| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Sehnsucht Jazykový korektor

Založený: 23 Apr 2007 Príspevky: 290 Bydlisko: Bratislava, Hodruša Hámre
|
Zaslal: júna 24, 2008, 10:48 pm Predmet: Bicie a basovka |
|
|
Všimol som si tu už viac ľudí, ktorí okrem bicích hrajú aj na basovú gitaru.
Píšte, ako vám pomáha jedem nástroj pri druhom, čomu sa ako venujete, všetko ohľadom kombinácie bicie/basa. Ja hrám tiež aj na basovku. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Nightwolf_08 Moderátor

Založený: 11 Feb 2007 Príspevky: 2953 Bydlisko: Temno
|
Zaslal: júna 25, 2008, 12:31 am Predmet: |
|
|
na gitare neviem ani akord (vedel som dva, ale to je už minulosť)
V kapele som sa riadil výhradne elektrickou gitarou |
|
| Návrat hore |
|
 |
JetiX Usadlík

Založený: 01 Jún 2007 Príspevky: 110
|
Zaslal: júna 25, 2008, 12:56 am Predmet: |
|
|
| no ja som tiez v poslednom case prejavoval naklonnost k base a donutil som basaka nech ma nauci nejake veci z nasich pesniciek. Je to nenormalna sranda super pocit a neni to az take zlozite. |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 888 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: júna 25, 2008, 1:12 am Predmet: |
|
|
Robit nieco ako riadit sa vyhradne niecim, alebo riadit sa iba niecim (okrem specifickych miest ) je velmi nemuzikalny pristup. Treba sa riadit skladbou, "rytmicke modely" prisposobit base, dalej drzat s nou tempo, zdielat tuto ulohu... Vyrazne crty melodie, alebo akehokolvek dominantneho prvku potom "zaniest" do rytmu, alebo trebars vymysliet rytmus, ktory nema s tymito prvkami nic spolocne, ale skvele doplna celok. ALE> s basou treba mat neustale spolocnu rec, pretoze tam sa konci pozitivny zazitok posluchaca, ale najma hraca
Ovladat co to na base je urcite velmi prinosne, ale pre bubenika je mozno prinosnejsie, ak necvici na base, ale s basou. (co je samozrejme luxus ked si to clovek moze dopriat). |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 888 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: júna 25, 2008, 1:32 am Predmet: |
|
|
| JetiX napísal: | | fiha gytara(to bol asi preklik :) ). no ja som tiez v poslednom case prejavoval naklonnost k base a donutil som basaka nech ma nauci nejake veci z nasich pesniciek. Je to nenormalna sranda super pocit a neni to az take zlozite. |
Tiez takto nauc svojho basaka nejake veci z vasich pesniciek, vymente sa a uvidite, ake to bude zrazu zlozite (ale zaroven nejakym sposobom urcite zaujimave a osviezujuce) |
|
| Návrat hore |
|
 |
JetiX Usadlík

Založený: 01 Jún 2007 Príspevky: 110
|
Zaslal: júna 25, 2008, 10:42 pm Predmet: |
|
|
| No ako nechcel som povedat ze to bolo jednoduche ale to co on hra nieje vseobecne zlozite a zahral by to v podstate hockto len on uz ma nacvicenu tu techniku no. Za bubny si skusil sadnut a radsej sa hned postavil ale nas gitarista ked si za to sadne tak ho idem zabit a vyhodit prec odtial lebo on tak dava dvojkopy ze ma to nas.. nasie.. hneva. Neviem ako sa to naucil ale nie kazdy bubenik to vie tak ako on. nevie nic zahrat ale sestnastky dava ako dabel, proste trrrrr. |
|
| Návrat hore |
|
 |
fun_the_ment Zabanovaný užívateľ

Založený: 17 Aug 2008 Príspevky: 16 Bydlisko: Horehron
|
Zaslal: augusta 17, 2008, 1:12 pm Predmet: |
|
|
| basa + bicie ... to je ako dobry zaklad pre dobru polievku resp . privarok |
|