 raksak
no nie je to original filc (plstena podlozka), to co mam je podlozka pod platne z gramofónu, ale je to velmi podobne, este ze mam brata DJa :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
raksak Anonymný
|
Zaslal: októbra 3, 2008, 4:54 pm Predmet: |
|
|
| SOaD napísal: | 2 raksak
no nie je to original filc (plstena podlozka), to co mam je podlozka pod platne z gramofónu, ale je to velmi podobne, este ze mam brata DJa :) |
jo a kde ja take zozenem? |
|
| Návrat hore |
|
 |
SOaD Nováčik

|
Zaslal: októbra 3, 2008, 5:25 pm Predmet: |
|
|
| myslim ze to je jedno co tam das, skus nejaky kus poprekladanej latky alebo nieco, co nie je tvrde jak hovado, len aby to pritlacalo ten strunik k blane, ja som to zatlmil prvym co mi prislo pod ruku, sak poskusaj a uvidis |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník
Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 1767
|
Zaslal: októbra 3, 2008, 6:27 pm Predmet: |
|
|
| Chlapci, keby ste sa radšej naučili poriadne ladiť.. Ten zvuk, ktorý lezie z takto "vypreparovaného" bubna musí byť naozaj "úžasný".. Aj Amatky alebo hocijaké iné "lacňáky" sa dajú slušne vychystať (vlastná skúsenosť).. Chce to len skúšať.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
SOaD Nováčik

|
Zaslal: októbra 3, 2008, 7:32 pm Predmet: |
|
|
| no aj by som skusal ale ten minimalne 20 rocny pokruteny strunik co tam mam je katastrofa, poriadne to neprilieha na blanu tak som to vyriesil zatial takto kym nekupim novy :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
raksak Anonymný
|
Zaslal: októbra 4, 2008, 9:23 pm Predmet: |
|
|
| EF napísal: | | Chlapci, keby ste sa radšej naučili poriadne ladiť.. Ten zvuk, ktorý lezie z takto "vypreparovaného" bubna musí byť naozaj "úžasný".. Aj Amatky alebo hocijaké iné "lacňáky" sa dajú slušne vychystať (vlastná skúsenosť).. Chce to len skúšať.. |
jojo to mas pravdu skusal som to ale nebolo to az take moc dobre tak skusam ete dalej co sa da |
|
| Návrat hore |
|
 |
Marčello Zabanovaný užívateľ

Založený: 01 Sep 2008 Príspevky: 262 Bydlisko: Mouth Everest
|
Zaslal: januára 2, 2009, 3:12 pm Predmet: |
|
|
| Ja to mam zasa inak.Ked buchnem po rytmyčaku,struna je ok,ale ked buchnem po prechode robi to tzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.Je to hrozne počuvať.Ale v Nitre mam bicie ludwig,toto mi ale nerobi.Blany su všetky pieskovane.Rezonančna je remo ambassador.taky zvuk ja nechcem mať. |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník
|
Zaslal: januára 2, 2009, 3:37 pm Predmet: |
|
|
| Pozri si stranu 2 tejto témy, je tam návod na odstránenie Tvojho problému.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
joe Šialenec

Založený: 20 Okt 2007 Príspevky: 362 Bydlisko: Skalité
|
Zaslal: januára 18, 2009, 6:15 pm Predmet: |
|
|
| emil, alebo ktokoľvek mi vie poradiť, spravil som to čo bolo napísané na predchádzajúcej strane - kontrolované rezonovanie a čiastočne to pomohlo...ale aj tak som stále počul bzučanie strún (hlavne pri údere na 12 tom alebo 22 kopák.) Neviete čo stým? |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník
|
Zaslal: januára 18, 2009, 7:14 pm Predmet: |
|
|
| Rozozvučanie strunníka je PRIRODZENÁ vec a totálne eliminovanie je prakticky nemožné. Vždy sa nájde nejaká frekvencia, kt. ho rozozvučí. A keď to nespôsobia tomy/bd, tak to urobí basa/gitara. Ten návod slúži na odstránenie "prebytočného" drnčania.. Skús ten postup opakovať s jemnejšími "otočkami" a nájsť ideálny kompromis. Tiež pozri, či strunník správne leží na blane, či sa nekrúti a v akom stave sú struny po napnutí.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Foo Fighter Bubeník

Založený: 03 Okt 2007 Príspevky: 2606 Bydlisko: Senica, pondelok - štvrtok Bratislava
|
Zaslal: januára 18, 2009, 11:06 pm Predmet: |
|
|
Mne to napríklad vždy robilo s basou, a to tak, že celkom dosť :D Plus mi pri base zanikal kopák, ale to už je zase iná téma..
Inak to drnčanie popri úderoch na iné bubny, prípadne pri base/gitare je naozaj prirodzené a záleží aj od akustiky miestnosti. |
|
| Návrat hore |
|
 |
kvasha Psychopat

Založený: 19 Feb 2008 Príspevky: 855 Bydlisko: Tovarné
|
Zaslal: januára 18, 2009, 11:55 pm Predmet: |
|
|
| Pokiaľ to nieje počuť pri hraní tak by to vadiť nemalo. |
|
| Návrat hore |
|
 |
EpochCoda
Založený: 15 Apr 2009 Príspevky: 4
|
Zaslal: apríla 15, 2009, 8:51 pm Predmet: |
|
|
ako naladim rytmicak tak aby mal ten typicky metalovy zvuk?? prosim poradte |
|
| Návrat hore |
|
 |
Malcolm Psychopat

Založený: 23 Júl 2007 Príspevky: 745 Bydlisko: Lucenec
|
Zaslal: apríla 15, 2009, 9:27 pm Predmet: |
|
|
| pod aky pojmom si predstavis metalovy snare????kokretne niesu hranice pre ladenie/blanenie do rozych stylov je to cisto o tvojom vkuse a moznosti ladit prisposobovat bubny |
|
| Návrat hore |
|
 |
kvasha Psychopat

Založený: 19 Feb 2008 Príspevky: 855 Bydlisko: Tovarné
|
Zaslal: apríla 15, 2009, 9:29 pm Predmet: |
|
|
Hoď nejaké video s lepšou kvalitou. Aby sme mali nejakú "predlohu" podľa ktorej by sme ti poradili. Typický metalový zvuk je široký pojem.
A pridaj aj typ bicích, blany a atď. |
|
| Návrat hore |
|
 |
LalinMartuch Šialenec

Založený: 14 Dec 2008 Príspevky: 365 Bydlisko: Topoľčany
|
Zaslal: apríla 15, 2009, 10:38 pm Predmet: |
|
|
prvy krat ked mi struna rezonovala mal som chut vratit bicie :D strasne som sa cudoval no potom som sa dozvedel ze to je v pohode ale tak vtedy sa hralo v garazi a ked gitarista chytil uz neviem aky akord tak to strasne triaslo... teraz v skusobni to je uplne v phoode...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
EpochCoda
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 4110
|
Zaslal: apríla 16, 2009, 9:36 am Predmet: |
|
|
Tuzis z low end bunov dostat zmasterovany zvuk studiovej nahravky...
Nejde to.
Rovnako tak nejde dostat zvuk bicich slipknotu alebo bullet for my valentine.
Jedine cez triger |
|
| Návrat hore |
|
 |
EpochCoda
|
Zaslal: apríla 16, 2009, 1:18 pm Predmet: |
|
|
| a nedalo by sa to naladit aby to bolo tomu podobne? |
|
| Návrat hore |
|
 |
EF Profesionálny bubeník
|
Zaslal: apríla 16, 2009, 4:20 pm Predmet: |
|
|
Nie. Už je to tu spomínané milión krát, ale zopakujme si:
1. Zvuk drahej, trigrovanej, zmastrovanej profesionálnej nahrávky nedosiahneš, aj keby si v tom štúdiu na tom istom nástroji nahrával osobne Ty.
2. Neporovnávaj nikdy akustický (!) zvuk bubnov za "5€" s profesionálnymi nástrojmi. A už vôbec nie elektronicky upravovanými.
3. Zvuk nástroja v štúdiu je úplne iný (!) pred a po zosnímaní. Na to, aby si vedel ako to bude znieť zo záznamu, musíš mať za sebou skúsenosti s rôznymi typmi ladenia a ich výslednom efekte.
4. Kašlite na vzory a hľadajte VLASTNÝ ZVUK!!!
Inak budeme všetci znieť rovnako a ľudia sa z toho -pardón- dogrcajú... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|