| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
R - stick Technický administrátor
Založený: 31 Mar 2006 Príspevky: 62 Bydlisko: Vysoké Studnice - ČR
|
Zaslal: decembra 13, 2009, 9:43 pm Predmet: |
|
|
| RimSHOT napísal: | | R - stick napísal: |
Od 5A které má 15 mm průměr je silnější 3A, od 5B s průměrem 14 mm je silnější 2B, které má 16 mm |
len menšia technická poznámka, že 5A majú zvyčajne 14mm a 5B 15mm.  |
No já se snad pujdu někam zahrabat...... Samozřejmě jsem přehodil čísla ........
Hm - když se daří, tak to už opravdu stojí za to .... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Karidas Prisťahovalec

Založený: 19 Nov 2009 Príspevky: 80 Bydlisko: Žilina
|
Zaslal: decembra 14, 2009, 10:01 pm Predmet: :) |
|
|
No ja mám Vic Firth American Classic Metal. Nesťažujem as hrám resp. od septembra a ešte mi držia a vyzerajú celkom v pohodea pritom hrávam celkom často :) takže odporúčam  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sochi Psychopat

Založený: 13 Apr 2008 Príspevky: 560 Bydlisko: LM city
|
Zaslal: decembra 14, 2009, 10:05 pm Predmet: |
|
|
| Moj ucitel v zuske ma vic firth 5A a dal mi na nich raz zahrat a som sa do nich zamysloval uz mam objednane vlastne podla mna su uplne genialne |
|
| Návrat hore |
|
 |
Karidas Prisťahovalec

Založený: 19 Nov 2009 Príspevky: 80 Bydlisko: Žilina
|
Zaslal: decembra 14, 2009, 10:08 pm Predmet: |
|
|
| Práve som si zmeral priemer :D 15 mm :) :D - myslím tých paličiek |
|
| Návrat hore |
|
 |
7majo7 Šialenec

Založený: 19 Máj 2009 Príspevky: 297 Bydlisko: Presov
|
Zaslal: februára 27, 2010, 5:47 pm Predmet: |
|
|
má tu niekto z vás model American Classic® 8DN alebo 7AN?
http://www.vicfirth.com/products/americanclassicN.php
mám v pláne ich kupovať, zaujímal by ma váš názor na nich, pocity z hry a jaký ma zvuk ten nylón na ride oproti normálnej drevenej hlavičke |
|
| Návrat hore |
|
 |
alerce Psychopat

Založený: 23 Nov 2008 Príspevky: 544 Bydlisko: presov
|
Zaslal: februára 27, 2010, 6:36 pm Predmet: |
|
|
| 7AN som pouzival. vydrzali velmi velmi dlho, a na ride mi to vyhovovalo, mozno aj viac ako drevo, no to je subjektivna vec. ak si s nylonmi este nehral, tak urcite najprv otestovat, no od mojej prvej skusenosti som ine hlavicky nemal (okrem NOVA dreveneho skusobneho paru), vyhovuje mi vyhadzovat palicky preto ze sa uz cele rozpadavaju, kdezto u drevenych som vyhadzoval hned ako sa z hlavicky cosi odtrhlo a zostala ostrejsia hrana, co sa mohlo stat v podstate kedykolvek, staci zle cosi trafit. |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Psychopat

Založený: 31 Jan 2008 Príspevky: 596 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: februára 27, 2010, 7:50 pm Predmet: |
|
|
No 7Ačka som používal istú dobu, pred nimi 5A...
Ale teraz som spokojný pri 8DN.
7A boli skvelé, ale trochu mi nevyhovovala dĺžka. Všetky moje očakávania preto naplnil typ 8DN. Trochu sa zmenilo ťažisko.. ale hrúbka ostala tá istá, hrá sa mi s nimi výborne.
Na tvojom mieste by som si na začiatok kúpil oba páry a skúsil s ktorým sa cítiš komfortnejšie.
No a nylonová hlavička? Je to vec vkusu. A aký je rozdiel na zvuku sa slovami opísať nedá, to musíš jednoducho vyskúšať. Každopádne som volil nylonovú hlavičku pre jej nezničitelnosť (kedže dovtedy mi odchádzali najskôr hlavičky) ale ked som si porovnal oba zvuky, tak sa mi aj tak ten s nylonovou hlavičkou páči viac. |
|
| Návrat hore |
|
 |
JUROMURO Šialenec

Založený: 28 Jan 2008 Príspevky: 252 Bydlisko: sever
|
Zaslal: februára 27, 2010, 8:15 pm Predmet: |
|
|
| NOVA-GW. NOVA -vyhovuje mi hmotnosťouu a pocitom z hry, naozaj super. Goodwoody ...rovné som ešte nevidel :D . NOVA 5 , s nylonovými hlavicami - prvý pár čom som si kupil, tak po chvilke hry mi odletelo pol hlavičky..som tomu nemohol uveriť...a nylon... |
|
| Návrat hore |
|
 |
7majo7 Šialenec

|
Zaslal: februára 27, 2010, 9:03 pm Predmet: |
|
|
no práve tie hlavičky lebo hrám s GREG Majo Slávka a mám ich rozdrbané no a keď hrajem na ride tak ho nepočujem ale vobec.. dĺžku a priemer majú rovnakú jak tie gregy takže toto mi vyhovuje.. tak som chcel vedieť či majú na ride taký výraznejší cinkavejší zvuk alebo jak by som to.. či je vlastne tvrdší ten nylon jak drevo |
|
| Návrat hore |
|
 |
PST Psychopat

Založený: 31 Jan 2008 Príspevky: 596 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: februára 28, 2010, 1:35 am Predmet: |
|
|
| No ale neviem teraz kam sa to uberá.. ale čisto aby nevznikali nejaké dezinformácie. Ja som písal o VicFirtoch nie o Nova- ch.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
7majo7 Šialenec

|
Zaslal: februára 28, 2010, 12:14 pm Predmet: |
|
|
PST myslel som tie tvoje 8DN |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 1241 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: marca 1, 2010, 3:09 am Predmet: |
|
|
| Drevo vs nylon je velka tema sama o sebe. Co viem je to, ze som zrejme este nevidel svetoveho top bubenika, ktory by pouzival nylon. Mozno ano, len si nespominam-prehliadol som. Dlhe vysvetlovanie preco priblizne... Sice steve gadd aj weckl maju model aj s nylonom, nevidel som ich s tym hrat a mozno to pouzivali niekedy v 80tych rokoch. Nylon ale zase dlhsie vydrzi, to je pravda. Mne celkom vadi zvuk, niekomu sa to paci. Co sa tyka modelu greg majo slavka, tam ma hlavicka taky tvar, ktory nedava velmi konkretny zvuk. Mne sa ta hlavicka z toho dovodu nepaci, preto si radsej vyberam model Cyril Zelenak, ktory produkuje ovela konkretnejsi zvuk. Hlavicky odchadzaju na Gregoch rychlo, ale mne to za to aj tak stoji. |
|
| Návrat hore |
|
 |
alerce Psychopat

Založený: 23 Nov 2008 Príspevky: 544 Bydlisko: presov
|
Zaslal: marca 1, 2010, 4:40 pm Predmet: |
|
|
aby som objasnil tu vec s nylonom... ak sa bavime o palicke za 10e, tak by som pozadoval ako zaciatocnik co najvacsiu vydrz popri parovani a vyvazenosti, a to mi prave z velkej casti zabezpeci nylon. na drevene hlavy jednoducho nemam, a to ze som si na nylonove hlavy zvykol a pacia sa mi, je urcite subjektivna vec.
byt umelcom ktory sa tymto bud zivy alebo aspon hrava tych 15-20 akcii mesacne a nie zadarmo, urcite by som si tiez doprial luxusne drevene hlavy... preto suhlas, pochybujem ze by niekto z top nevyuzil potencial dreva |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 1241 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: marca 1, 2010, 4:44 pm Predmet: |
|
|
Mas pravdu. Nechcel som, aby moj prispevok vyznel stylom kupujte to a to.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
half-life2 Usadlík
Založený: 11 Máj 2009 Príspevky: 247 Bydlisko: Poprad
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Python Psychopat

Založený: 03 Máj 2007 Príspevky: 993 Bydlisko: LM city
|
Zaslal: marca 1, 2010, 10:41 pm Predmet: |
|
|
| podla thomannovskeho woodpicker 14,4 |
|
| Návrat hore |
|
 |
R - stick Technický administrátor
Založený: 31 Mar 2006 Príspevky: 62 Bydlisko: Vysoké Studnice - ČR
|
Zaslal: marca 1, 2010, 11:26 pm Predmet: |
|
|
Podle Vic Firthova katalogu má 5A průměr 0,565 inch (palců) což přepočítáno na milimetry je 14,35 mm
Takže vzato hnidopišsky - oba dva údaje jsou správně. - záleží na tom, s jakou přesností (na 1 nebo 2 desetinná místa) to přepočítáváš. Být tebou, tu desetinku bych neřešil -protože v ruce to nepoznáš. |
|
| Návrat hore |
|
 |
half-life2 Usadlík
Založený: 11 Máj 2009 Príspevky: 247 Bydlisko: Poprad
|
Zaslal: marca 1, 2010, 11:32 pm Predmet: |
|
|
| oukej diki moc za vysvetlenie :) |
|
| Návrat hore |
|
 |
nedflanders8 Psychopat

Založený: 16 Dec 2008 Príspevky: 812 Bydlisko: Paprikové čipsy
|
Zaslal: marca 1, 2010, 11:35 pm Predmet: |
|
|
ja som mal NOVA 7A len raz, spočiatku mi vadilo že boli dost ťažké. ale nemožem povedat nič zle. mne teda vydržali požehnane
odvtedy som nebol v tom obchode...... |
|
| Návrat hore |
|
 |
STANo Prisťahovalec

Založený: 26 Feb 2010 Príspevky: 80 Bydlisko: Žilina
|
Zaslal: júla 5, 2010, 10:53 pm Predmet: |
|
|
Ja používam 5B tie celkom dlho aj vydržia len sa mi zdajú byť dosť ťažké ( alebo ja som taký slabý? ) teraz nedávno som chcel skúsiť 5A a mal som ich asi 3 dni a sa mi zlomili. Takže neviem čo a ako teraz. Asi kúpim ešte 5A ale ak sa mi zase zlomia poobzerám sa po niečom inom  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|