Obsah fóra bubenici.com

Skúšobne... večný problém hudobníkov
Strana
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubnovanie
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Gr3g0r
Šialenec

Založený: 08 Feb 2008

PríspevokZaslal: Máj 16, 2009, 5:17 pm    Predmet: s Odpovedať s citátom

ja čítam inzeráty a krúžkujem všetky garáže na prenájom:) hlavne ma celkom nasierajú ľudia, čo napíšu, že dajú do prenájmu bunker a potom povedia, že to ani nie je bunker, ale normálna pivnica v obytnom dome.
dneska som už mal skoro jednu garáž vybavenú, za božiu cenu 25€ na mesiac (skladali by sme sa na to asi ôsmi, takže ideál)... na konci telefonátu som ale zistil že tam nie je elektrika... ktora tam vlastne pôvodne bola, len nejaký mudrc vytrhal káble a rozdungal komplet všetky skrine:)
našťastie mám v talóne ďaľšie dve alebo tri garáže, takže držte palce;)

edit: obvolal som ďalších asi 15 inzerátov, stále nič... dnes som sa dokonca zo zúfalstva asi hodinu prechádzal po priemyselnej zóne a hľadal niečo schopné, ujov pri garážach som sa pýtal, či nevedia o niekom, kto chce dať garáž do prenájmu... prechádzku som zavŕšil návštevou kasární, kde mi vrátnik povedal, že už tam jedna kapela skúša, takže by to aj šlo. následne zavolal niekam do kanclov a tí mu oznámili, že nič voľné nie je. a deň som zavŕšil vytlačením inzerátov a ich následným lepením na predom vyhliadnuté garáže v jednej absolútne ideálnej lokalite...

zhrnutie: ak sa budeme riadiť řčením, že kto hľadá, nájde, tak by som s mojou intenzitou hľadania mal snáď už niečo nájsť:) ale teraz vážne... za tých pár dní som odbúral veľké množstvo mojich zábran ohľadom hanblivosti a tak... teraz som v podstate schopný sa komukoľvek na ulici prihovoriť, či nemá na prenájom garáž:D
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Lucas Perny
Šialenec

Založený: 16 Apr 2008

PríspevokZaslal: Máj 23, 2009, 2:04 am    Predmet: Dilema Odpovedať s citátom

Poraďte mi... keď si prečítate túto diskusiu, je tam spomínaná istá skušobna v Nitre, kde som mal obrovské problémy (dokonca dva krát). Prvý raz to bolo v lete, keď nás prakticky bez dôvodu vyhodili rovno na ulicu. Druhý kráť to bolo celé neoficiálne a dostali sme sa do takých problémov že som dva týždne nevidel svoje bicie. Teraz má byť ale zmluva.
Plusy : jediná momentálna možnosť kde hrať, cez víkedny môžme hrať od rána do večera, zložíme sa na nájom viacerí, basák robí SBSkára na mieste kde sa skúsobna nachádza, zmluva

Mínusy : psychopatická schyzofrenická správkyňa areálu o ktorej sa už v Nitre písu knihy ako povyhadzovala bezdôvodne kapely, 1500 Sk s tym, že sa môže hrať cez týždeň až od 18:00, veľká dialka zo stanice, vlhké priestory, negatívne skúsenosti.

Čo dodať... buď budem hrať s ľudmi na mieste, ktoré nenávidím alebo nebudem hrať vôbec... čo urobiť?

Mimochodom raz som spomínanú psychopatku stretol v meste. Potom čo mi spôsobila, som mal chuť je napluvať do ksichtu a málo teda nechýbalo. Predstavte si že vás niekto dva týždne nepustí k svojmu nástroju aj keď máte dokonca papier s povolením. Celé story je o pár strán dozadu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
kvasha
Psychopat

Založený: 19 Feb 2008

PríspevokZaslal: Máj 23, 2009, 9:09 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja by som bol rád, keby som bol na tvojom mieste, a skončilo by to iba pri pľúvaní icon_biggrin.gif icon_cheesygrin.gif .

Tak to ti teda nezávidím, ja by som ešte trochu počkal, či sa nenájde niečo iné. ALe zas, keď je basák SBS-kár, pomôže keď bude mať stará problémy. Neviem no.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
LalinMartuch
Šialenec

Založený: 14 Dec 2008

PríspevokZaslal: Máj 23, 2009, 9:25 am    Predmet: Odpovedať s citátom

dna 22 maja 2009 v case medzi 15:00-16:00 len tak zavola riaditel nasemu basakovi ze sme skoncili.neuveritelne pol roka si tam stastne hrame nic sa nedeje a takto to skonci...
planovali sme zacal koncertovat cez leto no ak nic nezozenieme
Návrat hore
Lucas Perny
Šialenec

PríspevokZaslal: Máj 23, 2009, 11:09 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Toto isté sa stalo minulý rok v lete v mojej ex-kapele...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Gr3g0r
Šialenec

PríspevokZaslal: Máj 23, 2009, 11:28 am    Predmet: Odpovedať s citátom

ja som si už začínal myslieť, že nič nevybavím, už som skoro všetky inzeráty aj nápady vyčerpal... a zrazu za mnou prišiel otec, že nám niečo vybavil. malo by to byť na pošte, miestnosť v pivnici okolo 4x3 metre. v pondelok sa ideme dohodnúť na cene a podpísať zmluvu.
jediná nevýhoda je, že raz za čas tam vytečie trochu vody z odpadu. asi 2 týždne dozadu bola v žiline strašná búrka, krúpy a tak... že to bolo trochu zatopené, ale nič strašné. to by sa dalo v pohode vyriešiť, lebo sú tam drevené palety, na ktoré by som položil bicie, aby na ne prípadná nepriaznivá voda nedočiahla. a že si v pohode môžme zobrať nejaké staré skrine a regále na kombá.
dnes alebo zajtra to pôjdem omrknúť. a potom už len zohnať basu a spev:)
Návrat hore
Lucas Perny
Šialenec

PríspevokZaslal: Máj 23, 2009, 11:30 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Ďalšia zdielaná skúsenosť. Na tom mieste, kde by som mal teoreticky znova hrať je podobny problem. Kamaratovi tam zatopilo gitaru, ked prasklo vodovodne potrubie. Zostala mu z nej hrdzavá kraxna.
Ale aj ty si na tom lepšie než ja...
Návrat hore
Gr3g0r
Šialenec

PríspevokZaslal: Máj 23, 2009, 11:39 am    Predmet: Odpovedať s citátom

kokos, fakt ti držím palce že to tentokrát bude lepšie kámo.
pochybujem že by to u nás zatopilo tak moc... zober si že je to 12m2, a ak by aj boli tie repráky vo výške len nejakých 30cm, tak koľko litrov by to muselo byť, aby ich zaplavilo:)
Návrat hore
dreddEY
Šialenec

Založený: 03 Aug 2008

PríspevokZaslal: Máj 25, 2009, 2:46 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

nechcem kazit radost ale na bicie dost posobi aj vlhkost ktora sa enormne zvysi ked sa zacne voda odparovat z celej plochy skusobne..ak mas ale nejake amati tak nie je co stratit icon_wink.gif
Návrat hore
Gr3g0r
Šialenec

PríspevokZaslal: Máj 25, 2009, 2:56 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

amati;) ale práve mi bolo povedané, že prístupná bude až niekedy od konca júla...:(
Návrat hore
PoTráveŠmyk
Psychopat

Založený: 05 Jan 2009

PríspevokZaslal: júna 3, 2009, 2:12 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

inak mam na predaj molitany na odhlucnenie.
http://bubenici.com/topic2631.html
Návrat hore
em_pe-14
Nováčik

Založený: 28 Apr 2009

PríspevokZaslal: júla 10, 2009, 12:24 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

pi..... naco mi je skusobna ked us nemam kapelu :(( icon_neutral.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
PunkHombre
Prisťahovalec

Založený: 15 Mar 2009

PríspevokZaslal: júla 10, 2009, 9:24 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Máš výhodu. Nájdi si novú kapelu a máte hneď vyriešený prvý problém. Skúšobňu. icon_cool.gif
Návrat hore
Lucas Perny
Šialenec

PríspevokZaslal: februára 6, 2010, 6:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Už skoro rok pravidelne nehrám kvôli skúšobni...
Dokonca sa mi podarilo zohnať ľudí na comeback ex-kapely a nemám s nim kde hrať...
Neviete niekto o niečom v Nitre?
Návrat hore
Sehnsucht
Jazykový korektor

Založený: 23 Apr 2007

PríspevokZaslal: februára 7, 2010, 5:48 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Skús si prenajať garáž. V Bratislave sa dá aj za 50 eur, takže v Nitre by to nemalo byť horšie.
Návrat hore
mikoš
Prieskumník

Založený: 16 Jan 2010

PríspevokZaslal: februára 12, 2010, 10:21 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

S kamošmi skúšame v kasárňach p posádkovom klube
Návrat hore
Lucas Perny
Šialenec

PríspevokZaslal: marca 11, 2010, 1:11 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Vedeli ste, že väčšina kapiel v Nitre sa porozpadalo a nehrávajú iba kvôli priestorom? Rád by som tu odprezentoval svoje vlastné skúsenosti, prečo tomu asi tak je.

Na podnet kamoša hudobníka a hudobného pedagóga, som sa bol spýtať na skúšobnu v súkromnej ZUŠke. Privítali ma s radosťou a ochotou, že sa určite niečo najde a bude to len za nejaku symbolicku cenu, pretože velmi podporújú hudobníkov. Dokonca sme mali hrať na požičaných školských nástrojoch. K riaditeľovi sa dalo dostať ťažko. Vždy som na neho čakal tak 1,5 hod a odbil ma odpoveďou : "Prídite o týždeň, bude porada a tam sa rozhodne." Po dvojtýždňovom čakaní + 2 hodiny (na konečné vyjadrenie) pána riaditeľa som sa k nemu konečne znovu dostal. Výsledok bola skúšobňa s totálnym obmedzením (cez týždeň až od skončenia vyučovania /teda asi tak od 20:00/, o požičani nástrojov nebolo ani slova a ešte dokonca v gitarovej učebni), svojim spôsobom neoficialne a so zodpovednosťou za celú budovu školy, v presne určenom čase (počas našich skúšok). Stále bola podozrivo zamlčaná cená. Až do poslednej chvílinky... s týmito všetkými podmienkami to malo byť za 60 EURO za mesiac, s vyplatením -vopred na 3 MESIACE!

Viete si predstaviť aká bola reakcia študentov - hudobníkov na túto cenu, s týmito podmienkami a s ich možnosťami.

Druhá story vyzerala oveľa nádejnejšie. Išlo o nejakú firmu v Mlynárciach. SBS-kár bol dokonca tak ochotný, že nám aj samotnú skúšobňu ukázal. Bola proste ideálna. Čakal som tých 60 EURO, ktoré by som v tomto prípade s chlapcami bol ochotný dohromady dať.
O deň neskôr nastal šok. Nenažraní, súkromníci- zbohatlíci si vypýtali 120 EURO + ENERGIE za mesiac. A to som zabudol dodať, že pri cene 60 EURO ma vysmiali. A to išlo o malú pivničnú miestnosť na okraji Nitry.

Inde pýtali za garáž 8000 Sk na mesiac.

Potom som ešte skúšal všeličo iné. Väčšinou sa nedalo, nemali alebo sa proste nechcelo.

Stále sme bez skúšobne.

Jediné miesto, kde sa so mnou boli ochotný baviť ako s človekom - študentom-hudobníkom bol mestský úrad, kde nám sľúbili nejaké priestory v rámci mesta. Uvidíme...

Takto ťažké to majú hudobníci, ktorí sú nútení hrať za pivo a benzín po kluboch. A môžu hrať akokoľvek profesionálne. Dneska su jedinou dôležitou vecou pre každého iba prachy. Či už su to majitelia klubov a krčiem alebo zbohatlícky majitelia firiem. Česť a slávu všetkým výnimkám.

A tu je moja poézia pre nenažrancov...

Éra chamtivcov nastala,
všetky skúšobne pohltala.

Hudobníci hrať kde nemajú,
lebo miliony nedostávajú.

Nenažranci mladých hudobníkov "podporujú" a bez vyčitiek svedomia na nich zarábajú,
keď vysoké čiastky dávajú.

A tí hudobníci čo sa oklamať nedajú alebo na ne proste nemajú,
bez skúšobní a doma zavretí na večnosť a zabudnutie zostávajú.

A tak sme zas na ulici,
bez skušobni, bez muziky...

To je dnešný underground...
Návrat hore
fernetsrumom
Jazykový korektor

Založený: 10 Mar 2008

PríspevokZaslal: marca 11, 2010, 4:06 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Vďaka pánu bohu za našu vykúrenú skúšobňu veľkú 20 m štvorcových s možným prístupom nonstop za 80 eur na štvrť roka. icon_cheesygrin.gif
Návrat hore
dano
Šialenec

Založený: 02 Apr 2007

PríspevokZaslal: marca 29, 2010, 7:18 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Nahodou, nepozna niekto dobru stranku na nete, ktora sa zaobera stavbou, zvukovou izolaciou hudobneho studia? Idem sa totiz do podobnej stavby pustit, nieco som uz nasiel,ale cim viac informacii tym lepsie.
Návrat hore
STANo
Prisťahovalec

Založený: 26 Feb 2010

PríspevokZaslal: apríla 26, 2010, 9:05 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

To ja mám výhodu že máme aj rodinný dom v ktorom nebývame. A asi ani nebudeme icon_cheesygrin.gif takže pohoda icon_cool.gif
Návrat hore
Zaslať odpoveď    Obsah fóra bubenici.com -> Bubnovanie Časy uvádzané v GMT + 2 hodiny
Strana
Strana 7 z 8

Prejdi na: