| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
drumstar Admin

Založený: 25 Mar 2006 Príspevky: 673 Bydlisko: Trencin
|
Zaslal: marca 28, 2006, 9:32 am Predmet: Tlmenie bass drum-u |
|
|
| ake pouzivate praktiky na tlmenie bassoveho bubna ? a cim ho vlastne tlmite ? ako ho vobec tlmite :D ja osobne pouzivam deku ktora sa opiera o blany zhruba v 1/4 dolnej...spolu s ladenim ktore pouzivam (uderna blana je minimalne pritiahnuta - v podstate len "visi" za obrucou, rezonacka je pritiahnuta voci udernej o trosku viac) vytvara bass drum zvuk ktory sa zhruba rovna mojim predstavam :idea: a so zvukom mozem byt spokojny - ze maslo :?: |
|
| Návrat hore |
|
 |
tomo Usadlík

Založený: 26 Mar 2006 Príspevky: 100 Bydlisko: Nitra
|
Zaslal: marca 28, 2006, 5:26 pm Predmet: |
|
|
| dobre je pouzit blanu so svojim tlmenim, sice sam pouzivam vatu. dobre su evans dvojita alebo daka powerstroke alebo tak |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

|
Zaslal: marca 28, 2006, 6:23 pm Predmet: |
|
|
| zabudol som povedat ze pouzivam Remo Powerstroke 3 ako udernu blanu - avsak "tlmenie" ako hovoris ktore ma blana je len okraj blany zahnuty asi 10cm spat k stredu - je to len minimalne tlmenie...skusal som aj Remo Falam Slam - asi 3" nalepka ktora sa umiestnuje na miesto kontaktu udernika s blanou - vysledok bol ze zvuk bol ostrejsi a mlaskavejsi :idea: |
|
| Návrat hore |
|
 |
spottik Šialenec
Založený: 28 Mar 2006 Príspevky: 425 Bydlisko: Trenčín
|
Zaslal: marca 28, 2006, 8:52 pm Predmet: |
|
|
| Ja som mal na začiatku velky problem s tym, ze ten kopak mal priam hromový zvuk... vôbec sa s tým nedalo hrať... Tak som tam strčil jednu deku, potom druhu... nakoniec to vobec nerezonovalo, ale zato to bolo tichšie... Teraz tam mám jednu, tak nejako "drumstar"(Diky..) natlačenu a ide to fajn... |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

|
Zaslal: marca 28, 2006, 8:57 pm Predmet: |
|
|
| citácia: | | Teraz tam mám jednu, tak nejako "drumstar"(Diky..) natlačenu a ide to fajn... | tejto vete som trochu nepochopil :roll: neviem ci som taky blby alebo to dava viac zmyslov :D |
|
| Návrat hore |
|
 |
Misho Moderátor

Založený: 27 Mar 2006 Príspevky: 845 Bydlisko: Rimavská Sobota
|
Zaslal: marca 28, 2006, 8:59 pm Predmet: |
|
|
| tak sa mi zda ze budem musiet zatlmit aj ja,lebo mi trocha rezonuje...pohram sa s tym a uvidim... :D |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

|
Zaslal: marca 28, 2006, 9:03 pm Predmet: |
|
|
| to uz je na tebe aky zvuk chces z toho dostat - ja osobne nemam rad ked "kopnes" do bass drumu a rezonuje este 5 minut...skor som zastanca uderu ktory nema so sustainom nic spolocne |
|
| Návrat hore |
|
 |
Misho Moderátor

|
Zaslal: marca 28, 2006, 9:04 pm Predmet: |
|
|
| jasne ani ja...ja by som cchel "vydolovat" taky pekny "mlask" ked donho kopnem |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

|
Zaslal: marca 28, 2006, 9:05 pm Predmet: |
|
|
| Misho napísal: | | jasne ani ja...ja by som cchel "vydolovat" taky pekny "mlask" ked donho kopnem | ha to je presne moj pripad :wink: |
|
| Návrat hore |
|
 |
Misho Moderátor

|
Zaslal: marca 28, 2006, 9:08 pm Predmet: |
|
|
| aku pouzivas blanu na kopaku?? lebo teraz som si objednaval Emperory na prechody a chyba mi uz len na kopak lebo mi tam ostala prepravna |
|
| Návrat hore |
|
 |
mirco Usadlík
Založený: 26 Mar 2006 Príspevky: 104 Bydlisko: Handlova
|
Zaslal: marca 28, 2006, 9:08 pm Predmet: |
|
|
| ja mam v kopaku postelne 2postelne plachtya hra to celkom super,ale rozmyslam nad tou tlmiacou nalepkou na miesto ,kde sa stretava pedalove lkadivko s blanou ,da sa to kupit v kazdych hudobninach????,,,ak to ma ozaj mlaskavejsi zvuk tak to je presne to ,co tak velmi potrebujem ,mam ho naladeny do A dufam ze to bude mlaskat aj tak.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Misho Moderátor

|
Zaslal: marca 28, 2006, 9:10 pm Predmet: |
|
|
| tu nalepku som videl zatial len v muzikeri....no zatial taky odbornik do ladenia nie som...ja si proste sadnem k tomu a hram sa s tym dovtedy kym z toho nedostanem ten spravny zvuk |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

|
Zaslal: marca 28, 2006, 9:28 pm Predmet: |
|
|
| Misho napísal: | | aku pouzivas blanu na kopaku?? lebo teraz som si objednaval Emperory na prechody a chyba mi uz len na kopak lebo mi tam ostala prepravna | z vlastnej skusenosti ti odporucam Remo Powerstroke 3 :wink: |
|
| Návrat hore |
|
 |
saruman Usadlík

Založený: 28 Mar 2006 Príspevky: 163 Bydlisko: Ruzomberock
|
Zaslal: marca 28, 2006, 9:29 pm Predmet: |
|
|
| mne ten mlaskavy zvuk pripada ako keby som plieskal rybu o brucho ale to je ono taky je najlepsi :lol: |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

|
Zaslal: marca 28, 2006, 9:31 pm Predmet: |
|
|
| mirco napísal: | | ja mam v kopaku postelne 2postelne plachtya hra to celkom super,ale rozmyslam nad tou tlmiacou nalepkou na miesto ,kde sa stretava pedalove lkadivko s blanou ,da sa to kupit v kazdych hudobninach????,,,ak to ma ozaj mlaskavejsi zvuk tak to je presne to ,co tak velmi potrebujem ,mam ho naladeny do A dufam ze to bude mlaskat aj tak.. | no tomu celkom nechapem - bass naladeny do "A" :lol: to sa aj da :?: no a ta nalepka ti nepomoze - v podstate to ani nie je na tlmenie ale na tvorenie toho zvuku a ochranu blany |
|
| Návrat hore |
|
 |
drumstar Admin

|
Zaslal: marca 28, 2006, 9:33 pm Predmet: |
|
|
| no niekedy mi ten zvuk samotny pripada dost divno ale v celku to znie perfektne :!: a misho dobre napisal :lol: sadnem k tomu a hram sa s tym pokial nedostanem z toho co chcem ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Misho Moderátor

|
Zaslal: marca 28, 2006, 9:34 pm Predmet: |
|
|
:arrow: drumstar
zatial si dam staru Powerstroke3 od kamosa z Portikusu a potom si objednam novu, len treba trocha nasporit :? |
|
| Návrat hore |
|
 |
tomo Usadlík

Založený: 26 Mar 2006 Príspevky: 100 Bydlisko: Nitra
|
Zaslal: marca 28, 2006, 10:37 pm Predmet: |
|
|
| ja som mal na kopaku mlask fajnovy ked tam bola blana povodna mapex (zevraj made by remo) klasicka prepravna, dal som tam remo emperor bass +falam slam , a mozem povedat ze ta mapex bola asi lepsia, nuz newiem asi ich vymenim, ale jaku blanu mam kupit ? poradte.....rozmyslam, v posl. dobre sa mi zacali pacit evansi...co tak G2? |
|
| Návrat hore |
|
 |
maslo Prisťahovalec
Založený: 26 Mar 2006 Príspevky: 93 Bydlisko: Trencin
|
Zaslal: marca 28, 2006, 10:38 pm Predmet: |
|
|
| teraz ma drumstar pravdu, nema zmysel ladit bass drum konkretne na ton A pretoze ako nahle je tam muffle, straca ton cize je to zbytocne:) ani Terry Bozzio neladi bass drum, len tie ktore nie su tlmene... ale zaujimavy postreh hehe:) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Misho Moderátor

|
Zaslal: marca 28, 2006, 10:39 pm Predmet: |
|
|
| ked ti mam pravdu povedat tak aj rozmyslam nad Evansami G2 a Remo Powerstroke3 a teraz mam dilemu... :roll: |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
|