Obsah fóra bubenici.com

Horacio 'El Negro' Hernandez
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubeníci
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Skodovka
Usadlík

Založený: 10 Nov 2007

PríspevokZaslal: júna 17, 2008, 9:59 pm    Predmet: Horacio 'El Negro' Hernandez Odpovedať s citátom

aj ked mimo mojho arzenalu ale super bicman (ma aj par vydarenych citatou a super prizvuk) icon_cheesygrin.gif icon_cool.gif
NAPR;na youtube je toho viac a niektore su fakt latino odpalovky
http://www.youtube.com/watch?v=8J-wz6WlSWc&feature=related
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dusan
Moderátor

Založený: 27 Dec 2006

PríspevokZaslal: júna 19, 2008, 4:11 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Neviem, ci ma niekto lepsiu koordinaciu ako tento pan. Myslim, ze v koordinacii dobehol aj Weckla. Absolutny virtuoz. Tazko povedat, ci je chory, alebo prilis zdravy. Bol by som zvedavy, co ma v hlave. Co si mysli, ako sa mu zije, ci normalne spi, co je, co pije, ci dokaze cestovat medzi ludmi hromadnou dopravou a ci iba v zivote behal po plazi a bubnoval s cernochmi do sudov, alebo zazil nejaku ukrutnu traumu z ktorej sa este nedostal. Neviem. Jeho hranie mi pride ako akysi medznik, hranica, ze este kusok dalej a stabilita sveta bude ohrozena icon_biggrin.gif
Návrat hore
larzzzz
Šialenec

Založený: 17 Apr 2007

PríspevokZaslal: júna 19, 2008, 4:23 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tomu sa hovori choroba ...
Návrat hore
Foo Fighter
Bubeník

Založený: 03 Okt 2007

PríspevokZaslal: júna 19, 2008, 4:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

larzzzz napísal:

u Hernandeza alebo u dusana? icon_mrgreen.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
larzzzz
Šialenec

Založený: 17 Apr 2007

PríspevokZaslal: júna 19, 2008, 4:35 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Foo Fighter napísal:
larzzzz napísal:

u Hernandeza alebo u dusana? icon_mrgreen.gif

toho prveho...
Návrat hore
EL-
Prisťahovalec

Založený: 13 Feb 2007

PríspevokZaslal: júna 21, 2008, 8:00 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

a co toto?co sa tyka koordinacie

http://youtube.com/watch?v=W-2Ut3heVKU
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: júna 21, 2008, 8:38 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to stale velky rozdiel. Vec co si sem dal sa DA nacvicit. Narocnostou je to stale pri zemi oproti narocnosti zalezitosti ktore horacio vysype za par sekund ako ranne pretretie oci. A tak to aj vyzera. Virgil sa musi evidentne znacne sustredit, aby tie veci zahral sam so sebou. Do muziky ich aplikuje len do nejakej miery a da sa povedat, ze su to "vymyslene" cvicenia pre cvicenia... Hra ich dobre, je to tazke, super. Horacio sa zas pri hrani moze akurat smiat, pretoze mu to ide vsetko absolutne samo. A tu je dovod: Veci co hra, nie su "vymyslene" cvicenia a kombinacie pre kombinacie. Je to prirodzeny mix vplyvov v ktorych zije, berie si z muziky konkretne veci a to co hra nie je nic, nad cim by musel extra maturovat, ale ide mu to samo, pretoze mu to vyplynulo samo z muziky ktoru hra. Takto priblizne funguje extremny talent. Navyse, obtiaznost muziky, ktoru hra je nenormalna. Len pocitat do toho nahlas jeden dva tri styri nie je prave pohodlne a clovek musi s tou hudbou strasne dlho zit aby to slo, kym Virgil hra veci "cierne na bielom". No a najzasadnejsi rozdiel medzi nimi vidim jednoznacne v dynamike. Horacio sa vyjadruje v obrovskej dynamickej skale a pouziva, resp. jeho hra a zrozumitelnost tej spleti sa da docielit hlavne preciznym akcentovanim vzdy a vsade podla potreby. Virgil nehra zdaleka v takom sirokom dynamickom pasme a akcenty zdaleka nevyzneju tak jasne a presvedcivo. Toto znacne suvisi s technikou. Aj lahucky rytmus je zrazu nezahratelny, ak tam vymyslis akcent na nestastne miesto a toto s Virgilovej hry citit, pretoze aj vo videu ktore som prave videl hra niektore udery hlasnejsie a nejde tu len o frazovanie, su to presne tie udery, ktore vyzneju hlasnejsie prirodzene kvoli pohybu a energii palicky. Horacio nikdy nenarazi na tazky akcent, jednoducho ho da tam, kam si zmysli.

len pre istotu dodam, ze nic negativne si o virgilovi nemyslim, len pri porovnani koordinacie jeho a hernandeza mi vysiel ako slabsi.
Návrat hore
Dzaaro
Šialenec

Založený: 08 Mar 2008

PríspevokZaslal: júna 21, 2008, 11:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

neuveritelny dabel...pozrel som rovno este par videi a umrel som...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
animal666palermo
Bubeník

Založený: 05 Dec 2007

PríspevokZaslal: júna 22, 2008, 11:48 am    Predmet: Odpovedať s citátom

dusan napísal:
Je to stale velky rozdiel. Vec co si sem dal sa DA nacvicit. Narocnostou je to stale pri zemi oproti narocnosti zalezitosti ktore horacio vysype za par sekund ako ranne pretretie oci. A tak to aj vyzera. Virgil sa musi evidentne znacne sustredit, aby tie veci zahral sam so sebou. Do muziky ich aplikuje len do nejakej miery a da sa povedat, ze su to "vymyslene" cvicenia pre cvicenia... Hra ich dobre, je to tazke, super. Horacio sa zas pri hrani moze akurat smiat, pretoze mu to ide vsetko absolutne samo. A tu je dovod: Veci co hra, nie su "vymyslene" cvicenia a kombinacie pre kombinacie. Je to prirodzeny mix vplyvov v ktorych zije, berie si z muziky konkretne veci a to co hra nie je nic, nad cim by musel extra maturovat, ale ide mu to samo, pretoze mu to vyplynulo samo z muziky ktoru hra. Takto priblizne funguje extremny talent. Navyse, obtiaznost muziky, ktoru hra je nenormalna. Len pocitat do toho nahlas jeden dva tri styri nie je prave pohodlne a clovek musi s tou hudbou strasne dlho zit aby to slo, kym Virgil hra veci "cierne na bielom". No a najzasadnejsi rozdiel medzi nimi vidim jednoznacne v dynamike. Horacio sa vyjadruée v obrovskej dynamickej skale a pouziva, resp. jeho hra a zrozumitelnost tej spleti sa da docielit hlavne preciznym akcentovanim vzdy a vsade podla potreby. Virgil nehra zdaleka v takom sirokom dynamickom pasme a akcenty zdaleka nevyzneju tak jasne a presvedcivo. Toto znacne suvisi s technikou. Aj lahucky rytmus je zrazu nezahratelny, ak tam vymyslis akcent na nestastne miesto a toto s Virgilovej hry citit, pretoze aj vo videu ktore som prave videl hra niektore udery hlasnejsie a nejde tu len o frazovanie, su to presne tie udery, ktore vyzneju hlasnejsie prirodzene kvoli pohybu a energii palicky. Horacio nikdy nenarazi na tazky akcent, jednoducho ho da tam, kam si zmysli.

len pre istotu dodam, ze nic negativne si o virgilovi nemyslim, len pri porovnani koordinacie jeho a hernandeza mi vysiel ako slabsi.
a čo takto mike mangini???mimochodom zaujímavá filozofická úvaha...
Návrat hore
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: júna 22, 2008, 2:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Mangini je vynikajuci, ale neviem, ci sa este zmesti k Hernandezovi do kurzu na tento semester. icon_mrgreen.gif Mozno pozdejsie.
Návrat hore
animal666palermo
Bubeník

PríspevokZaslal: júna 22, 2008, 2:51 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

dusan napísal:
Mangini je vynikajuci, ale neviem, ci sa este zmesti k Hernandezovi do kurzu na tento semester. icon_mrgreen.gif Mozno pozdejsie.
ale ale trepeš koko...,možno že zoberie teba alebo ty hernadéza,podla toho čo tu po tebe čítam tak asi hernandez aj mangini sa majú od teba čo učiť icon_mrgreen.gif
Návrat hore
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: júna 22, 2008, 6:14 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Zaujimave. Rychlo sa to zvrtlo z tej zaujimavej filozofickej uvahy. A ano, polepsim sa, hlboko ma zasiahlo ze si sa ozval. Zamyslim sa nad sebou, budem menej cvicit, menej sledovat a pre buducnost budem aj menej pozorny posluchac aby som niekoho svojimi nevybrusenymi nazormi nedotkol. O to viac ma to zasiahlo pre to, ze to povedal clovek, ktory sa na fore prezentuje s maximalnou uctou a pokorou, ktory si vazi kazdy nazor a nikdy nicim neopovrhol.

Vedel som, ze je chyba sa delit sa o nahlad
Návrat hore
EL-
Prisťahovalec

Založený: 13 Feb 2007

PríspevokZaslal: júna 22, 2008, 7:41 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

to dusan: Ok mas pravdu s Virgilom...mam nejake to video od neho okukane a viac-meney sedi to co si o no pisal...

aco taky Lang
http://youtube.com/watch?v=d4iAfxq2HFY&feature=related

abo Bozzio
Návrat hore
animal666palermo
Bubeník

PríspevokZaslal: júna 22, 2008, 8:46 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

54 ulica dokumentárny film o afro kubánskej hudbe,horacio hernandez bicie
Návrat hore
Moonwalker
Nováčik

Založený: 30 Apr 2008

PríspevokZaslal: júna 23, 2008, 7:57 am    Predmet: Odpovedať s citátom

[/b] Horacio je vyborny budenik o tom nieje pochyb, no co sa tyka napr polyrhythms v tom je mangini urcite lepsi, v independance ani nie, virgil zasa urcite ano on sa sice nerehni lebo co hra on to nieje na rehnenie ale na otvaranie papule, len si to tak vezmi ze on sliduje slapky a do toho hra este fakt strasne technicky,viem co je to za monstrum a kazdy co ovlada rudimenty a pozna ho vie o com hovorim,horacio je latino famozny hrac a takisto sa stale len neusmieva videl som ho uz aj v takych krcoch ze bolo vidiet na jeho tvari uff uff to das horacio to das si hovoril :-), pre mna osobne lang je na tom technicky znacne vyssie ako hernandez a to niesom jeho velkym fanusikom sudim lebo viem o com hovorim, minnemann o nom ani nehovorim hudobny a technicky gigant gigantov jeho independence je uzasna, no ak sa zamyslis na muzikalnostou napr. medzi donatim a hernadezom hernandez vyhrava na celej ciare ako sam povedal ze nekaz hudbu tym ze do toho miesas len techniku cít to hlavne muzikalne a v tom je paradny
Návrat hore
dusan
Moderátor

PríspevokZaslal: júna 23, 2008, 8:08 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Zial, nemam momentalne cas sa siahodlho rozpisovat a radsej uz ani chut. Nechal som si zajst. Lang je na tom technicky lepsie ako Hernandez? Ano, v kruteni palickami icon_mrgreen.gif ja len vsetkym doporucujem si vsetko zrovnat poriadne do kontextu. Kolki z Vas hrali niekedy aspon trochu tazsie latino s kapelou?
Návrat hore
Moonwalker
Nováčik

PríspevokZaslal: júna 23, 2008, 8:22 am    Predmet: Odpovedať s citátom

tak co sa tyka mixu techniky a independence ano ved ten clovek to trenuje znacnu cast svojho zivota ked si chces pozriet nieco zaujimave daj si youtube a daj si vyhladat thomas lang modern drummer 2006 part 1 a 2 nemam tu pristup mam to zablokovane takze ti mozem napisat len takto tym videom nechcem naznacit ze je lepsi a pozri sa a riadne otvor oci ja a este raz hovorim horacio je latino extra trieda no lang je vsehochut, a ja nebranim langa moc ho nemusim len skratka je to co je potom neskor tu dam na to link teraz nemam ako
Návrat hore
Moonwalker
Nováčik

PríspevokZaslal: júna 23, 2008, 8:23 am    Predmet: Odpovedať s citátom

krutenie paliciek mu ide ale to len pretoze uz nema moc co cvicit :-)
Návrat hore
gregg
Prisťahovalec

Založený: 09 Jan 2008

PríspevokZaslal: júna 23, 2008, 8:43 am    Predmet: Odpovedať s citátom

icon_cheesygrin.gif haaa haaa a je tu zasa sekanica! Najhorsie na tom je ze som videl langsa minuly rok na drummerlive v londyne a po piatich minutach som odisiel ani neviem preco. Ma to nebavilo hoci to bolo technicky neviem ake brutalne. Moj mozok asi take veci nepriima a moznoze svoju ulohu zohralo aj zopar cernoskych bubenikov pred nim ktory ma rozbili na kationy a aniony! Teraz trocha aj lutujem ze som neostal ale co uz. Inac v tomto spore sa priklanam k nasemu el negrovi ktory je velmi pestry a je radost ho pocuvat. Aha Dusan a sme zasa pri tom Lang toci palickami Lang je lepsi vidis to som sa ti snazil povedat ako to chodi ze fanusika si musis vediet ziskat. icon_mrgreen.gif
Návrat hore
Moonwalker
Nováčik

PríspevokZaslal: júna 23, 2008, 8:55 am    Predmet: Odpovedať s citátom

gregg podla toho co si napisal niesom si prilis isty ci vies co je napr. paradiddle :D
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubeníci Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 1 z 3

Prejdi na: