| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Lucas Perny Šialenec

Založený: 16 Apr 2008 Príspevky: 252 Bydlisko: Nitra
|
Zaslal: novembra 13, 2008, 11:34 pm Predmet: Aké poznáte druhy doplnkových bubnov a perkusii + uplatnenie |
|
|
Perkusie... bonga, conga, tymbales, tamborína, shakers, rototoms, timbales, tam tamy, talking drum, darbuky, cabasa, castanety, cowbelly, darabouka, quiro, maracas, mark tree, mendoza, pandeiro, ratchet, spoons, temple blocks, triangel, vibraslap, washboard, whip, wood block, bock-a-da-dock...
Všetky tieto názvy som čerpal z wikipédie... je obrovské množstvo perkusií a bubnov ktoré nepoznáma a neviem ani aké majú uplatnenie (a myslím že niesom sám). Preto som založil túto tému pre upresnenie významu a použitia všetkých týchto perkusií, prípadne techniky hrania na nich a využití v hudbe...
Z toho všetkého som si zatial zahral iba na bongách, tamboríne, shakeroch, cowbelly, traingly (lol) a to je asi všetko...
Dúfam že bude táto téma užitočná pre všetkých milovníkov alternatívnych hudobných nástrojov... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lucas Perny Šialenec

|
|
| Návrat hore |
|
 |
Lucas Perny Šialenec

|
Zaslal: júla 14, 2009, 2:06 am Predmet: |
|
|
Po poslednej návšteve hudobnín som svoje znalosti a skúsenosti obohatil o dva druhy perkusií. Okrem toho že som si kúpil cowbell, ktorý mi v bicej sade chýbal, obchodník (ktorý moje chute a nároky už dobre pozná) mi poukazoval rôzne špecialitky.
Prvú z nich mi chlapík predstavil ako "iný (drahší) cowbell". Malo to naozaj zaujímavý zvuk a bolo to od REMO. Neskôr som to našiel na wikipédii a zistil som že krstné meno toho nástroja, je "agogô". Zo známych bubeníkov ho použiva Neil Peart z Rush, ktorý je týmito špecialitkami preslávený.
www.en.wikipedia.org/wiki/Agogô
Ďalšia vec, ktorú som už dlhší čas zháňal boli woodblocks. Malo to naozaj inšpiratívny zvuk. Dali by sa krásne využiť v mojej experimentálnej sólovej muzike (ak sa to dá nazvať muzikou). Využíval to aj Dušan Hájek z Collegia. Mal ich pripevnené na ráfiku kotla a nad prídavnými tomtoms Amati. Prečo som ich nakoniec nekúpil? Verzia, ktorú predávali, bola určená "do rúk". Nedala sa nijako pripevniť do súpravy podobne ako agogô. Možno si to v budúcnosti aj tak kúpim a niečo sfušujem...
www.en.wikipedia.org/wiki/Wood_block
Okrem alternatívnych perkusií mali v hudobninách aj conga. Mal som tú česť, si na nich prvý krát zahrať. Bol to pre mňa zážitok. Škoda že nemám 10000 Sk :( (nechce sa mi to prepočitavať do eur ).
http://en.wikipedia.org/wiki/Conga
Posledná (možna aj vlastne nezaujímavá) vec, ktorú som si nakoniec kúpil bol cowbell. Spôsobil mi iba samé problémy (neviem kde to umiestnim aby som to využil) a má takmer totožný zvuk s mojim hrncom, ktorý mam povedľa súpravy na efekt . Bolo to pre mňa trocha sklamaním.
 |
|
| Návrat hore |
|
 |
dusan Moderátor

Založený: 27 Dec 2006 Príspevky: 1243 Bydlisko: Praha
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Sochi Psychopat

Založený: 13 Apr 2008 Príspevky: 563 Bydlisko: LM city
|
Zaslal: júla 14, 2009, 4:14 pm Predmet: |
|
|
dusan pekna a siroka kolekcia zavidim ti  |
|
| Návrat hore |
|
 |
fernetsrumom Jazykový korektor

Založený: 10 Mar 2008 Príspevky: 1665 Bydlisko: Komárno
|
Zaslal: júla 14, 2009, 9:52 pm Predmet: |
|
|
Ak ma zrak neklame, to vľavo je rajbačka ?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemmôžeš pripojovať súbory k príspevkom Nemôžeš stahovať a prehliadať priložené súbory
|
|