Obsah fóra bubenici.com

Rezonancia strún na rytmičáku
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Ladenie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
EpochCoda

Založený: 15 Apr 2009

PríspevokZaslal: apríla 16, 2009, 4:31 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

nj tak dik za radu ... icon_biggrin.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Helldrumer
Usadlík

Založený: 02 Aug 2007

PríspevokZaslal: septembra 18, 2009, 8:21 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Cawte, kupil som si novu reznonancnu blanu na kovovy rytmicak tama rockstar, starsi model kupeny v 2002hom, lebo som na nom stale mal povodnu rezonancku a cakal som ze ked ju vymenim tak bude zniet lepsie. na vrchu mam blanu remo wheaterking emperor x (tusim aj portnoy ma tu) pieskovana s ciernym kruhom v strede a v made mi tvrdil predajca ze pravdepodobne sa lepsie bude znasat rezonancka remo s vrchnou blanou. Teraz neviem co robit, lebo ten rytmicak hra strasne, reze usi, rezunuje strunnik, blana preznieva skoro ako ked vazby gitara, a to mal predtym rytmicak lepsi zvuk, teda ten zvuk bol super, ale som myslel ze bude este lepsi a neda sa to vydrziat pri hrani, ani kontrolovane rozladovanie nepomohlo. Uvazoval som o kupe noveho dreveneho, no asi to necham tak, a nasporim si na celu sadu mapex a dovtedy musim neako hrat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
EF
Profesionálny bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: septembra 18, 2009, 9:27 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Úvodom: predajcovi v Made odkáž v mojom mene, nech netrepe nezmysly. To myslím úplne vážne. Kombinácia značiek nehrá žiadnu úlohu a rád mu dám praktické školenie -ak to jeho zamestnávateľ zaplatí.

K veci:
problém je len v nesprávnom ladení a nastavení strunníka..
Kontrolované rozlaďovanie funguje ako "fine tuning" pri celkovo bezchybne naladenom a vyštelovanom bubne.

Na youtube sú videá od Bob Gatzen-a o ladení bubnov. Nájdi si ich (mne sa nechce ;) ) a postupuj podľa neho. Funguje to.. Veľa zdaru. e.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
RimSHOT
Usadlík

Založený: 18 Jún 2008

PríspevokZaslal: septembra 18, 2009, 10:12 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Helldrumer napísal:
na vrchu mam blanu remo wheaterking emperor x (tusim aj portnoy ma tu) pieskovana s ciernym kruhom v strede

ta co ma "Majk Portviš" sa vola Remo Controlled Sound coated. Ta je oproti Emperor X iba jednovrstvova + ten tlmiaci kruh. A v SR ju nezozenies :(
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Helldrumer
Usadlík

PríspevokZaslal: septembra 19, 2009, 6:02 am    Predmet: Odpovedať s citátom

dik emil skusim pozriet
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Helldrumer
Usadlík

PríspevokZaslal: septembra 21, 2009, 11:38 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tie videa som uz davnejsie videl viackrat, no kedze predtym som bol spokojny s ladenim tak som to neriesil, no teraz som len rychlo doladil oba blany na tony, ktore udaval a aj ked mne sa celkom nezdal ten zvuk, teda predtym som udieral casto do strany, nie presne do stredu blany a mal som fajn zvuk, teraz mi znie blana najlepsie pri udere do stredu, kde je ten tlmiaci kruh nalepeny zospodu. No a kapela skonstatovala ze znie vyborne, teda aj mne sa paci v strede, len po okrajoch uz nemozem byt.
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Ladenie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 4 z 4

Prejdi na: